Australië

Januari

Australia day – Ieder jaar wordt op 26 januari Australie day gevierd. De dag waarop de eerste lading Britten op het Australische eiland werd gedropt. Deze dag is gevuld met plechtige ceremonies, maar ook met leuke feestjes en culturele events.

November

Kleine zeeschildpadden spotten – Aan de kust van noord Queensland (Bundaberg) kan je honderden, zelfs duizenden, kleine zeeschildpadden uit hun zand zien kruipen op weg naar de open zee. Een prachtig natuurfenomeen! Dit fenomeen kan je zien van november tot maart.

April

Anzac Day – Iedere vijfentwintigste april wordt teruggedacht aan de vele onnodige slachtoffers van Australië en Nieuw-Zeeland die hun levens opofferden tijdens de wereldoorlogen.
Deze nationale feestdag wordt in elk gezien gevierd en vaak wordt er een heuse Aussie BBQ aangestoken!

Mei

Brisbane Racing Carnival – Een decadent festijn met paardenraces, heerlijk eten en prachtige modeshows.

Vivid Sydney – Sydney wordt ‘s avonds van eind mei tot midden juni omgevormd tot een prachtig lichtspektakel. Prachtige kunstwerken worden op de monumenten van de grootstad geprojecteerd. Plezier gegarandeerd!

Juni

Melbourne international jazz festival – Wie van jazz houdt moet in juni in Melbourne zijn! Topmuzikanten uit het jazz wereldje in een prachtstad zoals Melbourne moet wel vonken geven!

Barunga Festival – In het noorden van Australië ligt het dorpje Katherine. Daar wordt in juni groot feest gevierd om de Aboriginal cultuur in de bloemetjes te zetten. Er zijn onder andere workshops didgeridoo spelen, aboriginal taal leren en liedjes schrijven.

Winter magical festival – Om de winterblues te beschrijven vindt in New South Wales een gezellige markt plaats met muziekoptredens, poëzie voorlezingen en nog meer van dat gezelligs.

Juli

Darwin Lions Beer Can Regatta – Op deze dag worden in Darwin stevige, of niet zo stevige, vlotten in het water gelaten die volledig uit bierblikjes bestaan. Daarna volgt een spannende race en natuurlijk een drankfestijn om de winnaar te vieren!

Australian Outback Marathon – Eind juli wordt het gebied rond de Olgas en Uluru volledig omsingeld door strijdvaardige marathonlopers. Ongetwijfeld een marathon zoals geen ander! Er is ook de mogelijkheid om een halve marathon, 11 kilometer of 6 kilometer te lopen.

Augustus

Alice Desert Festival – Van augustus tot september vind dit prachtige concert plaats in Alice Springs. Muzikanten en dansers vanuit de hele Aboriginal community komen samen met enkele bekende Australische muzikanten om samen muziek te maken.

City 2 surf – Een van de grootste loopevenementen vindt jaarlijks plaats in Sydney. De veertien kilometer lange race toont de lopers enkele van de mooiste plekjes doorheen Sydney.

September

Brisbane Festival – Drie weken lang wordt Brisbane omgetoverd tot een plek vol evenementen, zowel overdag als ‘s nachts. Er zijn heel wat theater- en muziekopvoeringen van bekende en minder bekende artiesten.

Oktober

Melbourne festival – Een gigantisch festival dat twee weken duurt. Overal in Melbourne vind je leuke evenementen terug, sommige betalend, sommige gratis. Grote internationale sterren en minder bekende artiesten treden op en geven het beste van zichzelf op dit geweldige evenement.

Melbourne Cup Carnival – Australië was ooit een Britse kolonie en dat heeft duidelijk zijn sporen nagelaten… Deze decadente paardenrace draait om zien en gezien worden. Eens de race over is wordt er nog lang nagefeest!

December

Sydney naar Hobart yacht race – Een groots sportevenement met honderden yacht boten die zo snel mogelijk vanuit Sydney Harbour naar Hobart proberen te racen.

Sydney New Years eve – Mensen van over de hele wereld komen het nieuwe jaar inluiden in Sydney, terwijl prachtig vuurwerk de stad van het opera house en de harbour bridge verlichten!

[widgets_on_pages id=”bottomadvisum”]

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!