Cinque Terre Bezoeken: een volledige reisgids

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 12 juni, 2020

De Cinque terre, ook gekend als de bloemenrivièra, staan op veel reizigers hun bucket list. Deze vijf pittoreske dorpjes in Ligurië (Italië) zijn gebouwd temidden van bergen en rotslandschappen die aan een wild klotsende zee grenzen. Soms zijn de rotsen zelf zo stijl dat je zou denken dat de huisjes er van af kunnen glijden. De vrolijk gekleurde woonsten staan centraal in een ontzettend mooie natuur, en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat dit deel van Italië in 1997 tot een nationaal park werd uitgeroepen.
De schoonheid van Cinque Terre werd al snel verspreid met behulp van foto's en sociale media, waardoor het er in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Desalniettemin blijft Cinque Terre een prachtig stukje Italië en raad ik wandel- en natuurliefhebbers zeker aan om deze schattige rotswoningen niet te missen.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (9 votes)

Lees meteen meer over…
 Openbaar vervoer   |    Hoe lang is nodig?   |    Daguitstap naar Cinque Terre   |    Wandelroutes   |   Steden in de omgeving   |    Extra tips   |   Aanbiedingen en deals

Cinque Terre bezoeken

Wat zijn de Cinque Terre?

De Cinque Terre zijn vijf wondermooie dorpjes die tussen feeërieke wandelpaden zijn genesteld.
Deze bezienswaardigheid is een topattractie in Italië voor wandelliefhebbers, omdat je er enkele tientallen kilometers aan wandelroutes hebt die elk van de dorpjes met elkaar verbindt. De vijf vissersdorpjes -Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso- zijn stuk voor stuk heel klein en heel charmant.

Het leuke aan deze ‘vijf landen’ is dat er zo’n mooie afwisseling is tussen stad en natuur. Bovendien zijn de kleurrijke huisjes van Cinque Terre zo knap in hun omgeving verwerkt, dat het als het ware op een natuurlijk fenomeen lijkt.

Wie op zoek is naar een citytrip met heel wat bezienswaardigheden en activiteiten slaat de bloemenrivièra misschien beter over. Het is vooral de uitgestrekte natuur, de schattige huisjes en de ontspannende wandelingen die hier tot de activiteiten behoren.

vernazza cinque terre

Vernazza, één van de vijf fleurige dorpjes die deel uitmaken van dit nationale park.

Hoe geraak je in Cinque Terre?

Rechtstreeks naar Cinque Terre vliegen kan niet, maar de luchthaven van Milaan, Pisa, Genoa en Florence (Firenze) zijn allemaal relatief dichtbij. Van daar hoef je alleen nog maar de trein te nemen naar Cinque Terre, en dan kan je rustig van je vakantie genieten. Natuurlijk kan je ook een dagexcursie boeken vanuit deze plekken. Dat kost tussen €90 à €100 en daarin zit vervoer, gegidste rondleidingen en eten inbegrepen.

Ik raad ook aan om de vijf dorpjes met het openbaar vervoer te verkennen. Een auto huren tijdens je vakantie in Cinque Terre is immers niet nuttig, omdat je nergens in Cinque Terre kan rondrijden. Als je toch een auto huurt, dan moet je die telkens in een dure parkeergarage achterlaten en is het volgens mij een beetje verloren geld.

Bovendien zijn er bijna non-stop bus- en treinverbindingen tussen de dorpjes. Als je liever op het water reist is er ook de mogelijkheid om de ferry te nemen, een private boot te huren of van het ene naar het andere eiland te kanoën.

Openbaar vervoer in Cinque Terre

Er zijn drie mogelijkheden om de bloemenrivièra te verkennen met behulp van het openbare transport.

Trein

De makkelijkste en meest toegankelijke manier om de kleurrijke steden te bezoeken is door de trein te nemen.
Per treinritje betaal je €4 euro. Als je van plan bent om alle dorpjes te bezoeken, schaf je beter een dagkaart aan. Die kost €16 en is tot middernacht geldig op alle treinen die tussen Cinque Terre rijden. Daarbovenop krijg je nog andere extra’s met deze dagkaart, en is dit wellicht de meest voordelige optie.

Bus

Er zijn twee soorten bussen die de dorpjes min of meer met elkaar verbinden.

De groene bussen kosten je €2,50 per rit (€1,50 als je je tickets bij de toeristische infopunten aanschaft en gratis als je een Cinque Terre Card hebt). Belangrijk om te weten is dat deze bussen niet van het ene dorpje naar het andere rijden! Vanuit elk van de Cinque Terre steden maken zij een rondrit naar minder bekende plekjes in Ligurië. De exacte busroutes zijn deze:

 • Riomaggiore – Monesteroli – Biassa – Telegrafo
 • Manarola – Groppo – Cantina – Volastra
 • Corniglia Stazione (treinstation) – Corniglia paese (centrum van Corniglia)
 • Vernazza – Sant. Reggio – Drignana – Fornacchi – S. Bernardino – Murro – Vernazzola
 • Monterosso – Santuario di Soviore

De Explora 5 Terre bussen zijn een privaat busbedrijf die wel tussen de verschillende dorpjes rijdt. Ze zijn een minder druk alternatief voor de treinen en rijden van 08:30u ‘s morgens tot 22:00u ‘s avonds.
Voor deze bus betaal je wel veel. Een dagpas kost €22 per persoon, en voor kinderen van vier tot twaalf betaal je €17. Als je de Explora Pass combineert met de Cinque Terre Card betaal je voor beiden €26.

De busroute voor de Explora bussen is de volgende:

 • La Spezia – La Spezia Centrale treinstation
 • La Spezia – Piazza Mercato
 • Riomaggiore – Castello (boven het kasteel)
 • Riomaggiore – Lavaccio (Helemaal boven Riomaggiore, vlakbij het rondpunt en de parking)
 • Manarola – Piazza della Chiesa (Vlakbij de kerk)
 • Groppo – Cantina Sociale (Bij het gebouw van de Cinque Terre wijn coöperatieve)
 • Volastra
 • San Bernardino
 • Corniglia (centrale pleintje)
 • San Bernardino
 • Vernazza (vlakbij de parking) 

Ferryboot

Een mooie manier om Cinque Terre op een andere manier te zien is met de boot. Dit is wel een stuk duurder dan met de trein of met de bus, maar de uitzichten lonen zeker de meerprijs.
Voor een volledige dag betaal je €25, voor enkel in de namiddag mee te varen betaal je €20.
Als je naast de vijf dorpjes ook Portovenere wilt bezoeken, betaal je €33 voor een dagticket.

cinque terre ferry

De ferry is trager dan de trein of bus, maar je krijgt wel een uniek uitzicht!

Hoe lang in Cinque Terre?

Hoe lang je in dit deel van Ligurië moet doorbrengen, hangt natuurlijk deels af van jezelf en van wat je wilt doen/zien.
Eigenlijk is een bezoek aan de vijf dorpen perfect te doen in één dag als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. In dat geval raad ik de Cinque Terre Card zeker aan.
Als je tijdens je bezoek ook enkele wandelroutes wilt inplannen, moet je toch rekenen op twee à vier uur per wandeling.

Voor mij lijkt drie dagen ideaal. Zo heb je zeker tijd genoeg om rustig van de vissersdorpjes te genieten en tegelijkertijd ook wat te relaxen.
Zelf was ik er vijf dagen, maar dat is echt te veel. De dorpjes zijn piepklein, en je kan ze natuurlijk ook niet blijven verkennen… Als je er te lang bent, raad ik aan om ook een daguitstap te maken naar andere dorpen of steden in Ligurië. Iets verder in dit artikel lees je daar meer over.

Manarola cinque terre

Manarola, het tweede dorp dat je kan bezoeken in het nationale park.

Daguitstap naar Cinque Terre

Cinque Terre is toeristisch, en bijgevolg ook nogal duur om te overnachten.
Als je een vakantie hebt geboekt naar Florence, Livorno of Milaan dan zit je vlakbij de Cinque Terre, en kan je dus eenvoudig een daguitstap maken naar deze kleurrijke dorpen van Italië.

Een daguitstap van een van deze steden neemt tien tot dertien uur in beslag, maar je ziet wel alle highlights in één keer en alles wordt tot in de puntjes voor jou geregeld. Voor een daguitstap betaal je tussen €90 en €130 per persoon. Let bij deze prijsverschillen vooral op wat er is inbegrepen en wat niet.

Tours online boeken kan hier:

» Alle tours en excursies naar Cinque Terre

Wandelroutes in Cinque Terre

Cinque Terre is met de jaren uitgegroeid tot de absolute trekpleister van Italië. De weergaloze, authentieke dorpjes gelegen langs de kust, doen wegdromen naar la dolce vita. Wandelen in Cinque Terre moet je dan ook absoluut gedaan hebben tijdens een bezoek aan de Laars van Europa. Om het je gemakkelijk te maken, geef ik je een overzicht van de vijf leukste wandelroutes van Cinque Terre. Een goede wandel GPS kan ook van pas komen.

Wil je liever tussen de dorpjes mountainbiken? Neem dan zeker één van de beste fietshelmen mee en voorzie fietszakken met voldoende water. Het is hier warm en je spieren zullen afzien!

De vijf dorpjes van Cinque Terre

In totaal bestaat Cinque Terre uit vijf dorpjes die allemaal met elkaar verbonden zijn door een oud systeem van wandelpaden. Riomaggiore is het grootste stadje en daardoor doet het dienst als officieuze hoofdstad van de regio. Manarola staat vooral bekend om haar schitterende wijn en Corniglia is het enige dorpje dat niet direct met de zee verbonden is. Van hieruit kan je trouwens schitterende foto’s nemen van de andere dorpjes. Vernazza heeft een charmante haven en dito amfitheater en tot slot is er Monterosso, de enige plek met een strand.

Monterosso cinque terre

Monterosso is de grootste stad, en is daardoor -volgens mij- ook het minst pittoresk.

Wandelen in Cinque Terre

Wandelen in Cinque Terre is misschien wel een van de leukste en mooiste activiteiten die je in Italië kunt doen. Met de zee als constante reisgenoot en een prachtig gevarieerd landschap van boerderijen en bossen is elke stap genieten. Jammer genoeg zijn sinds de overstromingen van 2011 enkele wandelpaden beschadigd, waardoor ze af en toe gesloten kunnen zijn (al dan niet onder invloed van recente weersomstandigheden). Kijk dus goed na op de officiële website van het park voordat je een wandeltocht onderneemt. Van mei tot september worden er overigens op dagelijkse basis gegidste wandeltochten aangeboden.

De 5 leukste wandelroutes van Cinque Terre

Monterosso – Vernazza

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand:
3,5 km

Duur:
anderhalf uur


Het pad begint met een lange trap die je door wijngaarden en citroenboomgaarden brengt. Qua hellingsgraad is het ontzettend goed te doen, al zijn sommige stukken wel vrij smal, zonder dat je echt beschermd wordt aan de zeekant. Het zicht op deze zee is dan weer prachtig en je komt ook langs een oude stenen brug, wat bijzonder mooie foto’s oplevert. Bij het afdalen krijg je een magnifiek zicht op Vernazza, langs de olijfbomen en velden en je waant je in het paradijs. Eindigen doe je ten slotte in het charmante haventje van Vernazza.

Vernazza – Corniglia


Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand:
4 km
Duur:
anderhalf tot twee uur


Deze wandeling brengt je tot Punta Palma, dat 208 meter boven de zeespiegel ligt. Van hieruit kan je dan ook uitstekend de omgeving in je opnemen. Vervolgens wandel je met zicht op het strand van Guvano, alsook de olijf- en wijngaarden. Afsluiten doe je in het kleine stadje Corniglia.

Corniglia – Manarola


Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Afstand:
3 km

Duur:
een uurtje
Voor deze tocht wandel je langs de spoorlijn, wat met zich meebrengt dat er nauwelijks hoogteverschillen zijn. Na een tijdje kom je uit bij Holiday Village Europa, waar je zelfs even kan zwemmen en van een drankje genieten. Als je nog iets verder wandelt kom je bij een uitstekende plek om te picknicken, met zicht op de leuke haven van Manarola.

Manarola – Riomaggiore


Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Afstand:
1,5 km

Duur:
een half uurtje
Deze wandeling staat ook gekend als de Via dell’Amore (Weg van de Liefde) en is de populairste wandelroute van Cinque Terre. Helaas brengt dit heel wat toeristen (vooral in het hoogseizoen) met zich mee. Het wandelpad werd uit steen gehouwen en volgt de kustlijn. Niet veel later kom je uit bij het bijzonder kleurrijke Riomaggiore, dat als uithangbord van Cinque Terre dient en je zonder twijfel al op heel wat foto’s hebt gezien. Helaas wordt dit pad momenteel gerenoveerd, maar het zou binnenkort weer opengaan. De officiële website in de gaten houden is dus de boodschap!

Levanto – Monterosso


Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand:
8 km

Duur:
drie uur


Op het einde van de promenade in Levanto volg je de trap tot het kasteel dat je door de naaldbossen brengt en een prachtig uitzicht biedt. Vervolgens wandel je verder tot Punta Mesco en volg je het pad tot de ruïnes van de kapel van San Antonio en de oude vuurtoren. Van hier heb je ook een geweldig zicht op de vijf dorpjes van Cinque Terre.

cinque terre wandelen

Tijdens je wandeling door Cinque Terre krijg je prachtige vergezichten!

Zeven gouden wandeltips van nonkel Sam

 • Zorg uiteraard voor goede stapschoenen! Elke keer zie je wel toeristen op sandalen en vraag je je af waar ze in godsnaam dat idee haalden.
 • Als je de hitte wil vermijden, ga je best wandelen in Cinque Terre in mei of september. Neem ook altijd voldoende water mee!
 • Stop je fototoestel bij voorkeur in een goede camera rugzak. Bij moeilijkere trektochten zal je je handen soms nodig hebben om je vast te grijpen aan rotsen en wortels of gewoon om je evenwicht te houden. Bovendien voorkom je zo dat je fototoestel per ongeluk van je schouder glijdt. De afgronden hier zijn stijl!
 • Neem ook meteen voldoende geheugenkaartjes mee, want geloof me… Het geheugen van je camera is hier snel volgeklikt!
 • Een goede powerbank om je elektronische snufjes terug op te laden kan ook handig zijn. Zeker eentje dat op zonne-energie werkt.
 • Wil je de dorpjes zien tijdens een zonsondergang (of zonsopgang)? Goed idee! Want dan worden de Cinque Terre nóg mooier. Als het nog donker is wanneer je vertrekt, raad ik aan om een sterke zaklamp of een goede hoofdlamp mee te nemen. Zo hou je je handen vrij, want er is op de wandelroutes zelden een omheining aanwezig.
 • Vergeet zeker niet (na de wandeling) de Cinque Terre DOC wijn te proeven! Bonustip: als je met de auto bent, hou het dan zeker op proeven! 
wandeling cinque terre

Een wandeling in Cinque Terre brengt je van rotsachtige kliffen naar prachtige natuur, doorheen schattige dorpjes. Vergeet je wandelschoenen niet!

Dorpen en steden vlakbij Cinque Terre

Portovenere

Volgens sommigen bestaat Cinque Terre niet uit vijf, maar uit zes dorpjes. Dat zesde dorpje zou dan Portovenere moeten zijn.
Dit pittoreske stadje ligt nog voor Riomaggiore en La Spezia (het ‘centrale station’ van Cinque Terre), maar is niet te bereiken met de trein.
Je kan er alleen naartoe met de bus, de ferry of nog beter: te voet.

De wandeling van Riomaggiore tot Portovenere is volgens mij één van de mooiste die je kan maken in dit nationale park. De prachtige landschappen die je onderweg tegenkomt zijn onbeschrijflijk mooi!
Een groot deel van deze wandeltocht neemt je mee langs steile kliffen die loodrecht naar beneden leiden, maar van daar krijg je ook meteen wondermooie panorama’s over de blauwe zee die enkele honderden meters onder jou ligt.

Hoe dichter je bij Portovenere komt, hoe mooier de uitzichten worden. Vanuit de hoogte zie je de omlijning van de kust alsmaar beter, en uiteindelijk zie je ook de stad en zijn omwallingen vanuit de lucht.

Portovenere is heel anders dan de dorpjes van Cinque Terre. Zo vind je er geen kleurrijke huisjes temidden van rotsachtige landschappen, maar wel een gezellige boulevard met toffe restaurants en leuke souvenirwinkels. In het stadscentrum zelf heb je wel wat niveauverschillen maar al bij al vallen die goed mee.
Sla zeker het kasteel, de kerk en de omwallingen aan de achterkant van de stad niet over. Voor mij deden ze denken aan een decor van ‘Game of Thrones’!

portovenere cinque terre kerk

De kerk van Portovenere. Ze ziet er vanbuiten al prachtig uit, maar wacht tot je binnengaat!

Genoa

Genoa is de hoofdstad van Ligurië en ligt op een kleine twee uur van La Spezia (het ‘centrale station’ van de Cinque Terre regio).
Hoewel ik initieel geen plannen had gemaakt om deze stad te bezoeken, ben ik blij dat ik dat wel deed.
Hier zijn, in tegenstelling tot de dorpjes van het nationale park, wel enkele bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Bovendien is het er ook helemaal niet toeristisch, en kan je zo een echte grootstad van Italië verkennen.

Bezoek zeker de Cattedrale di San Lorenzo. Vooral vanbuiten is die prachtig! Als je met kinderen reist kan je ook het Acquario di Genova ontdekken. Het is één van de grootste aquaria ter wereld, dus volwassenen kunnen er ook van genieten!
Ik raad wel aan om Genoa alleen te bezoeken als je een volledige dag uit je reisschema kan missen. Het kost je immers een kleine vier uur om te gaan en terug te keren, en ook in de stad zelf kan je enkele uren rondlopen.

Wellicht doet de naam ‘Genoa’ een belletje rinkelen. Dat heeft vast te maken met de ‘Pesto Genovese’, de lokale specialiteit. Als je naar Genoa gaat, raad ik dan ook aan om deze lekkernij ter plekke uit te proberen.

genoa cinque terre

Genoa is gigantisch groot! Je kan er makkelijk enkele uren spenderen.

Belangrijk om te weten bij je bezoek aan Cinque Terre

 • Omdat de Cinque Terre zo populair zijn bij miljoenen toeristen, heeft de Italiaanse overheid beslist om de lokale cultuur te beschermen. Dat doen ze door het aantal toeristen stevig in te perken. Per jaar mogen nog ‘maar’ 1,5 miljoen toeristen de wandelroutes van Cinque Terre bezoeken.
 • De wandelpaden kunnen soms onaangekondigd worden gesloten. Dit is een gevolg van hevige regen, modderstromen of ingevallen wandelpaden. Er zijn meer dan genoeg wandelpaden die je kan doen; treur dus niet te lang en ga op zoek naar een alternatief!
riomaggiore cinque terre

Riomaggiore is het eerste stadje van Cinque Terre. Vanuit de haven krijg je een prachtige zonsondergang!

Cinque Terre Card

De Cinque Terre card kan aangeschafd worden in het treinstation van Riomaggiore. Het bespaart je geld als je van plan bent om meerdere keren de trein te nemen tussen de dorpjes. Deze kaart is één dag geldig en geeft je heel wat voordelen. Zo krijg je een onbeperkt aantal treinritjes (normaal €4 per stop) tot aan La Spezia of Levanto, gratis toegang tot bepaalde wandelpaden (normaal €7,50 per wandeling), de bus naar Biassa, openbare toiletten (normaal €1 per keer), en de WiFi verbinding aan de treinstations.

Kajakken in Cinque Terre

In bijna alle dorpjes kan je wel een kajak huren. Prijzen verschillen sterk, dus vergelijk zeker. Ik huurde mijn kajak in Vernazza en betaalde daar amper €5 per uur (single kajak). In Riomaggiore zag ik ook een verhuurbedrijfje, maar daar vroegen ze €10 per uur.

Neem een goede waterdichte zak mee als je die hebt. Van de meeste verhuurders krijg je een ton, maar grote fototoestellen geraken daar niet altijd in.

Bagageopslag

Ben je maar één dag in Cinque Terre omdat je dit bijvoorbeeld als daguitstap vanuit Milaan hebt gepland? Of wil je van je laatste dag nog extra genieten zonder terug naar je hotel te moeten gaan? Dan is er gelukkig ook een bagageopslag in Riomaggiore. Je vindt deze opslagplaats aan het treinstation.
Ook in La Spezia heb je mogelijkheden. Daar kan je je bagage achterlaten aan platform 1 van het treinstation.

kajakken cinque terre

Kajakken in Cinque Terre is trouwens ook een goede manier om je van dorpje naar dorpje te verplaatsen. Maar let wel op: het kan vermoeiend zijn!

Of je nu kiest voor een korte wandeltocht, de hele dag gaat wandelen in Cinque Terre of de dorpjes liever met de trein of auto verkent, zorg er gewoon voor dat je deze prachtige streek bezoekt. Het aantal toeristen stijgt elk jaar, wat helaas ook een invloed heeft op de wandelpaden en algemene sfeer. Ontdek dus snel waarom de Vijf Aardes (zoals het letterlijk heet) tot mijn favoriete plekjes van Italië behoren!

10x Overnachten in Cinque Terre

Je kan hier gerust enkele dagen blijven! Om ten volle van de schoonheid van Cinque Terre te genieten, is het dan ook een goed idee om hier één of meerdere leuke hotelletjes te zoeken.

Ik zocht alvast tien accommodaties uit in de vijf dorpjes van Cinque Terre:

Manarola

Giovanni Rooms Manarola

In het authentieke dorpje Manarola vind je het schattige Giovanni Rooms, een kleinschalig maar gezellig hotel. Er zijn slechts vier kamers in het verblijf die elk een unieke inrichting hebben. De accommodatie wordt uitgebaat door Giovanni en de suites hebben een onvergetelijk uitzicht over het dorp en de zee of op de groene terrasvormige heuvels. In het pand vind je ook enkele opvallende elementen zoals blootliggende rotswanden en prachtige LED-verlichting.

De ligging van dit pension is bovendien ook geweldig. Het ligt in het hartje van Manarola, op het belangrijkste plein van de stad. Het strand vind je praktisch rechtover de deur en naar de stad La Spezia is het zo’n twintig minuten rijden. Giovanni Rooms is ook een uitstekende uitvalsbasis om het UNESCO dorpje Portovenere te bezoeken. De prijs voor een tweepersoonskamer bedraagt hier gemiddeld €61 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Giovanni Rooms Manarola

Hotel Marina Piccola

Marina Piccola is een eigentijds, chic hotel met heel wat stijl in het formidabele Cinque Terre. De kamers zijn modern met opvallende accentmuren in steen en alle comfort die je nodig hebt om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De accommodatie heeft trouwens een uitstekende Liguriaanse keuken. Proef er dus zeker van de visgerechten terwijl je uitkijkt over de magnifieke Mediterraanse Zee.

Het hotel is gelegen in Manarola; ideaal om het daverende Punto Bonfiglio te bezoeken. Zoek een mooi park in de buurt met een zomerbar en een kinderspeelplaats. Maar vergeet vooral niet te genieten van de idyllische stranden en een stevige kustwandeling. De kamerprijzen voor één nacht in deze hedendaagse uitvalsbasis starten vanaf €150 voor twee personen.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Marina Piccola

Riomaggiore

Locanda Ca Da Iride

Mocht je op zoek zijn naar een budgetvriendelijk hotel in Riomaggiore is Locanda Ca Da Iride misschien wel een optie voor jou. Goedkoop betekent in dit geval zeker niet saai of lelijk – integendeel! Deze charmante accommodatie schenkt je een magnifiek uitzicht op zee terwijl je smult van een heerlijk ontbijt. De kamers zijn bovendien ruim en modern ingericht met elk een eigen kleuraccent.

Het verblijf ligt op tien minuten wandelen van het stadscentrum. De locatie in het hartje van Riomaggiore zorgt zonder twijfel voor een onvergetelijke en intieme ervaring tijdens je vakantie in Cinque Terre. Dit is trouwens ook een fijne uitvalsbasis om een leuke wandeling naar de kust te maken. Vergeet onderweg niet te genieten van de sublieme omgeving. Je betaalt in Locanda Ca Da Iride voor één nacht gemiddeld €74 per twee personen.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Locanda Ca Da Iride hotels cinque terre

Crêuza de mä

De naam van de accommodatie is misschien moeilijk uit te spreken, maar een verblijf hier is gewoon onmogelijk te verslaan. Van in de hot tub kijk je uit over de sprookjesachtige Ligurische kust en je logeert er in een kleurrijke moderne kamer. Verder kan je profiteren van de gratis WiFi in het gebouw en zijn de verschillende terrassen – en zeker die op het dak – de moeite waard om even uit te blazen tijdens je vakantie.

Crêuza de mä ligt net uit het centrum van Riomaggiore en wordt omringd door heel wat groen. Zo waan je jezelf in je eigen privé oase. Het hartje van de stad ligt op wandelafstand en op twee minuten lopen vind je een gezellig ijssalon waar je kan smullen van een echte Italiaanse gelato. Als je op zoek bent naar een luxe hotel in Cinque Terre dan is deze plek dus zeker perfect! Je betaalt hier per nacht zo’n €299 voor een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Crêuza de mä

Corniglia

Hanging Garden Hotel

Als je op zoek bent naar een idyllische locatie om te overnachten in Cinque Terre ben je in Hanging Garden aan het juiste adres. De kamers van de accommodatie zijn compleet met kitchenette – ideaal als je wilt leren koken zoals de lokale bevolking. Vraag dus zeker wat tips aan de sympathieke uitbater van het hotel. Maar de kers op de taart is zonder twijfel het dakterras waar je uitkijkt op de rustgevende groene omgeving.

Hanging Garden is een betaalbare uitvalsbasis in het hart van Corniglia. Je bevindt je hier op een steenworp afstand van het stadscentrum en het pand is gelegen boven op de heuvel in Cinque Terre National Park. Een verblijf staat hier dus gelijk aan rust terwijl je toch dicht bij de verschillende dorpjes van de regio bent. Eén nacht in een tweepersoonskamer kost je gemiddeld €116.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hanging Garden Hotel Cinque Terre

Arbanella

Arbanella is een mooie woning dat gelegen is op een toplocatie in Corniglia en toch heel erg betaalbaar is. Als je al even op zoek bent naar een hotel in Cinque Terre heb je waarschijnlijk al ontdekt dat de regio duur kan zijn. Mocht een magnifiek uitzicht op je lijstje met vereisten staan dan zal dit verblijf je zeker niet teleurstellen. Vanuit je kamer kijk je namelijk uit over de wijngaarden en groene heuvels die moeiteloos overgaan in de zee.

Deze accommodatie ligt op nog geen vijf minuten wandelen van het strand Guvano. Net wat verder vind je de net zo prachtige kuststreek van Vernazza. Arbanella is trouwens ook een goede uitvalsbasis om bezienswaardigheden zoals het kasteel van Saint George en het Amedeo Lio Museum te bezoeken. Per nacht in een tweepersoonskamer betaal je hier zo’n €64.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Arbanella

Vernazza

Rollando Affittacamere

Als je een budgetvriendelijk hotel in Vernazza kiest, wees dan niet bang om het zeezicht op te offeren voor de betaalbaarheid en de unieke locatie. Je kijkt dan misschien niet uit over de oceaan, maar het verblijf heeft wel enkele terrassen met een subliem uitzicht over het dorpje. De hele accommodatie is schattig en authentiek Italiaans ingericht – net alsof je logeert bij een lokaal gezin. Er is trouwens een souvenirwinkeltje in het pand dus je hoeft niet de hele stad te doorkruisen op zoek naar een leuk aandenken.

Rollando Affittacamere ligt in het centrum van Vernazza dicht bij verschillende gezellige restaurantjes en bars. Het is dus ideaal om ’s avonds te genieten van de heerlijke Italiaanse keuken nadat je een dagje sightseeing in Cinque Terre hebt gedaan. Hoewel het verblijf midden in de stad ligt, is het slechts drie minuten wandelen naar het magnifieke strand. Je betaalt hier slechts €71 per nacht voor twee personen.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Rollando Affittacamere

Hotel Gianni Franzi

In het centrum van Vernazza vind je steeds meer hotels die binnen ieders budget passen, ideaal als je met het hele gezin op reis gaat. Maak tijdens je verblijf gebruik van de gratis WiFi om je vakantiefoto’s te delen met je vrienden en familie. Er is ook airco op de kamer want het kan in Cinque Terre wel eens erg warm worden. Maar het beste deel van het verblijf is onwaarschijnlijk het terras met een sensationeel uitzicht op de Middellandse Zee.

Hotel Gianni Franzi bevindt zich in het hartje van de stad én op minder dan vijf minuten lopen van het belangrijkste strand, Vernazza Beach. Neem ook zeker eens de auto om de eindeloze omgeving van de kleurrijke regio te verkennen. Vergeet tijdens je dagtrip je fototoestel niet, want onderweg kan je enkele formidabele beelden vastleggen op de gevoelige plaat. De prijs voor een tweepersoonskamer bedraagt hier gemiddeld €70 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Cinque Terre Hotel Gianni Franzi

Monterosso

Hotel Margherita

Hotel Margherita is gezinsvriendelijk en modern hotel in Monterosso. Je logeert er in een moderne kamer die afgewerkt is met pastelkleurige tinten. ’s Morgens geniet je van een gevarieerd ontbijtbuffet zodat je weer tegen een nieuwe dag vol sightseeing aan kan. In je suite heb je trouwens ook een koelkast zodat je je eigen water lekker fris kan houden in het warme Cinque Terre. Ga ’s avonds zeker ook nog even op de rustige patio zitten terwijl je napraat met een lekker glaasje wijn.

Gelegen in het hartje van de stad is dit de perfecte plek om Monterosso te ontdekken. De accommodatie ligt ook op een boogscheut van het strand en van het treinstation. Daar vertrekken regelmatig treinen naar andere knusse dorpjes van de streek. Als je geen auto huurt tijdens je vakantie in Cinque Terre is Hotel Margherita dus een goede plek om toch de omgeving te verkennen. Een nacht in een tweepersoonskamer kost gemiddeld €99.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Margherita Monterosso

Hotel Porto Roca

In Cinque Terre broeit het van charmante, authentieke hotelletjes en in dat lijstje hoort Porto Roca zeker bij. Vanuit elke slaapkamer heb je een schitterend zicht en bovendien heb je ook nog een eigen balkon. Ontspan op een ligstoel bij het zwembad en doe alsof je deel uitmaakt van de lokale bevolking. Smul daarna van een duizelingwekkend diner in het huisrestaurant – proef zeker van de versgevangen vis!

Hotel Porto Roca ligt op een klif met een ongeëvenaard uitzicht op zee. Van hieruit wandel je in nog geen vijf minuten naar het centrum van Monterosso waar je heerlijk kan rond kuieren. In het hartje van de stad begint trouwens ook het bekende blauwe wandelpad van Cinque Terre – zeker de moeite waard om er eens een dagje op uit te trekken als je in Hotel Porta Roca verblijft. Overnachten op deze formidabele locatie kan vanaf €120 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Cinque Terre Hotel Porto Roca

Vakantie naar Italië?

Kijk eens naar deze voordelige deals!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 1. Rik De Jonghe says:

  Dag beste reiziger / blogger

  Twee maanden geleden heb ik beslist om toch niet de wandelroute van de Cinque Terre te doen.
  Mijn broer had het me afgeraden. Hij had het ook geprobeerd. Maar ook bij hem sloeg de hoogtevrees toe. Dat maakte hij duidelijk met een foto op zijn smartphone. ,,Onverricht ter zake teruggekeerd’’, zei hij.

  De voorbije maand hoor ik hierrond allerlei tegenstrijdige berichten. ,,Hoogtevrees? Valt allemaal wel mee!’’ Daarom besluit ik het maar aan de ‘kenners / wandelaars’ zelf te vragen.

  Is het voor iemand met serieuze hoogtevrees aan te raden. Op een hoogte staan, schrikte me niet af.
  Maar vorig jaar deed ik een pad op Capri. 50 cm breed, rotsachtig. Links van me een steile wand, rechts
  een diepe afgrond. Dat heb ik op handen en voeten en met liters gutsend zweet afgelegd. Ik deed een uur over 50 meter.

  Heb je inderdaad ook zo’n stukken. Kun je dat incalculeren en op die ‘verschrikkelijke’ plekken de bus of de trein nemen om van dorp naar dorp te gaan?

  Het zou wel fijn zijn indien u me hierover wat informatie zou kunnen bezorgen. Je blogartikels heb ik met heel veel belangstelling gelezen;

  Bedankt voor de uitleg.

  • Dag Rik

   Het hangt eigenlijk allemaal een beetje af van welke paden je kiest. Sommige zijn heel smal, maar anderen zijn dan weer enkele meters breed. Er is ter plekke (in de toeristische diensten) meer als voldoende informatie voor handen om de ideale route uit te stippelen.
   Ik heb vrij veel wandelingen gemaakt ter plekke, maar ik heb maar zelden een heel smal pad bewandeld.
   Nu moet ik ook zeggen dat ik geen hoogtevrees heb, en dat ik dus niet echt kan inschatten wat beangstigend is voor iemand met deze vrees.
   Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om van plek naar plek te komen (bus, trein of gewoon een ander, makkelijker pad).

   Hopelijk heb ik je hiermee een beetje kunnen helpen!

   Groeten
   Sam

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>