Sydney Opera House

Sydney Opera house

Sinds 2007 staat het gebouw op de UNESCO werelderfgoed lijst en het is daarom ook één van de leukste dingen om te doen in Australië. Wist je trouwens dat het meer dan tien jaar te laat werd opgeleverd en meer dan veertien keer te veel kostte?
Gelukkig dat de bouw van het gebouw niet stop werd gezet, want het is echt wel een prachtig stukje architectuur!

Concert in de Sydney Opera House

Het heet dan wel het ‘opera house’, toch is er zoveel meer te zien en doen dan enkel naar operashows gaan kijken.
Zo zijn er heel wat andere opvoeringen te zien: dans, zang en theater.

Als je in Sydney bent vind ik dat je absoluut één van deze kunstopvoeringen moet oppikken. Zo maak je meteen ook kennis met het prachtige interieur van het gebouw!

Kijk eens op de officiële website van de Sydney Opera House om alle huidige opvoeringen te bekijken en op voorhand te reserveren. Voor bepaalde shows moet je snel reserveren.

 

Rondleiding in de opera house

De Opera House organiseert verscheidene tours voor iedereen die interesse heeft om het gebouw van binnenin ook wat beter te leren kennen. Een echte aanrader als je op rondreis bent door Australië!

Er zijn verschillende opties in verschillende prijscategorieën.

Voor 37 AUD (20 AUD voor een kind) kan je de openbare plekken samen met een gids verkennen, terwijl je interessante verhalen over het gebouw voorgeschoteld krijgt.
Iets interessanter, maar ook een pak duurder (165 AUD), zijn de backstage tours. De gids neemt je mee in de prachtige zalen van het Sydney Opera House en toont je waar de artiesten zichzelf klaarstomen voor het beste van zichzelf te geven.

Bezienswaardigheden in Australië: De Sydney Opera House.

Bezienswaardigheden in Australië: De Sydney Opera House.

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!