Een onvergetelijke vakantie hoef je niet per se altijd in een hotel door te brengen. Gaan kamperen aan zee of in de wijde natuur kan ook erg leuk zijn. Maar wat moet je nu allemaal meenemen op zo’n avontuurlijke reis? Onthoud alvast dat comfort, veiligheid en kwaliteit erg belangrijk zijn als je gaat rondtrekken. Om je goed op weg te helpen heb ik een lijstje met kampeerbenodigdheden en kampeermateriaal voor je gemaakt.

Wanneer je gaat kamperen kan het verleidelijk zijn om zoveel mogelijk kampeerbenodigdheden mee te nemen, want wat als je geen plek vindt om je kleren een opfrisbeurt te geven?
Maar toch… Hoe meer kampeermateriaal je inpakt, hoe zwaarder je rugzak weegt en dus zal de tocht ook een pak minder leuk en comfortabel zijn.

Als je net als ik ook graag prachtige foto’s en filmpjes maakt van je vakantie, kan je naast een backpackers rugzak nog een klein tasje meenemen voor je (video)camera of drone.
Als je gaat kamperen met de fiets, dan moet je ook nog andere spulletjes voorzien.

Hieronder vind je alvast een duidelijk overzicht van alle kampeerbenodigdheden en kampeermateriaal die in je uitrusting zou moeten zitten.

Wil je ook weten wat ik meeneem als ik niet ga kamperen? Lees dan dit artikel: Wat neem ik mee op reis?

Basisuitrusting

 

Kledij

 

witte blok

Kampeermateriaal

 

witte blok

Kampeerbenodigdheden

 

wit blok

Elektronische gadgets

 

wit blok

(Video)camera en toebehoren

 

wit blok

Praktische zaken

 

wit blok

Kampeermateriaal voor een fietsvakantie

Maak je van je kampeervakantie een reisje op de fiets? Dan zijn deze benodigdheden zeker een meerwaarde op reis! Wil je nog meer ideeën opdoen? Bekijk dan ook deze checklist voor een fietsvakantie.

 

4.9/5 - (27 votes)
Vond je dit artikel interessant? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
Check Out Sam

Check Out Sam