Noorwegen

Vaccinaties

Om naar Noorwegen te reizen hoef je geen vaccinaties te laten zetten. Angst voor tropische ziektes hoef je zeker niet te hebben, want Noorwegen is daar toch nét iets te koud voor…

Voorzorgsmaatregelen

Uiteraard kan er altijd iets mislopen. Zo ook in Noorwegen! Daarom nog enkele tips:

  • Indien je de prachtige natuur van Noorwegen wilt gaan verkennen, doe je dit best in groep. Probeer op zijn minst iemand te verwittigen van je plannen. Op bepaalde plekken in Noorwegen is het goed mogelijk dat je telefoon geen bereik heeft en als je dan in de problemen kom is het natuurlijk wel fijn dat iemand je kan komen helpen.
  • Let goed op de gevaarsborden. Hang de held niet uit en wees altijd op je hoede: de natuur in Noorwegen is prachtig, maar kan ook dodelijk zijn.
  • Neem altijd voldoende kledij mee. Het klimaat van Noorwegen is erg afwisselend en een regenjas en extra paar wollen sokken is nooit een slecht idee.

Gehandicapten

De verstedelijkte gebieden in Noorwegen zijn over het algemeen goed aangepast voor gehandicapten. De stijle gebieden zijn vaak voorzien van liften, kabeltrammen of andere mogelijkheden om naar boven te stappen.
Er is uiteraard nog altijd heel wat wilde natuur in Noorwegen, en die is spijtig genoeg niet zo toegankelijk voor gehandicapte personen.

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!