2 juni, 2020

Dag twee in Puerto Rico

Doordat het National Park Week was, waren (bijna) alle bezienswaardigheden in Puerto Rico vandaag gratis geopend. Zo bespaarde ik toch $10, want anders was de toegang tot beide kastelen $5 elk.

Het prachtige uitzicht van Castillo San Felipe del Morro in San Juan.

Het prachtige uitzicht van Castillo San Felipe del Morro in San Juan.

Ik had ze gisteren al van buiten kunnen bezichtigen, maar vanbinnen waren ze nog veel interessanter.
Eerst ging ik naar het Castillo San Felipe del Morro. Een gigantisch kasteel dat vroeger dienst deed om piraten en andere dieven te weren uit San Juan.

Het fort staat volledig op het uiteinde van het eilandje waarop het originele San Juan (old San Juan) is gebouwd en is daardoor aan drie kanten omringd door water.

Recht tegenover het kasteel aan de andere kant van het water staat een ander heel klein fort. Samen schoten ze kanonnen en andere projectielen op piraten, zodat ze absoluut geen kans maakten.

De binnenkant van het fort was prachtig en veel groter dan verwacht. Een groot deel van het fort ging immers heel diep naar beneden en dat was van de achterkant gewoon niet te zien. Na te kunnen genieten van dit prachtige fort met de immer aanwezige klotsende zee, stapte ik verder naar het volgende fort. Het Castillo de San Cristóbal.

Dit kasteel leek erg op het San Felipe del Morro fort, maar was tegelijkertijd ook heel verschillend. De bouwstijl mocht dan wel hetzelfde zijn, het uitzicht en de locatie waren volledig anders en deden zeker niet onder voor het andere kasteel.

Door de grootte van deze kastelen was ik al gauw enkele uren kwijt. Het zou nog even duren voor het begon te donkeren en dus besloot ik om nog even rond te kuieren in het oude stadsdeel van San Juan.

De gezellige pleintjes, restaurants en vriendelijke locals dragen bij tot een heerlijke sfeer in deze prachtige hoofdstad. Na een lekker ijsje besloot ik terug te keren naar het hostel. Ik moest immers nog kijken wat ik morgen zou gaan doen, en de enige manier om iets buiten San Juan te doen was door een tour te boeken.

In het hostel lagen verschillende papiertjes met meer info omtrent tours, maar ik vond ze allemaal nogal duur en volgens mij ook overbevolkt als ik enkele foto’s van deze bedrijven opzocht.

Eentje ervan, Cumbo tours, sprak me meteen aan.

Via Facebook contacteerde ik dit bedrijf en al gauw kreeg ik respons.

Eigenlijk ging het om een gids die private of gedeelde tours regelde naar enkele van de mooiste plekjes in Puerto Rico. Het meisje die dit alles deed heette Genesis Cumbo, vandaar de naam Cumbo Tours.

Castillo San Felipe del Morro.

Castillo San Felipe del Morro.

Op haar facebook pagina zag ik heel wat mooie foto’s staan van plekjes die ik nog niet eerder had gezien in reisgidsen of reiswebsites. Ik vroeg haar dus of het mogelijk was om mij te laten aansluiten bij een andere groep die misschien naar één van deze plekjes zou gaan.

Ze vertelde me dat er geen andere mensen waren op dit moment, maar dat ze voor mij wel zou kunnen regelen om het regenwoud (El Yunque – heel bekend onder toeristen) te combineren met de Limestone Caves. Vooral dit laatste leek me heel mooi en heel rustig onder toeristen.

Voor $150 kon ze me de hele dag rondrijden. Hoewel ik dat niet erg goedkoop vond, besloot ik om toch akkoord te gaan. Als je weet dat een enkele daguitstap naar het El Yunque regenwoud al $70 tot $90 kost vond ik dit best nog meevallen… Zeker omdat het ook om een privé tour gaat, met een local!

Bovendien beloofde ze me dat, als er nog iemand zou meegaan, de prijs zou worden vermindert naar $80.

’s Avonds stuurde Genesis me nog een berichtje om te vragen of ik wat deed vanavond. Anders zou ze me meenemen naar enkele leuke feestjes; het was immers donderdag! En donderdag is studentenavond!

Hoewel ik doodmoe was, kon ik niet weigeren. Enkele uurtjes later kwam ze mij en enkele andere kerels van het hostel die ze goed kende ophalen.

Ze had nog maar twee zinnen gezegd en ik vond haar al geweldig! Genesis had ongelooflijk droge humor en had een dozijn of meer lachjes om haarzelf uit te drukken.

Uit haar tas haalde ze een grote fles tequila en zelfgebakken bananenbrood dat overheerlijk was en al gauw was opgeschrokt door het halve hostel.

Ze schonk het ene na het andere shotje uit en al gauw begon ik tipsy te worden; klaar om te vertrekken dus!

Het leuke meisje leek wel familie, zo sociaal was ze! Ik kende ze nog niet lang, maar het leek alsof we al jaren beste vrienden waren!

Wanneer we aankwamen bij de bar -nadat we één jongen terug bij het hostel hadden teruggebracht omdat hij duidelijk al iets te veel had gedronken…- fonkelden mijn vermoeide ogen.

De hele straat liep vol met locals die dansten op de heerlijke reggaeton, salsa en merengue.

Vele biertjes en andere drankjes later was het al vijf uur ’s morgens. Tijd om af te sluiten.

Ik en Genesis besloten om de tour uit te stellen tot de volgende dag, want anders zouden we vast beiden veel te moe zijn…

Tegens zes uur kroop ik dan eindelijk in m’n heerlijke bed. Wat is het toch met de Caraïben? Wat een heerlijk feestparadijs is dit toch!

Het uitzicht van het Castillo de San Cristobal, een ander kasteel in San Juan.

Het uitzicht van het Castillo de San Cristobal, een ander kasteel in San Juan.

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam