1 juni, 2020

Kerstsfeer in LDN

London, London, London. Hier ben ik weer. Na deze grandioze stad enkele jaren te hebben verlaten voor warmere oorden ben ik terug voor de leukste tijd van het jaar: Kerst.

kerst in Oxford Street LondenDe London Eye en de Tower Bridge staan nog altijd even statig langs de Thames, maar in de binnenstad is alweer heel wat veranderd.

Het is dan ook al enkele jaren geleden. Ondertussen werd London geteisterd door hevige rellen en terroristische activiteiten, maar de grootstad en zijn inwoners zijn sterker dan ooit.

De kerstperiode van 2015 is uitzonderlijk warm. Met temperaturen die dicht tegen vijftien graden celcius aanklokken zou je dan ook niet verwachten dat het alweer december is. Gelukkig is de volledige stad gehuld in een prachtige kerstdecoratie en sfeer. ’s Avonds wordt dat alles nog veel intenser, wanneer de vrolijke lichtjes aanspringen en de historische bouwwerken gevuld wordt met vrolijke christmas carrols. Ik kan er niet om heen, maar deze kerstgezelligheid lijkt recht uit één van de Harry Potter films te komen.

Londen kerstmis23 december, net voor kerstavond strompelde ik de Londense underground af om Londen al een beetje te gaan verkennen. Rond 16u kwam de kerstsfeer helemaal tot zijn recht door de vallende duisternis. Toen ik op de Millennium Bridge stond kon ik de avondsfeer van kerst heerlijk voelen. Links stonden gezellige kerstkraampjes, rechts had je uitzicht op de verlichte Big Ben. Wat wil een mens nog meer?!
Hoewel het enigszins een warme dag was, brengt de avond ook koude met zich mee. Tijd om even op te warmen dus!

Je bent ongetwijfeld op de hoogte van topchefs zoals Jamie Oliver en zijn kompanen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Londen op culinair vlak enkele uitschieters heeft. Toevallig stapte ik en m’n moeder in zo’n plekje binnen.
Van onze eerdere trips richting UK wisten we hoe verslavend een Sticky Toffee Pudding als dessert kon zijn. En dus waren we de hele dag reeds naarstig op zoek naar dit heerlijke Britse dessert.
Vlakbij Westminster Abbey vonden we een gezellig plekje genaamd The Blue Boar. Met een heerlijke warme chocomel en een koffie verorberden we onze sticky toffee pudding en de bread and pudding. Een plekje om zeker te onthouden, want het leek wel alsof de hele hemel op onze tongen zat te piesen!
17:30u was het ondertussen. Voldoende opgewarmd en nagenietend van de heerlijke caloriebommen trokken we onze pulls en jassen aan en vervolgden we onze weg.

Royal Albert Hall Christmas Carrols Kerst in LondenOp kerstavond moet je natuurlijk wel iets gaan doen. Via m’n oom hoorde ik dat de Royal Albert Hall tot vandaag prachtige kerstconcerten gaf. We hebben voor ongeveer 35 pond per persoon een ticket geboekt om Christmas Carrols te luisteren en mee te zingen. Met meer dan zesduizend mensen aanwezig in de zaal was dit absoluut een unieke kerstavond. Eentje die ik niet snel zal vergeten. Prachtige kerstliedjes en kostuums die aan Mozart doen denken. Gevolgd door een prachtig voorlees moment uit “A Christmas Carol” van Charles Dickens.

Kerstdag zelf was er spijtig genoeg niet veel te doen in Londen. Maar dat hoeft ook niet. Want kerst draait uiteindelijk toch ook om samen te zijn met je familie. Na een dolle taxirit richting zuid London geraakten ik en m’n ma in het hotel, waar even later ook de rest van de familie aankwam.

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam