Australië

Vaccinaties

Voor een bezoek aan Australië zijn geen vaccinaties verplicht. Alleen als je voor je bezoek aan Australië in een land bent geweest waar gele koorts aanwezig is, word je verplicht om een bewijs mee te brengen dat je daarvoor ingeënt bent.

 

Voorzorgsmaatregelen

Voedselvergiftiging of een of andere tropische ziekte zal je niet krijgen in Australië, maar er kan natuurlijk wel altijd iets mislopen.

  • Neem voldoende zonnebrandolie mee, want de Australische zon is erg fel en kan voor lelijke brandwonden zorgen als je niet oplet. Petjes en zonnebrillen zijn ook aangeraden. Smeer je vooral de eerste dagen van je verblijf goed in.
  • Let goed op de -vele- gevaarsborden in Australië. Ze staan er niet voor niets! Er zijn heel wat gevaarlijke, wilde dieren in Australië. Niet zozeer in de verstedelijkte omgevingen, maar wel daarbuiten. Wanneer er borden staan zie je deze dan best ook niet over het hoofd. In riviertjes en meren zitten soms krokodillen en alligators, in de zeeën die het eiland omringen zwemmen haaien, maar veel gevaarlijker: de kubuskwal. Vraag raad aan de lifeguard bij twijfel.

 

Gehandicapten

De verstedelijkte gebieden in Australië zijn erg goed bereikbaar voor personen met een handicap. Heel wat national parks hebben een goede infrastructuur die gehandicapten ook toelaat om de prachtige Australische outback te
verkennen.

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!