12x Mooiste stranden Curaçao: Tips voor de mooiste badplaatsen!

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

Curaçao is een Caribisch eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het is voor toeristen uit de Lage Landen een populaire bestemming vanwege zijn geweldige kust en rijke onderwaterleven.
Waar vind je de mooiste stranden van Curaçao? Ik help je graag om je volgende eilandvakantie perfect te maken!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (2 votes)

1. Toeristisch Jan Thiel

Jan Thiel is één van de mooiste badplaatsen van Curaçao, en aan het gelijknamige strand is een complex van hotels, beach clubs, bars en handige faciliteiten opgegroeid. Aan het strand hier kan je eindeloos luieren, dansen, eten en drinken en genieten van het verrukkelijke zeewater. Als je genoeg zon hebt gevangen, ga dan het plaatsje in om van een eersteklas diner te genieten of uitgebreid te shoppen.

Ook de watersport is hier goed ontwikkeld. Ga een keer flyboarden op een door water aangedreven board, maak een kajakvaart rond de kust en zie het schitterende eiland vanaf zee, of maak een snorkeltocht naar de bloeiende koraalriffen voor de kust. En wil je de mooiste zonsondergang van Curaçao zien? Dat doe je vanaf een terras op Jan Thiel, met een tropische cocktail in je hand.

Jan Thiel mooiste stranden curacao

Het prachtige Jan Thiel.

2. Wit: Grote Knip

Grote Knip of Playa Abou is een beroemd stukje kust. Het is één van de megapopulaire witte stranden van Curaçao en heeft een uitzicht om van te dromen. Hier zie je donkere kliffen onder frisgroene heuvels, en een helderblauwe, ondiepe zee aan de rand van een spierwit poederzandstrand. Je kunt dit alles ervaren van onder een palmboom, in een gehuurd strandbed met een koel drankje. Toch kan je Grote Knip bezoeken zonder entree- of parkeergeld te betalen!

Een prachtstrand als Grote Knip trekt publiek, en vooral in het weekend loopt het hier vol met toeristen én met lokale bewoners. Dan kan het ook flink druk en lawaaierig worden, en de Knip wordt dan ook goed bezocht door mensen die niks tegen een beetje gezelligheid hebben.

Als je een rondreis over Curaçao gaat maken, dan moet je ook echt even naar Grote Knip: lees hier mijn eigen ervaringen!

grote knip mooiste badplaatsen curacao

Eén van de populairste stranden in Curaçao: de Grote Knip!

3. Nog witter: Kleine Knip

Playa Kenepa Chiki of Kleine Knip is het zusterstrandje van Grote Knip. Het is kleiner en simpeler, en er zijn nog minder faciliteiten aanwezig – er staan wat palapas en that’s it. Ook dit is één van de witte stranden van Curaçao, en het zand is hier nog een slag bleker dan op het grote alternatief. Het zand is trouwens hier en daar gemengd met kiezels.

Ook hier is de toegang gratis. Je zult op dit paradijselijke kustje dan ook niet veel andere toeristen aantreffen – maar de lokale bewoners weten de weg naar het strandje prima te vinden. In het weekend kan het hier echt druk worden, met hele families die hun koelboxen, barbecues en speakers meenemen voor een stranddagje. Dat maakt Kleine Knip interessant voor vakantiegangers die wat te doen op Curaçao zoeken dat authentiek voelt en niet veel kost.

kleine knip mooiste stranden curacao

Witter én rustiger!

4. Snorkelparadijs Playa Daaibooi

Playa Daaibooi is redelijk onbekend gebleven bij toeristen, en dat vertaalt zich in veel rust. Behalve een barretje en een beperkt aantal strandparasols zijn er niet veel faciliteiten op Daaibooi. Het is een zandstrand met her en der stukken rotskust, en je kan hier ook de overblijfselen van verdedigingswerken uit de koloniale tijd en uit de Tweede Wereldoorlog tegenkomen.

De belangrijkste reden om naar Daaibooi te gaan is dat het één van de mooiste plekken van Curaçao is om te snorkelen. Het water is ondiep en heel erg doorzichtig, en het wordt bevolkt door duizenden scholen kleinere en grotere vissen. Als je hier een uurtje rondsnorkelt kan je tussen het koraal onder andere papegaaivissen, trompetvissen, puffervissen en barracuda’s opmerken. Ook is er een flinke populatie zeekatten (schattige inktvisjes die van kleur veranderen), en op het strand nestelt de indrukwekkende onechte karetschildpad.

5. Varkentjes op Playa Porto Marie

Je hebt vast al wel gehoord dat er op een bepaald strand op Curaçao varkens rondlopen en rondzwemmen. Dat klopt! Het gaat om Playa Porto Marie, waar in navolging van sommige stranden op de Bahama’s varkentjes op het strand wonen. De roze diertjes zijn halftam en nemen graag een duik in de zee – een bijzondere attractie en iets wat je zeker een paar interessante foto’s voor thuis gaat opleveren.

Wat valt er op dit strand op Curaçao naast varkens te beleven? Porto Marie is een mooi strand met een brede zandstrook en een ondiepe zee, dat bovendien een hoge natuurwaarde heeft. De zee zit hier vol met vissen en kreeftachtigen en is dus interessant voor snorkelaars; ook staat er een duikschool pal aan het strand. In de goed begroeide duinen kan je tijdens een wandelingetje ook veel mooie planten en dieren spotten.

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie.

6. Playa Kalki: fotogenieke duikplek

In het uiterste noordwesten van Curaçao vind ik Playa Kalki een echte topper. De witte kalkrotsen van dit zand-kiezelstrand zijn begroeid met palmen en struiken en steken schitterend af tegen het langzaam intenser wordende blauw van de zee.

Neem wel waterschoenen mee, want op de zeebodem liggen scherpe rotsen en stukken koraal. Het is geen groot strand en er zijn ook niet extreem veel voorzieningen. Maar dat mag de pret niet drukken aan dit eenzame kustje: Playa Kalki is één van de mooiste plekken om foto’s te maken van een idyllisch stukje kust in de Cariben.

Kalki is bovendien één van de allerbeste plekken om te snorkelen bij Curaçao. Er is een onderwaterplatform waardoor je makkelijker kan afdalen, om vervolgens terecht te komen in een wereld van zeeschildpadden, koraal en vissen in alle kleuren van de regenboog.

Playa Kalki

Playa Kalki.

7. Op een onbewoond eiland: Klein Curaçao

Klein Curaçao is een mini-eilandje dat je via een bootreisje kunt bereiken. Het heeft geen inwoners, maar wel één van de mooiste strandjes op Curaçao. Een felwit strand aan een intens blauwe kust waar je kunt zwemmen, snorkelen, en de oorspronkelijke natuur ontdekken. Of natuurlijk lekker helemaal niks doen! Verder kan je op dit schitterende tropische kustlijntje aan de vloedlijn de wrakken van schepen en een oude vuurtoren bewonderen.

Ik vind de meest relaxte manier om Klein Curaçao te ontdekken een georganiseerde boottrip, waarbij echt alles voor je geregeld wordt. Je wordt in de watten gelegd met gratis drank(jes), een buffetbar en zwemspullen. Bij sommige cruises, zoals deze, gaan er ook snorkelspullen mee voor de deelnemers die de enorme variatie van koraalsoorten en rifvissen van dichtbij willen zien.

klein curacao eiland

Een paradijselijk eilandje die je vaak bijna helemaal voor jezelf krijgt!

8. Piepklein Playa Lagun

Playa Lagun is niet alleen één van de kleinste, maar ook één van de mooiste stranden van Curaçao. Het ligt lekker verborgen in een baaitje en het bestaat uit een strook roze zand, met een omzoming van spectaculaire kliffen vol tropische bomen en struikgewas. Het water op Playa Lagun is diepgroen en herbergt een rijk onderwaterleven, dus is het de moeite waard om je snorkelspullen mee te nemen.

In dit baaitje zijn geen uitgebreide toeristische voorzieningen, dus ik raad je het plekje aan als je op zoek bent naar ruimte en mooie uitzichten, of als je graag in alle rust wil snorkelen bij Curaçao. Bovenaan de rotswanden vind je trouwens wel een Beach Bar om van een frisse Awa di Lamunchi of een Brion-biertje te genieten.

9. Witte parel Cas Abou

Cas Abou, dat soms Bon Bini Beach genoemd wordt, staat bekend als één van de mooiste stranden van Curaçao. Felblauw water, palmen aan het strand, wit fijn zand en de achtergrond van de Curaçaose bossen: dit ‘bounty strand’ klopt helemaal. De enige nadelen van deze schitterende plek is dat er een toegangsprijs van 5 naf geldt, en dat er bijna geen horeca aan het strand is.

Je kan op Cas Abou (niet te verwarren met Playa Abou of Grote Knip!) ook meedoen met watersport. Huur een kajak, neem een duikles aan het strand of probeer zo lang mogelijk overeind te blijven op een supboard. Je kunt je ook, als je een iets ander beeld hebt van hoe watersporten werkt, laten meeslepen met een bananenboot.

Cas Abou wit strand Curacao

Dit heerlijk witte strand is Cas Abou!

10. Luxe Santa Barbara

In het zuidoosten ligt één van de minder bekende stranden van Curaçao. Santa Barbara is het eigendom van het gelijknamige resort, maar is ook toegankelijk met een dagpas. En die is het geld waard, want je profiteert dan van de prima voorzieningen van dit strandhotel. Dineer in luxe in het restaurant, ga golfen op een baan met 18 holes en geniet van een ligbed met parasol.

Santa Barbara is een heel mooi en schoon strand dat deels overschaduwd wordt door palmen. De zee is ondiep en heeft een fijne zanderige bodem, waardoor het goed zwemmen is. De backdrop van de langsvarende schepen is aantrekkelijk, en het strand zelf is uitstekend verzorgd. Ik raad je Santa Barbara aan als je in comfort wilt genieten van één van de mooiste stranden van Curaçao aan de oostkust van het eiland.

11. De schildpadden van Playa Grandi

Playa Grandi of Playa Piskado is een gratis strand aan de noordkust van het eiland. Hier kan je één van de leukste bezienswaardigheden van Curaçao langs zien zwemmen: zeeschildpadden!

De beesten zijn hier bepaald niet zeldzaam en zijn vooral in de vroege middag erg actief, omdat de lokale vissers dan visafval in het water gooien. Met een onderwatercamera kan je hier dan ook fantastische shots van de koddige zeereptielen maken. Er zijn cruises vanuit Willemstad die je laten kennismaken met de geschubde bewoners van Playa Grandi.

Die zeeschildpadden zijn natuurlijk fantastisch, maar verder is dit niet één van de mooiste stranden van Curaçao. Er zijn weinig voorzieningen, niet veel plek om te liggen, en zeg eerlijk: wil je graag urenlang zwemmen in een zee waarin elke dag honderden kilo’s visseningewanden worden gedumpt? Ga voor je strandplezier liever naar één van de toeristische stranden in deze regio, zoals Grote Knip of Kleine Knip.

Playa Grandi curacao snorkelen

Snorkelen tussen deze beestjes wil je toch zeker niet missen?!

12. Ruig Playa Manzaliña

Mijn laatste tip is er eentje voor één van de mooiste strandjes op Curaçao. Het gaat om Playa Manzaliña, ver weg van de meeste resorts en dus zalig rustig. Hier vind je wilde, hoge kliffen vol struiken die doorspekt zijn met grotten. Het strand heeft een grillige kustlijn met grote brokken koraal en een fantastisch uitzicht over de Caribische Zee.

Verder is Playa Manzaliña ook een goede spot voor duikers, die tussen het rif murenen, maanvisjes, egelvissen en koraalduivels tegen kunnen komen. Blijf wel van de manzanilla-bomen af waar het strand naar genoemd is, want die bomen, en hun appelachtige vruchten, zijn giftig!!

Dit is zo’n locatie die je alleen zult bezoeken als je een auto gaat huren op Curaçao. Sowieso een goed idee als je ‘t mij vraagt.

Het strandje is gelegen aan een oude plantage, waar je een kleine toegangssom moet betalen. Op ligbedden en strandbars hoef je niet te rekenen, dus neem je eigen spullen mee.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (2 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>