Kerstmarkt in Valkenburg: De mooiste kerststad ooit!

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 24 maart, 2022

Tijdens Kerstmis lijkt het soms wel alsof magie echt bestaat. De gezellige taferelen van kerstmarktjes, prachtige sfeerverlichting en de dampende warme drankjes zorgen ervoor dat jaarlijks miljoenen mensen naar het Europese continent afzakken om van de donkere dagen een feest te maken. De meest bekende kerstmarkten zijn wellicht die in Duitsland, maar wist je dat je veel dichter bij huis nog een véél indrukwekkendere plek kunt vinden?
Valkenburg is zonder twijfel de mooiste kerstmarkt van Nederland. Ik zou zelfs durven zeggen dat het de mooiste kerstmarkt ter wereld is!
Ondergrondse kerstgrotten, sfeervolle verlichting en prachtige kerstparades. Een weekend op de kerstmarkt in Valkenburg is zo gevuld!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.9/5 - (7 votes)

kerststad valkenburg

Volgens mij is er geen betere plek om Kerstmis te vieren dan in Valkenburg. Deze relatief kleine stad ligt in Nederlands Limburg, net over de Belgische grens. Vanaan het station word je stilletjesaan ondergedompeld in de kerstsfeer die hier hangt. Een vriendelijke -lichtgevende!- teddybeer wenst je van harte welkom in Valkenburg. Hoe dichter je bij het centrum komt, hoe feller de kerstverlichting oplicht en hoe luider de kerstjingles weerklinken.
Ik neem je in dit artikel mee naar de mooiste attracties van de stad, maar wees gewaarschuwd… De kans is groot dat je meteen richting kerststad Valkenburg wilt vertrekken!

De kerstattracties van Valkenburg

Waar je in de meeste steden alleen maar een kerstmarkt vindt, is er veel meer te beleven in Valkenburg. De volledige stad is ondergedompeld in een kerstsfeer zoals je nergens anders in de wereld al hebt gezien. Ondergrondse én bovengrondse kerstmarkten, een lichtgevende kerstparade met prachtige muziek, kostuums en heel wat danspasjes, een miniatuur kerstwereld, een verrassende mooie lichtexpositie in de Romeinse catacomben en natuurlijk héél véél gezelligheid.

kerstman Valkenburg

Wie weet kom je deze mooie Kerstman en zijn kerstelf ook tegen!

De kerstgrotten van Valkenburg

Heb je ooit al een kerstmarkt bezocht die ondergronds ligt? De kans is klein, maar in Valkenburg vind je er meteen twee.
De Gemeentegrot en de Fluweelengrot worden iedere kerst omgetoverd tot de meest magische plek van Valkenburg. Deze gangen werden lang geleden uitgehold door ijverige werkers die met de ontgonnen zandsteen enkele meters boven de grotten prachtige dorpen en steden bouwden.
Na vele jaren van intensieve arbeid ontstonden uiteindelijk kilometerslange grotten. Tijdens Kerstmis zijn deze ondergrondse doolhoven het decor voor de mooiste kerstmarkten van Nederland (en volgens mij van de hele wereld).
Het leuke aan deze ondergrondse markten is dat je geen rekening meer moet houden met slecht weer. Het regenwater sijpelt niet door de rotswanden en de gemiddelde temperatuur van 13° C is ook nog eens aangenaam genoeg om zonder jas rond te lopen.

De Fluweelengrot ligt het dichtst bij het centrum van Valkenburg. Op nog geen vijf minuten stappen bereik je deze eerste kerstmarkt van Valkenburg. Nadat je toegangstickets is gescand verken je de kronkelende bruingele muren van deze ondergrondse wereld. Hoe verder je in de Fluweelengrot wandelt, hoe breder de gangen worden en hoe mooier de kerstmarkt wordt.
Geurige dennenbomen met kerstverlichting staan her en der verspreid en goedlachse Kerstmannen, kerstelfjes en andere winterse beelden begroeten je overal vriendelijk. Tegen de rotswanden staan leuke kraampjes geplakt. Overal worden leuke kerstartikelen of handige hebbedingen verkocht. Let zeker ook op de vele wandtekeningen die je onderweg ziet. Dit is het werk van de voormalige mijnwerkers, en deze kunstwerken passen perfect bij het ontzettend gezellige kerstsfeertje dat hier hangt!
Ik stond versteld van hoe groot deze kerstmarkt van Valkenburg wel is. Je zou denken dat je na een half uur al terug aan de oppervlakte bent gekomen, maar vergis je niet: deze kerstmarkt is ontzettend lang! Gelukkig is er ook een ondergronds cafeetje waar je een lokaal biertje kan uitproberen of een lekker broodje kan bestellen.

Adres: Daalhemerweg 27, 6301 BJ Valkenburg, Nederland

De Gemeentegrot wordt tijdens Kerst ook mooi aangekleed met kraampjes, dennenbomen, valse sneeuw en héél wat andere kerstdecoratie. Ik denk dat deze kerstgrot iets minder lang is dan de Fluweelengrot, maar de ondergrondse kamers zijn hier wel beduidend groter. Als de grotwanden niet zo duidelijk zichtbaar waren, zou je bijna denken dat je in een concertgebouw bent beland.
De hoge en brede ruimtes zijn ook hier gevuld met honderden kerststandjes. Kerstmutsen, lekkere snoepjes, prachtige kerstkunstwerken, kledij, een lekker flesje wijn en zelfs bloembollen worden hier verkocht! Ook hier heb je de mogelijkheid om je even neer te ploffen met een warme chocomel en te bekomen van al dat wandelen en al die mooie indrukken.

Adres: Cauberg 4, 6301 BT Valkenburg, Nederland

Er is ontzettend veel te zien in beide kerstgrotten van Valkenburg, maar vergeet niet om in dit labyrinth ook op zoek te gaan naar de vriendelijke Kerstman. Vanuit het Hoge Noorden is deze man immers speciaal afgereisd om op de foto te gaan met alle bezoekers. Wil je graag meer info? Neem dan ook een kijkje op de officiële website.

fluweelengrot kerst

Welkom in de Fluweelengrot! De kerstdecoratie wordt indrukwekkender en grootser naarmate je verder wandelt.

fluweelengrot valkenburg kerstmarkt

De Fluweelengrot is volgens mij iets intiemer dan de Gemeentegrot. Dit prachtige kraampje vond ik zo mooi passen in deze mergelgrot, vind je ook niet?

kerstmarkt valkenburg fluweelengrot

Hoe verder je in de Fluweelengrot belandt, hoe groter de ondergrondse ruimtes worden.

gemeentegrot kerst

Als je je huis wil aankleden met prachtige kerstdecoratie, moet je misschien eens in de Gemeentegrot gaan loeren. Deze versieringen zijn toch prachtig?!

gemeentegrot valkenburg kerstmarkt

Gezelliger dan dit kan het volgens mij niet worden op een kerstmarkt…

kerstmarkt valkenburg gemeentegrot

De hele Gemeentegrot is versierd met prachtige kersttaferelen en leuke standjes.

De kerstmarkt

Als je naar de kerstgrotten in Valkenburg stapt, passeer je misschien wel langs de bovengrondse kerstmarkt van Valkenburg.
Dit kleine maar gezellige marktje heeft een tiental standjes, een prachtige carrousel, enkele kraampjes om je vingers bij af te likken en natuurlijk ook een standje om je wat moed in te drinken vooraleer je afdaalt naar de diepste gangen van deze aardbol…

Hoewel deze kerstmarkt beduidend kleiner is dan de twee kerstgrotten, is het hier toch echt wel gezellig. Rond dit plein zijn ook heel wat restaurants en cafeetjes waar je even kan uitrusten. Ga zeker ook eens binnen in de Limburg winkel (het gebouw in het midden van het plein). Daar kan je een kijkje nemen in de slaapkamer van de Kerstman. Wie weet loop je hem daar wel tegen het lijf en kan je nog snel een selfie nemen voor hij weer pakjes gaat rondbrengen!

Adres: Theodoor Dorrenplein

kerstmarkt valkenburg

Even een fris luchtje scheppen? Er zijn meer dan voldoende kerstmarkten in Valkenburg!

Mergelrijk tijdens kerst

Een stukje verder uit het stadscentrum ligt Mergelrijk. Tijdens het jaar is dit een –hoe kan het ook anders– ondergronds museum dat je meer vertelt over de geschiedenis van de mergelgrot. In deze tentoonstelling kom je dan te weten hoe deze grotten zich precies hebben gevormd, waarvoor ze werden gebruikt tijdens de wereldoorlog, welke bewoners deze ondergrondse gangen hebben/hadden, … Maar je vindt er ook heel wat prachtige uitgehouwen kunstwerken (denk bvb. aan een stenen versie van ‘De Nachtwacht’ of enkele mythische beesten).

Tijdens de Kerstperiode wordt dit museum nóg leuker. Tijdens je afdaling krijg je een prachtige miniatuurwereld te zien met alleen maar kerstlandschappen. Sneeuwbalgevechten tussen poppetjes van enkele centimeters groot, een rondtollende Kerstman in zijn slee, peperkoekenhuisjes en meer van dat gezelligs wachten jou hier allemaal op. Als je iets verder afdaalt, krijg je nog meer van deze taferelen te zien, maar kan je tegelijkertijd ook meer bijleren over deze interessante mergelgrotten. Zoals je wellicht al doorhebt is de kerstsfeer nooit ver weg in Valkenburg!

Adres: Daalhemerweg 31a, 6301 BJ Valkenburg, Nederland

mergelrijk kerst

Mergelrijk tijdens Kerst. Het borstbeeld van een mijnwerker wordt omringd door schattige kersttaferelen.

mergelrijk kerst valkenburg

De mergelgrotten zijn ook ontzettend belangrijk voor archeologische opgravingen. Maar tijdens Kerst zijn het vooral de kerstdecoraties die belangrijk zijn!

Ondergrondse lichtexposities

We blijven nog even ondergronds.
Vele jaren geleden wou Jan Diepen een stukje Rome mee naar Nederland nemen. Aangezien Valkenburg omringd wordt door uitgegraven steengroeves, kreeg deze man het uitstekende idee om de Romeinse catacomben na te bootsen. Hij kocht een steengroeve op en ging vliegensvlug te werk… Enkele jaren later waren zijn perfect geïmiteerde catacomben al open voor het publiek! Deze Romeinse graftombes en gangen zijn zelf zo goed nagemaakt dat ze de zegen van het Vaticaan hebben gekregen!

Doorheen het jaar kan je er nu interessante gegidste rondleidingen krijgen. De gids vertelt je o.a. een stukje geschiedenis over deze plek, maar natuurlijk ook veel meer over het doeleinde van deze catacomben en wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Het is ook leuk dat deze hele rondleiding gebeurt met kaarslicht. Dat maakt de tour toch echt veel gezelliger!

Mocht je ooit de echte Romeinse catacomben hebben bezocht, dan zal je versteld staan van hoe goed ze hier zijn nagemaakt. Bovendien zijn ze in veel betere staat dan de echte en mag je hier wél foto’s nemen. Je hoeft dus niet noodzakelijk naar Rome om deze interessante geschiedenis te zien.

Na een parcours vol verhalen, geschiedenis, feiten en legendes mag je nog even verder rondslenteren door deze donkere gangen. Hoewel, donker? De WISH lichtexpositie verlicht zelfs de donkerste plekken van dit duistere netwerk. Een tiental hedendaagse kunstenaars uit België, Nederland en Duitsland stellen hier hun mooiste creaties tentoon. Het ene werk is natuurlijk al mooier of interessanter dan het andere, maar allemaal hebben ze een origineel concept of een betekenisvolle boodschap.

Ieder jaar wordt deze kleurrijke lichtversiering binnen het concept van kerststad Valkenburg opgezet, want hoe meer licht er in deze donkere dagen schijnt, hoe gezelliger het hier wordt!
Meer info nodig? Ga naar de officiële website van de Romeinse katakomben.

Adres: Plenkertstraat 55, 6301 GL Valkenburg, Nederland

Romeinse katakomben Valkenburg

De ‘Romeinse katakomben’ in Valkenburg zijn ontzettend interessant en passen ook perfect bij het kerstsfeertje van Valkenburg.

WISH romeinse katakomben valkenburg

Mijn persoonlijke favoriet van de WISH expositie in 2017. Een werk van Peter Snijder.

De kerstparade van Valkenburg

Als je niet genoeg kan krijgen van deze kerststad, raad ik aan om zeker tot woensdag- of zaterdagavond te blijven. Dan wordt rond 20:00u een prachtige kerstparade opgevoerd langs de straten van Valkenburg.

Kleurrijke figuren en schattige kinderen dansen vrolijk op de deuntjes van dromerige kerstmuziek. De lichtgevende pakjes geven een magische gloed aan het hele gebeuren, en de grote paradewagens zijn prachtig versierd tot in de details! Blijf zeker tot op het einde als je een glimp wilt opvangen van de Kerstman.

Als je geen zin hebt om de hele tijd in de kou te wachten, kan je ook één van de restaurants binnengaan en jezelf verwennen met een lekker drankje en een lokaal gerecht. De meeste restaurants hebben ook een mooi terras met lekker warme infraroodverwarmers van waaruit je knus naar de kerstparade kan kijken.

Meer info nodig? Kijk op de officiële website.

kerstparade valkenburg

Lichtgevende kinderen stelen de show!

valkenburg kerstparade

Prachtige praalwagens!

Waar verblijven?

Eén dag in Valkenburg is volgens mij te kort als je wilt genieten van al dit moois. Met een weekend of drie dagen kan je alles veel rustiger bezoeken, maar zelfs dan nog zal je moe zijn! Er zijn ontzettend veel kerstactiviteiten in Valkenburg, en ze gaan eigenlijk nooit vervelen. Een comfortabel bed maakt je citytrip naar Valkenburg nog aangenamer, en dus kan ik Hotel Tummers alleen maar aanraden.
Dit hotel ligt vlakbij het station van Valkenburg en is dus heel praktisch als je met de trein naar hier komt. De inkomsthal is aangekleed met mooie kerstdecoratie en het vriendelijke personeel helpt je graag met alle vragen verder.

De kamers zijn voorzien van alle luxe, maar wat ik persoonlijk het leukste vond aan dit hotel was het ontbijt. Wat een keuze! Een hotelontbijt is altijd leuk, maar als het zo uitgebreid is als hier dan begint je dag toch echt heel goed. Prop jezelf vol en geniet van al het lekkers voor je afzakt naar de kersmarkt van Valkenburg. Hardgekookte eitjes, roerei, spek, zalm, fruit, verschillende soorten yoghurt, verse croissantjes, andere lekkere broodje en zoetigheden, …

Wil je ook eens kijken naar andere hotels in Valkenburg? Vergelijk hier.

Hotel Tummers valkenburg

Hotel Tummers ligt vlakbij het treinstation en erg dicht bij alle kerstactiviteiten van Valkenburg.

Waar eten?

Op de kerstmarkten van Valkenburg vind je natuurlijk heel veel eten. Lekkere oliebollen, churro’s, maar ook snelle snacks zoals gepofte kastanjes of wafeltjes kan je overal vinden. In de ondergrondse kerstmarkten vind je logischerwijs een erg beperkt aanbod aan gefrituurd eten (er is geen afzuigkap ondergronds!), maar op de bovengrondse marktpleintjes of aan de ingangen van beide kerstgrotten heb je voldoende keus!

Als je een geweldig uitzicht wilt over de kerstparade en tegelijkertijd ook lekker wilt eten, kan ik Charlie’s Burgers & Steaks (Berkelstraat 22, Valkenburg) aanraden.
Probeer zeker de Heuvel angus burger uit: een lekkere hamburger samengesteld uit allemaal lokale specialiteiten. Eens de kerstparade langskomt word je verwittigd en kan je onder de infraroodstralers genieten van de parade. Je staat hier lekker droog en niet tussen de drummende massa.

Heel leuk ook is de Route d’Amuse. Als je graag nog meer lokale hapjes wilt uitproberen dan kan je tussen 12:00u en 18:00u een fikse wandeling maken langs enkele gezellige restaurants van Valkenburg. Onderweg word je niet alleen verwend met heerlijke hapjes, maar je leert ook heel wat bezienswaardigheden van Valkenburg beter kennen. Onderweg passeer je ook langs enkele kerstactiviteiten die ik hierboven heb opgesomd. Je kan beiden dus gerust combineren!

Charlies Burgers and steakes valkenburg

Deze hamburger van Charlies Burgers & Steaks was echt ontzettend lekker! Njammie!

Route d'Amuse Valkenburg

Kleine hapjes met grootse smaken! Tijdens de route d’amuse in Valkenburg worden je smaakpapillen verwend!

Hoe geraak je in Valkenburg?

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het openbaar vervoer. Vanuit België, Duitsland en Nederland is Valkenburg heel goed bereikbaar met de trein. Met een overstap in Maastricht ben je er binnen tien minuutjes, en het treinstation bevindt zich op nog eens tien minuten stappen van het centrum.

Als je met de auto gaat, raad ik aan om je te parkeren op de parkeerplaats tussen het Odapark en pretpark ‘De Valkenier’. Deze parkeerplek ligt op wandelafstand van het centrum maar is wel goedkoper dan wanneer je in het centrum parkeert. Per dag betaal je hier €8 per voertuig.

valkenburg kerststad

De kerstmarkt van Valkenberg is grandioos en met één dag kom je echt niet toe om alles te zien!

Kerstmarktjes in de buurt van Valkenburg

Als je echt héél veel van kerstmis houdt, dan wil je misschien nog wel meer zien dan de kerstmarkten van Valkenburg alleen. Gelukkig ligt deze stad heel centraal tussen heel wat andere geweldig kerststeden en kerstactiviteiten!

Holy Moly Heerlen

Heerlen is een Nederlandse stad die op amper tien minuten van Valkenburg ligt, vlakbij de Duitse grens. Hier wordt sinds 2017 ‘Holy Moly‘ georganiseerd. Het is best te omschrijven als een hippe kerstmarkt voor jong en oud. In plaats van de klassieke kerstdorpen wordt hier gekozen voor een modernere beleving van Kerst.

Het stadscentrum wordt versierd met industriële containers die een torenhoge omwalling vormen. Binnen deze stalen muren worden allerlei gezellige kerstconcerten gegeven van bekende en minder bekende artiesten. Op loopafstand van dit artistieke kerstdorp kan je je hongerige maag vullen met lekkernijen van over de hele wereld. Het kleine foodtruck festivalletje maakt met alle plezier allerlei delicatessen voor je klaar, zodat je daarna weer rustig kan verder headbangen in de ‘container city’.

Als je al dat gedans liever overlaat aan andere bezoekers van Holy Moly, dan kan je ook nog uitrusten op het pleintje naast de kerk. Op deze plaats staan enkele gigantische tipitenten en warme vuurtjes die verkleumde bezoekers opwarmen (of komt dat door de glühwein die je hier kan kopen?). Holy Moly is op en top gezellig en het is eens wat anders dan de traditionele kerstmarktjes.

holy moly heerlen

De tipitenten naast de kerk. Vooral ‘s avonds wordt het hier heel gezellig.

holy moly kerstmarkt nederland

Je vergeet al snel de koude temperaturen als je hier staat te dansen op live muziek van hippe bandjes!

Magisch Maastricht

Om naar Valkenburg te gaan, moet je sowieso langs Maastricht. In deze knusse stad kan je de kerstsfeer ook al goed proeven. Het Vrijthof (centrale plein van Maastricht) wordt aangekleed met gezellige houten hutjes, heel wat kerstdecoraties, een grote ijspiste en een gigantisch reuzenrad. Loop rustig rond op dit mooie plekje en geniet van de warme drankjes of zoete lekkernijen die je overal kan krijgen.

Naast de kerstmarkt op het Vrijthof moet je zeker proberen om ook de lichtroute (een stukje) te doen. Eens het donker genoeg wordt, zie je de mooie kerstverlichting van Maastricht overal fonkelen. Straten, bomen, pleinen en gebouwen worden mooi aangekleed met leuke lichtinstallaties en onderweg kom je zo ook meteen langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Maastricht.

Spring zeker ook eens binnen in de Dominicanen boekhandel. Een voormalige kerk die nu tot boekenwinkel is omgebouwd. Daar kan je dan ook meteen enkele kerstgeschenkjes kopen!

kerstmarkt maastricht vlakbij valkenburg

Vooral de lichtroute van Magisch Maastricht vond ik geweldig. Wat een gezelligheid!

De kerstmarkt van Luik

Als je vanuit België naar de kerstmarkt van Valkenburg pendelt, is de kans groot dat je via Luik rijdt.
Een dikke twintig minuten van het station ligt de oudste en grootste (alhoewel ik dat een beetje betwijfel) kerstmarkt van België. Wederom kan je hier genieten van kerstlekkernijen en de vrolijke kerstsfeer die er hangt.

Kinderen kunnen er zelfs sleeën! Een gigantische glijbaan werd speciaal voor dit evenement omgetoverd tot een sleepiste, maar dan wel zonder sneeuw. Een stukje verderop in het stadscentrum ligt ook een kleiner kerstmarktje waar je je beste schaatstrucks kan bovenhalen.

Naast een gezellige kerstmarkt, zijn er nog wel meer bezienswaardigheden in Liège. Maak er dus gerust een verlengd weekendje van!

kerstmarkt luik vlakbij valkenburg

De kerstmarkt van Luik ligt niet ver van Valkenburg, maar kan je in enkele uren wel zien.

Zoals je vast al hebt opgemerkt is er héél veel te doen in Valkenburg en zijn omgeving. Vanuit België en Nederland is het hoogstens enkele uurtjes op de trein zitten, en het is die korte rit echt dubbel en dik waard. Hoelang je ook naar Valkenburg gaat, één ding is zeker: je zal geen enkele andere kerstmarkt meer ontdekken die zo mooi is!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over kerststad Valkenburg? Kijk dan ook eens op hun website.

Dit artikel kwam er in samenwerking met Visit Zuid-Limburg.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.9/5 - (7 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>