Kangaroo Island, Australië: de bezienswaardigheden en tips

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

Australië heeft heel wat eilanden die de moeite waard zijn om te ontdekken, maar als je van wildlife, ruige natuur, prachtige stranden en desolate landschappen houdt dan is Kangaroo Island ongetwijfeld één van de mooiste plekken in Australië.
Ik vertel je wat je hier absoluut moet zien, hoe je op dit eiland komt en wat de beste manier is om Kangaroo Island te verkennen.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (3 votes)

Kangaroo Island Australië

Kangaroo Island: Australiës antwoord op de Galapagoseilanden

Kangaroo Island is zo één van die plekjes waar je onmiddellijk verliefd op wordt. Met iets meer dan 4200 inwoners op dit derde grootste eiland van Australië mag je er zeker van zijn dat het hier nog behoorlijk onaangetast is. Het overgrote deel van deze plek is dan ook beschermd gebied.
Ruige stranden flirten er met het doorzichtig azuurblauwe water en worden op hun beurt weer ingepalmd door hele kolonies (stinkende) Australische zeeleeuwen. Op de weidse vlaktes zie je dan weer honderden (!) kangoeroes rondhuppelen, maar ook, koala’s, mierenegels, wallaby’s  pinguïns en andere fantastische dieren kan je hier van héél erg dichtbij gade slaan.
Niet alleen het prachtige wildlife,  maar ook de mooiste uitzichten in dit uitgestrekte land zijn zinneprikkelend en heerlijk rustgevend. Rotsachtige landschappen gaan moeiteloos over in wilde oerwouden en die veranderen dan weer in paradijselijke stranden.

Volgens mij is Kangaroo Island één van de mooiste plekjes Australië. Het spreekt dan ook voor zich dat je dit stukje aards paradijs niet mag overslaan tijdens een reis naar Down Under!

Kangaroo Island bezoeken

De aparte landschappen doen het hier soms op een andere planeet lijken.

Bezienswaardigheden op Kangaroo Island

Het bewijs dat dit het aards paradijs is: acht dingen om te doen en prachtige bezienswaardigheden op Kangaroo Island.

1. Sta oog in oog met het diverse wildlife

Omdat het uitgebreide wildlife zonder twijfel dé publiekstrekker is, mag je ook heel wat spectaculaire bezienswaardigheden op Kangaroo Island verwachten!

De naam ‘Kangaroo Island’ verwijst natuurlijk naar de overvloedige aanwezigheid van Australiës mascotte: de kangoeroe.
Op dit eiland vind je maar één soort terug (de grijze reuzenkangoeroe), maar laat dit meteen ook het schattigste ras zijn. Ze zien er dan wel héél aaibaar uit, maar let toch altijd op. Het blijven wilde dieren, en de nagels aan hun achterpoten kunnen als moordwapen dienen…
Je hebt de grootste kans om dit Australische springbeest te zien tegen valavond of erg vroeg in de morgen. Je kan ze overal op het eiland spotten, maar een goede tip die ik meekreeg om er meteen héél veel te bewonderen is, om naar grote open vlaktes te rijden waar ook water (een meertje) aanwezig is. Rond het Hanson Bay Wildlife Sanctuary zitten ze altijd in vrij grote aantallen onder de bomen. In de omgeving van Flinders Chase National Park merk  je ze ook heel vaak op.
Als je ze rustig benadert, kan je héél erg dichtbij komen.

Terwijl je wandelt of rondrijdt op het eiland zie je ongetwijfeld nog veel meer wilde dieren. Koala’s zijn vrij moeilijk te spotten als je in de auto zit, maar als je goed gefocust bent tijdens één van je wandelingen, dan is de kans groot dat je er enkele kan zien. De superschattige mierenegels (= echidnas) zijn iets minder aanwezig, maar met een tikkeltje geluk kom je deze waggelende neefjes van de egel toch tegen. Wallaby’s zijn héél erg verlegen, en dus moet je naar hen eigenlijk echt al op zoek gaan. Meestal vind je ze onder struiken of dichtbegroeide bomen. Daar schuilen ze voor de roofvogels.
In de omgeving van Admirals Arch kan je altijd wel enkele luidruchtige zeeleeuwen ontmoeten die in en uit het water plonzen. Als je ze liever van iets dichterbij ziet, dan kan je zelf met deze gladde beesten zwemmen (+/- €70 pp)! Dat geldt trouwens ook voor de prachtige en nieuwsgierige dolfijnen.
Zeehonden en zeeleeuwen tonen heel wat belangstelling en als je rustig blijft, komen ze maar al te graag gedag zeggen in het water. Dolfijnen zijn dan weer dol op het tegenovergestelde: hoe meer gekke geluidjes je maakt en hoe meer je beweegt, hoe geïnteresseerder ze in je zijn en hoe dichterbij ze komen.
Pinguïns zag ik zelf niet, maar dat komt ook voornamelijk omdat zij pas tegen de valavond terug aan land komen. Wanneer je een tour maakt, kan je samen op zoek gaan naar deze kleine vogels. Spannend!
Aan vogels is er hier trouwens ook geen gebrek. Prachtige arenden zweven hoog boven dit eiland op zoek naar hun volgende prooi, maar ook kleurrijke (en minder vrolijk gekleurde) tropische vogels noemen Kangaroo Island hun thuis. De honderden zwarte zwanen rond Cape Gantheaume vond ik dan ook weer de moeite waard om te bezoeken.

bezienswaardigheden kangaroo island wildlife

En als je dan nog zo’n kleintje ziet… Tja, dan ben je helemaal verliefd!

kangaroo island bezienswaardigheden wildlife vogels

Deze tropische vogels zie je bij ons alleen in de zoo, maar hier vliegen ze vrij rond!

mierenegel kangaroo island

Een mierenegel. Schattig en stekelig tegelijkertijd!

2. Seal Bay Conservation Park

Als je liever niet in het koude water plonst om zeehonden te zien, dan moet je naar Seal Bay Conversation Park gaan. Voor mij was dit één van mijn favoriete bezienswaardigheden op Kangaroo Island.
Dit stukje strand is één van de geliefkoosde plekjes van de West-Australische pelsrob, een met uitsterven bedreigde diersoort. Vroeger werd er heel veel op deze beestjes gejaagd, maar door grote inspanningen om deze dieren in stand te houden, groeit het aantal robben gelukkig jaar na jaar.

Je kan kiezen om een ticket te kopen waarbij je vanop een (nogal grote) afstand naar de beesten kan kijken (16 Australische dollar), of je kan opteren om met een gids tot op het strand te wandelen (35,5 Australische dollar). Daar kan je de West-Australische pelsrob dan vaak zien vanop vijf à tien meter afstand. En geloof me… Dat is echt spannend! Je gids vertelt je ook heel interessante weetjes over deze dieren en kan al je vragen beantwoorden.
Persoonlijk vond ik ook het uitzicht op dit toevluchtsoord heel erg mooi vanop de grote houten platformen. De duinen, de stranden die vol liggen met prachtige zeehonden en het turquoise water zorgen echt voor een paradijselijk gevoel.

seal conservation park kangaroo island bezienswaardigheden

Een beschermde diersoort van zo dichtbij zien is best spannend!!

Seal Bay Conservation Park Kangaroo Island

Het landschap van het Seal Bay Conservation Park is indrukwekkend mooi.

3. Koala’s zien in het Hanson Bay Wildlife Sanctuary

Als je een beetje uitkijkt, kan je koala’s op het hele eiland bewonderen. Maar nergens zag ik er zo veel als in het Hanson Bay Wildlife Sanctuary. Na amper twee minuten wandelen spotte ik er al drie, en op het einde van mijn zelfbegeleide wandeling waren dat er ruim dertig. Bovendien zag ik ook enkele vreemde taferelen, zoals een mannetje dat mij het hof probeerde te maken en een mama koala met haar kleintje: SUPERschattig!!!
Om dit sanctuarium te betreden, betaal je tien Australische dollar. Heb je liever een begeleide tour met héél veel info over deze beestjes? Dan kan dat voor twintig Australische dollar.

Als bezoeker word je ook goed op weg geholpen om de koala’s in de bomen te ontdekken. Handige aanwijsbordjes maken je dat duidelijk tijdens het wandelen.”Hé, hier zit een koala. Goed kijken dus!”

Naast de vele koala’s vind je hier trouwens ook ander wildlife. Zo zijn er op het aanpalende terrein erg veel kangoeroes te zien en zag ik hier ook de befaamde miereneter en een wallaby.

koala hanson bay wildlife sanctuary dingen om te doen op kangaroo island

Verwacht niet te veel actie van deze beestjes, want ze slapen het overgrote deel van de dag.

4. Ontdek de waanzinnig mooie stranden

Wil je even bekomen van de close-encounters met de schattige dieren van Kangaroo Island? Ga dan even uitrusten op één van de mooie stranden.

Vivonne bay wordt vaak vermeld als één van de mooiste stranden op dit eiland. Dat kan ook moeilijk anders, want de witte stranden doen denken aan dromerige paradijseilanden. Dit kilometerslange strand wordt ingesloten door prachtige kliffen en metershoge duinen. Je vindt hier altijd wel een rustig plekje voor jezelf. Toen ik er was, waren er amper twee andere mensen op dit strand.
Emu Bay is een pak kleiner, maar ook een aanrader als je op zoek bent naar een rustig plaatsje om de schoonheid van dit eiland te ontdekken.
Stokes Bay hoeft qua paradijselijkheid ook niet onder te doen voor de andere stranden. Bovendien is het heel leuk om hier te geraken. Je moet immers door een labyrinth van rotsen klauteren vooraleer je op dit ongerepte strand aankomt. Probeer zeker de klif achter het strand te beklimmen. Van daar krijg je fantastische panoramische uitzichten over Stokes Bay én als je geluk hebt, zitten hier honderden kangoeroes te grazen! Zoals ik al eerder zei, vond ik ook het strand van Seal Bay Conservation Park erg mooi, vooral omdat je vanop het houten platform ook een erg mooi overzicht krijgt. Als je een bezoek brengt aan Cape Gantheaume, rijd dan gerust door tot helemaal het einde van dit nationale park. Daar tref je immers ook enkele ongerepte stranden, waar vaak geen mens te bespeuren valt
Mijn favoriete strand? Dat was zonder twijfel Pennington Bay. Ik kon hier uren genieten van het parelwitte strand met de ruige rotsen en het prachtige blauwe water. Neem gerust je lunch mee naar dit plekje, want een picknick op zo’n mooie locatie is echt hemels. En het leukste van al? In de wijde omgeving is vaak geen enkele andere toerist te bespeuren.

pennington bay kangaroo island stranden

Pennington Bay, waarschijnlijk mijn lievelingsstrand op het hele eiland.

 

5. Flinders Chase National Park

In het westen van het eiland vind je wellicht de mooiste en meest dramatische landschappen, maar ook de boeiendste diversiteit. In dit grote nationale park kan je heel wat prachtige wandelingen maken. Baan je een weg door de mooie vegetatie en leer ondertussen heel wat bij over Australië, de (broodnodige) bosbranden en de vreemde beesten die hier leven. In deze omgeving is de kans trouwens erg groot dat je enkele kangoeroes, koala’s, mierenegels of wallaby’s ziet.
Een andere must-see in Flinders Chase zijn de ‘Remarkable Rocks‘, een collectie van gigantische rotsen in vreemde vormen en kleuren. Deze granieten mastodonten lijken een beetje op reusachtige schedels die hier zijn achtergelaten. De vreemde vormen hebben natuurlijk alles te maken met winderosie, want de hevige windstoten kunnen hier verraderlijk zijn! Vanop de plek waar deze rotsen liggen, krijg je bovendien ook een erg mooi uitzicht over de rest van het eiland. Niet ver van de Remarkable Rocks vind je ook de Admirals Arch. Niet ver van de vuurtoren leiden tientallen trapjes je naar deze bezienswaardigheid. De wind en zee creëerden hier als het ware een gigantische stenen mond met vlijmscherpe tanden. De wild klotsende zee verandert het uitzicht hier nog dagelijks en dat zint de vele zeeleeuwen die hier wonen duidelijk wel! Begluur deze actieve beesten vanop de hoogte of vergaap je aan de schoonheid van moeder natuur.
Flinders Chase National Park is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Kangaroo Island.

flinders chase national park remarkable rocks bezienswaardigheden kangaroo island

De Remarkable Rocks in het Flinders Chase National Park.

admirals arch bezienswaardigheden kangaroo island

Admirals Arch is een prachtig stukje kunst van Moeder Natuur!

zeehonden australie kangaroo island flinders chase national park

Deze schattige zeehondjes zie je overal in de omgeving van Admirals Arch.

6. Kingscote en Penneshaw

Waarschijnlijk is dit één van de minst indrukwekkende dingen om te doen op Kangaroo Island, maar toch vind ik dat je ook de twee grootste stadjes van het eiland moet bezoeken. Als je de ferry neemt, dan kom je sowieso aan in Penneshaw. Een erg klein -maar gezellig!- dorpje in het oosten van het eiland. Buiten enkele restaurants, een buurtwinkeltje en enkele accommodaties valt hier niet zo veel te beleven, maar de uitzichten zijn hier wel top.
Kingscote is zeker twee keer zo groot, en ik vond de atmosfeer hier echt superleuk. Dit is trouwens ook de perfecte uitvalsbasis om het eiland verder te verkennen. Bovendien vind je hier enkele heel erg lekkere restaurants en supertoffe boetiekjes.

Penneshaw Kangaroo island

En zelfs vlakbij deze steden vind je heel wat wildlife! Deze vogels zitten massaal rond de pier van Penneshaw op de uitkijk.

7. Cape Gantheaume

Tijdens een bezoek aan Kangaroo Island wordt nogal eens voorbij gegaan aan Cape Gantheaume. Toch vind ik dit erg uitgestrekte park ook de moeite waard om even te bezoeken. Je kan hier enkele mooie wandelingen maken en de diversiteit die je hier vindt is ook aangenaam.
Hou je van vogels? Ga dan zeker naar Murray Lagoon. Op deze plek zitten heel wat mooie watervogels, van wie de vele zwarte zwanen zonder twijfel de show stelen. Tijdens je wandeling rond dit meer (of naar het viewpoint) moet je echt proberen om af en toe onder het struikgewas te gluren. Hier zitten immers vrij veel wallaby’s verstopt.
Als je iets verder blijft rijden in dit natuurgebied, dan kom je ook uit bij enkele ongerepte paradijselijke stranden. De perfecte plek om helemaal tot rust te komen!

Cape Gantheaume kangaroo island bezienswaardigheden

Murray Lagoon in Cape Gantheaume.

8. Ga op zoek naar de mooiste uitzichtpunten

Het is je wellicht al duidelijk geworden dat het hier de hemel op aarde is. Er zijn eigenlijk ontelbaar veel bezienswaardigheden op Kangaroo Island, en dus is het moeilijk om ze allemaal op te sommen. Om toch nog enkele laatste tips te geven, raad ik aan om af en toe gewoon wat rond te rijden om zo de mooiste uitzichtpunten te ontdekken. Op het hele eiland vind je sublieme, bijzondere uitzichten om bij weg te dromen!
Als je vanuit het bezoekerscentrum in het Flinders Chase National Park richting de Remarkable Rocks rijdt, dan kom je op een bepaald punt uit op een erg hobbelige weg die je een heel mooi uitzicht geeft over de Eucalyptusbomen van dit natuurgebied.
Ook de rit naar het Cape Willoughby Lighthouse is prachtig en het zicht vanop de steile kliffen over de woelige zee is ook best aardig.
Vanuit Penneshaw is het maar een korte rit naar Dudley Cellar Door, een wijngaard met uitzonderlijk mooie vergezichten.

uitzichten kangaroo island

Niet mis, he?!

Kangaroo Island zelf verkennen

Eén van de dingen die Kangaroo Island zo uniek maakt, is dat het ingrijpen van de mens hier nog erg beperkt is. Op het eiland zijn er eigenlijk maar een handjevol steden (lees: dorpjes) en de wegen beperken zich gelukkig ook tot een minimum. Dat betekent ook dat bepaalde voorzieningen hier helemaal niet zijn, of nog in hun kinderschoentjes staan.

Zo vind je op Kangaroo Island helemaal geen openbaar vervoer. Als je dit eiland dus op eigen houtje wil verkennen, dan ben je dus genoodzaakt om een auto te huren. En eerlijk gezegd? Dat is ook de beste en leukste manier! Want zo krijg je de vrijheid om alles op je eigen tempo te bezoeken, geheime schatten te ontdekken (en geloof me… er zijn er héél erg veel hier!) en helemaal tot rust te komen op dit fantastisch mooie eiland.

kangoeroe eiland australie

De wegen op dit eiland zijn adembenemend mooi, maar wel altijd opletten voor kangoeroes en andere beesten!

Auto huren op Kangaroo Island

Als je van plan bent om zelf enkele dagen op Kangaroo Island rond te rijden, dan raad ik aan om een all-in auto van Sunny Cars te huren. Dat kan ofwel op de luchthaven van Kangaroo Island, ofwel in Penneshaw (waar de ferry aankomt vanuit Adelaide).
Een huurauto met een volledige verzekering is hier zeker geen overbodige luxe, want een ongelukje is snel gebeurd. Doordat het eiland zo veel wildlife heeft (kangoeroes, koala’s, wallaby’s, mierenegels, …) is het best mogelijk dat je één van deze beestjes aanrijdt. Terwijl je Kangaroo Island verkent zal het je trouwens ook opvallen hoeveel roadkill hier langs de berm ligt… Vooral tijdens valavond kan het erg gevaarlijk zijn om auto te rijden.
Tijdens de drie dagen dat ik op KI verbleef, heb ik de remmen van mijn autootje goed uitgetest! Af en toe sprong een kangoeroe (en zo’n beest is groot!) uit de struiken de straat op, en dat is best schrikken. Koala’s, buidelratten en wallaby’s zijn al even onvoorzichtig en steken zonder kijken de weg over.
Bij de meeste autoverhuurbedrijven zit een aanrijding met dieren niet in de prijs inbegrepen, maar bij de all-in huurauto’s van Sunny Cars is dat gelukkig wel het geval. Dat stelt je meteen gerust, want schade aangericht door zo’n beest kan hoog oplopen…

Natuurlijk kan je huurauto ook door andere ongelukkigheden beschadigd worden, en dus is een huurauto met verzekering sowieso een goed idee. Nog een voordeel van Sunny Cars is bovendien dat alles door hen wordt afgehandeld. Jij hoeft alleen de sleutel op te halen en terug te brengen en voor de rest kan je heerlijk genieten van je bezoek aan dit magnifieke eiland.

auto huren kangaroo island

Vooral tegen de valavond of ‘s morgens moet je uitkijken voor overstekend wildlife.

Hoe geraak je zelf op Kangaroo Island

Er zijn twee manieren om dit eiland op eigen houtje te bereiken.
Ofwel neem je het vliegtuig naar Kingscote Airport, ofwel neem je de ferry vanuit Cape Jervis naar Penneshaw.

Vliegtuig naar Kingscote Airport

Vanuit de luchthaven van Adelaide duurt het maar een half uurtje om naar Kingscote Airport te vliegen. Vluchten zijn allesbehalve goedkoop, maar als je op voorhand boekt kunnen ze al bij al nog meevallen (kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid). Met de ferry ben je veel langer onderweg (shuttlebus van Adelaide naar Cape Jervis en van daaruit nog de ferry nemen naar Penneshaw duurt algauw 2 à 3 uur), dus voor je comfort is een vlucht wel makkelijker.
Bovendien ligt Kingscote ook iets centraler op Kangaroo Island in vergelijking met Penneshaw.

Een enkel ticket van Adelaide Airport naar Kingscote Airport kan voor €90 per persoon. Een retourticket kan soms al voor €170 per persoon.

Ferry van Cape Jervis naar Penneshaw

De kans is groot dat je vanuit Adelaide vertrekt richting Kangaroo Island. Vanuit deze gezellige stad duurt het een dik uur om naar Cape Jervis te rijden. Dat kan je ofwel met je eigen vervoer regelen, maar een veel betere manier is om een shuttlebus te regelen.
Vanuit Cape Jervis moet je dan de overzetboot nemen naar Penneshaw, Kangaroo Island. Met de SeaLink boot zijn er vijf afvaarten per dag.

SeaLink ferry Kangaroo Island

Met de SeaLink ferry vaar je van Adelaide naar Kangaroo Island.

Van Adelaide naar Cape Jervis

Ik raad af om al een huurauto te regelen in Adelaide. De meeste autoverhuurbedrijven laten het niet toe om je huurauto op de ferry naar KI mee te nemen. Doe je dat toch? Dan ben je niet verzekerd. Bovendien kost het erg veel om een auto op de overzetboot mee te nemen, en aangezien er op Kangaroo Island zelf een autoverhuurbedrijf is, lijkt het me dus logischer om je auto daar pas op te pikken. Zoals ik eerder al vermeldde, raad ik de all-in huurauto’s van Sunny Cars zeker aan.
Vanuit Adelaide kan je een shuttlebus boeken die je meeneemt naar Cape Jervis en van daaruit kan je dan meteen op de overzetboot springen. De ferry wacht sowieso op alle passagiers die via shuttlebussen naar daar worden gebracht, dus je aansluiting is verzekerd.

Van Cape Jarvis naar Penneshaw, Kangaroo Island

Het is geen slecht idee om de ferry van Cape Jervis naar Penneshaw al enige tijd op voorhand te boeken. Hoe langer je wacht, hoe duurder de overzettocht wordt.
Als je enkele weken op voorhand boekt, dan betaal je €30 per persoon voor een enkel ticket. Neem je je auto mee op de ferry? Dan betaal je €95 voor een enkel ticket.
In totaal ben je ongeveer drie kwartier op de woeste zee, vooraleer je aankomt op het magische Kangaroo Island.

Tickets voor de overzetboot van Cape Jervis naar Kangaroo Island kan je voordelig online boeken via deze pagina.

Totaalprijs indien je alles zelf organiseert

Wat ben je ongeveer kwijt als je je bezoek aan Kangaroo Island zelf regelt? Zelf was ik er drie dagen en dit betaalde ik:

Voor een kort bezoek aan Kangaroo Island ben je dus al snel €600 – €700 armer als je het zelf regelt en het vrij goedkoop doet. Als je alleen reist is het dus voordeliger om een tour te boeken.

Australië kangaroo island

Overal vind je eucalyptusbomen! Mooi om te zien, maar vooral lekker om te ruiken.

Tour naar Kangaroo Island vanuit Adelaide

Zie je het niet zitten om alles zelf te regelen? Of kijk je liever je ogen uit in plaats van je kijkers veilig op de weg te houden? Dan is een tour naar Kangaroo Island ook nog een optie.
Vanuit Adelaide vertrekken er dagelijks meerdere excursies naar dit wondermooie eiland.

Jij en je medeavonturiers worden in Adelaide opgehaald en vervolgens één of meer dagen meegenomen naar het wondermooie Kangaroo Island.
Het voordeel van zo’n tour is uiteraard dat alles voor jou wordt geregeld, maar ook dat de hele uitstap gegidst wordt. Dat wil zeggen dat je bezoek meteen een pak interessanter wordt, maar ook dat je vaak plekjes te zien krijgt die je anders misschien niet zou vinden.
Als je alleen reist kan een tour ook goedkoper zijn dan wanneer je alles zelf moet regelen. Plan je echter een bezoek aan dit eiland met de hele familie? Dan is alles zelf uitstippelen wel de goedkoopste manier.

Persoonlijk zou ik niet aanraden om een ééndaagse excursie te kiezen. De reis naar en van Kangaroo Island neemt al meteen enkele uren in beslag, en dus heb je niet erg veel tijd om het eiland zelf te verkennen. Deze lange dagexcursie kost minstens €185 per persoon.
Twee dagen is al meteen een veel beter idee. Je krijgt véél meer te zien en je bezoek aan de Galapagos van Australië wordt meteen wat rustiger. Een tweedaagse excursie kan vanaf €290 per persoon.

Voor mij waren drie dagen ideaal. Dan krijg je bijna alles te zien en voel je je helemaal relaxed in deze natuurlijke setting. Bij tours van drie dagen moet je helaas wel zelf je vervoer naar het eiland regelen. (Dus reken €100 extra als je vanuit Adelaide met de ferry komt of €180 als je het vliegtuig neemt). Een tour van drie dagen vanuit Kangaroo Island kan voor €280 per persoon.

 

Kangaroo Island tour

Wat een plek!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (3 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>