28 februari, 2020

New York City Pass: vergelijking van alle kortingskaarten in New York

New York telt heel wat bezienswaardigheden en als je de misschien wel meest beroemde stad ter wereld nog nooit hebt bezocht, kan het aanbod je weleens overweldigen. Een handig overzicht van de leukste dingen om te doen in New York vind je hier. In dit artikel toon ik je de voordeligste manier om al deze leuke bezienswaardigheden te bezoeken: met behulp van de verschillende soorten New York city passes.

Reisorganisaties met gratis annulatie tijdens Covid-19

Ben je bang om een reis te boeken tijdens de Corona pandemie? Dat versta ik, maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn immers heel wat van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest als je op vakantie gaat tijdens Covid-19!

Klik hier voor een overzicht van de reisorganisaties met hun annulatie- en terugbetalingsvoorwaarden.

kortingskaart New York

Loont een New York city pass wel de moeite?

Vooraleer je verder begint te lezen en de diverse mogelijkheden ontdekt, wil je misschien eerst weten of het wel de investering waard is. Op die vraag kan ik volmondig ‘ja’ antwoorden, want afhankelijk van welke New York voordeelpas je koopt, spaar je 41% tot wel 70% uit! Daarnaast is geld niet het enige wat je bespaart, want met een aantal van deze kortingspassen verlies je ook heel wat minder tijd in de wachtrijen, die soms heel lang kunnen oplopen. Zo zie je, een pas voor New York heeft alleen maar voordelen!

Welke New York kortingskaart moet ik dan kiezen?

Dit hangt af van een aantal verschillende factoren:

 • Hoe lang je in New York verblijft en of dit verblijf onafgebroken is.
 • Hoeveel bezienswaardigheden je in een dag wil zien.

Afhankelijk hiervan kan je dan een New York kortingspas kiezen die het best bij jou past. Om het voor jou gemakkelijk te maken, lijst ik de verschillende soorten New York passen op.

1. De New York Explorer Pass

Hiermee krijg je tot 55% korting op meer dan 85 bezienswaardigheden. Er zijn verschillende soorten New York Explorer Passes en dit hangt af van hoeveel attracties je kiest:

Je New York Explorer Pass is 30 dagen geldig vanaf het eerste gebruik en je kan hiermee voordelig onder meer de volgende bezienswaardigheden bezoeken: Empire State Building, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, Top of the Rock observatory, 9/11 memorial en museum, American museum of Natural History, Guggenheim, Metropolitan Museum of Art (Met) en het Museum of Modern Art (MoMA).

Je krijgt ook een stadsgids erbij in het Engels, Duits of Spaans.

→ Deze New York voordeelpas is ideaal voor mensen die hun bezoek aan verschillende bezienswaardigheden willen verspreiden over elkaar niet opvolgende dagen.

New York Explorer Pass

2. De New York Pass

Met de New York Pass spaar je tot 45% op meer dan 100 attracties. Hiermee kan je zoveel bezienswaardigheden bezoeken als je maar wil (en kan) en je kan ook hier uit verschillende mogelijkheden kiezen:

Je ziet meteen dat de New York Pass vooral voordeliger wordt als je er een voor meerdere dagen koopt. Hoe meer attracties je immers bezoekt, hoe meer geld je uitspaart. Je kan het dus het best vergelijken met -toepasselijk voor de Verenigde Staten- een all you can eat buffet.
De belangrijkste bezienswaardigheden die je hiermee kunt aandoen zijn: het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, Top of the Rock observatory, 9/11 memorial en museum, American museum of Natural History, Guggenheim, Metropolitan Museum of Art (Met) en het Museum of Modern Art (MoMA).

Een bijkomend voordeel is de Nederlandstalige stadsgids die je erbij krijgt.

→ Deze New York kortingspas is ideaal voor mensen die zoveel mogelijk bezienswaardigheden op zo weinig mogelijk tijd willen doen.

New York Pass

3. De Big Apple City Pass

De Big Apple City Pass is allicht de meest alomvattende kortingskaart voor New York. Wat maakt deze voordeelpas zo interessant? Je krijgt heel wat bang for your buck zoals de Amerikanen zeggen. Inbegrepen in de prijs zitten:

 • Enkele reis vervoer van de luchthaven (JFK, Newark en La Guardia) naar je hotel, zodat je vakantie in New York zonder stress begint.
 • Skip-the-line (!) tickets voor het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, alsook het Empire State Building OF het Top of the Rock observatory.
 • 72u tickets voor de hop on, hop off bus waardoor je je heel eenvoudig verplaatst van de ene bezienswaardigheid naar de andere.
 • 20% korting op de andere belangrijkste bezienswaardigheden van New York (onder andere het Met, MoMA, Ground Zero museum, Guggenheim en Madame Tussauds).

Een Big Apple City Pass kost 130,82 euro voor volwassenen en 125,98 euro voor kinderen (van 3 tot 11).

→ Deze New York kortingskaart is ideaal voor mensen die enkel de allerbelangrijkste bezienswaardigheden willen zien op zo weinig mogelijk tijd.

Big Apple City Pass voordeelpas New York

4. De New York Sightseeing Pass

Met de New York Sightseeing Pass bespaar je tot wel 65% op meer dan 100 attracties. Hij werkt in principe hetzelfde als de bovengenoemde New York Pass, waarbij je dus zoveel bezienswaardigheden kunt bezoeken als je maar wil, gedurende de door jouw gekozen tijdsperiode. Er zijn echter twee belangrijke verschillen:

Qua duur heb je ook hier dezelfde mogelijkheden:

In tegenstelling tot de New York Pass krijg je ook geen Nederlandse stadsgids, maar een Engelse.

→ Qua prijs kosten ze nagenoeg even veel, dus het hangt er vooral van af of je het Empire State Building wil zien of het One World Observatory en al dan niet gebruik wil maken van de hop on, hop off bus.

New York City Pas sightseeing

5. De New York Sightseeing Flex Pas

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een variant van bovenstaande New York Sightseeing Pas, met als grote verschil dat je hierbij kiest voor het aantal attracties dat je wil bezoeken, in plaats van het aantal dagen. In dat opzicht is het dus een alternatief voor de eerdergenoemde New York Explorer Pass, met als enige verschillen dat je in plaats van het Empire State Building het One World Observatory mag bezoeken. Daarnaast kan je met de New York Sightseeing Flex pas ook continue gebruik maken van de hop on, hop off bus.

Verder krijg je toegang tot dezelfde bezienswaardigheden. Last but not least, kan je met de New York Sightseeing Flex Pas de wachtrijen overslaan!

De prijs van de New York Sightseeing Flex pas hangt af van hoeveel attracties je wil bezoeken:

Net zoals bij de New York Explorer Pass krijg je een Engelse gids erbij en is de pas 30 dagen geldig vanaf het eerste gebruik.
Ook hier kan je onder meer de volgende belangrijke bezienswaardigheden van New York bezoeken: het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, Top of the Rock observatory, 9/11 memorial en museum, American museum of Natural History, Guggenheim, Metropolitan Museum of Art (Met) en het Museum of Modern Art (MoMA).

→ Qua prijs kosten ze bijna exact hetzelfde, dus je moet zelf beslissen of je het Empire State Building wil zien of het One World Observatory en al dan niet gebruik wil maken van de hop on, hop off bus.

voordeelpas New York sightseeing Pass

6. De New York Freestyle Pass

De New York Freestyle Pass is misschien de minst interessante qua bezienswaardigheden, maar het is wel een uitstekende manier om de stad te verkennen. Hiermee kan je namelijk gebruik maken van de hop on hop off bus (verschillende routes), die je langs de leukste plekjes in de stad nemen.

In de prijs zit ook toegang tot een aantal attracties en activiteiten, waarvan het 9/11 Memorial en museum, het American Museum of Natural History, het Guggenheim en het MoMA de bekendste zijn.
Elk ticket is 72 uur geldig en je kan kiezen uit hoeveel attracties je ermee wil bezoeken:

Zoals je misschien al gemerkt hebt, komt deze pas voor New York duurder uit dan de bovenstaande New York Sightseeing Flex pas, waarbij je met die laatste uit nog meer bezienswaardigheden kunt kiezen. Je bent eigenlijk beter af met die pas dan met de New York Freestyle Pass, maar ik geef het je maar uit volledigheid mee.

Freestyle Pass New York

Welke pas raad ik zelf aan?

Laat ons eerlijk zijn, met zoveel verschillende mogelijkheden is het heel moeilijk kiezen welke New York City Pass je uiteindelijk moet kopen. Soms wil je gewoon een persoonlijke aanbeveling krijgen en je kan opgelucht ademhalen, want ik kan de beslissing voor jou nog gemakkelijker maken.

Zelf zou ik kiezen voor de New York Pass omdat je hierbij echt wel je geld eruit haalt. Je krijgt ermee toegang tot de belangrijkste en meest interessante bezienswaardigheden van New York en de Nederlandstalige stadsgids is mooi meegenomen.

Als je echt per se gebruik wil maken van de hop on hop off bus, dan is de New York sightseeing pass wat je nodig hebt. Tijdens mijn reizen naar New York heb ik echter uitgebreid gebruik gemaakt van het uitstekend georganiseerde openbaar vervoer (en dan vooral de metro) en zelf ook veel gewandeld. Dit laatste is nog altijd de beste manier om de omvang (en schoonheid) van deze metropool volledig in je op te nemen.
Je kan ook altijd apart nog een hop-on, hop-off busticket aanschaffen.

Hoe dan ook loont het zeker de moeite op voorhand al een New York City Pass te kopen en dit vooral online te doen via betrouwbare websites zoals GetYourGuide. Hiermee kan je immers meestal tot 24u op voorhand gratis annuleren, dus je bent nooit je geld kwijt als je je bedenkt of als je toch niet op reis zou kunnen vertrekken.
Ook bij TicketBar kan je verschillende kortingspassen kopen voor New York, maar daar heb je niet altijd de mogelijkheid (gratis) om te annuleren.

pas new york

Er is héél veel keuze, maar volgens mij zijn er toch enkele duidelijke winnaars als het gaat om kortingskaarten in New York.

Reizen tijdens Corona: reisorganisaties met gratis annulatie

Ben je een beetje nerveus om een reis te boeken door Corona? Het zou zo maar eens kunnen dat er een negatief reisadvies geldt of dat grenzen worden gesloten. Gelukkig zijn er tal van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest tijdens een vakantie gedurende deze pandemie!

Ik maakte een overzichtje:

Toegangstickets, tours en rondleidingen:

 • GetYourGuide: Toegangstickets voor bezienswaardigheden, attracties, tours en gegidste rondleidingen mag je gratis annuleren en worden volledig terugbetaald tot 24 uur voor aanvang van je uitstapje. (zie hier)
 • Tiqets.com: Ook bij deze verkoper van tickets, tours en gegidste rondleidingen is een uitgebreid annuleringsbeleid beschikbaar: je kan ten allen tijde gratis annuleren tot 24 uur op voorhand waarbij je volledig wordt terugbetaald. Een reden opgeven hoeft niet. (Zie hier)

Huurauto's

 • Car Del Mar: Huurauto's en extra verzekeringen die zijn afgesloten kunnen gratis geannuleerd worden tot 24 uur op voorhand. (zie hier)
 • Sunny Cars: All-in huurauto's (wagens met de meest complete verzekering mogelijk) geven je sowieso al gemoedsrust op reis, maar bij deze verhuurder kan je ook gratis annuleren tot 24 uur op voorhand. Je krijgt hiervoor een voucher terug. Wijzigingen maken aan je boeking zijn ook gratis. (Zie hier)

Parkeren aan luchthaven

 • Parkos: Parkeren bij luchthaven Charleroi of Zaventem (of Eindhoven, Maastricht, Düsseldorf, Keulen, ...) kan ook met volledige terugbetaling bij een annulatie tot 24 uur op voorhand. Ook bij wijzigingen zijn er geen kosten aan verbonden. (Zie hier)

Vliegtickets

 • Brussels Airlines: Bij annulatie krijg je een voucher ter waarde van het aankoopbedrag die je mag inwisselen voor een nieuwe vlucht tot en met 31 januari 2021. Is er geen annulatie maar wil je je vlucht toch wijzigen? Momenteel mag je éénmalig een gratis wijziging maken tot en met 31 januari 2021. (Zie hier)
 • Tui Fly: Deze populaire reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij biedt ook enkele Corona gerelateerde services. Bij annulering wordt de volledige reissom terugbetaald met een voucher. Word je reis niet geannuleerd maar wil je liever niet vertrekken? Dan kan je tot en met 31 augustus 2020 je vakantie kosteloos omboeken. (Zie hier)
 • Accommodaties en hotels

  • Booking.com: De bekendste website om hotels en overnachtingen bij te boeken geeft geen geld terug bij annulatie of wijziging. Uit voorzorg boek je dus maar beter een accommodatie waarbij je wel gratis kan annuleren. Dit wordt telkens duidelijk vermeld op de website.
  • Air BNB: Deze populaire website om accommodaties te boeken heeft geen aanpassingen gedaan aan zijn beleid. Er is geen gratis annulatie, maar indien je voldoende op tijd annuleert moet je wel maar een deel van de totaalprijs betalen.
  Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
   
  In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
   

  Volg je mij al op Social Media?


  Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
  Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
  Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

  Like Checkoutsam op Facebook
   

  Laat een bericht achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Check Out Sam

  Check Out Sam

  WIL JE MEER REISTIPS?
  Volg me dan op
  Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!