1 juni, 2020

Los Tres Ojos en feest vieren!

Het was weer heerlijk gisteravond. Met enkele nieuwe vrienden ging ik nogmaals een bezoek brengen aan enkele van de leuke pleintjes in de Zona Colonial. Daar wordt ’s avonds altijd feest gevierd door de locals. Het hele plein is gevuld met bankjes en toch is het moeilijk om een plekje te vinden. Voor alle feestvierders is er maar één winkeltje met een schijnbaar oneindige voorraad aan alcohol en andere drankjes. Wij drinken enkele grote flessen ‘Presidente’. Het lokale bier van de Dominicaanse Republiek.

Los tres Ojos, Santo Domingo.

Los tres Ojos, Santo Domingo.

Het alcoholpercentage ligt een pak hoger dan bij ons, en aangezien ik nog niets at word ik al gauw een beetje tipsy.
Bevorderlijk voor contacten te leggen is het wel! Naast ons komen twee Haïtianen zitten. Met hun kan ik heel vlot communiceren aangezien ze ook Frans spreken.
Wanneer we nog een beetje meer in de wind zijn, vieren we elders nog even verder vooraleer ik weer veel te laat in bed kruip.
Deze morgen ontwaak ik rond 07:00u ’s morgens alweer, want de Poolse gast uit het hostel is een beetje luidruchtig. Gisteravond vertelde hij me dat hij vandaag naar Haïti vertrekt.

Ik slaap nog even door, maar om half negen sta ik alweer op.

Ik heb het meeste nu echt wel al gezien van Santo Domingo, maar er is nog één ding dat ik wel graag wil gaan bekijken. Het nationale park ‘de drie ogen’, in het Spaans “Los Tres Ojos”. Volgens sommigen één van de leukste excursies in Santo Domingo en de Dominicaanse Republiek.

Ik hoorde van vrienden dat Uber sinds kort ook te gebruiken is in de Dominicaanse Republiek en ik besluit om het vandaag eens uit te proberen.

Uber is een app op je smartphone die je met locals laat meerijden tegen een veel voordeliger tarief dan taxi’s.

Het vierde 'gat' van Los Tres Ojos.

Het vierde ‘gat’ van Los Tres Ojos.

en beetje angstig stap ik de knalgele wagen in, want je weet natuurlijk nooit. Maar mijn angst was ongegrond, want de man is heel vriendelijk en zet me vlot af aan de ingang van het park.

Onze communicatie loopt, zoals meestal, niet van een leien dakje want ik kan bijna geen Spaans en hij kan geen woord Engels.
Eens aangekomen betaal ik honderd Dominicaanse pesos om het park te betreden. Al snel word ik lastig gevallen door mannen die gids willen spelen, maar ik bedank vriendelijk.
Eens ik afdaal van een toch wel lange trap, zie ik een ondergrondse wereld voor me verschijnen.

Met stalagmieten en stalactieten is dit een uitzonderlijk mooi landschap. Helemaal onderaan zijn ook drie meertjes te vinden in een azuurblauw kleurtje.
Het schijnt hier vol te zitten met vleermuizen, maar ik zie er geen een.

Na nog even rond te kijken stap ik weer naar boven en kijk ook nog even naar de rondom liggende natuur van dit park. Mooi!
Ik neem de uber terug naar het hostel om wat op te frissen en vervolgens stap ik terug naar de zona colonial. Daar heb ik afgesproken met een van de vrienden die ik heb leren kennen.

Na enkele lekkere margarita’s (met aardbeien en een vrucht die ik niet kende. Lekker!) stappen we nog wat rond.

De jongen vertelt me dat er iedere zondag een groot feest wordt gevierd in Santo Domingo. Merengue, opzwepende beats en live muziek! Wat wil een mens nog meer?

Bovenaan een steile straat wordt feest gevierd door jong en oud, locals en toeristen en iedereen wiegt hun heupen op de zwoele beats van de Dominicaanse muziek.

Spijtig genoeg strooit een felle regenbui roet in het eten, maar na even wordt het feest terug opgepakt.

Mojito’s tegen iets meer dan twee euro per drankje… Je snapt het al. Ook ik begon mijn Caraïbische danspasjes te oefenen!

Santo Domingo is heerlijk! Morgen vertrek ik naar Puerto Plata om mijn vakantie door de Dominicaanse Republiek verder te zetten. Benieuwd hoe me dat zal bevallen!

Iedere zondag wordt er feest gevierd in de Zona Colonial in Santo Domingo!

Iedere zondag wordt er feest gevierd in de Zona Colonial in Santo Domingo!

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam