24x Bezienswaardigheden Parijs en omgeving + Wat te doen?

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 14 juni, 2022

Parijs is één van de meest bezochte steden ter wereld, en dat komt natuurlijk ook omdat je er zo veel kan zien en bezoeken.
Liefhebbers van cultuur, kunst, architectuur, geschiedenis en lekker eten komen hier zeker aan hun trekken. Maar ook voor een romantisch weekendje weg of een korte vakantie met de kinderen is er meer dan genoeg te doen. Benieuwd geworden? Met een top 10 aan bezienswaardigheden in Parijs en omgeving heb je echt niet genoeg. Er is zó veel meer te ontdekken in deze romantische stad!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.9/5 - (15 votes)

Tip: Kortingskaarten voor Parijs

Ben je van plan om veel bezienswaardigheden, attracties en musea in Parijs te bezoeken? Koop dan een kortingskaart. Zo krijg je gigantische kortingen en extra voordelen voor je bezoek aan Parijs.

  • Voor mensen die van musea houden is er de Paris Museum Pass. Met deze pas krijg je gratis toegang tot 60+ musea in Parijs. Het Louvre, Arc de Triomphe, Centre Pompidou, Musée Cluny, L’Orangerie, Musée d’Orsay, het Panthéon en Sainte-Chapelle zijn o.a. inbegrepen. Deze pas kost €53. Als je weet dat één enkel ticket al snel tussen €10 en €20 per persoon kost, haal je die kostprijs er snel weer uit.
  • Met de Paris PassLib’ heb je nog meer keuze, maar het kost ook wel meer (€109). Je krijgt toegang tot 60+ musea, maar ook een ticket voor een hop-on hop-off bus en een boottocht op de Seine. Voorwaarden en mogelijkheden vind je hier.
  • De Parijs City Pass van TicketBar (€70) is enkel online te bestellen en omvat het volgende: skip-the-line tickets voor het Louvre, skip-the-line ticket voor Montparnasse, gratis openbaar vervoer en een ticket voor een cruise op de Seine. Deze kaart hoef je niet meer op te halen, aangezien ze volledig elektronisch is.

Dingen om te doen in Parijs

Wil je alvast tickets online bestellen en geen tijd verliezen wanneer je in Parijs bent? Via GetYourGuide kan je tickets, tours en kortingspassen kopen. Bovendien kan je bij hen bijna altijd tot 24u op voorhand annuleren. Je weet maar nooit!

 

 

1. Sainte-Chapelle

Er zijn veel prachtige kerkjes in Parijs, maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel Sainte Chapelle. Ik durf zelfs zo ver gaan om het tot een van mijn favoriete bezienswaardigheden van Parijs te noemen.
Deze grote kapel ligt wat verscholen op de Île de la cité (waar ook de Nôtre-Dame ligt), maar het is zeker het zoeken waard. Dit fraaie kerkje staat in het midden van het huidige justitiepaleis.

De buitenkant is mooi, maar niet bepaald indrukwekkend. Bij Sainte-Chapelle gaat het dan ook om de binnenkant van het gebouw.
De benedenverdieping werd kleurrijk versierd met rode, groene en blauwe tinten en achteraan vind je al een indrukwekkend glas in loodraam. Maar het is eigenlijk het tweede verdiep dat het hoogtepunt van je bezoek aan Sainte-Chapelle is. Zestien gigantische gebrandschilderde ramen toveren deze ruimte om tot een prachtig kleurenpalet zoals je nog nooit zag. De muren en plafonds waar geen glas zit, zijn al even mooi beschilderd met prachtige bijbelse taferelen.

Om Sainte-Chapelle te bezoeken betaal je €10 per persoon. Als je ook de Concierge wilt bezoeken, kan je combitickets regelen voor €15. Beide onderdelen van Sainte-Chapelle zijn ook te bezoeken met de Paris Museum Pass.

sainte chapelle bezienswaardigheden Parijs

Ik zag nog nooit zo’n kleurrijke en adembenemend mooie kerk als deze!

2. De Dôme des Invalides

De Dôme des Invalides, of het Hôtel des Invalides, staat vooral bekend als de plek in Parijs waar Napoleon werd begraven. Maar wist je dat dit grote domein ook een gigantisch museum is?
Je loopt je hier moe tussen alle historische wapens, legeruitrusting en originele kledij van belangrijke oorlogen die de Fransen hebben gevochten. Als je gefascineerd bent door wapenuitrustingen uit de middeleeuwen en de Franse Revolutie tot aan de tweede wereldoorlog, dan moet je hier zeker even rondneuzen.
Het gaat hier trouwens niet alleen om brute wapens. Je ziet ook heel wat prachtige strijdmiddelen die eigenlijk meer op kunst lijken dan op moordwapens. Verder leer je in deze tentoonstellingen ook heel wat bij over Louis XIV, Napoleon Bonaparte en Charles de Gaulle.
Het hoogtepunt van je bezoek aan de Dôme des Invalides is natuurlijk het praalgraf van Napoleon. In de domkerk met de gouden koepel krijg je pracht en praal te zien, zoals dat alleen kan in Parijs. Een indrukwekkend graf voor een indrukwekkende man!

Een toegangsticket voor het Hôtel des Invalides kost €12 (of €14,50 met een gids) en is ook te bezoeken met een Paris Museum Pass.

dome des invalides dingen om te doen in parijs

De buitenkant van de Dôme des Invalides. Napoleon ligt onder het gebouw met de gouden koepel begraven.

3. Het Louvre

Het Louvre doet bij iedereen wel een belletje rinkelen, maar wist je ook dat dit het grootste en meest bezochte museum ter wereld is? Met een collectie van 38.000 kunstwerken is er genoeg te zien voor iedereen!
Naast wereldberoemde kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo is er natuurlijk nog veel meer te ontdekken. Persoonlijk vond ik de tentoonstelling gewijd aan Egypte heel erg indrukwekkend (er ligt zelfs een perfect bewaarde mummie!), maar ook de Franse schilderijen verdienen een uurtje of twee van je aandacht.

Rek zeker een dag uit voor je bezoek aan het Louvre, want er is gewoon té veel moois te zien om hier door te snellen. Als je liever geen tijd verliest met bepaalde kunstwerken zelf te zoeken, dan kan je ook altijd een gegidste rondleiding nemen. Daar betaal je wel tussen de €50 en €60 voor. Voor een toegangsticket zonder gids betaal je €17.

Louvre bezienswaardigheden parijs

Schilderijen, beeldhouwwerken, archeologische opgravingen, … Noem maar op! Je vindt echt van alles wat in het Louvre!

4. De Catacomben van Parijs

Parijs is dan wel de stad bij uitstek voor verliefd koppeltjes, maar niet alles is er zo romantisch! Onder de grond vind je hier immers een luguber gangenstelsel dat werd opgevuld met de knoken en schedels van Parijzenaars die lang geleden zijn overleden. Deze ondergrondse catacomben zijn een van de vreemdste, maar tegelijkertijd ook een van de meest geliefde bezienswaardigheden in Parijs.
Dagelijks staan hier duizenden mensen in rijen aan te schuiven om de vreemde collectie van botten met eigen ogen te mogen zien. Er mogen maar 200 personen tegelijkertijd in de catacomben rondzwerven en dus kunnen wachtrijen soms lang zijn. Maar heb geduld, want het is echt de moeite waard! Onderweg stap je ongeveer anderhalve kilometer langs een duidelijk uitgestippeld pad, want hier wil je natuurlijk niet verdwalen…

Als je het niet erg vindt om aan te schuiven, dan betaal je €17 ter plekke. Wil je de wachtrijen toch liever voorsteken? Dan betaal je €30 per persoon.

catacomben van parijs bezienswaardigheden

Eén van de vreemdste dingen om te doen in Parijs zijn zonder twijfel deze catacomben…

5. De Arc de Triomphe

Er zijn wel meerdere triomfbogen in Parijs, maar geen een is zo bekend als de Arc de Triomphe. Dit gigantische blok steen staat in het midden van de befaamde Champs-Élysées en torent 50 meter boven al het verkeer uit. Het buitenaanzicht is al indrukwekkend, want de gigantische beelden en inscripties lijken wel levensecht. Maar wist je dat je de Arc de Triomphe ook kan beklimmen? Voor €12 per persoon (gratis met de Paris Museum Pass) mag je de smalle trappen opklimmen. Eens je het uitkijkplatform bereikt, vergeet je je ademnood onmiddellijk. Het uitzicht van hier is echt wonderbaarlijk mooi! Het lijkt wel alsof je pal in het centrum van Parijs staat en dat al het verkeer op jou afraast. Vlakbij zie je ook de Eiffeltoren boven de huisjes uittorenen.

Arc de Triomphe Parijs bezienswaardigheden

Eén van de bekendste attracties van Parijs is natuurlijk de majestueuze Arc de Triomphe!

6. De Nôtre-Dame

De beroemdste kerk van Parijs is natuurlijk de Nôtre-Dame. Deze gigantische kathedraal is van ver zichtbaar, en wanneer de klokken luidden is ze nog van verder te horen. Een bezoek aan de Nôtre-Dame is dan ook een must als je in Parijs bent. De binnenkant van de kerk is versierd met prachtige gewelven, heel wat kunst en enkele grote en kleurrijke glas in loodramen.
Probeer zeker ook om de klokkentoren te beklimmen! Via een aparte zijingang moet je even aanschuiven, maar eens je de vele trappen hebt beklommen word je wel beloond met een fenomenaal uitzicht over de Franse hoofdstad. Let daarbij ook op de schattige waterspuwertjes die aan de zijkanten van de kathedraal bungelen. Vergeet trouwens niet dat er twee niveaus zijn! Vanop het hoogste platform krijg je ook het mooiste uitzicht.

Een bezoek aan de Nôtre-Dame is gratis, maar het beklimmen van de toren kost wel €10.

Update: Op 15 april 2019 gebeurde het ondenkbare. Een ramp brak uit in deze beroemde kerk. Hierdoor is er héél veel schade aangericht en is het momenteel onmogelijk om de Notre-Dame te bezoeken. Eens er meer info is, update ik deze pagina.

uitzicht Notre-dame parijs

Het uitzicht vanaf de Nôtre-Dame. Volgens mij één van de beste uitzichten die je over deze stad kan krijgen.

7. Père-Lachaise

Een begraafplaats bezoeken is normaal niet zo’n leuke activiteit tijdens een citytrip, maar dat is dan toch buiten Père-Lachaise gerekend. Op deze lap grond vind je duizenden graftombes die meer op kunst lijken dan op de laatste rustplek van iemand. Wat dit kerkhof pas echt interessant maakt, zijn de vele beroemdheden die hier begraven liggen. Sterren en vedetten zoals Édith Piaf, Oscar Wilde en Jim Morisson liggen hier onder de zoden, maar ook klassiekere kunstenaars zoals Chopin en Molière zijn hier goed verstopt. Het duurt een tijdje voor je alle bekende graven hebt gespot, want de weggetjes lopen kriskras door elkaar. Maar onderweg zie je ook grafstenen van onbekende mensen, en die zijn vaak veel opvallender en extravaganter dan die van de sterren.

Een bezoek aan Père-Lachaise is volledig gratis en als je het kerkhof liever ontdekt met een interessante gids dan betaal je €8 per persoon.

Père Lachaise Parijs

Op deze begraafplaats liggen heel wat beroemdheden begraven. Dit is het graf van Chopin, een bekende componist.

8. De Sacre Coeur en Montmartre

Montmartre is de hoogste heuvel van de Franse hoofdstad. Op dit verhoog staat tevens ook een van de beroemdste bezienswaardigheden van Parijs: de Sacre Coeur. Deze witte kerk is door zijn hoogte van bijna overal in de stad te zien, en het is dan ook niet verwonderlijk dat je vanaf hier een prachtig uitzicht krijgt over de rest van Parijs. Ook de binnenkant van de Sacre Coeur is trouwens niet mis! Een gigantisch mozaïek en de levensechte beelden maken het zeker de moeite waard. Als je ook de koepel en de crypte wilt bezoeken, moet je wel betalen. De ingang van de kerk zelf is gratis.

Nadat je de kerk van het Heilige Hart hebt bezocht, raad ik aan om ook nog wat verder te stappen en Montmartre te ontdekken. Dit pittoreske schilderswijkje kenmerkt zich door het alternatieve sfeertje dat hier hangt. Schattige cafeetjes en restaurants en een pleintje vol kunstenaars. Er is geen betere plek om naar mensen te kijken dan hier!

Sacre coeur montmartre parijs bezienswaardigheden

De Sacre Coeur is een van de mooiste kerkjes in Parijs, vind je ook niet?

9. Verken Parijs met een ‘vélo’!

Het is bijna onmogelijk om alle bezienswaardigheden van Parijs in één weekend te zien, maar als je de fiets pakt kom je al een heel eind! Ik sprong op de fiets tijdens een gegidste Highlights Fietstour van Baja Bikes. In ongeveer 3 uur tijd had ik de belangrijkste bezienswaardigheden gezien en daarbij interessante achtergrondinformatie gehoord. We fietsten o.a. langs de Arc de Triomphe, het Louvre, de Eiffeltoren en de Notre Dame.

Deze fietstour werd gegeven door een Nederlandse lokale gids die zelf in Parijs woont en ook veel restaurant en musea tips aan de groep meegaf. Je kan dus het beste deze tour aan het begin van je verblijf plannen zodat je nog gebruik kan maken van de tips! 

fietstour parijs

In enkele uren zie je de belangrijkste hoogtepunten van Parijs!

 

10. Le mur des je t’aime

Vlakbij de Sacre Coeur en Montmartre vind je ‘le mur des je t’aime’. Op de blauwe tegeltjes van deze brede muur, staat in honderden talen ‘je t’aime’ of ‘ik hou van jou’ opgesomd. Deze attractie is dan ook de ideale plek om te bezoeken voor verliefde koppeltjes.
In hoeveel talen kan jij ‘Ik hou van jou’ zeggen?

le mur des je t'aime parijs attracties

Ook aan de Vlamingen en Nederlanders werd gedacht! ‘Ik hou van je’ op le mur de je t’aime in Parijs.

11. Galeries Lafayette

De Galeries Lafayette zijn ondertussen eigenlijk wereldberoemd. Wat begon als een klein winkeltje, is ondertussen uitgegroeid tot een echt imperium met tientallen vestigingen in Frankrijk, maar ook ver daarbuiten.
De Galeries Lafayette zijn allesbehalve een ordinair shopping center! Je vindt er dure merken zoals Gucci, Chanel en Prada en dat trekt heel wat Aziatische klanten aan die er vaak in rijen staan aan te schuiven.
Als je -net zoals mij trouwens- dat allemaal niet kan betalen, dan nog is het de moeite waard om even naar hier te komen. Het interieur van de hoofdvestiging (40 Boulevard Haussmann) is adembenemend. Een prachtige koepel is zichtbaar van op elke etage, en op het dakterras krijg je een fenomenaal panoramisch uitzicht over Parijs. Ga zeker ook eens kijken naar de mooie etalages. Ook daar worden kosten noch moeite voor gespaard!

galeries lafayette parijs

De binnenkant van de galeries Lafayette.

12. De Opéra Garnier

In plaats van een top 10 met bezienswaardigheden in Parijs, geef ik jullie nog veel meer ideeën. Er is in deze stad immers nog veel meer te doen!

Je hoeft geen operaliefhebber te zijn om de Opéra Garnier fantastisch te vinden. Overdag kan je in dit statige gebouw rustig rondwandelen, zonder ook maar één hoge (of diepe) noot te moeten aanhoren. Vanaf het moment dat ik de trappenhal binnenwandelde was ik onder de indruk. Het interieur deed mij meteen aan een scène van ‘The Phantom of the Opera’ denken, en wonder boven wonder… De auteur van dat boek liet hem ook door de Opéra Garnier inspireren!
Voor mij leek de trappenhal een beetje op een donkere ruimte waarin de lusters, kandelaars, trappen en beeldhouwwerken griezelig veel op botten, knoken en skeletten leken.
Eens je de bovenvertrekken inspecteert, krijg je een volledig ander zicht te zien. Het lijkt wel alsof je plots in Versailles bent beland! De statige zalen zijn hier ingelegd met blinkend goud, schilderijen met mythologische figuren, héél wat lusters en nog meer moois. Als er geen repetities aan de gang zijn, mag je ook de concertzaal bezoeken. Daar zie je vooral heel veel goud en een gigantische luster.

Dit is echt een van die activiteiten in Parijs die je niet mag overslaan. Een ticket kost €11, en voor een gids betaal je maar €4,50 extra.

opera garnier bezienswaardigheden Parijs

De Opèra Garnier was voor mij een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Parijs. Het deed me zelfs aan Versailles denken!

13. De Eiffeltoren

Een lijstje met de bezienswaardigheden van Parijs zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een vermelding van de Eiffeltoren. Deze gigantische stalen constructie is het hoogste bouwwerk van Parijs en staat al in de lichtstad te pronken sinds de wereldtentoonstelling van 1889. Met de jaren is de interesse voor dit prachtige monument alleen maar toegenomen, en tegenwoordig verwelkomt het jaarlijks meer dan zeven miljoen bezoekers.
In plaats van alleen van ver naar de Eiffeltoren te kijken, kan je deze bezienswaardigheid ook beklimmen. In totaal zijn er drie verdiepingen die je kan bezoeken en van alle drie krijg je een prachtig vergezicht over de Franse hoofdstad.
Een ticket voor de Eiffeltoren kost €17 per persoon. Wachtrijen kunnen enorm zijn, en dus raad ik aan om voor de Eiffeltoren skip-the-line tickets te kopen. Deze kosten je €30, maar voor die meerprijs mag je wel alle wachtrijen voorsteken.

eiffeltoren parijs bezienswaardigheden

De Eiffeltoren is prachtig, van waar je dit monument ook bekijkt.

14. Het Musée d’Orsay

Ik zei het al eerder: Parijs is een droomstad voor cultuur- en kunstliefhebbers. Het Musée d’Orsay is een prachtig kunstmuseum dat werd ondergebracht in een voormalig treinstation. Na het Louvre is dit museum het meest bezochte kunstkabinet van Parijs. Dat het zo in trek is bij locals en toeristen valt te verklaren door de vele kunstschatten die je hier vindt. Het grootste deel van de schilderijen en beeldhouwwerken werden gemaakt door impressionisten met klinkende namen zoals Van Goch, Manet, Monet, Cézanne en Degas. Wie schilderwerken minder interessant vindt, kan ook nog terecht bij de grootste collectie van gebeeldhouwde werken. Heel veel van de werken zijn afkomstig van Rodin, maar ook sculpturen van andere meesters komen aan bod.

Voor een toegangsticket betaal je €17. Als je liever de rijen overslaat, dan betaal je €22. Met een Paris Museum Pass mag je het Musée d’Orsay gratis bezichtigen.

musee d'orsay dingen om te doen in parijs van gogh

Misschien herken je dit schilderij wel. Het is een werk van Van Gogh en hangt in het Musée d’Orsay in Parijs.

15. Le Jardin du Luxembourg

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van Parijs, dan is het een goed idee om naar de Jardin du Luxembourg te trekken. Dit grote stadspark ligt in het midden van Parijs (in het zesde arrondissement) en trekt bij goed weer heel wat locals en toeristen aan. Ga even uitrusten aan de grote vijver, bewonder het mooie kasteel of waardeer de mooie beeldhouwwerken (meer dan 100!) die overal in het park staan. Zeker voor gezinnen met kinderen is dit groene park een warm welkom van al die betonnen blokken.

jardin du luxembourg parijs

Even ontsnappen aan de drukte van Parijs? In le Jardin du Luxembourg kan dat!

16. Maison Aurouze

Toegegeven, dit is een van de vreemdere dingen om te doen in Parijs, maar als je in de buurt bent vind ik toch dat je een kijkje moet gaan nemen. Maison Aurouze is een typisch winkeltje in Parijs dat zich toelegt op het verdelgen van ongedierte. Net zoals de traditionele winkels en kruideniers prijzen zij ook graag hun goederen aan. En hoe doe je dat beter dan enkele ratten en muizen voor je uitstalraam te hangen?

maison aurouze parijs attracties

Een ietwat vreemde attractie in Parijs… Maison Aurouze.

17. Musée de Cluny

Als je graag terug in de tijd reist, dan is het Cluny museum misschien wel iets voor jou. Het Musée National du Moyen Age heeft een grote collectie aan middeleeuwse kunst, belangrijke manuscripten en heel veel gebruiksvoorwerpen zoals meubilair en wapens.
Naast het museum kan je ook de Thermen van Cluny bezichtigen. Dit zijn de ruïnes van Gallo-Romeinse baden die hier vele eeuwen geleden stonden. Ooit zullen deze wel indrukwekkend zijn geweest, maar helaas blijft er nu niet veel meer over dan enkele ruïnes.

musee de cluny parijs musea

Het Musée de Cluny. Als je meer wilt weten over de middeleeuwen, dan is dit ‘the place to be’!

18. Parc des Buttes-Chaumont

Nog zo’n park in Parijs dat echt de moeite waard is om te bezoeken is het Parc des Buttes-Chaumont. Dit derde grootste stadspark kenmerkt zich door zijn verschillen in reliëf, waardoor je ook vaak erg mooie uitzichten over de Franse hoofdstad krijgt. Naast heel wat groen en wandelpaden, staat hier ook de tempel van Sibylle. Vooral vanaf het meer is dat erg mooi om naar te kijken.
Persoonlijk vond ik dit het mooiste park van Parijs omdat het allemaal wat ruiger en echter is dan de andere aangelegde parken. Versta me niet verkeerd: je merkt duidelijk dat er hier Engelse invloeden zijn geweest. Maar toch, de rotsen, de watervalletjes en de soms wilde begroeiing creëren een uniek effect.

dingen om te doen in Parijs parc des buttes chaumont

Zoek je nog naar spectaculaire dingen om te doen in Parijs? Breng dan een bezoek aan het Parc des Buttes-Chaumont! Je gelooft je ogen niet…

19. Rue Crémieux

Als je van kleuren houdt, dan moet je langs de Rue Crémieux langslopen. Omringd door straten met grijze en gele gebouwen zou je het zo over het hoofd zien. Maar plots verschijnen er enkele felgekleurde huisjes in zicht. Om de kleurenpracht te versterken, staan hier in de lente en in de zomer ook nog eens tientallen kleurige (en geurige!) bloempotten buiten, die een bezoek aan de Rue Crémieux alleen maar aangenamer maken.

rue cremieux parijs

Romantisch, vind je niet?

20. Het vrijheidsbeeld van Parijs

Niet alleen New York heeft een vrijheidsbeeld! Ook Parijs heeft er een. Eigenlijk zijn er nog meer, want in het Musée d’Orsay staan ook nog drie exemplaren (waaronder één van de eigenlijke bedenker van het vrijheidsbeeld: Frédéric Auguste Bartholdi ). Maar het meest statige beeld staat te pronken op de Pont de Grenelle. Hoewel het even mooi is, moet ik wel een beetje teleurstellen want het is een pak kleiner dan het origineel. Bovendien ligt het ook vrij ver van de andere bezienswaardigheden in Parijs. Je moet er dus wel echt moeite voor doen als je het wilt zien!

vrijheidsbeeld Parijs

Het is natuurlijk niet zo vreemd dat er hier ook een vrijheidsbeeld staat. De Fransen schonken het beeld immers aan New York!

21. Musée de l’Orangerie

Volgens veel Parisiens (en toeristen) is het Musée de l’Orangerie een van de mooiste musea van Parijs. Dat moet ik zeker beamen, want de schilderijen uit de negentiende en begin twintigste eeuw zijn stuk voor stuk meesterwerken. Het zijn vooral De Waterlelies van Claude Monet die hier met alle aandacht gaan lopen, maar de werken van Pablo Picasso, Paul Cézanne en vooral Chaïm Soutine die mij betoverden.
Loop na je bezoek zeker nog eens door het park (Jardin Tuileries). Wanneer de bloemetjes bloeien en als het lekker weer wordt is dit een tof plekje om even uit te rusten van al die overdaad aan bezienswaardigheden!

musee de l'orangerie parijs bezienswaardigheden

Het befaamde werk van Claude Monet: ‘De Waterlelies’.

22. Muséum national d’histoire naturelle

Een museum hoeft natuurlijk niet altijd met kunst te maken te hebben. Het natuurhistorisch museum van Parijs is een echte wetenschappelijke parel! Verschillende verdiepingen hoog vind je alleen maar opgezette dieren. En geloof me… Dat is een indrukwekkend zicht! Van kleine vlindertjes tot de skeletten van een potvis: je vindt hier echt alles! Zelfs (bijna) uitgestorven dieren zoals de dodo krijgen hier een plekje. Dit museum is leuk voor kinderen en voor ouders, want het is niet alleen mooi maar ook erg informatief zonder dat het allemaal te ingewikkeld wordt. Als je toch in de buurt bent, ga dan ook meteen naar de Grande Galerie de l’Évolution. Deze volledige ruimte wordt ingepalmd door honderden skeletten van mens en dier. Ontzettend knap!

muséum national d'histoire naturelle parijs dingen om te doen

Het Muséum national d’histoire naturelle. Volgens mij een van de mooiste musea in Parijs!

Grande Galerie de l'Évolution parijs

De Grande Galerie de l’Évolution. Indrukwekkend, vind je ook niet?

23. Centre Pompidou

Parijs heeft heel wat musea die tot de verbeelding spreken, maar als je op zoek bent naar moderne en hedendaagse kunst dan moet je in het Centre Pompidou zijn. Alleen al de buitenkant van dit grootse gebouw is indrukwekkend! Gigantische buizen lopen in alle kleuren van de regenboog kriskras door elkaar en daartussen loopt ook nog eens een lange roltrap die je traag naar boven brengt. Ga niet meteen naar binnen, maar geniet even van het spectaculaire uitzicht die je van deze hoogte krijgt.
De sobere en cleane witte muren hangen vol met moderne kunstwerken en tussen al deze ruimtes door lopen gangen met (vreemde) en spectaculaire constructies.
Het Centre Pompidou is heel erg groot, maar het museum neemt maar twee verdiepingen in waardoor je je niet hoeft te haasten om al deze bekende en minder bekende kunstwerken te bezichtigen. Wat ik persoonlijk heel leuk vond aan het Centre Pompidou, was de variëteit van al die kunst. Er zijn heel veel schilderijen, maar ook foto’s, film, beeldhouwwerken en andere kunstvormen komen hier aan bod.

centre pompidou parijs bezienswaardigheden

Eén van de vele kuntswerken in het Centre Pompidou.

24. Versailles

Op amper twintig kilometer van Parijs ligt het wereldberoemde Versailles. Het voormalige paleis van de Zonnekoning houd je makkelijk een dag zoet! De rijkelijk versierde interieurs met blinkend goud, de fijnste zijde en de prachtige schilderijen zullen je vast en zeker bekoren. Al die luxe en overdaad… Het lijkt wel alsof je in een film terecht bent gekomen! Dit gigantische domein is trouwens veel meer dan alleen het kasteel van Versailles! Bezoek zeker ook de mooie tuinen met een doolhof aan hagen en tientallen gouden fonteinen, het domein van Marie-Antoinette met daarop een nagebouwd middeleeuws dorpje of relax in de rest van dit gigantische park. Meteen al een tip om je bezoek aangenamer te maken: boek je voorrangstickets al online. De wachtrijen kunnen echt belachelijk lang zijn…

versailles bezienswaardigheden parijs

De beroemde Spiegelzaal van Versailles.

Boek tickets op voorhand

Parijs kan ongelooflijk druk worden! Daarom is het altijd een goed idee om je toegangskaartjes en tickets al op voorhand te boeken. Op deze manier verlies je geen uren met aanschuiven en ben je er tegelijkertijd zeker van dat de attracties niet zijn uitverkocht.
Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid:

Citytrip naar Parijs

Boek je citytrip met één van deze aanbieders en je krijgt gegarandeerd een mooie prijs!

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

Video: Parijs

Benieuwd naar hoe magisch een citytrip naar Parijs kan worden? In deze video zie je alvast enkele van de mooiste plekjes in Parijs!


 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.9/5 - (15 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>