Ijsland

Vaccinaties

Ijsland mag dan wel heel wat natuur hebben, muggen komen er nooit voor! Malaria of andere mug gerelateerde ziektes zijn er dus niet.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor andere ziektes waarvoor injecties (of medicatie) nodig zijn. Door de sterke ontwikkeling van het land kan je zorgeloos op vakantie vertrekken.

 

Voorzorgsmaatregelen

Waar je ook op vakantie gaat; er kan altijd iets mislopen. Let in Ijsland vooral op de volgende zaken:

  • Ga de prachtige natuur nooit in je eentje verkennen. De koude temperaturen, onherbergzame gebieden en vaak afgesloten gebieden in Ijsland zijn best te verkennen met iemand die ervaring heeft met dat terrein. Jaarlijks zijn er wel enkele toeristen die verdwaald raken, en dat loopt natuurlijk niet altijd goed af…
  • Draag altijd aangepaste kledij. In de zomer is het gemiddeld maar tussen 10 en 13 graden celcius. Geen temperaturen om in shorts en tanktops rond te lopen, dus!
    Regen is ook een constante in Ijsland en dus is het erg slim om altijd een regenjasje te voorzien.
    Denk ook aan goed schoeisel. Waterdichte stapschoenen zijn zeker aangeraden als je van plan bent om te gaan hiken. Tijdens de winter zijn vele gebieden ook met sneeuw of ijs bedekt, en kunnen snowboots of crampons nodig zijn.
  • Denk na vooraleer je een voertuig huurt in de wintermaanden. De Ijslandse wegen zijn vaak volledig ondergesneeuwd of bevroren en je kan de Belgische winter niet meteen gaan vergelijken met die van Ijsland… Als je geen ervaring hebt met op zo’n gladde en winterse wegen te rijden, raad ik (en heel wat Ijslanders) het af.

Gehandicapten

Reykjavík en de luchthaven in Keflavik zijn vrij goed aangepast voor gehandicapten.
Eens je de weidse natuur gaat verkennen, is dat al een pak minder. Veel bezienswaardigheden zijn wel voorzien van trappen of aangelegde paden, maar voor mensen die moeilijk te been zijn zou ik het zeker niet als ideaal durven te bestempelen.

 

Check Out Sam

Check Out Sam