Vertrek je binnenkort met de auto op reis en heb je geen flauw idee wat je allemaal moet inpakken? Dan kan een paklijst wel heel erg handig zijn. Als je de dingen op deze checklist voor je autovakantie of roadtrip allemaal afvinkt, dan vertrek je op een heerlijke en zorgeloze reis!

Essentials voor in de auto

Ik begin in deze checklist voor een autovakantie meteen met het belangrijkste. Wat mag je absoluut niet vergeten tijdens een roadtrip?

witte blok

Gadgets voor in de auto

Handige hebbedingen voor onderweg, zodat je altijd je weg kan vinden!

witte blok

Comfort voor onderweg

Je moet heel wat meenemen op een autovakantie, maar uiteraard wil je je wagen ook niet onnodig volproppen. Voor een beetje meer comfort zijn deze gadgets aangeraden.

witte blok

Bagage

Natuurlijk mag je je bagage ook niet vergeten! Zorg dat ze niet te ver uit het zicht liggen. Je weet maar nooit dat je iets nodig hebt van je spullen.

witte blok

Relaxen in de auto

Op deze paklijst voor een roadtrip, moest ik natuurlijk ook denken aan de medepassagiers. Of gewoon als de chauffeur ook even wilt ontspannen na enkele uren rijden.

witte blok

Autocheck voor je vertrek

Een onvergetelijke roadtrip begint met een goede voorbereiding. Naast het inpakken van alle spullen op deze checklist voor een autovakantie, moet je ook je wagen vakantieklaar maken. Een auto check-up is dus niet meteen iets dat tot je benodigdheden voor een autovakantie behoort, maar het is wel broodnodig! Want zo verklein je alvast de kans op pech onderweg.

Check voor je vertrek de koelvloeistof. Als deze niet voldoende gevuld is, kan je motor plots stilvallen. Daarnaast moet je het oliepeil in de gaten houden, zodat je motor in goede conditie blijft. Tot slot controleer je ook best de bandenspanning. Een lage bandenspanning is namelijk niet goed voor het brandstofverbruik, maar het verhoogt ook de kans op een klapband als je auto zwaar geladen is. Pomp je banden dus zeker nog eens op wanneer je auto helemaal ingeladen is.

Wil je graag het zekere voor het onzekere nemen? Ga dan even langs de garage met je wagen voor een klein onderhoud. Zo weet je 100% zeker dat je auto in goede conditie is en is de kans op panne heel erg klein.

Natuurlijk kan je een road trip ook combineren met een ander soort vakantie. Lees daarom ook de artikels over benodigdheden bij een fietsvakantie, een checklist voor een vakantie met je hond, een paklijst voor een festival of gewoon de lijst met benodigdheden voor een kampeervakantie.

5/5 - (14 votes)
Vond je dit artikel interessant? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
Check Out Sam

Check Out Sam