1 juni, 2020

Kopenhagen verkennen

Uitslapen op vakantie kan af en toe. Tegen half elf vertrekken we, dit keer met licht, naar de hoofdstad van Denemarken. Gelukkig had ik al wat opzoek werk op voorhand gedaan, want de Wi-Fi blijkt niet te werken. Niet getreurd, want als er meer opzoekwerk nodig zou zijn, is altijd wel ergens gratis Wi-Fi te vinden. Op naar de mooiste bezienswaardigheden van Kopenhagen!

Kopenhagen botanische tuinenMet de bus duurt het ongeveer een kwartiertje voor we bij onze eerste stop zijn. De Botanical Gardens is een mooi park met daarin verschillende tuinen. Het meest indrukwekkende is ongetwijfeld het glazen paviljoen met daarin allerlei tropische planten en zelfs enkele dieren. Voor de serre staat een klein vijvertje. Helemaal bevroren door de negatieve temperaturen. Dat staat in schril contrast met wat je binnenin het glazen huisje vind. Temperaturen van heel wat celcius meer en dat in combinatie met een erg hoge luchtvochtigheid.

We banen ons een weg door de tropische beplanting en beklimmen de witte trap die ons bovenaan het gebouw brengt. Hier krijgen we een mooi uitzicht over alle tropische bomen en planten. Buiten kijken lukt helaas niet, want de ramen zijn helemaal aangeklampt.

Het paviljoen ernaast lijkt net iets minder warm en biedt een huis aan heel wat kleine vissen, waterplanten en andere tropische beplanting.

Wanneer ik terug buiten wandelde werd mijn neus waarschijnlijk meteen weer rood. Gelukkig konden mijn tenen en handen toch eventjes opwarmen in de warme serres.

Op naar het Rosenborg kasteel.

Het is waarschijnlijk het bekendste kasteel van Kopenhagen, want er staan heel wat bezoekers aan te schuiven om ook even binnen te mogen. Wij laten die kans aan ons voorbij glippen en bestuderen liever de buitenkant.

Het vrij kleine kasteeltje staat in het midden van een mooi park. Door de koude temperaturen zien we niet erg veel andere mensen in het park, maar ik kan me wel inbeelden dat dit erg gezellig is op warme zomeravonden.

zeemeerming-kopenhagen-blog

Als je naar Kopenhagen gaat, kan je een bezoek aan de Kleine Zeemeermin natuurlijk niet ontzeggen! Het kleine standbeeld dat helemaal alleen aan de winderige haven van Kopenhagen zit, blijkt bij heel wat toeristen een topattractie. Want achter ons komen meteen twee busladingen toeristen. Snel enkele foto’s maken en weg van deze winderige plek!

Kopenhagen is gevuld met kasteeltjes, kerken en andere historische gebouwen. Welke namen ze allemaal meekregen weet ik niet. Maar velen onder hun zijn de moeite waard om toch even bij stil te staan.

Het wordt alweer later en dus ook een pak donkerder. Hoewel Kopenhagen geen kleine stad is, hebben we toch alles kunnen zien en hadden we zelf nog tijd over. Op twee dagen (een avond en een hele dag) zagen we Kopenhagen binnenstebuiten.

Tijd voor een kop koffie en thee. Waar we al snel tien euro voor kwijt zijn.

In het thee- en koffiehuis halen we nog snel onze laptop even tevoorschijn om te zien of we nu echt àlles hebben gezien.

Ik hou niet zo van musea, maar er is niets anders meer te doen. Dus…

Nee. Op maandagen zijn musea in Kopenhagen allemaal gesloten. We moeten dus iets anders vinden.

Malmö ligt maar op een half uurtje van de grens. Morgen gaan we dus even terug naar Zweden.

Vanavond is het in Kopenhagen de laatste keer vuurwerk voor de kerstperiode af te sluiten. We hebben toch niets anders te doen, dus misschien doen we dat maar.

Rond acht uur vertrekken we naar Tivoli. Het oudste pretpark in de wereld.

Het is al pikdonker buiten en dus zijn alle attracties, figuurtjes en bomen fel verlicht met gekleurde lampjes. De toegangsprijs is al tien euro, maar dan moet je nog apart betalen voor elke attractie. Bij -4°C lijkt het me iets te koud om in een ronddraaiende carousel te gaan zitten, dus pas ik voor een onbeperkte pas die drie keer zo duur is.

Om half negen is het vuurwerk. Misschien vat het vuurwerk mijn trip naar Kopenhagen wel een beetje samen. Het begin is waardeloos, daarna wordt het iets beter, maar het einde is ook terug wat minder…

Tja, niet alle steden kunnen je even veel boeien!

Tivoli vuurwerk Kopenhagen

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam