Bondi naar Coogee Beach

Sydney mag dan wel een grootstad zijn, er is nog steeds meer dan genoeg natuur te zien. Eén van de allerleukste wandelingen die je kan doen in Australië is die van Bondi Beach naar Coogee Beach. Tijdens de wandeling zie je de zee, stranden, parken, kliffen, baaien en meer.

Tijdens je wandeling van bondi naar coogee beach zijn er meer dan voldoende plekjes om even tot rust te komen. Bankjes, maar ook restaurants of cafeetjes waar je van het prachtige uitzicht kan genieten.
De totale wandeling is iets meer dan zes kilometer en gemiddeld doe je er zo’n twee uur over. Als je graag nog een stukje verder stapt, naar Maroubra, dan doe je daar een half uurtje extra over.

Tijdens de wandeltocht van Bondi Beach naar Coogee Beach doe je zes stranden aan.
Bondi Beach naar Tamarama Beach is het eerste stuk. Tijdens het jaarlijkse sculptuurfestival vind je langs deze weg heel wat sculpturen, beeldhouwwerken en kunst terug.
Tamarama naar Bronte beach biedt heel mooie uitzichten maar is voornamelijk erg eenvoudig te doen. Dit is een erg kort stuk, maar er zijn wel heel wat mooie dingen te zien.

Van Bronte Beach stap je dan weer verder naar Clovelly beach, waar je het erg mooie Waverley Cemetery (begraafplaats) kan aanschouwen. Tijdens deze sectie stap je ook een stuk op de kliffen met daaronder de wild klotsende zee. Het vermoeiendste stukje ligt helemaal op het einde. Clovelly naar Coogee heeft een nogal heuvelachtig landschap.

Hoe ver je ook stapt, teleurgesteld zal je niet zijn! De hele wandeling is prachtig!

 

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!