Australië

Gemiddelde kosten

Accommodatie Australië is één van de duurste landen ter wereld. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat accommodatie vrij duur kan zijn. De grootsteden zijn het duurst. Voor gedeelde kamers in een hostel betaal je minstens 35 AUD, rond 25 euro dus. Een budget hotelletje kost je 75 AUD voor twee personen. Luxueuzere verblijfplaatsen beginnen rond 125 à 150 AUD.
Kleinere steden kosten je aanzienlijk minder. Bedenk wel dat de afstanden in Australië heel erg groot zijn en dat toeristische plekken sowieso wat duurder zijn.

Eten Ook voeding is erg duur in Ozzie. In een goedkoop restaurant betaal je gemiddeld 18 AUD voor één maaltijd. Een goed restaurant kost je eerder 80 A$. Als je zelf kan koken, moet je toch op 12 – 20 AUD per dag rekenen, per persoon (lunch + avondeten).

Vervoer
In Australië moeten vaak grote afstanden worden afgelegd. Voor van de ene naar de andere stad te gaan kies je dan ook best een vliegtuig om die afstand te overbruggen. Per vlucht betaal je tussen 50 en 200 AUD.
Het openbaar vervoer in de Australische grootsteden is uitstekend. Vrijwel overal zijn metro’s en bussen aanwezig. Maar ook deze zijn relatief duur. Taxi’s zijn onbetaalbaar, dus negeer deze als je kan.
Bus- of metrotickets kosten je tussen 2,5 AUD en 6 AUD voor een enkeltje.

Krediet- en debetkaarten

In Australië is het gebruik van kredietkaarten goed ingeburgerd en je kan er dan ook overal terecht met een Visa of Mastercard. Zelfs in de kleinere dorpjes worden de kaarten vaak geaccepteerd.

Maestro kaarten werken normaal gezien ook in Australië. Er zijn gevallen waarbij maestro kaarten niet worden geaccepteerd. Neem dus zeker een kredietkaart mee om geldproblemen te voorkomen.

Bij heel veel Belgische banken is het nodig om aan je bank mee te delen dat je op reis vertrekt naar Australië. Indien je dit niet doet, kan je bankkaart geblokkeerd worden wanneer je in Australië verblijft.

CheckOutSam: Reisblog met reistips voor over de hele wereld!