Disneyland Parijs (Eurodisney) bezoeken: tips, info, foto’s en voordelige toegangstickets

Er zijn weinig zinnen in de Nederlandse taal die zo vrolijk en leuk zijn als: ‘We gaan naar Disneyland Parijs!’. Eurodisney blijft jong en oud tot de verbeelding spreken en uiteindelijk wil je altijd terugkeren. Om je helemaal voor te bereiden op je verblijf met Mickey en zijn vriendjes, lees je hier werkelijk alles wat je moet weten over Disneyland Parijs.

5/5 - (9 stemmen)

 

disneyland parijs

Lees meteen meer over…

Tickets voor Disneyland Parijs    |     De Disney Fastpass    |     De Disney Hotels    |
Hoe geraak je in Eurodisney?    |   
De beste periode/tijd om Eurodisney te bezoeken    |    
Leuke restaurants in Disneyland Parijs

De leukste attracties van Eurodisney in Parijs

Allereerst moet je weten dat het pretpark opgedeeld is in de volgende landen:

 • Discoveryland
 • Fantasyland
 • Adventureland
 • Frontierland

Daarnaast heb je nog Mainstreet U.S.A. waar je allerlei winkels vindt en Disney Village en Walt Disney Studios Park. Om het jou gemakkelijk te maken zetten we de leukste attracties op een rijtje.

Tickets voor Disneyland koop je trouwens heel gemakkelijk en snel (en vaak voordeliger) online. Plezier is nog nooit zo eenvoudig geweest!

disneyland parijs eurodisney

Disneyland Parijs, het voormalige Eurodisney; plezier voor jong en oud!

Main Street, U.S.A.

Als je Disneyland Parijs binnenkomt, is dit het eerste land dat je betreedt. De inspiratie kwam uit het geboortedorp van Walt Disney: Marceline (Missouri) dat ook als decor diende voor Lady en de Vagebond.
Je waant je zo in de jaren 1920 en de zorgeloze tijd die er toen in de Verenigde Staten heerste. Verder kom je hier onder meer de volgende bezienswaardigheden tegen:

 • De Discovery Arcade is gewijd aan de uitvinders van de negentiende eeuw en dient vooral om te schuilen tijdens regen. De Liberty Arcade is dan weer een eerbetoon aan het Vrijheidsbeeld (dat zoals je allicht weet een cadeau van de Fransen was).
  Dan is er ook de eerste echte attractie: de Disneyland Railroad, een trein die een parcours van iets meer dan twee kilometer aflegt en je daarbij afzet bij andere delen van het park. Onderweg krijg je ook een deskundige uitleg over wat je allemaal ziet.
 • Je kan ook een ritje maken op een van de Main Street Vehicles (een vloot auto’s die bestaat uit de meest iconische voertuigen van de afgelopen 100 jaar) of op een tram die door een paard wordt getrokken.
 • Daarnaast heb je nog een heleboel restaurants en winkels en met Dapper Dan’s Haircuts zelfs een kapper!
main street disneyland parijs

Langs Main Street passeren dagelijks ook heel wat leuke parades. Wees dus op tijd!

Fantasyland

Dit onderdeel van Eurodisney is ingericht als een (gigantisch) sprookjesdorp en dit is dan ook waar de allerkleinsten hun hartje helemaal kunnen ophalen.

 • In Alice’s Curious Labyrinth moet je je een weg zien te banen door een doolhof waar je tal van personages uit Alice in Wonderland tegenkomt. Als je niet verdwaalt, kom je uiteindelijk terecht in het kasteel van de Koningin der Harten.
 • Blanche-Neige et les Sept Nains (Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen) vertrok oorspronkelijk dan weer vanuit het perspectief van Sneeuwwitje zelf, zodat bezoekers konden ervaren hoe zij zich voelde. Daarom was zij vroeger niet te zien in de attractie, tot men het aanpaste en ze nu één keer in beeld komt. Tot dan probeerden vele snoodaards (al dan niet succesvol) de vergiftigde appel van de Heks te stelen, maar dit heeft men opgelost door de appel te vervangen door een beeld van een geprojecteerde appel.
 • In Dumbo the Flying Elephant kan je in een vliegende olifant zitten die rondjes draait.
 • Een van de meest bekende attracties van Disneyland Parijs is zonder enige twijfel It’s a small world. Je zit in een bootje en vaart langs meer dan 300 “kinderen” (robots dus) die verkleed zijn in traditionele klederdracht van over de gehele wereld. Terwijl het catchy “It’s a small world after all” deuntje heel.de.tijd. weerklinkt. Dat klinkt verschrikkelijk, maar is eigenlijk bijzonder leuk! Je zit wel heel de dag met het liedje in je hoofd, maar dat is het zeker waard.
 • Als het daarna iets sneller mag, is er maar één adres in Fantasyland in Eurodisney: de Mad Hatter’s Tea Cups. Hier zit iedere bezoeker in een theekopje dat (vrij) snel ronddraait. De attractie is vooral berucht geworden door de vele bezoekers die misselijk zijn geworden na al die rondjes draaien, dus mensen met een gevoelige maag kunnen best dit aan hen voorbij laten gaan.
  Zij zijn beter af in Peter Pan’s Flight, waar ze in een wagentje reizen naar Nooitgedachtland. Dit is een van de weinige attracties die al sinds de begindagen in het eerste pretpark in Anaheim (Californië) in 1955 vele Disneyfans betovert. Ze kon dan ook niet ontbreken in Disneyland Parijs. Net zoals de eerdergenoemde darkride van Sneeuwwitje was het de bedoeling voor bezoekers de pretparkattractie vanuit het standpunt van de protagonist (in dit geval Peter Pan) te ervaren, zodat het leek alsof de bezoeker zelf aan het vliegen was. Helaas was men vroeger nog niet zo mee met dit concept, waardoor men een animatronic (dit is de technische naam voor poppen die kunnen bewegen) van Peter Pan aan de darkride toevoegde.
 • Afsluiten in Fantasyland doen we met een absolute topper van formaat: Le Château de la Belle au Bois Dormant oftewel het Kasteel van Doornroosje. Dit iconisch kasteel is het wereldwijde symbool geworden van Disneyland en zelfs Disney in het algemeen. Het ontwerp werd geïnspireerd door het Neuschwanstein kasteel in zuid Duitsland. De attractie bestaat uit twee delen. Allereerst is er de kerker waar je La Tanière du Dragon (Het Hol van de Draak) aantreft. Bij de opening van het park in april 1992 bevatte dit de grootste animatronic ooit gemaakt. De 27 meter lange draak is zelfs tot vandaag indrukwekkend te noemen. Je kan langs deze schijnbaar slapende gigant wandelen, die af en toe een beetje gromt en rook blaast.
  Verder heb je in het kasteel ook nog La Galerie de la Belle au Bois Dormant oftewel de Gallerij van Doornroosje, waarbij het verhaal in allerlei tapijten, figuren en glazen ramen wordt uitgebeeld. Ten slotte kan je ook nog in de Boutique du Château heel wat souvenirs kopen, met als specialisatie handgemaakte glazen figuurtjes.

Als je de fantastische Disneyfilms tot leven wil zien komen, kan je hier alvast je Disneyland tickets aanschaffen!

eurodisney alices curious labyrinth disneyland parijs

Geraak niet verdwaald in dit doolhof, anders zit de boze koningin je misschien op de hielen…

Adventureland

Waar Fantasyland meer een “land” is voor de allerkleinsten (hoewel…), is Adventureland zoals de naam al doet vermoeden, gericht op de meer avontuurlijke bezoekers. Het werd gecreëerd om de afgelegen jungles van Azië en Afrika na te bootsen, ver weg van alle beschaving. Met het grote voordeel dat je hiervoor geen speciale vaccinaties nodig hebt! Verwacht je dus aan heel wat kleurrijke maskers, drums, totempalen en coole standbeelden van exotische dieren.

 • De bekendste attractie hier is zonder enige twijfel Pirates of the Caribbean. Deze darkride was de laatste attractie die onder het oog van Walt Disney werd gemaakt. Jammer genoeg kon hij de opening niet meer meemaken, want de legendarische Amerikaan stierf drie maanden voordat de eerste bezoekers ervan konden genieten. 25 jaar later, in 1992 om precies te zijn, werd Pirates of the Caribbean ook gebouwd in Disneyland Parijs. Zoals velen allicht weten is de gelijknamige filmreeks gebaseerd op deze darkride en het liedje Yo Ho (A Pirate’s Life for Me) werd ook als basis voor de soundtrack gebruikt. Fans van Captain Jack Sparrow kunnen hier dan ook hun hart helemaal ophalen!
 • In Le Passage Enchanté d’Aladdin oftewel Aladdins Betoverde Doorgang, wandel je langs een aantal displays die beroemde scènes uit de film nabootsen zoals One Jump Ahead, Friend Like Me en Prince Ali. Afsluiten doe je met de moeder der klassiekers A Whole New World (Een Nieuw Begin).
  De spectaculairste trekpleister in Adventureland is dan weer Indiana Jones et le Temple du Péril (Indiana Jones and the Temple of Peril). Op deze spectaculaire achtbaan neem je plaats in een mijnkar die je in sneltreinvaart door de verloren tempel neemt. De plek dus om adrenaline te tanken!
eurodisney adventureland

Attracties voor echte avonturiers vind je uiteraard in Adventureland.

Frontierland

Je verblijf in Eurodisney wordt alleen maar spectaculairder, want ondertussen zijn we aanbeland bij onze volgende stop: Frontierland. Het thema hiervan is het Amerikaanse Oude Westen van de negentiende eeuw, waar cowboys en pioniers samenhokken in saloons alvorens toe te geven aan hun goudkoorts en tot in den treure toe op zoek te gaan naar dat oh zo kostbare metaal.

Frontierland in Eurodisney is het grootste van alle Frontierlands in alle Disneyland pretparken, dus je kan ervan op aan dat hier heel wat te beleven valt.

 • Big Thunder Mountain vertelt het verhaal van de gelijknamige berg waar men op het einde van de negentiende eeuw goud ontdekte en een klein stadje in een mum van tijd getransformeerd werd in een bloeiende stad genaamd Thunder Mesa. Men legde dan ook een netwerk aan spoorlijnen aan zodat men met mijnkarretjes het kostbare goud kon transporteren. Wat men echter niet wist, is dat de berg een heilige plek was voor de plaatselijke Indianen en dus vervloekt was. Om deze ontheiliging te wreken werd het stadje verwoest door een aardbeving, waardoor het sindsdien verlaten is. Vreemd genoeg racen de karretjes nog altijd rond, zonder bestuurder. Dit verhaal wordt trouwens niet echt meegedeeld aan de bezoekers van Eurodisney, maar nu kan je het wel aan je kinderen vertellen alvorens je plaatsneemt op deze snelle mijntreinachtbaan. Verwacht je aan heel wat snelle duiken en scherpe bochten, dus je kan best op voorhand niet te veel eten.
 • Iets rustiger is de Thunder Mesa River Boat Landing, waar je kunt meevaren op een oude stoomboot die je rond de Big Thunder Mountain voert.
 • De allerkleinsten kunnen zich volledig uitleven in de Pocahontas Indian Village, waar een Indiaanse speeltuin hen opwacht waar ze kunnen klauteren en ravotten naar believen.
 • Phantom Manor is ten slotte dan weer iets voor oudere bezoekers, want dit spookhuis is niet geschikt voor kleine kinderen.
 • Eenmaal je de smaak van het Wilde Westen te pakken hebt gekregen, kan je ook genieten van de spectaculaire Buffalo Bill dinner show. 90 minuten lang krijg je tijdens je avondmaal een fantastisch schouwspel te zien met cowboys en Indianen.
frontierland eurodisney tickets

Ongelooflijk hoe mooi de attracties van Disneyland Parijs er altijd uitzien.

Discoveryland

Waar Disneyland in de Verenigde Staten een Tomorrowland heeft, daar beschikt Eurodisney in Parijs over Discoveryland. Beide landen moesten de futuristische visie van Walt Disney belichamen, maar bij het Franse pretpark ligt de nadruk vooral op de ideeën van Jules Verne (wiens huis je in Amiens kan bezoeken, ook niet heel erg ver van Disneyland Parijs!).

 • Het onderscheidt zich vooral van haar Amerikaanse tegenhanger door het ontwerp van de ontzettend populaire (en leuke) attractie Space Mountain. Deze achtbaan werd namelijk in Parijs versierd met heel wat steampunk elementen, die verwijzen naar de visie van Jules Verne. Sinds mei 2017 is deze rollercoaster omgedoopt in de Star Wars Hyperspace Mountain, waar je in een verkennersschip de Imperial Star Destroyer gaat bespioneren. In 1,8 seconden word je tegen 71 km/u gekatapulteerd in een waanzinnig snel en spectaculair avontuur vol loopings en special lichteffecten. Een reden op zich om Eurodisney tickets te kopen!
 • Buzz Lightyear Laser Blast is een verrassend leuke attractie voor jong en oud. Gebaseerd op de held van de Toy Story films, neem je hier met zijn tweeën plaats in een karretje dat 360° ronddraait en probeer je met een laser gun zoveel mogelijk doelwitten te raken. Op het einde zie je hoeveel punten je hebt behaald en wie er heeft gewonnen.
 • Dan heb je ook nog Autopia waarin je kan “rondrijden” (de wagens volgen een vast parcours) in speelgoedachtige auto’s.
 • Als je met een van de Star Wars personages (Darth Vader incluis) op de foto wil, rep je dan naar Starport waar de helden uit het universum van Georges Lucas nooit veraf zijn.
 • Ten slotte is er nog de Orbitron, waarin je rond kan vliegen in je eigen ruimteschip, zij het op een minder spectaculaire wijze dan Space Mountain.
tickets disneyland parijs discoveryland

Met tickets voor Disneyland Parijs mag je ook dit fantastische onderdeel van het park binnen: Discoveryland!

Walt Disney Studios Park

Sinds 16 maart 2002 kunnen bezoekers van Eurodisney ook genieten van het Walt Disney Studios Park, dat gewijd is aan de showbusiness en in het teken staat van de filmindustrie. Waar het Kasteel van Doornroosje symbool staat voor Disneyland, is een watertoren het symbool van de Studios. Een gelijkaardige vind je overigens in de Walt Disney Studios in Burbank (Californië).

Toegang tot dit deel van het park zit overigens niet standaard inbegrepen in je toegangsticket voor Eurodisney. Vergeet het dus niet aan te vinken als je dit fantastische onderdeel niet wilt missen! Dit extra toegangsticket kost je natuurlijk wel een kleine meerprijs.
Via GetYourGuide kan je combitickets kopen zodat je beide onderdelen van het park kan zien. Via de officiële website van Disney kan je ook aparte toegangstickets voor beide delen van het park kopen.

Het park is opgedeeld in vier lots (percelen), die staan voor de verschillende aspecten van filmproductie tijdens de opnames van een Hollywood film.

walt disney studios park parijs

Het Walt Disney Studios Park.

Front Lot

Dit is zo’n beetje de Main Street U.S.A. van dit deel van het park, want je vindt hier voornamelijk restaurants en winkels. Daarnaast heb je nog een grote Fantasia fontein en werd er binnenin Disney Studio 1 een Hollywood straat nagemaakt.

Toon Studio

Dit deel vond zijn inspiratie bij de geanimeerde personages van Disney en Pixar, zoals onder meer Crush van Finding Nemo, de Geest van Aladdin, Lightning McQueen van Cars en de figuurtjes van Toy Story.

 • Flying Carpets over Agrabah (Vliegende Tapijten over Agrabah) zijn het Aladdin-equivalent van de Dumbo the Flying Elephant in het andere park. In beide draaimolens bepaal je zelf hoe hoog je vliegt, enkel vind je hier in het middelpunt bovenaan de magische lamp in plaats van Timothy Mouse.
 • Crush’s Coaster is een leuke en snelle draaiende achtbaan die in het teken staat van de leuke schildpad uit Finding Nemo.
 • In Cars Quattre Roues Rallye (Cars Race Rally) kan je dan weer met zijn vieren plaatsnemen in een van de auto’s uit Cars die vervolgens heel de tijd rondjes draait.
 • Als je altijd meer hebt willen leren over animatie, moet je in de interactieve tentoonstelling Art of Disney Animation zijn. Hier ontdek je stap voor stap hoe Disney tekenfilms gemaakt worden.
 • Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy (Het Totaal Lollige Avontuur van Rémy) is een darkride waar je met behulp van een 3D-bril het leven door een rattenbril bekijkt en zo kom je tot bij een aantal locaties van de film, zoals de keuken van het restaurant Gusteau.
 • In Toy Story Playland vind je drie leuke attracties:
 • Toy Soldiers Parachute Drop waarbij je niet al te snel op en neer gaat in een karretje dat vastgemaakt is aan een zogenaamde parachute.
 • In RC Racer neem je met zijn allen plaats in een rijtuig dat op en neer een halfpipe gaat, dit is het equivalent van de Vliegende Hollander in de Efteling.
 • En Slinky Dog Zigzag Spin is een bijzonder trage rupsbaan, die bijgevolg uitstekend geschikt is voor de allerkleinsten.

Production Courtyard

Uit de naam kan je al afleiden dat het hier allemaal draait rond de productie van Hollywoodfilms. Dit deel van het pretpark is opgedeeld in twee delen:

 • In Hollywood Boulevard ligt de vermaarde Tower of Terror waar je in de vierde dimensie springt, zoals ze het zo mooi omschrijven. Je neemt plaats in een lift die vervolgens door een blikseminslag wordt getroffen. Hierdoor word je naar de Twilight Zone getransporteerd, een verwijzing naar de populaire televisieserie uit de jaren zestig en tachtig die draaiden rond sciencefiction. Het is een vrije val attractie, wat betekent dat je naar boven gaat en dan plots een vrije val maakt, met als hoogtepunt een val van bijna 61 meter.
 • Studio Tram Tour: Behind the Magic is dan weer een heel stuk rustiger, een tram brengt je onder andere langs Catastrophe Canyon. Hier vindt een schouwspel van allerlei pyrotechnische effecten plaats, waarbij het vuur wordt geblust door een stortvloed aan water. Verder zie je ook nog het apocalyptische Londen uit Reign of Fire. Dit alles wordt verteld door Jeremy Irons, die de stem van Scar in de Lion King tot leven bracht.
 • De Place des Stars is meer gericht op de allerkleinsten, zij kunnen genieten van de Stitch Live! show (van Lilo & Stitch) en Playhouse Disney – Live on Stage!, een poppentheater.
production courtyard disneyland parijs hollywood

Welkom in Hollywood! Euh… De Production Courtyard van Disneyland Parijs!

Backlot

Een backlot is de technische term voor een gebied nabij een filmstudio waar grote buitenscènes worden opgenomen of waar men tijdelijke sets kan bouwen. Dit deel van het park is vooral gericht op oudere kinderen en volwassenen die kunnen genieten van de volgende drie attracties:

 • Armageddon – Les Effets Speciaux draait rond – je raadt het al- de speciale effecten van de cultfilm Armageddon. Deze zal echter binnenkort (een precieze datum is nog niet bekend, men mikt op 2020) gesloten worden omwille van de Marvel Land uitbreiding.
 • Moteurs…Action! Stunt Show Spectacular oftewel Lights, Motors, Action! Extreme Stunt Show is een live stuntshow die je 40 minuten meeneemt naar de wondere wereld van filmstunts. De actie draait vooral rond auto’s, vuur en fysiek stuntwerk. Dit wordt allemaal gefilmd (hoewel een deel vooraf werd opgenomen) en nadien aan het publiek getoond.
 • Tot slot is er de Rock ’n Roller Coaster starring Aerosmith waarbij je in 2,8 seconden een snelheid van 92 km/u bereikt en 4 g-kracht ervaart. Een spectaculaire achtbaan die ook nog eens wordt voorzien van muziek van Aerosmith, heerlijk dus met andere woorden.

Qua tijdsbesteding ben je hier zeker een halve dag zoet, dus een combi toegangsticket Disneyland Parijs voor één dag is zeker voldoende, maar reken daarbij gerust ook op één dag voor de andere delen van Eurodisney.

stuntshow disneyland parijs eurodisney

Het moeten niet altijd prinsen en prinsesjes zijn! Stunts, vuur en héél veel testosteron vind je in de spannende stuntshows.

Disney Village

Het laatste grote onderdeel van Eurodisney in Parijs is de Disney Village, waar het allemaal draait rond shoppen, eten en entertainment.

De grote publiekstrekker is de eerdergenoemde Wilde Westen Show van Buffalo Bill. Verder heb je nog bowlingbanen en een IMAX-cinema, en uiteraard talloze winkels en restaurants.

Toegangstickets voor Disneyland Parijs

Je hebt heel wat mogelijkheden wanneer je Disneyland tickets wil kopen. Online kan je dat doen bij de officiële website van Disneyland (disneylandparis.com) ofwel via websites zoals GetYourGuide (voor dezelfde prijs).

Hoe dan ook koop je best je Eurodisney tickets op voorhand online. Zo verlies je geen tijd meer met aanschuiven, maar veel belangrijker: zo kan je meteen de beschikbaarheid checken. Tickets voor Eurodisney zijn immers snel uitverkocht!

Vergeet niet om ook mogelijke extra’s (shows, transport, hotels, …) op voorhand te boeken. Tickets voor shows of de fantastische accommodaties zijn erg gegeerd en bijgevolg ook snel uitverkocht.

 

 

Skip the line: de Disney Fastpass

Als je absoluut niet in de rij wil aanschuiven, is het mogelijk om een fastpass te kopen waarbij je de rijen overslaat en meteen in de attractie mag. Vergeet wel niet dat deze kost nog eens bovenop je toegangsticket tot Disneyland komt!

Hierbij onderscheiden we de Super Fastpass en de Ultimate Fastpass.

Openingstijden Disneyland Parijs

De openingstijden van Disneyland Parijs verschillen van maand tot maand, dus je kan best op voorhand de openingstijden raadplegen.

disneyland parijs bezoeken

Disneyland Parijs bezoeken is voor veel mensen een hoogtepunt. Logisch, want het is een prachtig park voor jong en oud!

Overnachten in Disneyland: de Eurodisney Hotels

Tip: als je blijft overnachten in Disneyland kan je al iets vroeger het park in en moet je hier minder lang in de rij staan!

E zijn zeven officiële hotels in en nabij Disneyland.

1. Vlakbij de ingang van het park ligt het meest prestigieuze onder hen: het Disneyland Hotel.
Dit vijfsterrenhotel in Amerikaans-Victoriaanse stijl is dan ook het duurste en kleinste. Hier overnachten met de familie kan vanaf €400 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Officiële website van DisneyBooking.com

 

2. Rond Lake Disney ligt het andere vijfsterrenhotel: Disney’s Hotel New York.
Een overnachting op een familiekamer kan hier vanaf €356 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Officiële website van DisneyBooking.com

 

3.Niet ver vandaan vind je het viersterrenhotel ‘Disney’s Newport Bay Club‘.
Hier kan je overnachten vanaf ongeveer €175.

Prijzen en beschikbaarheid: Officiële website van DisneyBooking.com

 

4. Nog een beetje verder ligt Disney’s Sequoia Lodge.
Dit hotel heeft dan weer drie sterren en prijzen beginnen er rond €125 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Officiële website van DisneyBooking.com

 

5. Niet zo heel ver hiervan zijn de goedkopere tweesterrenhotels zoals Cheyenne.
Dit hotel staat volledig in het teken van het Oude Westen en prijzen beginnen vanaf +/- €110 per nacht

Prijzen en beschikbaarheid: Officiële website van Disney – Booking.com

 

6. Nog zo’n tweesterrenhotel is Santa Fe.
Dit keer in het thema van het Amerikaanse Zuidwesten. Overnachtingen kunnen vanaf €72.

Prijzen en beschikbaarheid: Officiële website van DisneyBooking.com

 

7. Net buiten het park ligt Disney’s Davy Crockett Ranch.
Dit driesterrenhotel is perfect geschikt voor families en kost ongeveer €100 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Officiële website van DisneyBooking.com

Dan zijn er ook nog een aantal partner hotels in de buurt van Disneyland die niet door Disney worden beheerd, en die gratis shuttlebussen aanbieden. Voor een overzichtje van alle hotels kan je hier kijken.

Uiteraard is het het leukste om te overnachten in één van de Eurodisney hotels (en bovendien mag je het park dan ook eerder binnen), maar het voordeel van hotels nabij Disneyland (en dus niet in het park) is dat ze vaak minder duur zijn.

Booking.com

disneyland hotel

Het luxueuze Disneyland Hotel.

Hoe Eurodisney bereiken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om Disneyland Parijs te bereiken. Ik som ze voor jullie op:

Van Brussel naar Parijs

Vlak tussen de themaparken en Disney Village ligt het treinstation van Marne-la-Vallée-Chessy, dat bereikt kan worden vanuit Brussel met de TGV of vanuit Londen St Pancras met de Eurostar.
Wil je het iets goedkoper doen? Reken dan op de IZY trein. Deze goedkopere trein doet er wel twee en een half uur over om van Brussel naar Parijs te reizen, maar een ticket kan hier dan ook al vanaf €10 per persoon. Vanuit het centrum van Parijs kan je vervolgens de RER A regionale exprestrein nemen, net zoals vanuit verschillende hoeken van het land.
Meer weten over de IZY trein? Lees dan zeker ook dit artikel.

Van Parijs naar Eurodisney

 • Aan het Marne-la-Vallée-Chessy station worden er gratis shuttlebussen voorzien die gasten naar alle Eurodisney hotels en partnerhotels afzetten, behalve Davy Crockett Ranch.
 • Het is ook mogelijk om vanuit de Franse hoofdstad de officiële pendelbus te nemen, zo kan je eventueel Parijs bezoeken in 2 dagen en dan verder reizen naar Eurodisney.
  Benieuwd wat je allemaal kan doen in Parijs? Lees dan zeker ook dit artikel even door.

Daarnaast zijn er ook heel wat opties wat privé-vervoer betreft, al dan niet vanaf de luchthaven:

Met de auto naar Parijs

Uiteraard is er ook voldoende parkeergelegenheid als je met de wagen komt. Als je in één van de Eurodisney hotels (of partnerhotels) verblijft is dit gratis, anders betaal je 25 euro per dag.

disneyland tickets minnie mouse

Waar wacht je nog op? Minnie Mouse staat je al vol ongeduld op te wachten!

De beste tijd om Disneyland Parijs te bezoeken

Kortweg kunnen we stellen dat de meest rustigste periode om Disneyland Parijs te bezoeken van midden januari tot midden maart is en voor een tweede keer van midden april tot midden mei.

Je komt uiteraard ook best tijdens de midweek (van dinsdag tot donderdag). Het is tijdens deze periodes misschien iets kouder, maar dat is absoluut geen probleem om ten volste van het pretpark te genieten. Tijdens deze periode zijn de hotels overigens ook (soms aanzienlijk) goedkoper.

Vanaf het midden van mei begint eigenlijk het hoogseizoen, verwacht je dus aan heel wat wachtrijen. Ook de zomermaanden (en in het bijzonder dan augustus) is niet de beste periode om tickets voor Disneyland te kopen. Je zal dan ook heel wat meer voor je overnachting betalen voor hotels in de buurt van Disneyland.

eurodisney bezoeken

Eén ding staat vast… Een bezoek aan Disneyland Parijs komt altijd op het juiste moment!

Vijf leuke restaurants in Disneyland Parijs

Wanneer je door het park wandelt, zal het je verbazen hoeveel aandacht er is geschonken aan zelfs de kleinste details. Dit draagt natuurlijk bij tot de gezellige sfeer. Ook de restaurants in Eurodisney zijn tot de puntjes verzorgd.

Hieronder staan alvast vijf leuke restaurants in Disneyland Parijs, waar je gezellig kunt tafelen (al dan niet met je kroost).

The Lucky Nugget Saloon

Dit is waar je moet zijn als je de beste steak wilt eten in Disneyland Parijs. Het is fantastisch ingericht zodat je je daadwerkelijk in The Far West waant. Let ook op het prachtige muurschilderij van Thunder Mesa.

Captain Jack’s Restaurant des Pirates

Voor een leuke maaltijd in de echte Pirates of the Caribbean sfeer, moet je in dit etablissement zijn. Het enige wat hier nog ontbreekt is Johnny Depp, maar zelfs zonder hem is de sfeer hier uitstekend.

Walt’s, an American Restaurant

Dit restaurant ademt gewoon Disney uit en is een prachtige hommage aan de bedenker en bezieler Walt Disney.

Agrabah Café

Hier lijkt het net alsof je in een steegje net buiten de bazaar van Agrabah (van de Aladdin film) aan het eten bent! Het is tevens een buffetrestaurant, ideaal dus voor grote eters.

Chez Rémy

Als je fan bent van Ratatouille, is dit de eetgelegenheid waar je moet zijn. Het vertrekt vanuit het standpunt van Rémy waardoor voor ons kleine objecten zoals borden, champagnekurken en bestek ontzettend groot zijn. Ook het eten is van uitstekende kwaliteit, het lijkt net of de meester chef van Ratatouille het bereid heeft! Het is ook bijzonder populair, dus je kan best op voorhand een tafel reserveren.

chez remy restaurants disneyland parijs

Bon appétit, chez Remy!

Vijf leuke weetjes over Disneyland Parijs

 1. Er is altijd maar één Mickey Mouse aanwezig in het park, zodat de kinderen echt overtuigd zijn dat het personage bestaat en uniek is.
 2. In totaal werken er 15,000 mensen in Disneyland van 100 verschillende nationaliteiten.
 3. Oorspronkelijk wou Disney een Disneyland bouwen in een warmer klimaat, dat meer leek op dat in Californië en Florida. Spanje was voor lange tijd een grote kanshebber, maar uiteindelijk gaf de centrale locatie van Parijs de doorslag.
 4. Vorig jaar trokken maar liefst 14,8 miljoen gasten (zoals de bezoekers door Disney worden genoemd) naar het pretpark. Dat brengt het totaal op meer dan 320 miljoen mensen die ooit al Disneyland tickets hebben gekocht.
 5. Sinds 1995 heet Eurodisney officieel Disneyland Parijs, dit omdat Europese bezoekers “Euro” te veel associeerden met werk en financiën.

Of je nu Parijs gaat bezoeken voor 2 dagen en daarna verder doorreist naar Disneyland, of je dan weer kiest voor een vakantie in dit geweldige leuke land; Disneyland biedt eindeloos vertier aan jong en oud. Met spijt in het hart zal je vertrekken, om dan weer gauw nieuwe plannen te maken om terug te keren. Al wat je nu rest is je toegangsticket voor Disneyland Parijs te kopen en je klaarmaken voor een spetterend avontuur!

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (9 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam