Beste eSim voor Amerika: Koopgids + Hoe eSim in USA installeren?

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 12 april, 2024

Of je nu van plan bent om Everglades te bezoeken of al de mooiste plekjes in Chicago te ontdekken, een eSim voor Amerika is onmisbaar tijdens je vakantie. Ik vertel je hoe je de beste eSim voor de USA kiest en wat de vele voordelen zijn, alsook hoe deze precies werkt.
Daarnaast vind je hier een handige top 5, zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken naar de beste eSim voor de USA!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


ESim Amerika kopen: hoe werken deze kaartjes?

Een eSim voor de Verenigde staten werkt precies hetzelfde als elke andere eSim voor in het buitenland. Het is een embedded simkaart, wat betekent dat deze door middel van een chip is ingebouwd in de smartphone. Je hebt dus geen fysieke simkaart meer nodig.

Een eSim voor het buitenland kun je eenvoudig online bestellen en werkt hetzelfde als een fysieke simkaart. Je kan er mee bellen (via WhatsApp of internet) en surfen op het internet. Nadat je er een bestelde, kun je deze eenvoudig installeren via een app of door een QR-code te scannen. Hoe jouw eSim Amerika precies moet worden geïnstalleerd, hangt af van de aanbieder. Maar meestal is dit allemaal automatisch, via een app van de provider.

In alle smartphones kun je naast een eSim ook nog steeds je gewone simkaart plaatsen. Handig, want zo blijf je ook op je andere nummer bereikbaar én hoef je die er nooit meer uit te halen met dat vervelende pinnetje.

eSIM Amerika kopen

5x Beste eSim voor de Verenigde Staten

Een eSim voor Amerika kopen is een slimme zet. Zo hoef je niet meer op zoek te gaan naar een fysieke simkaart en ben je altijd en overal in het land bereikbaar. Zelf heb ik al heel veel gehad aan mijn tourist sim card voor de USA en ik ben er zeker van dat het ook voor jou een grote hulp is.

Het is immers geen uitzondering dat je voor onverwachte situaties komt te staan op vakantie. Zeker als je voor een lange tijd reist. Misschien vind je het adres van je hotel plots niet meer terug of heb je dringend een Uber nodig. Dan is het prettig om toegang te hebben tot internet.

Als je een eSim wilt kopen, is het wel belangrijk dat je er een uitkiest van een veilige aanbieder. Precies daarom heb ik een top 5 voor je samengesteld. Om een goede keuze te kunnen maken, heb ik de vijf eSims voor jou geselecteerd op basis van mijn eigen ervaringen en die van andere reizigers.

 1. Esimusa eSim USA Unlimited
 2. Airalo eSim Verenigde Staten
 3. Holafly eSim Verenigde Staten
 4. T-Mobile ESim USA
 5. WorldMobile eSim USA Prepaid

1. Esimusa eSim USA Unlimited

De beste eSim voor je vakantie naar Amerika? Volgens vele reizigers is dat deze van Esimusa. Je maakt verbinding met T-mobile, één van de beste netwerken van de USA. Activeren doe je eenvoudig met behulp van een QR-code die je moet scannen met je smartphone. Je kan de eSim gebruiken voor 7, 10, 12, 15, 20 of 30 dagen.

Als je van plan bent om door de Verenigde Staten te trekken voor een aantal maanden, dan zul je redelijk wat betalen. Maar dat hangt ook af van hoeveel data je nodig hebt. Je kan namelijk kiezen uit drie formules: Lite, Basic en Pro.
Bij het Lite abonnement krijg je 0,5 GB per dag. Dit is voldoende als je enkel af en toe wifi gebruikt. Het Basic plan geeft je dan weer 1 GB per dag en met het Pro plan kun je dagelijks 2 GB gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid: esimusa

Voordelen

 • Keuze uit diverse plannen (0,5, 1 en 2 GB per dag)
 • Surf aan hoge snelheid
 • Makkelijk te activeren met behulp van een QR-code

Nadelen

 • Redelijk duur als je voor een lange tijd reist

Specifiaties

 • Data: 0,5 (Lite), 1 (Basic) of 2 (Pro) GB
 • Geldigheidsduur: 7,10, 12, 15 of 30 dagen
 • Prijs: 11,99$ (Lite), 17,99$ (Basic) en 25,99$ (Pro) voor 7 dagen

eSIM USa

2. Airalo eSim Verenigde Staten

Airalo is ongetwijfeld één van de beste eSims voor Amerika. Zeker als je niet te veel geld wilt uitgeven, maar toch wilt genieten van kwaliteit en veiligheid.

Er zijn heel wat verschillende soorten abonnementen waaruit je kan kiezen. De goedkoopste eSim van Airalo kost slechts 4,50$, is 7 dagen geldig en biedt je 1 GB. Voor het duurste abonnement betaal je momenteel 21$ met korting. Deze embedded simkaart voor de Verenigde Staten is een maand geldig en biedt je 20 GB aan data. Een ander voordeel van Airalo is de uitstekende klantenservice. In het geval van problemen hoef je je dus geen zorgen te maken.

Prijzen en beschikbaarheid: Airalo

Voordelen

 • Goedkope eSim
 • Uitstekende klantenservice
 • Handige app
 • Keuze uit verschillende abonnementen
 • Je geniet vaak van korting

Nadelen

 • Niet langer geldig dan 30 dagen, maar je kan je abonnement verlengen
 • Slechts tot 20 GB

Specifiaties

Airalo eSIM Amerika

3. Holafly eSim Verenigde Staten

Bij HolaFly kun je met een gerust hart een embedded simkaartje kopen om op je vakantie te gebruiken. Het grote voordeel is dat dit een eSim voor de USA met unlimited data is. Dat betekent dus dat je nooit zonder internet valt. Zo raak je niet verloren en houd je op elk moment contact met je vrienden en familie.

Deze eSim voor de USA met unlimited data is ook erg geschikt als je een rondreis gaat maken voor een aantal maanden. Je kan er namelijk tot 90 dagen gebruik van maken. En de prijs is erg goed. Zo betaal je voor drie maanden slechts 99,00€.

Prijzen en beschikbaarheid: Holafly

Voordelen

 • Goede prijzen
 • Je geniet altijd en overal van wifi in Amerika
 • Beschikbaar van 5 tot 90 dagen
 • De klantendienst is 24 uur bereikbaar
 • Hoe meer dagen je neemt, hoe goedkoper de eSim is

Nadelen

 • Als je niet vaak gebruikmaakt van internet op vakantie zijn er goedkopere opties

Specifiaties

 • Data: ongelimiteerd
 • Geldigheidsduur: 5,7,10,15,20,30,60 of 90 dagen
 • Prijs: vanaf 19,00€ (5 dagen) tot 99,00€ (90 dagen)

holafly esim verenigde staten

4. T-Mobile eSim USA

De T-Mobile embedded simkaart voor de USA is nog een andere aanrader. Deze kwalitatieve eSim biedt je namelijk voor 30 dagen ongelimiteerde data. Je kan dus zoveel bellen, sms’s en surfen op het internet als je maar wil. Om deze te activeren moet je enkel je activeringsdatum doorgeven. T-Mobile doet de rest voor jou.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Voordelen

 • Je krijgt onbeperkte data voor een maand
 • Handig: de simkaart kan door de provider geactiveeerd worden
 • Je geniet van een hoge internetsnelheid

Nadelen

 • Je kan enkel kiezen voor een geldigheidsduur van 30 dagen
 • Duur in vergelijking met andere eSims

Specifiaties

 • Data: ongelimiteerd
 • Geldigheidsduur: 30 dagen
 • Prijs: 72 euro

t Mobile eSIM USA

5. WorldMobile eSim USA Prepaid

Als je het fijn vindt om een overzicht te hebben op hoeveel je op vakantie uitgeeft, is de WorldMobile eSim USA Prepaid iets voor jou. Deze simkaart is voor Amerika, maar werkt ook in alle andere landen. Je kan dus gerust de bezienswaardigheden San Francisco meepikken, enkele andere staten bezoeken en daarna naar Centraal-Amerika of Canada doorreizen.

Het nadeel is dat je je simkaart in de gaten moet houden en deze telkens moet herladen op de website van de provider. De kans bestaat dus dat je plots zonder internet valt zonder dat je het doorhebt. De simkaart zelf is goedkoop, maar vergeet niet dat je voor de data apart moet betalen. Gelukkig zijn de eSim Amerika ervaringen met betrekking tot het heropladen van je kaartje erg positief. Volgens gebruikers kun je dit namelijk snel en eenvoudig doen.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Voordelen

 • Houd de controle over hoeveel je uitgeeft
 • Geldig over de hele wereld
 • Eenvoudig te installeren
 • Je kan de data een jaar geldig laten blijven voor een meerprijs van 15 euro

Nadelen

 • Je moet je data in de gaten houden
 • Wanneer je data op is, moet je deze telkens aanvullen (omslachtig)

Specifiaties

 • Data: 250 MB, 1 GB, 2 GB, 3 GB, 5GB of 10 GB
 • Geldigheidsduur: 30 dagen of een jaar
 • Prijs: vanaf 18 euro (250 MB voor 30 dagen)

worldmobile eSIM Amerika

Wat zijn de voordelen van een eSim?

Twijfel je nog tussen een eSim en een gewone simkaart voor de USA? Dan is het handig om even de voor- en nadelen van de eSim door te nemen. Ik kan je alvast verklappen dat de voordelen van een eSim veel rijker zijn dan de nadelen.

Dit soort simkaart is namelijk superhandig als je op reis gaat. Je kan deze op voorhand kopen en ter plaatse activeren. Het grote voordeel daarvan is dat je geen moment zonder mobiele data zit en dus altijd bereikbaar bent voor je vrienden en familie. Bovendien kun je zo je mooiste foto’s en filmpjes razendsnel op sociale media plaatsen.

Je bespaart ook nog eens heel wat tijd uit, want je hoeft geen simkaart te zoeken op je bestemming. Een fysieke simkaart voor de Verenigde Staten is trouwens vaak duurder. Een andere troef is dat je van meer gemak geniet. Het kleine pinnetje dat je moet gebruiken om je fysieke simkaart in je smartphone te plaatsen, hoef je immers niet te zoeken.

Zijn er ook nadelen aan de eSim?

De voordelen van een eSim voor Amerika zijn erg talrijk, maar er zijn ook enkele nadelen.

Het grootste nadeel is dat je een eSim voor Amerika minder makkelijk op een nieuwe smartphone kan gebruiken. Een fysieke simkaart kun je gewoon van toestel veranderen. Bij een digitaal exemplaar moet je vaak contact opnemen met de klantenservice. Dit hangt echter af van de aanbieder. Tegenwoordig maken de meeste providers het mogelijk om een eSim in een, twee, drie op een nieuw toestel te activeren met behulp van een app.

ESim USA vs. fysieke simkaart Amerika: Wat is beter?

Als je niet over een nieuwe smarphone beschikt, kies je beter voor een fysiek exemplaar. Een eSim is namelijk niet geschikt voor oudere modellen.

Een eSim kun je onder andere gebruiken op de Samsung Galaxy 22, Galaxy S22+, Sony Xperia 1, iPhone 14, iPhone 13 en Google Pixel 6. Wil jij ook graag een eSim voor Amerika kopen? Bekijk dan eerst zeker of dit wel mogelijk is op jouw type telefoon.

USA Esim

ESim Amerika vergelijken: hoe kies je de juiste e-simkaart voor Amerika?

Je bent vast enthousiast om je eSim voor Amerika te bestellen. Maar voordat je dat doet, moet je zeker zijn dat je het juiste exemplaar uitkiest. Hieronder kom je te weten waar je op moet letten bij het kopen van een e-simkaart voor Amerika!

Hoeveel data heb je nodig?

Niet elke eSim voor de USA heeft evenveel data. Gebruik jij je wifi echt heel vaak, bijvoorbeeld om je hotel te zoeken via Google Maps en of om foto’s te posten? Dan vind jij een eSim unlimited vast handig. Doordat je ongelimiteerde data hebt die je kan gebruiken voor de dagen dat je reist, hoef jij niet te vrezen dat je plots zonder internet valt.

Een andere manier om controle te houden over hoeveel je uitgeeft is door te kiezen voor een eSim voor de USA die Prepaid is. Zo kun je deze altijd opladen wanneer dat nodig is. Wil je een bepaald aantal data per dag, maar weet je niet precies hoeveel je verbruikt? Dan kun je hier een test doen.

Hoelang ga je op vakantie en welke plekken wil je bezoeken?

Bij het kiezen van een eSim USA tourist krijg je de mogelijkheid om een abonnement aan te gaan voor een aantal dagen. Hoelang je simkaart geldig moet zijn, hangt af van je verblijfsduur. Er zijn heel veel opties. Zo is het mogelijk om de ze simkaart voor de Verenigde Staten slechts 5 dagen te gebruiken. Maar als je een rondreis door Florida gaat maken en ook enkele andere staten wilt bezoeken, dan is een kleine week natuurlijk niet voldoende.

Gelukkig kun je tot wel 90 dagen gebruikmaken van een eSim. Bovendien heb je altijd de mogelijkheid om deze te verlengen.

Extra tip: Ga je enkel naar New York? Kies dan specifiek voor een eSim voor New York. Zo betaal je minder. Als je nog twijfelt of je ook andere plekken wil bezoeken in de Verenigde Staten, is het echter beter om een eSim te kopen die voor het hele land geldig is.

Wat is je budget?

Het is ook handig om rekening te houden met je budget. Maar let op: kies enkel voor een goede aanbieder. Zo weet je zeker dat de eSim goed is beveiligd. Om er zeker van te zijn dat je een veilige keuze maakt, kun je bovenstaande top 5 bekijken. Daarnaast krijg je een goed idee van hoe betrouwbaar een e-simkaart voor Amerika is door de ervaringen van andere reizigers door te nemen.

Verenigde Staten eSIM kopen

Hoe activeer je een eSIM in de USA?

Het activeringsproces van een eSIM is meestal min of meer hetzelfde per aanbieder. De meeste providers doen het als volgt:

 1. Kijk allereerst of jouw apparaat compatibel is met een embedded SIM.
 2. Volg de instructies van je aanbieder. Meestal krijg je de keuze om een QR-code te scannen, manueel een activeringscode in te geven of je download een app die alles automatisch voor jou regelt (en dat laatste raad ik zelf altijd aan).
 3. Eens alles geïnstalleerd is en je alle stappen op je telefoon hebt doorlopen, ben je bijna klaar. Het enige wat je nu nog moet doen in de roaming van je nieuwe SIM aanzetten. Ik raad aan om dit pas in de Verenigde Staten zelf te doen. De geldigheidsduur van je eSIM begint namelijk pas te lopen vanaf dat de roaming wordt aangezet.
 4. Als alles goed is, kun je nu overal in de Verenigde Staten op het internet. Test dit in ieder geval al even uit op een plek waar je Wi-Fi hebt. Zo kun je eventuele problemen met een andere internetverbinding nog oplossen.

Persoonlijk zou ik niet meer zonder een eSIM kunnen leven! Ze zijn eenvoudig te installeren, niet heel duur en sparen je heel wat tijd uit! Heb jij nog tips? Laat het mij en de andere lezers zeker weten in een berichtje onderaan dit artikel.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>