De eilanden van Kroatië verkennen met een cruise: dagverloop

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

De vele eilanden van Kroatië verkennen doe je natuurlijk het best met een boot. In totaal zijn er meer dan duizend, en dus moet je een strenge selectie maken. Sommige eilanden zijn ook veel minder toegankelijk dan andere, maar gelukkig kan je ook gewoon op een cruise meevaren en alles voor jou laten regelen.
Tezamen met Asteria Expeditions bezocht ik Brač, Hvar, Vis, Korcula en Mjlet. Op het vasteland gingen we ook nog naar Split, Dubrovnik en Montenegro. Ik vertel je alles over deze eilanden en de beste manier om ze te verkennen: met een luxueuze cruise!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (7 votes)

kroatie eilanden

Dagverloop van onze cruise

Zelf ging ik op cruise langs de eilanden van Kroatië met Asteria Expeditions.
In totaal ben je daarmee twaalf dagen in Kroatië, waarvan zeven op een mini cruiseschip. Om een beter idee te scheppen van wat je ziet en doet tijdens zo’n cruise heb ik het dagverloop hieronder neergeschreven.
Wil je graag weten wat je zoal kan verwachten van zo’n boottocht langs de Kroatische eilanden? Lees dan ook dit artikel.
Wil je toch liever je reis naar Kroatië zelf plannen? Raadpleeg dan zeker ook deze blogpost.

cruise kroatische eilanden

Een cruise is de beste manier om de eilanden van Kroatië te verkennen!

Dag 1: België naar Split

Om acht uur ‘s morgens vertrekt onze vlucht naar Dubrovnik pas, maar er is al twee uurtjes vroeger afgesproken om alles vlot en probleemloos te laten verlopen.
Samen met zo’n twintig andere reizigers (die trouwens ook een kléín beetje ouder zijn dan mij) worden we probleemloos van onze zware bagage verlost. De hele groep van deze reis langs de Dalmatische kust stapt op zijn eigen tempo langs de vele gates van Brussels Airport. Het is nog vroeg en dus wordt er nog niet zo veel gesocialized. Maar gelukkig duurt deze cruise twaalf dagen en is er dus nog meer dan voldoende tijd om elkaar te leren kennen.

Met nog héél kleine oogjes trek ik naar de luchthaven van Brussel. Als je van ver moet komen, is het geen slecht idee om een airport hotel te boeken. Ik verbleef in het Parker Hotel in Zaventem, vanwaar er ook een shuttlebusje vertrekt zodat je, zelfs op deze onmenselijke uren, toch op tijd in de luchthaven aankomt.

Enkele minuutjes na tien landen we in het befaamde Dubrovnik. In een nog niet zo ver verleden was deze stad nog oorlogsgebied, maar tegenwoordig zijn het vooral de toeristen die de stad overnemen. Het is dan ook niet moeilijk te verstaan dat de wachtrijen voor de paspoortcontrole lang zijn! Gelukkig gaat ook hier alles vlot en nog geen uurtje na onze landing zitten we al op de bus.

split kroatie rondreis eilanden

Net buiten de stadsmuren van Split. Een enorm gezellig stadje op het vasteland van Kroatië.

Van Dubrovnik naar Split

Vijf uur, met sanitaire stop inbegrepen, zijn we onderweg naar nog zo’n bekende kuststad van Kroatië: Split.
Volgens mij zou het handiger zijn om rechtstreeks naar Split te vliegen -of de cruise vanuit Dubrovnik te laten vertrekken-, maar helaas is er (nog) geen rechtstreekse vlucht naar Split. Heel erg is deze busrit ook niet, want hier worden nu al de eerste vriendschappen gesmeed, verhalen worden uitgewisseld en er wordt ook een beetje informatie gegeven over Asteria Expeditions en wat we kunnen verwachten van deze cruise
Nadat we voor het eerst hebben kennisgemaakt met de prachtige landschappen van Kroatië, kunnen we onze bagage in de boot deponeren. Van daaruit is het trouwens ook niet stilzitten, want een half uurtje later worden we alweer opgewacht door onze lokale gids voor een rondleiding door Split.

De Kroatische man vertelt ons alles over de geschiedenis van Split en het befaamde paleis van Diocletianus. Zoals dat gaat bij rondleidingen, worden er ook veel vragen gesteld en op alles heeft hij een antwoord! We slenteren langs de zandkleurige gebouwen en paden en zien zo enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Split.
Doodop van de lange dag nemen we afscheid van onze Nederlandstalige gids en verkennen Split nog een beetje op onszelf. Nu ja… Verkennen zit er niet echt meer in. Zowat iedereen vindt wel ergens een leuk cafeetje waar ze van een welverdiende cocktail of iets anders lekkers gaan sippen.
Na het avondeten op de boot -een serieus lekker driegangenmenu!- blijft niemand plakken. Ik schuifel geeuwend naar mijn ruime kamer en plof neer op mijn zachte matras. Het zacht wiegende water bespoedigt mijn vermoeidheid alleen maar, en amper twee minuten later lig ik al te dromen over mijn volgende dag in Kroatië.

eilanden kroatie split rondreis

Split van bovenaf gezien.

Dag 2: Het prachtige Brač en Stari Grad

Eigenlijk is de cruise nu pas begonnen. Met onze luxueuze boot, de M/V Fantazija, varen we vlot over de azuurblauwe oceaan die pas af en toe wordt onderbroken door één van de meer dan duizend Dalmatische eilanden.
Er is geen betere manier om wakker te worden, de patrijspoort van je kajuit open te doen en te worden verwelkomd door het uitnodigende panorama van Brač.
De terracottatinten van de huisjes passen perfect bij het doorzichtige water en het vele groen op de heuvels en bergen rondom dit dorpje. Wie geen zin heeft in een verfrissende cocktail in één van de cafeetjes met uitzichten om ‘u’ tegen te zeggen, stapt op een klein kwartiertje naar het bekendste strand van Kroatië: Zlatni Rat. Tijdens de wandeling naar dit plekje, word je afgeschermd van de felle zon door de vele bomen met tienduizenden dennenappels (en heerlijke geuren). Als je tussen deze begroeiing gluurt, kan je af en toe al een stukje van Zlatni Rat zien en geloof me: dat is verdomd indrukwekkend!
Ik geniet even op het strand, steek mijn voetjes in het water en krijg hier echt het Caribisch gevoel. Geen wonder dat dit strand ooit werd uitgeroepen tot het mooiste ter wereld!

Vanuit het pittoreske Brač trekken we in de namiddag verder naar Stari Grad, een klein stadje in Hvar (een ander eiland). Terwijl we aanmeren zeg ik nog tegen de gids: “Dit doet me zo hard aan Venetië denken! Maar dan wel zonder alle toeristen!
Eigenlijk is dat best logisch want de Venetianen kwamen hier nog niet zo lang geleden hun wil en wet opleggen, waardoor je heel veel Venetiaanse invloeden in de huizen en straten ziet. Dat is trouwens het geval voor zowat alle Kroatische eilandjes of kuststeden.

Het prachtig blauwe water klotst tegen de kleine -en grote- bootjes en de zandkleurige stad weerkaatst de hete zon. Het is heerlijk om tussen de smalle straatjes te lopen. De schaduw maakt dat aangenaam, maar ook de geur van lavendel -een typisch lokaal product- doet je wegdromen.
Hvar is een van de meest toeristische eilanden van Kroatië, maar dit kleine stadje merkt daar (tot nu toe) heel weinig van aangezien hier maar heel weinig boten aanmeren. Gelukkig maar, want het is echt een pareltje!

Zlatni rat gouden hoorn kroatie eilanden

Zlatni Rat of de gouden hoorn. Eén van de mooiste stranden van Kroatië!

stari grad hvar eilanden kroatie

Het pittoreske Stari Grad op het eiland Hvar. Er zijn niet veel toeristen, maar toch is het een topper om te bezichtigen!

Dag 3: Hvar

Op dag drie vertrekken we in alle vroegte al naar de overkant van het eiland. Vanuit Stari Grad varen we in een grote boog rond het eiland vooraleer we op enkele honderden meters van de stad ‘Hvar’ aanmeren. Het indrukwekkende fort met daaronder de havenstad ziet er aanlokkelijk uit.
Het is hier al serieus aan het opwarmen en we zijn nog maar mei! Tezamen met enkele andere mensen van de cruise, springen we in het (frisse) water en lachen met hoe iedereen naar ons komt kijken vanop de boot. We spoelen het zoute water van ons af en kleden ons snel terug aan want het is tijd om Hvar te verkennen.

De M/V Fantazija meert aan en we worden verwelkomd door onze Nederlandstalige (Zuid-Afrikaanse) gids. Zij neemt ons mee door de zandkleurige straatjes van deze havenstad en het valt meteen op dat dit al veel toeristischer is dan de andere plekjes die we bezochten. Nuja, toeristisch kan je het eigenlijk niet noemen. Want het is er nog steeds niet over de koppen lopen.
Na onze rondleiding krijgen we nog heel wat vrije tijd om Hvar op ons eigen tempo te verkennen. Ik breng een bezoek aan het grootse fort dat boven dit eiland uittorent. Na een fikse inspanning (zeker in dit warme weer!) bereik ik de top en geniet van het zachte windje, maar vooral van het fantastische uitzicht over de baai en Hvar.

Nadat ik terug afdaal, bezoek ik nog het Dominicanen klooster aan de andere kant van de stad en geniet ik van een boek op het vlakbij gelegen strand. Bezweet en een tikkeltje bruiner trekken we met onze groep naar één van de beste restaurants in Hvar. Daar genieten we van een driegangenmenu en de ondergaande zon die Hvar nog mooier maakt.

hvar eilanden kroatie

Het uitzicht vanop het fort van Hvar. Niet mis, he?!

Dag 4: Vis

De kleine eilandjes van Kroatië zijn perfect te bezoeken in één dag of enkele uren, dus varen we op dag vier alweer naar een volgend eiland: Vis.
Dit is een van de kleinste eilanden die we tot nog toe bezoeken. Er zijn eigenlijk maar twee dorpjes (Vis en Komiža), maar beiden zijn (weeral…) adembenemend mooi.
We doen het hier heel rustig aan. Met onze Franstalige gids leren we wat meer over de geschiedenis van Vis en daarna krijgen we meer dan genoeg tijd om de prachtige promenade af te wandelen en de mooie huisjes, de prachtige kust en de luxueuze jachten en andere schepen te bewonderen.

Vanuit Vis nemen we een taxi naar de andere kant van het eiland: Komiža. Dit kleine stadje is volgens mij nog mooier. De ingesloten haven heeft alleen maar kleine (vissers)bootjes, en daardoor krijgt het toch nog iets meer charme. We lopen wat rond door de nette straatjes, bewonderen de authenticiteit van dit dorpje en verlangen naar de uitnodigende stranden. Het is spijtig dat we onze zwempakken niet hebben meegenomen! Maar de komende dagen is daar vast en zeker voldoende tijd voor.

Ik voel me hier als een Vis in het water!

vis eilanden van kroatie

Vis!

komiza vis kroatie

Persoonlijk vond ik Komiža, aan de overkant van het eiland, het mooist.

Dag 5: Korcula, de vermoedelijke geboorteplaats van Marco Polo

Tijdens het ontbijt glijden we traag voorbij de prachtige stadsomwalling van Korcula. Dit moet een van de mooiste uitzichten zijn die we al vanop de boot hebben gekregen. Binnenin de hoge, zandkleurige muren staan de kleine huisjes met oranje daken op elkaar geplakt en als bij wonder is daartussen nog genoeg plaats om tussen te wandelen.

Een grappige Franstalige gids wacht ons op en begeleidt ons door dit kleine labyrinth. Ze vertelt ons meer over dit eilandje en natuurlijk ook over Marco Polo. Het is trouwens niet zeker of deze man hier werd geboren, maar voor het toerisme legt deze bewering in ieder geval geen windeieren!

Na de korte rondleiding krijgen we nog meer dan voldoende tijd om dit ‘kleine Dubrovnik’ op onszelf te ontdekken. Binnen en buiten de stadsomwalling krijg je hier een sprookjesachtig gevoel.
Een must-do als je Korcula bezoekt vind ik trouwens de klokkentoren die pal in het midden van de stad staat. Vanop de hoogste plek op het eiland krijg je een prachtig panoramisch uitzicht over dit feeërieke plekje. De trappen zijn steil en smal, maar geloof me: een beter uitzicht krijg je hier niet!

Korcula eilanden kroatie

Het uitzicht vanop de klokkentoren van Korcula. Dat is niet mis, he?

Dag 6: Mjlet: héél veel bomen en een fantastisch meer

We hebben al heel wat eilandjes bezocht en (helaas) verlaten, maar dit laatste eiland mag zeker niet ontbreken tijdens een cruise in Kroatië. Vanop de boot krijgen we dit keer geen oranje- en zandkleurige steden te zien, maar een dichte muur van groene pijnbomen.
De frisse geur van al deze natuur is bijna overweldigend, en de uitzichten die we te zien krijgen zijn dat eigenlijk nog meer.

Na een kleine week van uitrusten en relaxen, is het vandaag een (iets) drukkere dag. We maken een mooie wandeling naar de binnenkant van het eiland, waar het pijnboombos de baan moet ruimen voor een indrukwekkend zoutwatermeer. Niets speciaals, zou je denken, maar niets is minder waar. De honderden tinten blauw en groen van dit gigantische meer zijn werkelijk oogverblindend. Door een combinatie van allerlei factoren is deze plas een voortdurend veranderend kleurenpalet.
Met een klein bootje steken we één van de twee zoutwatermeren over naar een piepklein eiland middenin het water. Daarop staat een benedictijnenklooster uit de twaalfde eeuw. Rondom dit Goddelijke plaatsje ligt een soort van park waar we heerlijk kunnen genieten van de uitzichten op dit unieke meer.

Vanuit het Nationale Park van Mjlet varen we nu terug naar het vasteland. Vooraleer we in Dubrovnik aanmeren, gaan we eerst nog het kleine Slano bezoeken. Een piepklein vissersdorpje met geen noemenswaardige bezienswaardigheden, maar gezelligheid en lekkere (goedkope!) drankjes troef.

mjlet kroatische eilanden

Eén van de twee meren van Mjlet. Deze foto toont nog niet half hoe mooi dit meer in werkelijkheid is!

Dag 7 & 8: Dubrovnik

De gids waarschuwde ons al dat we maar best onze wekker zetten voor de volgende ochtend, want de rondvaart langs de stadsomwalling van Dubrovnik wil je niet missen!
Tijdens het voorlaatste ontbijt aan boord worden alle tafels vrijwel gelijktijdig verlaten en loopt iedereen naar buiten om de gigantische muren van deze prachtstad te zien.
Korcula was fantastisch, maar Dubrovnik is nóg indrukwekkender.

Van de oude stad zie je eigenlijk alleen maar wat uitstekende daken en kerktorens, maar toch is dit een uitzonderlijk mooi uitzicht. Als je niet ver meer van de haven van Dubrovnik bent, dan kan je een beetje binnengluren. Maar het grootste deel van de geheimen wordt pas vrijgegeven wanneer je de stadspoorten van Dubrovnik vanop land betreedt.
In ieder geval hebben we geluk dat de kanonnen geen dienst meer doen, want anders waren we wel al naar de zeebodem geschoten… Op de stadsomwalling wandelen honderden miniatuurtoeristen en van hieruit is het uitzicht zo mogelijk nóg beter. Of dat heb ik me toch laten vertellen.
Met een uitstekende gids worden we langs hordes toeristen geloodst en krijgen we meer inzichten in de geschiedenis van de stad, bezoeken we enkele mooie bezienswaardigheden en zweten we ons te pletter door de hitte en de vele trappen.

De cruise langs de Kroatische eilanden zit er nu echt op en dus verplaatsen we ons hele hebben en houden voor een laatste keer van locatie.
Onze check-in verloopt vlot en enkele minuten later genieten we al van alle overdaad en luxe van het Valamar President vijfsterrenhotel.

De volgende dag krijgen we vrij veel tijd om Dubrovnik op onszelf te ontdekken, maar eerst staat er nog een uitstapje op het programma. Met onze kleine groep glijden we de kabelbaan vliegensvlug naar omhoog om daar van het mooiste uitzicht over Dubrovnik te genieten.

cruise eilanden kroatie dubrovnik

Het mythische Dubrovnik!

Dag 9: Over de grens, naar Montenegro

Na een rustig dagje en héél veel ontspannen (in het hotel zijn er twee zwembaden, een privé strand en heel veel andere mogelijkheden. Daar wil je dus ook van genieten!) staat er nog een drukke dag op het programma.
Dubrovnik ligt erg dicht bij Montenegro en dus is het maar logisch dat we ook daar even rond gaan kijken.

Voor de één of andere reden had ik een beetje een slecht beeld over Montenegro. Ik beeldde me een ouderwets, communistisch land in met alleen maar onvriendelijke mensen. Maar uiteindelijk bleek Montenegro voor mij de grootste verrassing te zijn van deze rondreis!

Niet al te ver over de Montenegrijnse grens rijdt onze bus binnen in een prachtige vallei. Aan de ene kant is deze oase begrensd door steile flanken die met bomen en planten zijn bezaaid, langs de andere kant ligt een prachtig (gigantisch) meer. Je vergelijkt het nog best met een fjordenlandschap.

Onze eerste stop in Montenegro is Perast. Temidden van de oogverblindend mooie landschappen rondom dit pittoreske dorp, ligt een piepklein eilandje waar we ook naartoe varen. Op dit eiland staat de Onze Vrouw van de Rots kerk (UNESCO werelderfgoed). Onze gids neemt ons mee naar binnen en toont ons het overdadige interieur van de kapel en de ietwat vreemde collecties aan opgeviste voorwerpen in de huisjes ernaast.
Wanneer we terug naar het vasteland varen, beklim ik nog snel heel wat trappen om daar van nóg zo’n mooi panorama te kunnen genieten. Perast moet één van de mooiste plekjes zijn die ik tijdens deze reis al heb gezien!

Vanuit Perast rijden we met de bus verder door de fantastische landschappen totdat we in Kotor aankomen.
Als je de omwalling van Dubrovnik al fantastisch vindt, dan word je pas echt van je sokken geblazen in Kotor.
Deze middeleeuwse stad wordt ingesloten door een gigantisch hoge en brede muur die helemaal langs de steile valleiflanken omhoogklimt en van daaruit voor prachtige uitzichten zorgt. Ik heb de Chinese muur nog niet gezien, maar volgens mij begint deze mastodont er al aardig op te lijken!
Naast de smalle straatjes, die samen een doolhof vormen, staan kleine en grote lichtgele huisjes met daartussen een grootse kerk of kapel die vanbinnen vaak nog indrukwekkender is dan vanbuiten.

Montenegro is nog veel minder druk bezocht dan Kroatië en dat is eigenlijk een beetje onterecht, want hier vind je enkele bijzonder mooie bezienswaardigheden en bovendien is alles hier nog spotgoedkoop! Ben je er al van overtuigd om een cruise of rondreis door Kroatië te doen? Dan raad ik zeker aan om er een (dag)uitstap aan Montenegro bij te kiezen.

montenegro perast rondreis kroatie

Perast. Eén van de mooiste plekjes die we zagen tijdens deze cruise.

Kotor Montenegro

Zie je die steile omwalling de hoogte in gaan? Van daar krijg je volgens mij een prachtig uitzicht over Kotor!

Dag 10: Oesters proeven in Ston

Vanuit Dubrovnik is het een klein uurtje rijden naar Ston. Deze stad heeft de grootste omwalling van Europa en had als doel de waardevolle zoutpannen van Dubrovnik te beschermen tegen invallen van de Turken en andere vijanden. Hoewel dit een indrukwekkende bezienswaardigheid is, is er voor de rest niet heel veel te doen in Ston.

Vlak buiten Ston ligt een meer waar zout en zoet water samenvloeien en zo de perfecte voedingsgrond vormen voor het kweken van oesters (en mossels).
Met een klein bootje varen we naar één van de pontons, die tussen dit vreemde landschap drijft. Op het kalme water dobberen tientallen plastic voorwerpen of staan er houten kooien waar deze waardevolle schelpdieren in of aan groeien.
Op het houten ponton worden we piekfijn uitgelegd hoe de oester wordt gekweekt en geteeld en uiteraard mogen we ook eens proeven. Zelf ben ik niet zo’n fan van deze slijmerige lekkernij, maar mijn medegasten vertelden me dat de Kroatische oester subliem smaakt! Of je nu van oesters houdt of niet, zo’n uitstapje naar een oesterkwekerij is heel interessant en de landschappen zijn hier ook niet verkeerd!

oesters proeven ston kroatie

Of je oesters nu lekker vindt of niet, het uitzicht van dit ponton mag er best zijn!

Dag 11: Vrije dag in Dubrovnik of…

Zo’n cruise kan vermoeiend zijn. Fysiek is het niet heel erg zwaar, maar de hete zon en de voortdurende impulsen (mooie landschappen en steden, geuren en kleuren, …) eisen uiteindelijk wel zijn tol.
Een dagje heerlijk relaxen in je tophotel is dus geen slecht idee om je reis in Kroatië af te sluiten.

Aangezien ik zo onder de indruk was van Montenegro, besloot ik om deze vrije dag in te vullen met een bezoek aan Bosnië-Herzegovina. Nog zo’n land dat vroeger deel uitmaakte van het grootse Joegoeslavië.
Daar bezocht ik de prachtige Kravice watervallen, het mythische Mostar en het pittoreske Pocitelj.
Je kan natuurlijk zelf kiezen hoe je een vrije dag invult, maar volgens mij is een dagje Bosnië zeker geen slecht idee.

watervallen kravice bosnie

De watervallen van Kravice in Bosnië Herzegovina. Het is een lange daguitstap, maar het is die moeite zeker waard!

Dag 12: Terug naar Brussel

We zeggen ons luxueuze hotel in Dubrovnik vaarwel en stappen het vliegtuig op, terug naar België.
Rond de middag zijn we al terug thuis en de heimwee naar dit paradijselijke stukje Europa begint al meteen toe te slaan.

valamar president hotel dubrovnik

Verwen jezelf! Rond Dubrovnik liggen heel wat prachtige hotels.

To cruise, or not to cruise?

Als je graag hebt dat alles voor jou wordt geregeld op vakantie, dan is zo’n cruise geen slecht idee. Je hoeft je om niets meer druk te maken, en als er zich toch nog probleempjes voordoen dan wordt alles voor jou zo snel mogelijk uitgeklaard.

Je betaalt voor deze service en alle luxe natuurlijk wel een (stevige) meerprijs, maar langs de andere kant heb je ook niet echt een andere manier om al deze eilanden op een rustige en relaxte manier te verkennen.
Je kan natuurlijk een overzetboot gebruiken om jezelf tussen alle eilanden van Kroatië te verplaatsen, maar dat lijkt mij minder comfortabel dan een cruise. Eens je op de boot zit, hoef je immers niet meer met bagage rond te zeulen én kan je ook veel meer genieten van de rust van de boot. Het uitzicht vanuit de jacuzzi is trouwens ook niet slecht…
Ik schreef ook nog een ander artikel over wat je kan verwachten tijdens zo’n cruise. Benieuwd? Klik hier dan verder.

Toch niet overtuigd van een cruise langs de eilanden van Kroatië? Geen nood! Er is nog veel meer te ontdekken in dit mooie land. In dit artikel lees je meer tips om je eigen reis door Kroatië te plannen.

asteria expeditions kroatie eilanden

De zonsondergang vanop de M/V Fantazija was trouwens ook niet mis…

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (7 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 1. Prachtige weergave over de Kroatië reis. Wij vertrekken ook binnenkort!
  Proficiat met het aangename verslag over de reis.
  Zijn geinteresseerd in meer reisverhalen maar maken géén gebruik van facebook.
  Toch zou ik graag andere reisverslagen lezen en vooral bekijken.

  • Bedankt, Irena!
   Gaan jullie ook met Asteria? Als je graag af en toe een ander reisverslag leest, blijf dan zeker de blog volgen. Per week post ik twee à drie verhalen over bepaalde bestemmingen. Het zijn niet altijd reisverslagen, maar misschien zit er wel een interessante en onbekende bestemming bij voor je volgende reis?

   Bedankt voor de complimentjes en veel lees- en kijkplezier!
   Groetjes
   Sam

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>