Noorwegen

Januari

Noorderlicht festival – In Tromsø worden er onder het prachtige noorderlicht klassieke en hedendaagse muziekconcerten georganiseerd. Dit evenement begint meestal laat in januari.

 

Maart

Holmenkollen Ski Festival – Eén van Europa’s grootste ski festivals vind jaarlijks plaats in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Ga supporteren voor de World Cup Nordic skiing of kijk naar de impressionante slalomparcours van topsorters en schansspringers.

Narvik Winter Festival – Om de mannen en vrouwen te huldigen die de spoorwegen in het noorden van Noorwegen en Zweden hebben gebouwd, worden allerlei culturele en sportieve evenementen gehouden tijdens dit festival.

Birkebeiner Race – Deze wereldbekende ski race wordt gehouden over meer dan 53 kilometer afstand en loopt doorheen verschillende landen. Supporter voor de duizenden deelnemers of doe zelf mee!

 

April

Voss Jazz Festival – Drie dagen gevuld met jazz en folkmuziek. Er zijn zowel internationale als lokale jazzmuzikanten die deelnemen aan dit leuke event.

 

Mei

Internationale festival van Bergen (Bergen Festspill) – Het kleine stadje Bergen wordt omgetoverd tot een wereldstad tijdens dit jaarlijkse muziekevenement! Dit is één van de grootste muzikale evenementen van volledig Scandinavië.

 

Juni

Noordkaap trektocht  – Deze heuse trektocht begint in Honningsvåg en eindigt in de noordkaap. Dit is een van ‘s werelds moeilijkste en beproevende trektochten door de arctische wildernis! Het parcours (heen en terug) is maar liefst 68 kilometer lang en alleen te doen door onbevreesde avonturiers!

Midzomernacht – Een van de mooiste natuurspektakels uit de hele wereld wordt stevig gevierd in Noorwegen. Over het hele land wordt respect getoond aan moeder natuur door middel van grootse feesten die de prachtige folklore van Noorwegen blootleggen.

Midzomernacht Marathon – In Tromsø is er af en toe wel eens een marathon. Om de midzomernacht te vieren, wordt in dit fijne stadje om middernacht een marathon begonnen.

 

Juli

Kongsberg Internationaal Jazz Festival – Noorwegen weet goed je een groot festival moet organiseren! Het Kongsberg internationaal jazz festival is één van de grootste jazz evenementen in Scandinavië met leuke openluchtconcerten van internationale en nationale sterren.

 

 

Augustus

Peer Gynt Festival – Het welbekende personage Peer Gynt, uit de boeken van Ibsen, wordt af en toe ook eens in de bloemetjes gezet in Noorwegen. Culturele dagen en nachten gevuld met kunst en muziek.

Oslo Jazz Festival – Het is dan wel een jazz festival, ook andere muzieksmaken komen aan bod! Er zijn zelfs enkele dansvoorstellingen op dit grootste festival.

 

September

Oslo Marathon – Wie geen koude voeten wilt in Oslo, moet misschien eens proberen om aan de marathon mee te lopen?

 

December

Nobel prijs uitreiking – Een groots event in Noorwegen is natuurlijk de uitreiking van Nobel prijs. Aanwezig zijn op dit spectaculaire evenement is spijtig genoeg alleen voor genodigden.

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!