Wat is een goede kampeerlamp? Koopgids + top 10 campinglampen

's Avonds een gezellig praatje doen met mensen die je op de camping ontmoet hebt, gezellig een spelletje spelen met je gezin of op je gemakje een spannend boek lezen. Het wordt allemaal zoveel fijner met een goede kampeerlamp! Maar wat is de beste campinglamp en waar moet je op letten bij de aankoop? Hieronder kom je dat allemaal te weten!

4.9/5 - (8 stemmen)

campinglamp

Waarop letten bij kopen kampeerlamp?

Een kampeerlamp of campinglamp kopen doe je niet zomaar. Het is belangrijk om op voorhand met enkele dingen rekening te houden, zodat je er zeker van bent dat je geen kat in een zak koopt.

Hou in ieder geval rekening met onderstaande aandachtspunten!

Lichtintensiteit

Een campinglamp gebruik je niet als versiering. Het is de bedoeling dat hij goed zijn werk doet. Daarom is het belangrijk om te letten op de lichtintensiteit. Misschien denk je dan dat je moet letten op het aantal Watt, maar let hiermee op. Meestal kan je de intensiteit van het licht beter bepalen aan de hand van het aantal lumen.

Je hoeft uiteraard niet altijd de meest krachtige lamp te kopen. Het hangt er vanaf waarvoor je hem gaat gebruiken. Ben je vooral op zoek naar sfeerverlichting? Dan is het aantal lumen minder belangrijk. Als je hem wilt gebruiken als hoofdverlichting is dit het belangrijkste aandachtspunt.

Oplaadsysteem

Tegenwoordig is bijna elke kampeerlamp oplaadbaar. De manier waarop je het kan opladen kan echter sterk verschillen. De meeste campinglampen kan je eenvoudig van nieuwe energie voorzien via USB. Maar een nog eenvoudigere optie is om te kiezen voor een kampeerlamp op zonne-energie. Niets zo eenvoudig als een lamp die zichzelf oplaadt. Nog iets waar je niet meer aan hoeft te denken!

Waterdichtheid

Kamperen is soms weleens een natte bedoening. Maar dat is natuurlijk een deel van de pret. Slijk, regen, sneeuw, plasjes. Het zijn allemaal dingen die je kan tegenkomen. Zorg daarom het liefst voor een kampeerlamp die waterdicht is. Daarnaast is het goed om voor een stevige lamp te kiezen en deze modellen zijn vaak ook bestand tegen water.

Standen

Bij je zoektocht naar dé ideale kampeerlamp moet je jezelf afvragen of je sfeer- of hoofdverlichting wilt. Als je ze graag beiden hebt, kies je het best voor een een campinglamp die dimbaar is. Op die manier kan je zelf eenvoudig de juiste lichtintensiteit bepalen.

Formaat

Let ook altijd goed op de afmetingen als je een lamp koopt. Zij die graag licht reizen kiezen beter voor een compact formaat. Als je een autovakantie plant of met een camper reist heeft dit uiteraard minder belang.

Alternatieven

Een kampeerlamp is niet voor alle doeleinden geschikt. Tijdens een wandeling in het donker, zal je merken dat het op den duur vervelend wordt om met een campinglamp rond te lopen. Meestal is zo’n lichtje dan ook het handigst als je hem gewoon ergens kan neerzetten.

Als je liever iets compacter wilt, dan is het de moeite waard om te investeren in een goede zaklamp. En ook deze beste hoofdlampjes zijn de moeite na om na te kijken. Zo houd je altijd je handen vrij en meestal heb je ook een veel hogere lichtsterkte.

beste campinglamp

10x Beste kampeerlampen van 2022

Een goede kampeerlamp vinden is niet eenvoudig. Je moet met zoveel rekening houden. Daardoor gaat de zoektocht vaak gepaard met heel wat frustraties.
Ik doorspitte tal van websites en consumentenbeoordeling en ging op zoek naar de beste campinglampen in iedere categorie.

Maak het jezelf makkelijk en ontdek hieronder welke kampeerlamp voor jou de beste is!

 1. Barebones Living Beacon Light, beste dimbare kampeerlamp, online te koop bij A.S. Adventure
 2. Bo-camp Antares, beste kampeerlamp op zonne-energie, online verkrijgbaar bij Bol.com
 3. Bo-camp Hayes, beste campinglamp met warm licht, beschikbaar bij Bol.com
 4. Coleman Light & Sound, beste kampeerlamp met LED verlichting, online te koop bij Bol.com
 5. Quechua campinglamp, meest compacte kampeerlamp, te koop bij Decathlon
 6. Nite Ize tentlamp, beste lichtgewicht campinglamp, online beschikbaar bij Bol.com
 7. Coleman Twist, beste campinglamp met stopcontact, te koop bij Bol.com
 8. Rubytec Buzz, beste opvouwbare kampeerlamp, verkrijgbaar bij Bol.com
 9. Human Comfort Yutz, beste koop campinglamp, online te koop bij A.S. Adventure
 10. Mobisun Outdoor kampeerlamp, beste waterdichte kampeerlamp, online verkrijgbaar bij Bol.com

tentlamp

1. Beste dimbare kampeerlamp: Beacon Light

Kamperen is een bijzondere ervaring. Je ontdekt de natuur in zijn puurste vorm en leert tal van mensen kennen. Maar het fijnste aan kamperen is dat het zowel spannend als gezellig is. En met een goede kampeerlamp kan je het nog gezelliger maken!

De juiste lichtintensiteit zorgt voor de ideale sfeer. Daarom is het voor sommigen zo belangrijk om een campinglamp die dimbaar is te kopen. Ben je ook op zoek naar een dimbare campinglamp? Dan is de Beacon Light een aanrader!

Deze lamp heeft een goede kwaliteit en dat is erg belangrijk, want tijdens je kampeeravontuur zal hij veel te verduren krijgen. Hij heeft daarnaast tal van andere voordelen. Zo kan je hem opladen via een USB-kabel. Lekker makkelijk!

Met zijn lichtopbrengst van 220 lumen is hij krachtig en perfect te gebruiken om de weg naar je tent op een veilige manier terug te vinden. Hij is bovendien aangenaam om met je mee te nemen, want hij is zo licht als een veertje. Kortom, de Beacon Light is een campinglamp waar je veel plezier van gaat hebben!

Prijzen en beschikbaarheid: A.S. Adventure

Voordelen

 • Oplaadbaar met USB
 • Dimbaar
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Simpel design

Specificaties

 • Afmetingen: 12,6 x 9 x 9 cm
 • Gewicht: 250 g
 • Branduren: 200
 • Lumen: 220

Beste dimbare kampeerlamp Beacon Light

2. Beste campinglamp op zonne-energie: Antares

Er wordt steeds vaker voor een campinglamp op zonne-energie gekozen. Dat is niet moeilijk om te geloven, want het heeft heel wat voordelen. Zo is er bijvoorbeeld nooit gedoe met kabels of batterijen en kan je altijd van licht blijven genieten. Een aanrader in deze categorie is de Antares lamp van Bo-Camp!

Deze kampeerlamp is ideaal om mee te nemen op avontuur. Hij is voorzien van een rubberen behuizing waardoor je er altijd goed grip op hebt. Met 220 lumen zal hij ook altijd voldoende licht geven, zodat je zorgeloos verder kan blijven wandelen.

De kampeerlamp is ook oplaadbaar via een USB-kabel die je eveneens kan gebruiken om je smartphone terug van energie te voorzien. Niet onbelangrijk, want je wilt bijzondere momenten natuurlijk zoveel mogelijk vastleggen. Een extra powerbank is dus in feite niet nodig.

Aan de hand van de dimmer kan je zelf bepalen welke sfeer je schept. Met een zacht licht zorg je voor ontspanning en met een helder licht vind je makkelijker je weg terug.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Voordelen

 • Goede lichtopbrengst
 • Dimbaar
 • USB-aansluiting

Nadelen

 • Zwaar
 • Niet compact

Specificaties

 • Afmetingen: 14 x 14 x 26 cm
 • Gewicht: 1000 g
 • Branduren: 10
 • Lumen: 200

campinglamp zonne-energie Antares

3. Beste campinglamp met warm licht: Hayes

Ben je vooral op zoek naar een campinglamp met warm licht om de gezelligheid te bevorderen? Dan is de Hayes lamp van Bo-Camp de moeite waard om te ontdekken!

De high power LED’s van deze lamp hebben een aangename warme lichtkleur en zorgen zo voor de juiste sfeer. Ook de bamboe behuizing maakt hem extra gezellig. Een fijne tentlamp om naar te kijken en vooral om te gebruiken!

Hoewel deze lamp je dé ideale sfeerverlichting biedt wil dit niet zeggen dat je hem niet kan gebruiken als hoofdlamp. Met zijn lichtopbrengst van 200 lumen is hij hier zelfs uiterst geschikt voor! Doordat de batterij ook gebruikt kan worden als powerbank moet je dit alvast niet meesleuren.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Voordelen

 • USB-aansluiting
 • Goede kwaliteit
 • Stijlvol

Nadelen

 • Prijzig
 • Zwaar

Specificaties

 • Afmetingen: 32 x 29,1 x 18,7 cm
 • Gewicht: 1000 g
 • Branduren: 10
 • Lumen: 200

Hayes tentlamp

4. Beste kampeerlamp met led verlichting: Light & Sound

Hoewel de meeste kampeerlampen tegenwoordig led-verlichting hebben, is de ene lamp de andere niet. Als je op zoek bent naar goede kwaliteit is de Light & Sound tentlamp van Coleman een échte topper!

Wat hem zo bijzonder maakt is de speciale lens die zorgt voor 360 graden licht. Door het groot lichtbereik kan je nog makkelijker rondwandelen en nieuwe dingen ontdekken. Daarnaast heeft hij een aantal andere interessante features. Je kan hem bijvoorbeeld gebruiken als speaker. Ideaal voor festivalgangers of kampeerders die er graag een toffe boel van maken! Op deze manier hoef je al geen Bluetooth speaker uit dit lijstje meer te kiezen!

Een andere belangrijke troef is de lichtopbrengst van maar liefst 400 lumen. Hierdoor is hij één van de krachtigste campinglampen op de markt. Lange avondwandelingen zijn zeker mogelijk, want hij zal tot 7 uur licht geven. Achteraf kan je hem opladen via USB.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Voordelen

 • 360 graden licht
 • Krachtig licht
 • Voorzien van speaker

Nadelen

 • Zwaar

Specificaties

 • Afmetingen: 15 x 15 x 25 cm
 • Gewicht: 1000 g
 • Branduren: 40
 • Lumen: 400

kampeerlamp led verlichting Light & Sound

5. Meest compacte kampeerlamp: Quechua campinglamp

Heb je het niet zo voor die grote, zware campinglampen en houd je het liever licht? Dan is de campinglamp van Quechua voor jou de beste keuze.

Deze campinglamp bij Decathlon heeft een diameter van 9 centimeter en weegt slechts 159 g. Een veel kleinere en lichtere lamp zal je niet vinden! Met zijn lichtopbrengst van 10 tot 50 lumen produceert hij genoeg licht voor 1 tot 2 personen.

Daarnaast is hij waterbestendig, voorzien van 3 verschillende standen en kan je hem opladen via USB. Bij een lege batterij werkt hij via een dynamosysteem waardoor je nooit onverwachts zonder licht valt Dit klein lampje zal dus in verschillende situaties goed van pas komen!

Prijzen en beschikbaarheid: Decathlon

Voordelen

 • Voordelig
 • Oplaadbaar met USB
 • Waterbestendig
 • Compact

Nadelen

 • Geeft weinig licht

Specificaties

 • Afmetingen: 9 x 9 x 9,8 cm
 • Gewicht: 159 g
 • Branduren: 11
 • Lumen: 50

Quechua campinglamp

6. Beste lichtgewicht tentlamp: Nite Ize tentverlichting

Als je van plan bent om rond te trekken en op verschillende plaatsen te kamperen, loop je liever niet met zware tentverlichting rond. De tentverlichting van Nite Ize is één van de lichtste campinglampen op de markt en daarom een échte aanrader!

Het bijzondere aan deze campinglamp is niet dat hij erg licht is, maar dat hij voor een lichte campinglamp een erg goede lichtopbrengst heeft tot wel 300 lumen. Met een goede lamp hoef je dus niet altijd te zeulen!

Maar er is nog veel meer dat hem aantrekkelijk maakt. Doordat de campinglamp oplaadbaar is via USB, heb je geen last van gedoe. Bovendien kan je ook altijd je gsm opladen. Dat is belangrijk, want zo blijf je bereikbaar en kan je leuke foto’s trekken van de mooie omgeving waarin je je bevindt!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Goede lichtsterkte
 • Oplaadbaar met USB

Nadelen

 • Niet de beste kwaliteit

Specificaties

 • Afmetingen: 8 x 8 x 18 cm
 • Gewicht: 250 g
 • Branduren: 110
 • Lumen: 300

Beste lichtgewicht tentlamp: Nite Ize tentverlichting

7. Beste campinglamp met stopcontact: Twist

Een oplaadbare campinglamp is handig om mee te nemen op avontuurlijke kampeervakanties. Een must-have is de Twist oplaadbare campinglamp, want hij heeft ontzettend veel voordelen.

Doordat hij voorzien is van een battery lock systeem kan de batterij na gebruik geblokkeerd worden. Hierdoor gaat hij langer mee.

Ook als je vooral op zoek bent naar een krachtige lamp zal hij je kunnen overtuigen. Met zijn 300 lumen maakt hij genoeg licht om steeds je weg te kunnen terugvinden!

De Twist campinglamp is daarnaast adventure proof, want hij is waterbestendig en stevig. Zelfs als je twee linkerhanden hebt en je hem ontelbare keren laat vallen zal hij niet snel kapot gaan!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Voordelen

 • Goede lichtopbrengst
 • Voorzien van USB met adapter
 • Waterbestendig

Nadelen

 • Zwaar

Specificaties

 • Afmetingen: 28 x 14,7 x 28 cm
 • Gewicht: 1000 g
 • Branduren: 5
 • Lumen: 300

Twist

8. Beste opvouwbare kampeerlamp: Buzz

Reizen is zoveel leuker als je niet te veel gewicht met je meeneemt. Om licht te kunnen reizen is het belangrijk dat je kiest voor een campinglamp die compact is. Dat hoeft niet te betekenen dat je op zoek moet gaan naar een kleine lamp, want er is een alternatief: een opvouwbare kampeerlamp! Een goed voorbeeld hiervan is de Buzz lamp van Rubytec.

Een kampeerlamp zoals deze komt in allerlei situaties handig van pas en het is een groot voordeel dat je hem makkelijk overal met je meeneemt.

Je kan de lichtintensiteit aanpassen naargelang de activiteit die je wilt uitvoeren of gewoon om de juiste sfeer te scheppen. En er is nog een bijzonder pluspunt: het is eveneens een anti-insecten lamp. Geen kleine beestjes meer die je lastig vallen, waardoor je ook geen reisklamboe meer moet kopen!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Voordelen

 • Opvouwbaar
 • Voordelig
 • Oplaadbaar met USB

Nadelen

 • Niet de beste kwaliteit
 • Weinig lichtopbrengst

Specificaties

 • Afmetingen: 9,4 x 9,4 x 10,5 cm (opgevouwen: 9,4 x 9,4 x 5,2)
 • Gewicht: 165 g
 • Branduren: 78
 • Lumen: 100

opvouwbare kampeerlamp Buzz

9. Beste koop caminglamp: Yutz

Wil je liever zo weinig mogelijk geld aan een campinglamp geven, zodat je nog langer kan wegblijven? Dan is de Yutz lamp een goede keuze.

Hij heeft een retro design waarmee hij meteen sfeer op de camping brengt. Maar het is niet alleen zijn uiterlijk die hem gezellig maakt. De lamp straalt warm licht en is daarom ideaal om te gebruiken tijdens het gezellig samenzijn met je vrienden, familie of interessante mensen die je net hebt leren kennen.

Doe gerust zo gek als je wil. De lantaarn is gemaakt uit staal en kan perfect tegen een stootje! Ondanks al deze voordelen is hij toch niet duur. Sterker nog: het is één van de goedkoopte campinglampen die er is. Het is vooral zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding dat van hem een must-have maakt!

Prijzen en beschikbaarheid: A.S. Adventure

Voordelen

 • Goedkoop
 • Stevig
 • Gezellig

Nadelen

 • Geen helder licht

Specificaties

 • Afmetingen: 12 x 12 x 24 cm
 • Gewicht: 374 g
 • Branduren: 8

Yutz

10. Beste waterdichte kampeerlamp: Mobisun outdoor lamp

Zwemmen in meren, dansen in de regen, rondlopen in het slijk. Het hoort allemaal bij kamperen. En het is ook gewoon fijn om je eens lekker vuil te maken en één te zijn met de natuur. Jouw campinglamp die vindt het meestal minder fijn. Je moet hem maar één keer per ongeluk in het slijk laten vallen en de kans is groot dat hij stuk is. Tenzij je kiest voor een waterdichte lamp uiteraard. En als je dan toch op zoek bent naar zo’n waterbestendige campinglamp, is de outdoor lamp van Mobisun een pareltje!

Er zijn tegenwoordig veel kampeerlampen die waterbestendig zijn, maar er zijn er weinig die je zoveel te bieden hebben.

Deze outdoor lamp is voorzien van een helder licht en kan in drie standen gezet worden. Zo heb je op ieder moment dé ideale lichtintensiteit.
Doordat hij op afstand bedienbaar is kan je hem makkelijk op een veilig plekje zetten.

Dit is een LED lamp die je op verschillende manieren kan opladen: via zonne-energie, lichtnet of powerbank. Opladen zal je zelfs niet veel moeten doen, want hij blijft maar liefst 300 uren licht geven in de laagste stand.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Voordelen

 • Waterbestendig
 • Oplaadbaar via zonne-energie
 • Op afstand bedienbaar

Nadelen

 • Niet de beste kwaliteit

Specificaties

 • Afmetingen: 12 x 12 x 24 cm
 • Gewicht: 174 g
 • Branduren: 300
 • Lumen: 250

waterdichte kampeerlamp Mobisun

Hopelijk heb je met deze koopgids en top 10 van goede kampeerlampen een geïnformeerde beslissing kunnen maken en een kwalitatief licht gevonden. Op de blog heb ik nog meer koopgidsen geschreven voor als je op kampeervakantie vertrekt. Kijk dus zeker ook even naar deze artikels: de beste tenten, goede kampeerbedden en natuurlijk de beste slaapzakken.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.9/5 - (8 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam