Eiffeltoren bezoeken: Tickets, tips en info (+ foto’s uitzicht!)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 april, 2023

De Eiffeltoren is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Parijs en misschien wel van heel Frankrijk. Het monument steekt ruim boven de Franse hoofdstad uit en als je de Eiffeltoren gaat bezoeken kan dat op verschillende manieren. Ik vertel je waar je tickets voor de Eiffeltoren kan kopen zonder te moeten aanschuiven, maar ook algemene info, weetjes en tips.
Dit architectonische hoogstandje mag niet ontbreken op je lijstje tijdens een citytrip naar Parijs.
In dit artikel vertel ik je alles wat je over de Eiffeltoren moet weten. Heb je zelf nog aanvullingen of tips? Laat het dan zeker weten!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.7/5 - (27 votes)

Eiffeltoren bezoeken? Tickets kopen!

Vergeet niet dat je voor het bezoeken van de Eiffeltoren tickets moet kopen. De wachtrijen kunnen gigantisch lang zijn (verderop in dit artikel zie je een foto om aan te tonen dat ik niet lieg!) en dus raad ik aan om je toegangskaarten al op voorhand aan te schaffen.
Als je tickets voor de Eiffeltoren via GetYourGuide boekt, kan je kiezen voor voorrangskaartjes met of zonder gids. Bovendien laten ze jou altijd gratis annuleren tot 24 uur voor de datum van je bezoek. Je weet maar nooit dat plannen veranderen!

Eiffeltoren bezoek

Geschiedenis

Gustave Eiffel had twee ingenieurs in dienst, Maurice Koechlin en Émile Nouguier, die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van de beroemde toren. De reden voor de bouw van de toren was de wereldtentoonstelling van 1889. Men begon met bouwen in 1887 en was in 1889 op tijd klaar voor de tentoonstelling. Het originele plan was dat de toren na twintig jaar weer gesloopt zou worden. Omdat de toren inmiddels een belangrijke communicatiefunctie had werd dat gelukkig voorkomen en zodoende kan je ook nu nog de Eiffeltoren bezoeken.

eiffeltoren beklimmen uitzicht

Het uitzicht vanuit de Eiffeltoren is fenomenaal! Nergens in Parijs krijg je zo’n mooi zicht over de lichtstad.

Enkele leuke weetjes

Voordat je de Eiffeltoren gaat bezoeken is het wellicht interessant om een en ander af te weten over het bouwwerk. Want hoe hoog is het gevaarte eigenlijk en hoeveel kilo staal is er gebruikt? De top van de Eiffeltoren ligt op 317 meter, met antennes meegerekend zelfs op 324 meter. Ten tijde van de bouw was de toren het hoogste gebouw van de wereld, tegenwoordig geldt dat alleen nog voor Europa, als we enkele communicatietorens niet meetellen. Het totale gewicht is ruim tien miljoen kilo, ofwel 10.000 ton. Hiervan is ruim 7.000 ton metaal.

Eiffeltoren beklimmen

De Eiffeltoren is een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Dus… Waarom beklim je de toren ook niet meteen even?!

De Eiffeltoren beklimmen

Als je de Eiffeltoren gaat bezoeken is het wel leuk om goed voorbereid te zijn. De toren is opgedeeld in drie verdiepingen: de eerste op 91 meter hoogte boven zeeniveau (58 meter boven de grond), de tweede op 149 meter hoogte (116 meter boven de grond) en de derde op 310 meter hoogte (276 meter boven de grond). Via 1665 traptreden kan je tot en met de tweede etage komen, de resterende 180 meter zijn alleen per lift af te leggen. Uiteraard is het ook mogelijk om de eerste en tweede verdieping per lift te bereiken.
Om de Eiffeltoren te beklimmen moet je wel tickets aankopen. Over de verschillende mogelijkheden lees je verder meer.

Toegang Eiffeltoren Parijs uitzicht

Het is even klimmen (of je gaat natuurlijk met de lift…), maar het uitzicht vanop de Eiffeltoren is toch fenomenaal?!

Wat valt er te zien?

Naast een bijzonder uitzicht over de stad Parijs valt er tijdens het beklimmen van de Eiffeltoren nog veel meer te zien.

De eerste verdieping

Door de wind en de temperatuur beweegt de toren continu. Dat is misschien een beangstigend idee maar in de praktijk merk je daar niks van. Op de eerste verdieping vind je een glazen vloer waardoor je naar beneden kan kijken, een bijzondere ervaring. Als je hier een hapje wil eten of een drankje wil doen kan je in Restaurant 58 Tour Eiffel plaatsnemen. Op het menu staan wisselende gerechten met een knipoog naar de Franse keuken.
Een driegangenlunch met inbegrip van Eiffeltoren tickets kost €42,50. Als je de zon liever ziet ondergaan tijdens het avondeten, dan kan je een drie- of viergangenmenu regelen voor €100 per persoon (toegangstickets inbegrepen).

Kleintjes kunnen hier de Follow Gus tour beginnen. Dit poppetje leert ze van alles over de toren en de omgeving. Een andere leuke bezienswaardigheid is de spiraalvormige trap die oorspronkelijk leidde naar het kantoor van Gustave Eiffel. Bezoekers die een blijvende herinnering aan de toren willen meenemen kunnen in de souvenirshop een aandenken aanschaffen.

Met het basis ticket voor de Eiffeltoren kan je de eerste en de tweede verdieping verkennen.

De tweede verdieping

Als je hebt besloten de Eiffeltoren te beklimmen per trap ben je nu aan de laatste stapjes toe. Vanaf de tweede verdieping wordt het uitzicht al echt indrukwekkend. Honger of dorst? In Restaurant le Jules Verne, vernoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger heb je genoeg keus. Ook voor een snelle hap ben je hier aan het juiste adres. Verder vind je hier nog een souvenirwinkel met bijvoorbeeld replica’s van de Eiffeltoren en T-shirts.

Je kan de tweede verdieping bereiken met een lift of een trap, maar je hebt wel opnieuw een Eiffeltoren ticket nodig. Die kan je hier aankopen.

De derde verdieping

Op de derde verdieping kan je bij helder weer enorm ver kijken. Ook is hier het oorspronkelijke kantoor van Gustave Eiffel te vinden, dat helemaal naar het oorspronkelijke ontwerp is ingericht. De wassenbeelden maken het kantoor extra realistisch, alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Met een van de panoramafoto’s die je op de derde verdieping vindt kan je een voorstelling maken naar welke wereldsteden je kijkt vanaf een bepaald punt. Het schaalmodel van de top van de toren is een handig hulpmiddel om te zien hoe de toren is opgebouwd en met de meetlat kan je zien hoe hoog je staat. Tot slot kan je een drankje doen in de champagnebar.

Om het derde verdiep te beklimmen moet je wel meer betalen. Bovenop een voorrangsticket betaal je nog eens €15. In totaal betaal je tussen €49 en €70. Gelukkig sla je voor deze prijs wel de wachtrijen over én krijg je een gegidste rondleiding!

Eiffeltoren bezoeken lift

Hoe ga je de Eiffeltoren bezoeken? Met de lift of te voet?

Openingstijden en tickets voor de Eiffeltoren

Als er iets ergerlijk is tijdens je vakantie of stedentrip is het wel wachten. Zeker bij een drukbezocht monument zoals de Eiffeltoren kunnen de wachtrijen oplopen tot enkele uren. Gelukkig kan je daar een hoop tijd vanaf snoepen als je van te voren tickets voor de Eiffeltoren koopt.

Openingstijden

Je kan tickets voor de Eiffeltoren kopen voor elke dag van het jaar. Op enkele uitzonderingen na, zoals de nationale feestdag op 14 juli is de toren dus het gehele jaar open. De deuren gaan om 9:00u ‘s ochtends open en sluiten om 00:45u ‘s nachts.
‘s Nachts is er veel minder volk. Als je dus echt een romantische ervaring wilt, raad ik aan om iets na middernacht te blijven. Wie weet krijg je de toren wel helemaal voor jezelf!

Eiffeltoren tickets zonder wachtrij

Wachtrijen kunnen lang zijn. Skip-the-line tickets zijn (volgens mij) hun geld dan ook waard.

Tickets voor Eiffeltoren kopen

De Eiffeltoren is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor mensen die een handicap hebben of slecht te been zijn. De prijzen zijn onderverdeeld in drie categorieën: volwassenen, kinderen van 12 tot en met 24 jaar oud en een kortingsgroep, waaronder gehandicapten en 4 tot en met 11 jaar oude kinderen.

Een ticket voor de Eiffeltoren te bezoeken met de lift tot en met de tweede verdieping kost respectievelijk 11 euro, 8,50 euro en 4 euro.

Een liftkaartje naar de derde verdieping, dus de top, kost 17 euro, 14,50 euro en 8,50 euro.

Ga je lopend naar de tweede verdieping? Dan betaal je 7 euro, 5 euro of 3 euro.

Let wel op… Afhankelijk van wanneer je gaat, sta je al snel twee uur of meer aan te schuiven voor je binnen kan! Een skip-the-line ticket voor de Eiffeltoren kopen is dus geen slecht idee!

Prioriteitstoegang

Blijf je maar even in Parijs en wil je geen uren verliezen met aanschuiven? Dan kan je een ‘skip-the-line ticket’ aankopen. Deze beginnen bij €32 per persoon. Een fikse meerprijs, maar volgens mij is het het zijn geld zeker en vast waard!

kaartjes eiffeltoren

Reserveer je kaartjes voor de Eiffeltoren op voorhand en voorkom lange wachtrijen.

Tickets voor de Eiffeltoren reserveren

Het beste kan je toegangskaartjes voor de Eiffeltoren reserveren, of van te voren aanschaffen.
Het is geen uitzondering dat je twee uur of langer moet aanschuiven om een ticket voor de Eiffeltoren te bemachtigen. Volgens mij is de kleine meerprijs voor een voorrangsticket het dan ook dubbel en dik waard…

‘s Avonds of overdag?

Het uitzicht vanaf de Eiffeltoren is indrukwekkend, zowel in de avond als overdag. Koop kaartjes voor de Eiffeltoren voor de tijd die je zelf graag wil. Vergeet vervolgens niet om je fototoestel mee te nemen als je de Eiffeltoren gaat bezoeken, zodat je deze magische ervaring op alle mogelijke manieren kan vastleggen.
Ben je op zoek naar een romantisch geschenk voor je geliefde? Wat dacht je dan van een diner met de ondergaande zon vanop de Eiffeltoren?
Hier zie je in ieder geval al de magische (en romantische!) sfeer van de Eiffeltoren eens het donker is geworden:


5x Hotels in Parijs vlakbij de Eiffeltoren

Dit grootste monument is prachtig, van waar je het ook ziet. Maar als je naar de stad van de liefde trekt om romantisch te zijn, dan moet je toch echt wel een hotelletje boeken in de buurt van de Eiffeltoren! Hier zijn alvast vijf hotels in alle prijscategorieën die in de schaduw van de Eiffeltoren liggen.

Arty Paris Porte de Versailles

Van alle hostels die je in Parijs vindt is Arty Paris Porte de Versailles wellicht de meest luxueuze en verfijnde in de lijst. De accommodatie werd helemaal ingericht in Art Deco-stijl. Tussen de rustieke houten vloeren, de zachte fluwelen stoffen, de prachtige mozaïeken of de draperende bloemengordijnen, voelt het meer als een hotel maar wél met de gezellige sfeer van een herberg. Je kan tijdens je reservatie kiezen tussen een plekje in een slaapzaal of een tweepersoonskamer als je graag wat meer privacy wilt.

Dit hotel in Parijs is gunstig gelegen in het vijftiende arrondissement, vlak bij de wijk waar de Eiffeltoren staat. Het bekendste monument van de stad is zo’n halfuurtje wandelen en onderweg kan je nog enkele andere bijzondere bezienswaardigheden, zoals de griezelige catacomben, meepikken. De buurt van het verblijf is een leuke en levendige plek voor jonge reizigers. Je kan in het Arty Paris Porte de Versailles vanaf €48 per nacht logeren.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Arty Paris Porte de Versailles

© Arty Paris Porte de Versailles

Hotel Des Grands Boulevards

Natuurlijk hoef je niet per se in een luxe vijfsterrenpaleis met een Michelin-restaurant te overnachten om een romantisch weekend te beleven. Hotel Des Grands Boulevards is een perfect alternatief als je geen gigantisch budget hebt en toch graag een elegant verblijf wilt beleven. De stijl van de accommodatie kan je het best omschrijven als chic en schattig met decoratieve pracht en praal uit de tijd van Lodewijk XVI.

Je kan het oogverblindend pand vinden in het hartje van de stad. Er valt in de buurt dus heel wat te ontdekken en te doen. Dit hotel nabij de Eiffeltoren ligt op slechts twintig minuten wandelen van het Louvre. Verder vind je ook de Opéra Garnier, La Place de la République en La Cigale in de buurt. Het tweede arrondissement is dan ook een goede uitvalsbasis als je interesse hebt in kunst en architectuur. Een tweepersoonskamer in Hotel Des Grands Boulevards kost gemiddeld €175 voor één nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Eiffeltoren bezoeken Hotel Des Grands Boulevards

© Hotel Des Grands Boulevards

Relais 12 Bis

Naast alle hotels in Parijs zijn er ook enkele weelderige B&B’s waar je van kop tot teen wordt verwend. Relais 12 Bis staat met haar vijf kamers praktisch in de schaduw van de Eiffeltoren. In het hele gebouw vind je een geslaagde mix tussen moderne en traditionele elementen. In de lounge word je elke middag verwend met gratis gebak en een lekker kopje koffie, ideaal om even uit te rusten tussen het wandelen door.

Gelegen in het vijftiende arrondissement is de accommodatie uitstekend gelegen in het hart van de stad met veel van de belangrijkste attracties op loopafstand. Naast de Eiffeltoren wandel je vanuit de bed and breakfast gemakkelijk naar de Champs-Élysées en de Arc de Triomphe. In de buurt vind je ook heel wat gezellige restaurants om de romantiek naar een nog hoger niveau te tillen. De prijs voor een tweepersoonskamer met zicht op het bekendste monument van Frankrijk, bedraagt in Relais 12 Bis €198 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Relais 12 Bis Eiffeltoren beklimmen

© Relais 12 Bis

Hôtel La Comtesse

Dit luxe hotel in Parijs is gevestigd in een Haussmann-gebouw uit de negentiende eeuw. Het werd helemaal ingericht in een klassieke Parijse stijl. De accommodatie staat dan ook helemaal in het teken van Franse literaire salons en de vrouwen die er onderdak boden. Alles suites hebben een subliem uitzicht op de Eiffeltoren. Begin de dag met een heerlijk ontbijt in het moderne café voor je gaat geniet van alles wat de stad je te bieden heeft.

Verken de stad van de liefde vanuit deze schitterende locatie, midden in het centrum. Je kijkt hier niet alleen uit op de Eiffeltoren, maar het monument ligt bovendien op een korte wandelafstand. Andere bezienswaardigheden, zoals het Rodin Museum, de Notre-Dame en de Sacré-Coeur, liggen allemaal binnen een straal van vijf kilometer van het hotel. Als je dat te ver lopen lijkt, kan je vanaf het metrostation École Militaire doorheen de stad reizen. Per nacht in een tweepersoonskamer in Hôtel La Comtesse betaal je zo’n €245.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Eiffeltoren Parijs Hotel La Comtesse

© Hôtel La Comtesse

Hotel George V

Verscholen aan de beroemde boulevard van de Champs-Élysées ligt het prachtige Four Seasons Hotel George V. De keten brengt al sinds 1928 luxe naar de hoofdstad en elke week wordt het koninklijke gebouw opgefleurd door maar liefst 12.000 verse bloemen. Als je hier een kamer hebt geboekt, kan je genieten van de drie wereldberoemde Michelin-sterrenrestaurants van het hotel. De gerechten zijn geïnspireerd op de keuken van de Franse Rivièra en Noord-Italië.

Dankzij de fantastische ligging is het een geweldige plek om de stad van de romantiek te ontdekken. Vanuit je kamer kijk je al uit op de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren en het Grand Palais, maar ook andere trekpleisters liggen op een steenworp. Hotel George V ligt in het midden van de Gouden Driehoek, waar je allerlei winkels van topmerken kan vinden. Denk maar aan Chanel en Dior. Dus mannen: hou je vrouwen (en je portefeuille) goed in de gaten! Voor een tweepersoonskamer betaal je hier zo’n €832.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel George V Parijs

© Hotel George V

Citytrip naar Parijs

Natuurlijk is er veel meer te zien in Parijs dan alleen de legendarische Eiffeltoren. Denk maar aan het Louvre, de Sacre Coeur, de ondergrondse Catacomben van Parijs, … Een citytrip naar Parijs zit al snel goed gevuld!
Kijk eens naar deze mooie aanbiedingen naar Parijs:

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden
 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.7/5 - (27 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>