5/5 - (1 stemmen)

De grens oversteken met een huurauto: kan dat?

Met een huurauto heb je op reis heel veel vrijheid, maar wat als je meerdere landen wilt bezoeken in eenzelfde trip? Mag je dan zomaar de grens oversteken met een huurauto?
Op de blog van Sunny Cars is hierover een handig artikel gepost. Hieronder een korte samenvatting van het antwoord:

5/5 - (1 stemmen)

grens oversteken huurauto

Mag ik de grens over met een huurauto?

Het antwoord op deze toch wel complexe vraag kan je eigenlijk altijd terugvinden in de huurvoorwaarden. Voor sommige landen is het geen enkel probleem, anderen doen er dan wel weer (héél) moeilijk over.

Als je een huurauto boekt via Sunny Cars, dan kan je makkelijk online bekijken of je de grens al dan niet mag oversteken en wat de eventuele kosten daarvan zijn. Eén ding blijkt wel altijd belangrijk te zijn: áls je de grens wilt oversteken, dan moet je dit wel melden. Doe je dit niet? Dan zullen sommige autoverhuurbedrijven achteraf moeilijk doen…
Via de website kan je dit ook meteen aangeven.

grens over autohuur

De 5 leukste ‘grensoverschrijdende’ uitstapjes

Kan je niet wachten om een landsgrens over te steken met je huurauto? Hier zijn alvast enkele leuke daguitstapjes die je kan plannen:

  1. Dubrovnik naar Mostar – Van Kroatië naar Bosnië. Deze landen leefden ooit in spanning (en dat voel je nu nog steeds een beetje), maar nu kan je de grens vrij vlot oversteken. Vanuit het fantastische Dubrovnik ben je op twee à drie uur rijden in het mythische Mostar. Onderweg kan je ook tussenstops maken bij de Kravica watervallen en het gezellige Poticelj.
  2. Kopenhagen naar Malmö Kan je geen fietsers meer zien in het gezellige Kopenhagen? Plan dan een dagtrip naar het piepkleine Malmö in Zweden! Om van Denemarken naar Zweden te rijden, moet je op de beroemde Øresund brug rijden. Deze mastodont van zestien kilometer lang oversteken is een avontuur op zich!
  3. Van Edinburgh naar Alnwick en Melrose Abbey – Vanuit het fantastische Schotland ben je zo in het al even indrukwekkende Engeland. Vanuit de Schotse hoofdstad is het een populaire dagtour om naar Melrose Abbey te gaan (de mooiste ruïne van Europa) en ook meteen Alnwick te bezoeken. Op deze laatste plek werden heel wat scènes van Harry Potter gefilmd.
  4. New York naar de Niagara Waterfalls – Wil je voor enkele dagen ontsnappen aan de drukte van The Big Apple? Plan dan een tweedaagse (of meer) stop in Canada. De prachtige Niagarawatervallen liggen op zo’n zeven uur rijden van deze Amerikaanse grootstad. Je ontdekt er een indrukwekkende natuur en een fantastische stad in één en dezelfde trip: geweldig, toch?!
  5. Jeruzalem naar Petra – Jeruzalem is een stad die je ooit in je leven gezien moet hebben. Bovendien ligt deze goddelijke stad maar op een zestal uur rijden van het mythische Petra; één van de nieuwe wereldwonderen. Beiden zijn echte aanraders en je kan ze eenvoudig bezoeken in één en dezelfde reis. Vergeet wel niet dat het soms lang aanschuiven kan zijn aan de grenscontrole!

brug van mostar grens oversteken huurauto

5/5 - (1 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

center parcs
Transavia vliegt nu ook vanuit Brussel en viert dat met prachtige deals!

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam