21 februari, 2020

17x bezienswaardigheden in Madeira en dingen om te doen

Madeira won al verschillende keren de prijs van 'beste eilandbestemming binnen Europa'. Je mag er dus zeker van zijn dat er hier heel wat te beleven valt! Van een supergezellige hoofdstad tot dramatische landschappen tot gigantisch hoge watervallen; het bloemeneiland heeft eigenlijk iets voor iedereen. Kijk hier naar enkele mooie foto’s, of lees in dit artikel meer over de mooiste bezienswaardigheden van Madeira.

bezienswaardigheden madeira

Dingen om te doen in Madeira

In dit artikel vind je ook mijn favoriete tours en uitstapjes met GetYourGuide. Ik gebruikte deze website ook om inspiratie op te doen voor mijn reis naar Madeira. Ze zijn makkelijk in gebruik en je kan bijna alle tours en tickets tot 24u op voorhand annuleren en je geld gewoon terugkrijgen.

1. Dolfijnen en walvissen spotten in Madeira

Rondom dit feeërieke eiland zwemmen heel wat zeezoogdieren en prachtige vissen. Het zou zonde zijn als je ze niet van iets dichterbij leert kennen!

Met een boottochtje kan je vanuit de haven van Funchal op jacht gaan naar speelse dolfijnen of majestueuze walvissen. Voor ongeveer €25 tot €45 per persoon ga je twee à drie uur rondvaren op de klotsende golven rondom Madeira. Eigenlijk heb je 99% kans om een groepje dolfijnen te zien. Walvissen zijn vaak iets minder nieuwsgierig, maar toch worden ze bij bijna elke tour gezien.
Het is echt een magisch zicht als de je grijsblauwe vinnen boven de golven ziet verschijnen, en als daar plots een gigantische dolfijn uit het water springt. Meestal blijven deze beestjes ook niet lang alleen. Tijdens mijn boottocht zag ik vaak groepen van vijftig dolfijnen of meer en dat is toch echt wel indrukwekkend.
Als kers op de taart kan je ook nog even met de dolfijnen zwemmen. Terwijl de rubberen boot traag verder vaart, word jij op sleeptouw genomen onderwater terwijl de nieuwsgierige dolfijnen maar al te graag gedag komen zeggen. Op een bepaald zag ik zelf meer dan twintig dolfijnen op amper enkele meters van mij. En de geluidjes die ze maken zijn ook fantastisch! (hier kan je de video bekijken van mijn zwempartij met deze dieren)

Dit is echt een fantastische ervaring en ik raad dus zeker aan om dit te doen als je naar Madeira gaat.

dolfijnen madeira

Deze acrobaten zijn vaak in grote aantallen te zien tijdens een boottochtje!

2. Ponta do Rosto

Madeira is een vulkanisch eiland en dus zijn er heel wat dramatische landschappen. Eén van de mooiste plekken op Madeira was voor mij Ponta do Rosto. Op ongeveer tien minuutjes rijden van de luchthaven, vind je deze prachtige landtong. Gehuld in allerlei zwart-, bruin- en geeltinten (en af en toe een beetje groen) moet dit wel één van de indrukwekkendste landschappen van Europa zijn.

Ik raad aan om eerst naar de ‘Miradouro de Ponta do Rosto’ te gaan (het uitzichtpunt). Van hieruit krijg je fenomenale uitzichten over het volledige eiland. Laat je niet te veel afschrikken door slecht weer, want dan krijgt deze plek ook iets magisch over zich.
Nadat je lekker bent uitgewaaid op deze steile rotskliffen, raad ik aan om de auto terug te nemen en langs de andere kant van de landtong te rijden (de tweede afslag op de rotonde als je terugkeert).
Vanop deze locatie kan je een prachtige wandeling maken. Langs een pad van ongeveer drie kilometer, beklim en daal je af van Ponta do Rosto. Geef je ogen de kost, want dit is volgens mij de mooiste wandeling die je kan maken in Madeira. Zorg wel voor goed schoeisel en een lichte trui of jas, want de steile en rotsachtige paden en de wind moet je er wel bijnemen.

ponta da rosto madeira bezienswaardigheden

Het uitzichtpunt van Ponta da Rosta. Prachtig bij goed weer, mysterieus bij slecht weer.

ponta do rosto madeira

De wandeling van Ponta do Rosto is volgens mij de mooiste die je kan maken op het eiland.

3. Porto Moniz

Hoewel er wel enkele zandstranden in Madeira zijn, vind ik dat je de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz zeker niet mag overslaan. De zwarte lavarotsen die hier zijn gevormd, staan vol met zeewater die er door wilde golven is ingespoeld. Het kalme water dat hier overblijft wordt opgewarmd door de zon en zorgt zo voor een perfect plekje om te ontspannen en te genieten van de prachtige uitzichten.

Als je liever niet wilt zwemmen, dan kan je ook nog steeds door de natuurlijke zwembaden lopen. Vanuit een bepaald uitzichtpunt zie je zelfs een heuse waterval ontstaan doordat het water terug uit de natuurlijke poel richting zee stroomt.

porto moniz madeira hoogtepunten

De natuurlijke baden van Porto Moniz, nog één van de hoogtepunten van Madeira.

4. Seixal Harbor Beach

Niet zo ver van Porto Moniz vind je ook een prachtig zandstrand. Hier zie je geen gewone zandkorrels, maar zwart zand! De overblijfselen van het zwarte lavagesteente zorgen hier voor een heel apart plekje waar niet al te veel toeristen naartoe komen. Vanaf het strand krijg je ook een heel mooi uitzicht op enkele kliffen en rotsen van het eiland én als je geluk hebt zijn er ook enkele stoere surfers bezig met hun beste kunstjes te tonen.

seixal harbor beach madeira

Zwart zand, héél veel surfers en een prachtige omgeving. Dit strand mag je niet missen!

5. Uitzicht op Ilheus da Rib en Ilheus da Janela

Als je dol bent op spectaculaire stranden, dan moet je zeker naar dit uitzichtpunt gaan. Helaas vind je hier geen zandstrand, maar wel eentje vol met keien. De toeristen hebben duidelijk een trend gezet, want de opgestapelde keien strekken hier voor zo ver als het oog kan kijken.
De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van deze plek moet toch wel het uitzicht zijn over het Ilheus da Rib en het Ilheus da Janela. Deze twee rotsige eilanden steken als een naald uit het wilde water en zorgen daardoor voor een spectaculair landschap. Vanop het strand kun je heel mooie foto’s maken, maar als je de rots aan de rechterkant beklimt (er zijn trapjes!) merk je meteen op dat dit één van de mooiste plekken van Madeira is!

ilheus da rib en ilheus da janela madeira

De ruwe rotsen langs de kustlijn van Madeira zijn prachtig!

6. Musea da Baleia

Als er één museum is dat je moet bezoeken in Madeira, dan is het het ‘Musea da Baleia’ of walvismuseum.
Aan de hand van authentieke voorwerpen, een geweldige audiotour, 3D filmpjes en gewone filmfragmenten kom je alles te weten over walvissen (en dolfijnen) en de walvisjacht.
Tot in het midden van de twintigste eeuw werd commercieel jacht gemaakt op walvissen in de zeeën rondom Madeira. Daarbij werden heel veel harpoenen op de potvis gemikt, omdat ze van zijn vlees en beenderen waardevolle meststoffen en veevoeder konen produceren. De olie die ze uit de walvis persten, werd gebruikt voor allerlei doeleinden. Tijdens wereldoorlog twee werd er zelfs even rondgereden op brandstof gemaakt van potvis!
Als je de gruwelijke geschiedenis van het walvisjagen achter je hebt gelaten, dan is er nog een tweede tentoonstelling waar je meer leert over walvissen en dolfijnen. De 3D-filmpjes hier zijn leerrijk voor jong en oud, en de levensgrote beelden van de walvissen tonen je aan hoe gigantisch deze beesten zijn!

musea da baleia madeira

Het Musea da Baleia in Madeira. Ongelooflijk interessant en leuk voor jong en oud.

7. Pico do Arieiro

Het hoogste punt van Madeira is de Pico do Arieiro. Op een hoogte van ongeveer 1500m kan je vanaf deze bergtop heel ver in de omgeving rondturen. Bij zonnig weer is het uitzicht het mooist, maar zelfs als er wolken zijn is deze plek adembenemend.
De scherpe pieken lijken de wolken wel te doorklieven en zorgen zo voor een heel speciaal panorama en één van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Madeira.
Vergeet niet om een extra jas of trui mee te nemen naar deze hoogtes! Het is hier behoorlijk fris.

madeira pico do arieiro

Helaas zie je hier de toppen van de Pico do Arieiro niet zo goed, maar het landschap blijft hoe dan ook betoverend.

8. De ‘Watervalweg’

Dit is één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Madeira, maar spijtig genoeg kan je hier alleen geraken met een (huur)auto.
Op weg van Funchal richting Porto Moniz kan je een verouderde weg inrijden die bijna alleen door locals wordt gebruikt. Je rijdt onder een grot door vooraleer je op een kronkelweggetje uitkomt dat je langs de prachtige kustlijn van Madeira loodst.
Na één van de bochten zie je plots, uit het niets, een gigantische waterval die iets verderop tegen de grond klettert.
Rijd zeker eens onder deze natuurlijke carwash, want dit is echt een ervaring die je nergens anders ter wereld kan meemaken! Zorg er wel voor dat je dak en raampjes toe zijn, want anders ben je in nog geen seconde kletsnat.
Durf je ook even onder de waterval te staan? Zeker doen! Het water is heerlijk verfrissend!
Deze topattractie in Madeira staat nergens echt aangeduid, maar je vindt dit natuurschoon op de ER101. Als je gebruik maakt van Google Map, zoek dan naar ‘Anjos, Ponta do Sol’. Dit verzorgingstehuis ligt vlakbij de waterval.

watervalweg madeira bezienswaardigheden

Geef nu eerlijk toe, dit ziet er toch spectaculair uit?!

9. Cabo Girão Skywalk

De Cabo Girão Skywalk biedt niet alleen een prachtig uitzicht over Madeira, maar het is ook nog eens een spannende attractie. Vanop dit panoramische terras kan je immers niet alleen voor en naast je kijken, maar ook onder jou! Het glazen platform staat op enkele honderden meters boven zeeniveau en het is best spannend om daarover te wandelen. Maar wees gerust: ik zag nog geen enkel scheurtje, dus volgens mij is het wel veilig!

cabo girao skywalk madeira

Dat valt nog wel mee, he?

cabo girao skywalk madeira uitzicht

Op een bewolkte dag is het uitzicht vanaf hier al prachtig. Wat moet dat dan niet zijn op een mooie dag?!

10. Cristo Rei uitzichtpunt

Je hoeft niet noodzakelijk gelovig zijn om naar dit imposante standbeeld te komen. Een gigantische stenen Jezus Christus staat hier met zijn armen gespreid over Madeira uit te kijken. Dat op zich is al indrukwekkend, maar de uitzichten die je vanaf hier krijgt behoren tot de mooiste van Madeira.

Langs de rechterkant zie je hoe stijl de kliffen van Madeira kunnen zijn en langs de linkerkant, verscholen achter schuine flanken vol met cactussen, kan je al een stukje van Ponta do Rosto waarnemen.

Als je niet slecht te been bent, raad ik zeker aan om ook de trappen af te dalen. Vanop het onderste platform krijg je een heel mooi panorama over het eiland en het standbeeld van Cristo Rei.

cristo rei madeira bezienswaardigheden

Cristo Rei! Een indrukwekkend standbeeld met nog indrukwekkendere uitzichten!

11. Kabelbaan naar Monte

Het mooiste panoramische zicht vanuit Funchal, krijg je vanuit de kabelbaan naar Monte. Vanuit het centrum van Funchal kan je voor €10 een indrukwekkende rit maken richting Monte. Onderweg word je omhoog getild langs sterke kabels terwijl je kan genieten van een 360° uitzicht over Funchal en de rest van Madeira. De hele rit duurt ongeveer vijf minuutjes. Ik raad aan om foto’s al van in de voertuig te nemen, want het uitzicht wordt bij aankomst in Monte een beetje belemmerd door de huizen die hier zijn gebouwd.

kabelbaan monte madeira

Je zoeft over de oranje daken en krijgt van alle kanten een toch wel bijzonder uitzicht.

12. Monte Palace

Madeira wordt niet voor niets het bloemeneiland genoemd! Er zijn letterlijk tientallen tuinen die je kan bezoeken, maar de allermooiste moet toch het Monte Palace zijn. Om hier te geraken kan je de kabelbaan van Funchal naar Monte nemen, of met de auto of het openbaar vervoer naar hier rijden.
Deze grote, en steile, botanische tuin is gevuld met allerlei vreemde planten- en bloemensoorten en soms voelt het een beetje aan alsof je in een regenwoud loopt.
Helemaal beneden stromen enkele kleine watervalletjes langs een mooie achtergrond van azulejos, en als je nog iets dieper daalt kom je terecht op een heel magisch plekje. Van helemaal beneden krijg je een erg mooi panorama over Funchal en langs de rechterkant kan je de typische Toboggan zien, waarbij toeristen in een soort sleetje naar beneden worden gegleden.

monte palace dingen om te doen madeira

Het bloemeneiland doet haar naam alle eer aan in dit park!

13. Maak een ritje met de Toboggan

Vanuit het Monte Palace is het maar even stappen naar de plek waar je een Toboggan ritje kan maken.

Vroeger was deze slede een typisch vervoersmiddel in Madeira om zo sneller naar beneden te geraken. Eigenlijk is het niet veel meer dan een comfortabele rieten mand, maar toch is het heel spannend! Twee prachtig gekleden mannen duwen zich af langs de steile straten van Madeira en navigeren jou, ongeveer twee kilometer, verder naar de eindbestemming. Onderweg draai en keer je in alle richtingen, maar al bij al blijft de snelheid goed onder controle.

Eén persoon betaalt €25 voor een ritje, twee personen betalen €30 en drie personen betalen €45. IN totaal duurt de rit ongeveer 5 à 10 minuten en onderweg hoor je de ‘chauffeurs’ de hele tijd kletsen. Op het einde van de rit kan je ook nog een foto kopen (onderweg zitten enkele fotografen) voor €10.

bezienswaardigheden madeira toboggan slee

Hier moet je toch een mooie souvenir van hebben, of niet soms?!

toboggan sledetocht madeira slee

Eén van de leukste sledetochtjes die je ooit zal maken! De toboggan in Madeira.

14. De São João Evangelista kerk

De Sé kathedraal is de grootste kerk van Funchal, maar als ik eerlijk ben vond ik de Igreja De São João Evangelista nog veel indrukwekkender. De binnenkant is versierd met prachtig houtsnijwerk, waarop heel wat goud is gekleefd. Het altaar is al even prachtig versierd en als je dan ook nog je nek strekt om naar het plafond te turen ben je helemaal verkocht.

Als je al het fijne werk van deze mooie taferelen wilt bestuderen, kan je hier volgens mij wel enkele uren doorbrengen! De mooiste plekken van Madeira hoeven niet altijd natuur te zijn, een kerkje met zo veel details is ook echt wel de moeite waard!

dingen om te doen in Madeira Sao Joao Evangelista kerk

Indrukwekkende kerk, vind je niet?

15. Mercado dos Lavradores

Madeira is een tropisch eiland en dat wilt dus zeggen dat er heel veel vreemde soorten fruit te vinden zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie van een ananas met een banaan? Als je deze heerlijke lekkernijen wilt uitproberen, moet je zeker naar de Mercado dos Lavradores komen. Tientallen fruitverkopers bieden je stukjes aan in de hoop dat je dan wat van de zoetigheid mee naar huis neemt.
Vergeet niet om ook de andere zaal te bezoeken. Daar vind je een vismarkt. Je ziet er héél wat soorten vis, waaronder de specialiteit van Madeira: de zwarte haarstaartvis. Misschien lust je niet zo graag vis, maar toch is dit een aanrader om te bezoeken als je van authentieke marktjes houdt.
Ga zeker vroeg genoeg, want de marktkramers ruimen al op rond de middag.

madeira bezienswaardigheden mercado dos lavradores

Heerlijk vers fruit!

mercado dos lavradores madeira

Een blik op de Mercado dos Lavradores in Madeira. Links zie je de zwarte haarstaartvis liggen.

16. Probeer een glaasje Poncha

Als we dan toch bezig zijn met lekker eten, dan moet daar ook een lekker drankje bij. Toch?!
De poncha is de trots van Madeira. Dit zoete (maar sterke!) drankje wordt gemaakt van een soort rum, gemixt met (vers!) sinaasappelsap en citroensap en op smaak gebracht met wat honing. Je vindt ze zowat overal op het eiland. De prijs van dit alcoholische drankje varieert tussen €1,50 à €3.
Als je deze zoetigheid lekker vindt, probeer dan ook eens de niet-traditionele poncha’s. Eentje met granaatappel in plaats van sinaasappels, bijvoorbeeld.

poncha madeira drankje

Het ziet eruit als gewoon sinaasappelsap, maar het is verdomd sterk! (maar wel lekker!)

17. Verdwaal op het eiland

Er is zo veel moois te zien op dit eiland, dat het eigenlijk onmogelijk is om alles op te sommen. Daarom raad ik aan om een auto te huren op Madeira en gewoon op je gemakje rond te rijden.
Zet je motor schrap voor de smalle en steile straatjes, ga op zoek naar prachtige uitzichten langs de hoogste wegen van het eiland of ontdek het onontdekte natuurschoon. Er zijn héél veel dingen om te doen in Madeira en als je het meeste uit je vakantie wilt halen, dan is een auto zeker geen slecht idee.

dingen om te doen in madeira

Er zijn heel veel mooie uitzichtpunten in Madeira. Zet je motor dus soms even stil en geniet!

5x de beste hotels in Madeira

Als je van al deze bezienswaardigheden wil genieten, dan moet je natuurlijk ook enkele dagen in Madeira overnachten. Er zijn heel wat juweeltjes te vinden op dit eiland. Ik som er alvast vijf op:

Estalagem Da Ponta Do Sol

Aan een minimalistisch chic strand op een klif, vind je het designhotel Estalagem Da Ponto Do Sol. Alle witte kamers hebben een eigen balkon met een wondermooi uitzicht over de wijde omgeving. Er is een uitstekende spa, restaurant, trendy openluchtbar, overloopzwebad en toegang tot het jacht van het pension. Dit hotel in Madeira is ideaal voor een actieve zomervakantie met alle luxe die daarbij hoort.

Op een paar minuten van Estalagem Da Ponta Do Sol vind je het gezellige dorpje Ponta Do Sol. Om er naartoe te gaan kan je gratis fietsen huren in het hotel. Het kleine stadje is enorm populair omdat de zon er het langste schijnt.

Voor één nachtje in een tweepersoonskamer kan je hier terecht vanaf €61.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

hotel Madeira Estalagem da ponte do sol

© Estalagem da ponte do sol

Estalagem da ponte do sol hotels Madeira

© Estalagem da ponte do sol

Hotel Da Vila

Een licht en luchtig hotel aan zee, chic maar ideaal voor mensen met een budget. Je logeert er in stijlvolle kamers met balkon en uitzicht op de Atlantische Oceaan. In het restaurant krijg je elke ochtend een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. Als je in Hotel Da Vila logeert krijg je trouwens toegang tot alle faciliteiten van het zusterhotel net boven de heuvel.

Als je op zoek bent naar een hotel voor dingen om te doen in Madeira ben je hier aan het juiste adres. Aan het strand heb je verschillende mogelijkheden tot activiteiten en op 40 minuten rijden van het pension, vind je het Parque Ecológico do Funchal.

Logeren in Hotel Da Vila kan al vanaf €96 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Da Vila Madeira

© Hotel Da Vila

Aqua Natura

Deze accommodatie is speciaal voor liefhebbers van watersporten en alles wat met water te maken heeft. Aqua Natura strekt zich uit langs de wilde en afgelegen noordkust van Madeira. Daardoor logeer je in één van de 25 kamers of suites met een prachtig uitzicht over de diepten van de Atlantische Oceaan. Elke ochtend is er een heerlijk ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds kan je kiezen uit één van de à-la-carte gerechten.

In en rond Aqua Natura valt er heel wat te beleven. Het hotel is omgeven door een verbazingwekkend complex van vulkanische zeewaterzwembaden. Daarnaast vind je in het pension ook een solarium met sauna en jacuzzi. In de omgeving rond kan je mooie Levada-wandelingen maken en het dorpje Ponto do Sol bezoeken.

Je kan in Aqua Natura al overnachten vanaf €125 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Aqua natura overnachten Madeira

© Aqua Natura

hotel Madeira Aqua Natura

© Aqua natura

Hotel Baia Azul

Het is moeilijk kiezen tussen het Baia Azul hotel en het zusterhotel Alta Vista aan de overkant van de straat, maar Baia Azul ligt vlak aan de zeedijk. Dit hotel in Madeira heeft een strakke, superheldere receptie waar de oceaan het middelpunt van de belangstelling staat. Dit thema gaat verder in de 215 kamers, die allemaal een eigen balkon en zicht op zee hebben. Er is een spa, fitnesscentrum, twee buitenzwembaden, twee restaurants en een bar op de zesde verdieping: tijd voor verveling is er dus niet.

Hotel Baia Azu ligt op een stevige drie kilometer van de hoofdstad, Funchal, en er rijden elke dag gratis pendelbussen van het hotel naar naar de stad.
In de buurt van het hotel vind je heel wat winkels en de leukste restaurants van Forum Madeira.

Eén nacht in Hotel Baia Azul kost je gemiddeld €150 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Madeira hotel Baia Azul

© Hotel Baia Azul

hotel Baia Azul Madeira

© Hotel Baia Azul

Belmond Reid’s Palace

Belmond Reid’s Palace is ideaal voor een familievakantie of wanneer je er even op uit wil om helemaal te ontspannen. Het biedt een heel ruime keuze aan sportactiviteiten, zoals tennis, maar ook uitgebreide spa-behandelingen en prachtige zwembaden. Overnachten doe je in elegante kamers met een wondermooie badkamer die is betegeld met prachtige Portugese azulejo’s. ’s Morgens geniet je in dit luxehotel uiteraard ook van een uitgebreid ontbijt.

Als je geïnteresseerd bent in de bezienswaardigheden van Madeira, zit je hier goed. Op 15 minuten wandelen ben je in het centrum van Funchal waar er altijd wat te beleven valt. Er is ook een strand op ongeveer drie kilometer afstand van het Reid’s Palace.

Een overnachting in dit betoverende paleis kost je ongeveer €319 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Belmond Reid's Palace Madeira

© Belmond Reid’s Palace

Hotel Madeira Belmond Reid's Palace

© Belmond Reid’s Palace

Vakantie naar Madeira

Het is niet moeilijk om verliefd te worden op dit eiland! Er zijn zo veel bezienswaardigheden op Madeira dat je hier makkelijk één of twee weken kan verblijven. Bovendien zijn er heel wat tour operators die naar dit tropische eiland vliegen en je een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen.

Benieuwd? Kijk eens naar deze mooie deals:

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
 1. Helaas helemaal niks gezien tijdens onze 3 uur durende boottocht. Omstandigheden waren perfect maar toch die 0% die pech heeft blijkbaar…

  • Hey Bianca

   Dat is echt héél erg spijtig… De meeste tours geven volgens mij een garantie dat je nog een keer mee mag als je geen dolfijnen of walvissen ziet, dus -als je daar nog bent- zou ik dat zeker eens navragen!
   Hopelijk kan je ze alsnog zien want het is echt een héérlijke ervaring!

   Groetjes
   Sam

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam