Fløibanen

De Fløibanen is de enige kabelspoorweg in Noorwegen en zet jaarlijks een miljoen passagiers af op de top van de berg Fløyen. Van daaruit krijg je een spectaculair zicht over de stad en de Noordzee die door de fjorden raast.

Fløibanen Bergen, Noorwegen.

Het volledige project werd in 1914 begonnen en in 1918 afgemaakt. Gelukkig zijn er sinds dan al enkele aanpassingen gedaan. De recentste was in 2004, waar nieuwe wagons werden geplaatst. Deze nieuwe wagons bestaan voor een groot deel uit glas, waardoor toeristen nu een veel beter uitzicht krijgen tijdens hun ritje.

Vanaf Bryggen is het ongeveer twee minuutjes wandelen naar het onmiskenbare gebouw van waaruit de kabeltram vertrekt.
Eens je de tickets hebt gekocht aan de kassa of via een automaat kan je wachten tot een kabeltram je komt oppikken. Gemiddeld zijn er elke twintig minuten verbindingen.

In totaal zijn er drie haltes. Om de top te bereiken wacht je natuurlijk tot de eindhalte. Gemiddeld duurt dat zo’n vijf à zes minuten.

Eens je bent aangekomen op de berg Fløyen krijg je een winderig uitzicht dat kilometers ver strekt. In de zomer is de temperatuur heel wat aangenamer dan in de winter. Het is dan ook geen uitzondering dat de trapjes volzitten met mensen die wat langer van het uitzicht willen genieten.

Om terug naar beneden te stappen ga je achter het gebouw naar links. Daar zie je een breed pad die door een bos loopt. Ook van daar heb je een erg mooi uitzicht. De gehele tocht naar beneden lopen kost je een uurtje / anderhalf uur.

Fløibanen, uitzicht over bergen.

Het uitzicht van Fløyen.

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!