Huurauto in Faro: Waarom auto huren? Tips, goedkope prijzen & info

Faro is dé plaats om te vertoeven als je wilt genieten van zon, zee en strand. Maar deze prachtige Portugese stad is ook rijk aan cultuur, gezellige winkeltjes, charmante gebouwen en heerlijke restaurantjes. Daarnaast vind je in de omgeving de mooiste natuurgebieden, dorpen en steden. Deze ontdek je het makkelijkst met een auto. Het is dus een goed idee om een wagen te huren in Faro. Maar waar moet je rekening mee houden, hoeveel kost het en wat zijn de mogelijkheden? Dat ontdek je allemaal in dit artikel.

5/5 - (4 votes)

Waarom huurauto in Faro zo’n goed idee is

Er valt heel wat te doen in Faro zelf, maar de prachtige omgeving is minstens even interessant. Door te kiezen voor een huurauto in Faro, zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk gezien krijgt. Ook raak je makkelijker op moeilijk bereikbare plekken, afgelegen strandjes, de beste restaurants en geniet je van veel meer vrijheid.

Als je beslist om een auto te huren in Faro, hoef je bovendien nooit op overvolle bussen en treinen te zitten. Je vermijdt dus drukte en geniet daarom nog zoveel meer van je vakantie in de Algarve!

auto huren Faro Portugal

Mogelijkheden qua autoverhuur in Faro

Als je een huurauto in Faro wilt boeken, zijn er twee mogelijkheden: of je huurt een wagen ter plaatse of je boekt er eentje online. Ik raad je aan om online een auto te huren in Faro, omdat je op die manier meer keuze hebt op vlak van wagens. Bovendien kan je je huurwagen zo een lange tijd op voorhand boeken, waardoor je niet hoeft te stressen én ook een veel betere prijs zult krijgen.

Er zijn meerdere bedrijven die het je mogelijk maken om online je wagen te boeken. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat onderstaande verhuurmaatschappijen een uitstekende service bieden, maar dat ze ook altijd de scherpste tarieven hanteren.

Discover Cars

Wil je graag een goedkope huurauto in Faro, Portugal boeken? Dan heb je een grote kans dat je die vindt bij Discover Cars. Deze aanbieder onderhandelt namelijk flink over de prijzen, waardoor jij goede deals kan maken. Discover Cars heeft daarnaast veel ophaallocaties en biedt je de kans om je huurwagen gratis te annuleren tot twee dagen voor aanvang. Bovendien heeft de aanbieder een fantastische klantenservice.

Sunny Cars

Sunny Cars verhuurt alleen maar wagens die voorzien zijn van een all-in verzekering. Als je dus een wagen huurt bij deze aanbieder, kan je zorgeloos op roadtrip vertrekken. Sunny Cars heeft ook een uitstekende Nederlandstalige klantenservice en maakt het je mogelijk om je auto tot enkele uren voor vertrek kosteloos te annuleren.

huurauto Faro

Tui Cars

Tui Cars is eveneens een aanbieder waarbij je wagens huurt die volledig verzekerd zijn. Een ander grote voordeel van dit bedrijf, is dat je er gratis een extra chauffeur bijkrijgt. Wil je je huurauto in Faro gratis annuleren? Dan kan je dat hier tot 24 uur van tevoren.

Easy Terra

Bij Easy Terra kan je een auto tot twee dagen voordien gratis annuleren. Daarnaast heeft deze aanbieder heel veel ophaallocaties waardoor er tal van mogelijkheden zijn. Easy Terra toont ook de lokale reviews van de diverse autoverhuurbedrijven.

Auto Europe

Als je kiest voor Auto Europe mag je je auto tot 48 uur voor vertrek gratis annuleren. Bij deze aanbieder staan de wagens ook overzichtelijk in een tabel. Dat maakt kiezen net iets makkelijker.

autoverhuur Faro Portugal

Prijzen autohuur in Faro: Wat is goedkoopste optie?

Als je een huurauto in Faro wilt boeken, ben je vast benieuwd naar de prijzen daarvan. Het is helaas niet mogelijk om er een vast bedrag op te plaatsen, omdat de prijzen sterk verschillen van week tot week. Maar aan de hand van onderstaande tabel krijg je wel een heel goed idee op de kosten van autohuur in Faro. De kosten die je hieronder ziet, zijn gebaseerd op het huren van de kleinste wagen in het hoogseizoen (8 tot 15 juli) en het laagseizoen (7 tot 14 oktober).

Hoogseizoen

Laagseizoen

prijzen autohuur Faro

Wanneer is een auto huren niet nodig?

Als je alleen de bezienswaardigheden in Faro zelf wilt zien en niet naar andere steden, dorpen, stranden en natuurgebieden wilt gaan, is het niet per se nodig om een wagen te huren. Faro is namelijk niet zo’n grote stad.

De meeste plekjes bereik je dan ook eenvoudig te voet of met de bus. Er zijn bovendien nog enkele andere interessante alternatieven om de stad en omgeving te verkennen!

Autohuur alternatieven

In Faro rijden er langeafstandsbussen die je naar andere mooie steden en dorpjes in de buurt brengen. Op deze manier kan je heel veel van de prachtige kuststreek zien. Het probleem is dat de bussen niet altijd even regelmatig rijden. Als je naar afgelegen gebieden gaat, kan het zelfs zijn dat je dezelfde dag geen bus terug hebt. Het is dus belangrijk dat je dit op voorhand goed nakijkt. Er zijn uiteraard ook stadsbussen die je van de ene hotspot naar de andere brengen. Deze rijden frequenter.

Een andere mogelijkheid is om Faro en de rest van de Algarve met de trein te ontdekken. De treinverbindingen zijn erg goed in deze regio. Het is dus eenvoudig om de hele streek af te reizen op deze manier. Echter is het minder eenvoudig om vanuit de Algarve naar een andere regio in Portugal te gaan. Het lukt wel, maar vaak moet je overstappen en ben je lang onderweg.

Er is ook nog een derde mogelijkheid: een georganiseerde excursie in Faro maken. Kies daarvoor als je niet houdt van plannen, maar toch mooie dingen wilt zien. Er zijn diverse daguitstappen en activiteiten die je op die manier in de stad en omgeving kan doen. Zo is het mogelijk om vogels te spotten in Ria Formosa. Voor bepaalde excursies kan je sowieso weinig met een wagen. Denk maar aan deze boottocht met een piratenschip of een (half) dagje kajakken.

trein Faro

Bus, trein of excursie? Ook dit zijn mogelijkheden!

Wanneer wel wagen huren in Faro?

Hoewel er heel wat mogelijkheden zijn om je in en rondom de stad te verplaatsen, is het een goed idee om er een auto te huren vanuit Faro. Vooral als je niet houdt van wachten en je niet verrast wilt worden door drukte.

Met een huurauto in Faro ontdek je daarnaast ook prachtige steden, dorpen, stranden en natuurgebieden die bijna onmogelijk te bereiken zijn op een andere manier. Het is tevens de beste optie als je van plan bent om een rondreis door Portugal te maken. Ik vertel je alvast welke plaatsen je zeker niet mag overslaan tijdens je roadtrip.
Lees trouwens zeker ook mijn blog over nog meer hoogtepunten van de Algarve.

Natuur verkennen

De Algarve is één van de mooiste regio’s van Portugal. Niet alleen door de prachtige stranden, maar ook door de mooie natuurgebieden die je er terugvindt. Een must-see plaatsje is bijvoorbeeld Serra de Monchique. Dit berggebied, dat op bijna 90 km van het centrum van Faro is gelegen, is wondermooi en dus een bezoekje waard. De gelijknamige gemeente is bovendien erg pittoresk en het ideale plekje als je eventjes aan de drukte wilt ontsnappen.

Een ander mooi natuurgebied in de Algarve, nabij Faro is Parque Natural da Ria Formosa. Daar vind je maar liefst 1.500 verschillende diersoorten. Het is gelegen tussen de mooie stranden Praia do Garrão en Praia da Manta Rota. Andere mooie stranden en natuurgebieden in de buurt zijn:

  • Praia de Marinha (58,8 km van het centrum)
  • Cabo de São Vicente (123 km van het centrum)
  • Praia de Benagil (59, 2 km van het centrum)
  • Costa Vicentina (120 km van het centrum)
Serra de Monchique

Je hebt zelfs watervallen en beekjes in Serra de Monchique!

Cabo de Sao Vicente

Een zonsondergang bij Cabo de São Vicente!

Praia de Benagil

Het fantastische Praia de Benagil.

Dorpjes en steden bezoeken

In de omgeving van Faro zijn er ook veel pittoreske dorpen en mooie steden te vinden, zoals het vissersdorpje Alvor. Dit dorpje met smalle straatjes en tal van gezellige restaurantjes en winkeltjes laat je hart ongetwijfeld sneller slaan. Je vindt er ook enkele betoverende stranden en het waanzinnig mooie Ria de Alvor Nature Reserve.

Lagos is nog zo’n topper. Dit is een grote stad met dromerige stranden. Vergeet zeker Ponta da Piedade en het mooie oude stadscentrum te bezoeken. Je kijkt er je ogen uit! Voor een gedetailleerde reisverslag, kun je dit artikel met bezienswsaardigheden in Lagos ook eens bekijken.

  • Portimão (67,7 km van het centrum)
  • Albufeira (40,8 km van het centrum)
  • Tavira (42, 1 km van het centrum)
  • Silves (62,5 km van het centrum)
  • Sagres (116 km van het centrum)
Alvor

Alvor.

Portimao

Portimão.

Tavira

Tavira.

Waar auto huren in Faro?

Als je besluit om een wagen te huren in Faro, kan dit op diverse plekken. Zo is het mogelijk om in het centrum een huurwagen te boeken. Dat is handig als je daar verblijft. De meest populaire optie is echter om een huurauto vanuit Faro Airport te boeken. Op die manier hoef je namelijk niet meer naar bussen of ander transport te zoeken en maak je het jezelf makkelijk na je vlucht.

Omdat de luchthaven slechts zo’n tien kilometer van het centrum ligt, maakt het niet zo heel veel uit waar je een auto huurt. Maar het kan wel zijn dat de autoverhuurprijzen sterk verschillen op per locatie. Bekijk dus op voorhand alle mogelijkheden!

Natuurlijk kun je ook elders in de Algarve een wagen boeken. In dat geval, raad ik aan om ook de blog over autohuur in de Algarve door te nemen.

waar auto huren algarve

Beste huurauto om te boeken?

Faro is gelegen in het zuiden van Portugal. Het hele jaar door heerst hier dan ook een zacht klimaat. Daarom is het een goed idee om er een cabrio te huren. Want zo geniet je van het zonnetje op je gelaat tijdens een fantastisch mooie roadtrip.
Ben je van plan om verschillende steden te bezichtigen? Dan huur je wellicht beter een kleine wagen, omdat het zo makkelijker is om parkeerplaats te vinden.

Als je de bergen in wilt, is een auto met een iets sterkere motor misschien aangeraden.

Zoals je ziet hangt de auto die je moet kiezen dus af van hoe je reist en wat je allemaal wilt zien. Zorg er daarnaast voor dat de wagen die je kiest je voldoende comfort biedt, zodat je optimaal van je rondreis door Portugal kan genieten!

car rental Faro

Regels autohuur in Faro: hier moet je rekening mee houden

Wil je graag een auto huren in Portugal? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels omtrent het verkeer en autoverhuur. Ik vertel je hieronder alles wat je moet weten!

Is rijden in Portugal veilig?

De hoofdwegen in Portugal zijn in goede conditie en de bijwegen zijn geasfalteerd. Af en toe kom je wel een hobbeltje tegen in het wegdek, maar dat is eerder een uitzondering. Ben je van plan om in de bergen te rijden? Dan is het belangrijk om te weten dat in smalle wegen het stijgend verkeer voorrang heeft op het dalend verkeer.

Tolwegen in Portugal

Heb je een grote roadtrip gepland en breng je ook een bezoek aan Lissabon en/of Porto? Dan is het handig om te weten dat je er verschillende tolwegen tegenkomt. Daar moet je meestal elektronisch betalen met een kredietkaart. Ook is er een speciale Toll Card die je kan kopen bij de tankstations.

Maximale snelheid

De maximale snelheid in Portugal is erg vergelijkbaar met die bij ons. Zo mag je in de bebouwde kom 50 kilometer per uur rijden. Buiten de bebouwde kom is dit 90 kilometer per. En op de autosnelwegen geldt een maximale snelheid van 120 kilometer per uur.

Parkeren in Portugal

Bij het parkeren is het belangrijk dat je goed let op de verkeersborden. Want de regels en tarieven verschillen vaak in de verschillende zones en per stad.

Verkeersregels

De verkeersregels in Faro en de rest van Portugal zijn vrijwel gelijk met de onze. Je mag dus niet bellen achter het stuur en dient ten alle tijden je gordel te dragen. Bij het rijden mag je ook maximaal 0,5 promille in je bloed hebben. Als je rijbewijs minder dan drie jaar oud is, is dit slechts 0,2 promille.

Hoe oud moet je zijn om een wagen te huren in Portugal?

Om een auto in Portugal te huren, dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Daar komt bij dat je ten minste één jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. De minimale vereiste leeftijd kan wel nog afhangen van het autoverhuurbedrijf en het type wagen. Soms lenen ze wagens namelijk alleen uit aan mensen van 25 jaar of ouder.
Vraag dit na bij het autoverhuurbedrijf om zeker te zijn.

Auto huren zonder kredietkaart?

Een auto huren zonder creditcard is in Portugal in theorie mogelijk, maar in de praktijk is het vaak anders. Sunny Cars staat namelijk garant voor je, maar als je aankomt bij het autoverhuurbedrijf vragen ze je vaak om een waarborg. En daarvoor heb je een kredietkaart nodig.

Welke verzekering moet je nemen?

Rijden in Portugal is erg veilig, maar als je je helemaal geen zorgen wilt maken, is het een goed idee om te kiezen voor een wagen die volledig verzekerd is. Die mogelijkheid heb je bij zowel Sunny Cars als Tui Cars.

Ik kan er zelf over meespreken trouwens. In een héél smal straatje (in Porto) schuurde ik langs een lantaarnpaal en had ik voor €300 schade… Gelukkig betaalde mijn verzekering (Sunny Cars!) alles netjes terug.

algarve auto huren Faro

Auto huren in Faro tips

Om je helemaal voor te bereiden op je roadtrip, geef ik je nog enkele handige autohuur tips!

Kijk je huurwagen altijd goed na

Het is belangrijk dat je je huurwagen goed nakijkt voor je vertrek, omdat je zo eventuele aanwezige schade kan bewijzen en je niet moet opdraaien voor de kosten. Enkele foto’s maken is dus zeker geen slecht idee.

Boek op het juiste uur

Als je een wagen om 10u ophaalt en deze op de dag van vertrek terug inlevert om 11.00 uur, dien je voor een volledige extra dag te betalen. Zorg er dus voor dat je je auto altijd vroeger (of op hetzelfde tijdstip) inlevert dan het uur waarop je deze ophaalde.

Denk goed na over de extra’s die je boekt

Je krijgt altijd de mogelijkheid om extra’s bij te bestellen. Zo kan je een kinderzitje huren, een gps bijboeken, een radio boeken, enzovoort. De meeste van deze extra’s zijn niet interessant. Een GPS kun je eenvoudig vervangen door je smartphone, een kinderzitje mag je meestal gratis inchecken bij de luchthaven en tegenwoordig werkt je smartphone ook als een radio.

Kies een auto met airconditioning

Kijk altijd na of de auto die je wilt huren uitgerust is met airconditioning. De temperaturen in Portugal kunnen namelijk hoog oplopen. Zeker in het hoogseizoen.

Gebruik Google Maps om tolwegen te vermijden

Portugal kent veel tolwegen. Maar deze kan je eenvoudig vermijden door via Google Maps de kaart van Portugal te downloaden. Google maps kiest dan automatisch de wegen waar je geen tol moet betalen. Vaak kom je op die manier ook prachtige dorpjes en natuurplekjes tegen.
Als je weinig tijd hebt, is dit echter minder aangeraden, omdat je dan wat langer onderweg bent.

autohuur Algarve tips

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (4 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam