Bryggen

De kade van Bergen is een collectie van oude handelshuizen die langs de haven van de stad paraderen. Reeds in 1070 werden de huisjes neergepoot, maar door verschillende branden werden grote stukken van de huisjes vernietigd. Sinds 1979 staan de mooie handelspanden op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Bryggen, Bergen, Noorwegen

De huisjes zijn wit, geel en roodgekleurd en vestigden ooit hanzen. Een soort van belangenbureau’s voor handelaars.
Door twee grote branden in Bergen werden de panden tot as herleidt. Pas na 1955 werden de huizen weer tot hun oorspronkelijke glorie herleidt.

In de winter is er vrij weinig te doen in deze omgeving, maar des te meer tijdens de zomer. Voor de rijtjeswoningen komen dan heel wat terrassen te staan die bruisen van het leven. Het is dan ook één van de mooiste plekjes in Bergen.

Het mooiste zicht op Bryggen heb je van de overkant, of nog beter, vanaf het water. Als je een fjorden tour doet is de kans groot dat je vertrekt vanop de kade recht tegenover Bryggen. Houd je camera dan ook meteen in de aanslag voor enkele prachtige foto’s.

Loop niet alleen langs Bryggen, maar ga ook eens langs tussen de smalle straatjes. Hier kan je het prachtige houtwerk zien. Net alsof je vijfhonderd jaar terug werd geteleporteerd.

Bryggen in Bergen, Noorwegen.

Bryggen in Bergen, Noorwegen.

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!