Noorwegen

Gemiddelde kosten

Accommodatie – Prijzen veranderen van seizoen tot seizoen. In het zuiden zijn vooral de zomermaanden hoogseizoen, terwijl het noorden vooral tijdens de wintermaanden van toeristen profiteert. De goedkoopste optie is om een jeugdherberg of hostel te nemen. Deze kosten je tussen 250 en 400 NOK per nacht.
Liever een hotel, guesthouse of BNB waar je je eigen (tweepersoons)kamer hebt? Voor ongeveer 65 euro per nacht als minimumprijs zou dat moeten lukken.

Eten – Als je in een hostel blijft is de kans groot dat je zelf kan koken. Dat bespaart je, zeker op termijn, heel wat geld. Ik kocht mijn eten altijd bij COOP. Daar betaalde ik drie, vier euro voor een op te warmen pizza. Een grote kom macaroni met kaassaus en ham kostte me twaalf euro. Ik kon er wel bijna drie dagen van eten. Fastfood is duur. Een menu bij Burger king kost je makkelijk vijftien euro. Sausjes exclusief.
Restaurants zijn duur, maar de kwaliteit is altijd goed. Prijzen beginnen rond twintig euro voor een eenvoudig gerecht.

Vervoer – Het openbaar vervoer is uitstekend in Noorwegen, maar in de meeste steden is het echt niet nodig. Scandinavische steden hebben de tendens om vrij klein te zijn. En dus uitstekend te voet. In Noorwegen kost een enkel ticket je iets meer dan vijf euro (50 NOK). Bussen van luchthavens naar het centrum zijn overal te vinden onder de naam ‘Flybussen‘. Afhankelijk van waar je je bevindt kosten ze tussen 80 en 200 NOK per reis.
Taxi’s zijn onbetaalbaar in Noorwegen en ik raad je aan om dit alleen in hoge nood te gebruiken.

 

Krediet- en debetkaarten

Het gebruik van krediet- en debetkaarten wordt overal geaccepteerd in Noorwegen.
Visa en Mastercard wordt zowel in bankautomaten als winkels geaccepteerd, maar (afhankelijk van je bank) kan hier wel een toeslag op worden gerekend.

Pinnen kan ook met de gewone maestro kaart. Hierop wordt alleen wisselkoersprovisie gerekend.

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!