Angkor Wat

De kans dat je nog nooit van Siem Reap had gehoord is groot. Maar Angkor Wat zou toch een belletje moeten doen rinkelen!
Deze prachtige tempel staat op een domein in Siem Reap waar de oude Khmer beschaving leefde. Angkor Wat is waarschijnlijk de grootste tempel van allemaal, maar de andere tempels zijn zeker ook een bezoek waard.

Een doorgang naar een van de tempels op het tempelcomplex van Angkor.

Angkor Wat is eigenlijk de naam van één tempel, maar veel mensen noemen het volledige tempelcomplex gewoon “Angkor”.
Het volledige tempelcomplex is het grootste religieuze monument van de hele wereld en dus zeker iets om op je reislijstje te zetten!
Oorspronkelijk was de tempel een hindoe tempel, maar door een machtsverschuiving van de Khmer koningen werd het bij aflevering uiteindelijk een boeddhistische tempel.

Eens je het tempelcomplex bereikt, word je verwelkomd door heel wat prachtige gebouwen. De duidelijke vormen van Angkor Wat zullen je het bekendst voorkomen, maar ook Bayon en Ta Prohm zijn erg gekend.
De prachtig gerestaureerde bouwwerken hebben allemaal een erg andere architectuur en je moet ze dan ook zeker allemaal proberen bezoeken!

Probeer zeker een zonsondergang of zonsopgang mee te maken in dit monumentencomplex. Het is absoluut de moeite waard om de oranje zon vanachter de tempels te zien verschijnen, met duizenden mensen aanwezig om dit prachtige moment vast te leggen.

De Ta Prohm tempel in Angkor.

De Ta Prohm tempel in Angkor.

Check Out Sam

Check Out Sam