Parkeren luchthaven Charleroi: Tips parking & park, sleep, fly hotels

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 16 augustus, 2023

Wil je goedkoop parkeren bij luchthaven Charleroi? Lees dan zeker verder, want in dit artikel geef ik alle parkings in de buurt van dit vliegveld.
Parkeren bij Airport Charleroi (of dicht in de buurt ervan) kost helemaal niet veel geld. Zelf doe ik het ook keer op keer, want zo hoef ik nooit meer langer te stressen of ik wel op tijd op de luchthaven kom.
Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om in de buurt te overnachten (mét parking!) of door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ik vertel je er hieronder alles over.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.9/5 - (70 votes)

Eerst bespreek ik hoe je goedkoop kunt parkeren bij luchthaven Charleroi (in de buurt). Daarna lees je wat de opties zijn voor parkeren bij Airport Charleroi zelf.

parkeren vliegveld charleroi

Parkeren nabij het vliegveld van Charleroi kan eigenlijk heel goedkoop!

Goedkoop parkeren in Charleroi Airport en in de buurt

Voordelig en lang parkeren bij luchthaven Charleroi in de buurt doe je bij één van de parkings hieronder.

 Rangschikken op prijs (goedkoop naar duurder)

parkeren nabij charleroi luchthaven

Aeropark (buiten, shuttleservice)

Aeropark is een voordelige parking bij luchthaven Charleroi in de buurt: voor €48 (+ € 5luchthavenbelasting) zet je je auto hier een week neer. De afstand naar het vliegveld is slechts 1,5 kilometer en het shuttlebusritje duurt slechts twee minuten. Je zet de wagen op het terrein buiten, welke is voorzien van bewakingscamera en omheind door hekken. Ook is er altijd personeel inclusief een bewaker met waakhond aanwezig en worden alle auto’s bij aankomst middels een videoscan gecontroleerd.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkosParkcare

 • Adres: 29T Avenue Jean Mermoz, 6041 Gosselies
 • Afstand tot luchthaven: 1,5 km / 2 minuten met shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: vanaf €48 + € 5 luchthavenbelasting

ProPark (buiten, shuttleservice)

ProPark is een groot parkeerterrein met ook de mogelijkheid om overdekt te parkeren. Het gebied is voorzien van beveiligingscamera’s en er is altijd een bewaker aanwezig. De parking bevindt zich ongeveer 7 km van het vliegveld vandaan. De gratis shuttleservice voor maximaal 4 personen rijdt op aanvraag van 04:00 – 00:00 uur.

Kom je van een vlucht terug? Dan wordt daar rekening mee gehouden en rijdt de shuttle eventueel ook buiten deze tijden om je op te halen van Charleroi Airport. Het ritje duurt ongeveer 5 minuten. Met een prijs vanaf €60 per week is ProPark zeker een mooie optie voor goedkoop parkeren bij luchthaven Charleroi in de buurt.

Prijzen en beschikbaarheid: : Vliegen & Parkeren – ParkosParkcare

 • Adres: Avenue de l’Espérance 30, 6220 Fleurus
 • Afstand tot luchthaven: 7 km / 5 minuten met shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: vanaf €60 + €5 luchthavenbelasting

parking charleroi luchthaven

 

Park & Fly (buiten, shuttleservice)

Ook bij Park & Fly is goedkoop parkeren bij vliegveld Charleroi in de buurt mogelijk. Voor €48 (+ de vaste € 5 luchthavenbelasting) per week zet je je auto hier beveiligd neer in de buitenlucht. De parking zit op slechts 2 km van de luchthaven af en met de shuttlebus ben je er binnen 3 minuten. Park & Fly Charleroi is verder goed beveiligd (24/7) met bewakingscamera’s.

Prijzen en beschikbaarheid: Vliegen & Parkeren – Mobian – Parkcare

 • Adres: Avenue de Heppignies 8, 6220 Ransart
 • Afstand tot luchthaven: 2 km / 3 minuten met shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: vanaf €48 + €5 luchthavenbelasting

Gataparking

Het parkeren bij Gataparking kan zowel op een buiten parkeerplaats als een overdekte parking. Het overdekt parkeren is tegen meerprijs beschikbaar, evenals het parkeren op feestdagen. Na het parkeen van de auto brengt de shuttlebus je in 8 minuten naar de vertrekhal van Charleroi Airport toe.

U kunt hier terecht tussen 04:00 en 23:00, waarbij uw auto op een goed beveiligde parkeerplaats verblijft tijdens jouw vakantie. Het terrein is voorzien van camerabewaking en tegen meerprijs is het ook mogelijk om de auto te laten wassen.

Prijzen en beschikbaarheid: Vliegen & Parkeren

 • Adres: Rue des Porteuses de Canons 90, 6042 Charleroi
 • Afstand tot de luchthaven: 8 km / 10 minuten met de shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: € 48,00 per week + € 5 luchthaventoeslag

parking luchthaven charleroi

Shuttle Express

Het grote voordeel van parkeren bij Shuttle Express is dat je zelf de autosleutel mee mag nemen. Zo weet je zeker dat er niet meer met de auto wordt gereden tijdens jouw afwezigheid. Het parkeren gebeurt op de verharde en verlichte buiten parkeerplaats. Deze is voorzien van camerabewaking en wordt beveiligd met waakhonden.

Er kan tussen 04:00 en 00:00 geparkeerd worden, waarna je plaats kunt nemen in de wachtruimte tot de shuttlebus komt. Zodra u bent ingestapt met uw bagage wordt u in maximaal 11 minuten naar de luchthaven gebracht.

Prijzen en beschikbaarheid: Vliegen & Parkeren

 • Adres: Rue des Porteuses de Canons 90, 6042 Charleroi
 • Afstand tot de luchthaven: 8 km / 10 minuten met de shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: € 49,00 per week + € 5 luchthaventoeslag

ACE Parking (buiten, shuttleservice)

Bij ACE Parking is je auto parkeren bij luchthaven Charleroi in de buurt mogelijk voor €55 per week. De 250 parkeerplaatsen bevinden zich op een beveiligd buitenterrein met beveiligingscamera’s en 24/7 personeel aanwezig. De shuttlebus rijdt van 04:00 – 00:00 uur en brengt je binnen 4 minuten naar de vertrekhallen van Charleroi Airport. Keer je terug van je reis? Dan moet je even naar het telefoonnummer van de parking bellen en dan staat de shuttlebus weer voor je klaar om je naar de auto te brengen.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkosVliegen & Parkeren – Parkcare

 • Adres: Avenue des Etats-Unis 90, 6041 Gosselies
 • Afstand tot luchthaven: 4 km / 8 minuten met shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: vanaf €55 + €5 luchthavenbelasting

parkeren op luchthaven charleroi

 

Parkwall (buiten, shuttleservice)

Parkwall is ook een kleinschalige parkeeroptie: hier is ruimte voor 50 auto’s en ligt op slechts 2 km van de luchthaven af. Het terrein is omheind en er zijn bewakingscamera’s aanwezig, dus je auto staat hier veilig in de buitenlucht. Parkeren bij luchthaven Charleroi in de buurt bij Parkwall kost €58 per week en met de shuttlebus ben je binnen 2 – 3 minuten bij de airport.
Groot voordeel is dat je de autosleutel gewoon mee mag nemen en dus niet hoeft in te leveren.

Prijzen en beschikbaarheid: Vliegen & Parkeren en Parkos

 • Adres: Avenue Jean Mermoz,11, 6041 Gosselies
 • Afstand tot luchthaven: 2 km / 3 minuten met shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: vanaf €58 + €5 luchthavenbelasting

Live Parking (buiten, shuttleservice)

Live Parking biedt de mogelijkheid om te parkeren bij luchthaven Charleroi in de buurt voor €60 per week. De parkeerplaats is afgesloten voor het publiek en het parkeerterrein heeft camerabewaking. Vanaf 20.00 uur is er altijd een bewaker aanwezig. Met de shuttlebus ben je binnen 6 minuten op het vliegveld.

Prijzen en beschikbaarheid: Parkos

 • Adres: 18 Rue de la Pépinière, 6041 Gosselies
 • Afstand tot luchthaven: 5 km / 6 minuten met shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: vanaf €60 + €5 luchthavenbelasting

overdekte parkeerplaats Charleroi Airport

Quick Parking Charleroi

Deze parkeerplaats ligt heel dicht bij de luchthaven (5 minuten met de shuttlebus), en is ook aantrekkelijk qua prijs. Voor acht dagen kun je je auto parkeren vanaf 64 euro (tarieven wijzigen afhankelijk van de beschikbaarheid). Hoe eerder je reserveert hoe goedkoper de parkeerplaats. Quick Parking Charleroi is 24 uur per dag open.

Prijzen en beschikbaarheid: Quick Parking Charleroi

 • Adres Quick Parking: Rue des Hauchies 10, 6060, Gilly
 • Afstand tot luchthaven: 3 kilometer / 5 minuten met shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: vanaf 64 euro.

Charleroi airport parking

Auto parkeren bij luchthaven Charleroi zelf

Geen zin in gedoe met shuttlebusjes die heen en weer rijden? Dan is het ook mogelijk om je voertuig direct te parkeren op luchthaven Charleroi zelf. Hieronder lees je wat de opties zijn, van goedkoop naar duur.

Low Cost P3 – P4

P3 en P4 zijn de meest goedkope parking bij luchthaven Charleroi zelf. Spotgoedkoop wil ik het overigens niet noemen, want je betaalt alsnog meer dan wanneer je buiten het vliegveld parkeert: vanaf €52 per week.

P3 en P4 liggen op 20 minuten loopafstand naar de terminal en sinds 2021 rijdt er geen shuttlebus meer van of naar de luchthaven.

Ik hoor tegenwoordig heel wat klachten van ontevreden reizigers (zo ook van mijn eigen moeder). Daarom raad ik deze parking aan luchthaven van Charleroi niet aan. Er is niemand op het terrein aanwezig, er rijden geen shuttlebusjes, taxi’s nemen je niet mee omdat de afstand te kort is, de bewegwijzering is onduidelijk en het voetpad terug van de luchthaven naar parking P3 of P4 is nogal moeilijk te vinden.
Als je hulp wilt krijgen moet je een informatiepunt zoeken dat ver van aankomst én vertrekpunt ligt en dat is natuurlijk ook een extra ergernis…

Ik raad dus aan om een andere parking bij Charleroi Airport te boeken. Zoals je in dit artikel leest, zijn er meer dan genoeg opties om je vakantie wél op een goede manier te beginnen of eindigen…

Comfort P2

P2 is een Q-Park parkeergarage op het terrein van Airport Charleroi en hier betaal je €75 per week. Het bevindt zich op 10 minuten loopafstand van de terminal en het voordeel is dat deze parking op luchthaven Charleroi gemakkelijk toegankelijk is vanaf verschillende wegen.

Premium P1

Parkeren bij luchthaven Charleroi bij Premium P1 is superhandig, want deze parkeerplaats biedt rechtstreekse toegang tot de terminals. Je hoeft slechts twee minuten te lopen. Je auto staat hier overdekt en beveiligd, maar hier hangt uiteraard ook een dure prijs aan: het kost namelijk €107 per dag en is daarom absoluut niet geschikt voor lang parkeren op luchthaven Charleroi, tenzij je superveel geld te besteden hebt. Reserveren is aan te raden via deze website.

Premium+Lock

De Premium+Lock parking bij vliegveld Charleroi is de allerduurste optie: je betaalt €124 per dag. Het loont dus totaal niet om je voertuig te parkeren bij luchthaven Charleroi en met Ryanair je reis te vervolgen, want je vliegticket zal dan nog veel goedkoper zijn dan het parkeren van de auto! Je parkeert hier ook overdekt en deze garage is nog sterker beveiligd dan de Premium P1. Ook heeft deze parking rechtstreeks toegang tot de terminals (1 minuut lopen) en reserveren is verplicht via deze website.

parking charleroi airport

Heb je gratis parkeren bij luchthaven Charleroi tips?

Natuurlijk is het altijd fijn om zoveel mogelijk geld te besparen, want reisjes maken is al duur genoeg. Als je je daarom afvraagt of parkeren bij luchthaven Charleroi ook gratis mogelijk is, dan is het antwoord helaas “nee”…

Op eigen risico kun je de auto wel neerzetten in de nabijgelegen dorpen zoals Ransart of Gosselies. Je parkeert je auto dan in woonwijken langs de straat, maar houd er dus rekening mee dat dit niet de veiligste en handigste manier is. Het komt namelijk geregeld voor dat auto’s worden opengebroken. Ook worden banden soms lek geprikt omdat buurtbewoners het niet bepaald waarderen als reizigers wekenlang een auto voor hun deur parkeren.

Daarnaast is deze manier van parkeren bij luchthaven Charleroi gratis te noemen, maar moet je alsnog op eigen houtje naar de airport zien te geraken. Je moet dan een taxi bellen of met het openbaar vervoer gaan en dit kost natuurlijk ook weer geld. Hoe je met het openbaar vervoer naar Charleroi Airport reist, lees je hieronder!

parkeren luchthaven Charleroi airport

Reizen naar luchthaven Charleroi met het openbaar vervoer

Heb je geen om te parkeren bij vliegveld Charleroi? Of heb je geen rijbewijs en/of geen auto ter beschikking? Dan is reizen met het openbaar vervoer ook een optie om naar de luchthaven te komen.

Met de trein naar Charleroi-Sud en vervolgens met Bus A

De luchthaven zelf heeft geen treinstation, maar wel een busstation. Als je met de trein komt, dan moet je eerst naar Charleroi-Sud reizen. Vervolgens neem je de rechtstreekse bus (lijn A) naar het vliegveld in 20 minuten. Deze bus is van het Franstalige openbaar vervoersbedrijf TEC en rijdt ieder half uur. Kijk voor de actuele dienstregeling en de prijzen op de website van TEC.

Brussels City Shuttle

Daarnaast rijdt er ook een zogeheten Brussels City Shuttle, een directe busverbinding tussen Charleroi Airport en het drukste treinstation van België: Brussel-Zuid (Gare de Bruxelles-Midi). De pendelbussen rijden tweemaal per uur en doen er 55 minuten over om de afstand te overbruggen. Voor de actuele dienstregeling en tickets kijk je op Flibco.com.

parkeren luchthaven Charleroi parking

Parkeren bij luchthaven Charleroi met overnachting erbij: Park Sleep Fly

Soms moet je erg vroeg in de ochtend parkeren bij luchthaven Brussel Charleroi omdat je vlucht heel vroeg gaat. Daarom zijn er een aantal hotels rondom het vliegveld die een zogeheten Park Sleep Fly optie aanbieden.

Je overnacht dan in het hotel en parkeert je auto. Vervolgens brengt een shuttlebus je naar de terminal toe. Hieronder lees je welke hotels deze Park Sleep Fly arrangementen aanbieden.

Van der Valk Charleroi Airport

De nacht voor je vlucht slaap je in het Van der Valk hotel. Vervolgens rijd je met je eigen wagen naar parking P3 op de luchthaven, waar je je auto voor maximaal 10 dagen neerzet. De shuttle van P3 rijdt iedere 20 minuten naar de terminal. De prijs voor de parking luchthaven Charleroi + hotelovernachting is €49,50.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

ibis Budget Charleroi Airport

Het Park Sleep Fly arrangement bij het ibis hotel boek je vanaf €69. Net als bij Van der Valk zet je je auto voor deze prijs hier 10 dagen gratis neer. Voor elke dag extra parkeren betaal je €10. Je zet de wagen bij het parkeerterrein naast het hotel neer, waarna een shuttlebus je naar de terminal brengt. Let erop dat je voor deze shuttle extra moet betalen.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

ibis Charleroi hotel

Het ibis Charleroi hotel is de iets luxere versie van de budgetvariant. De prijs voor parking bij luchthaven Charleroi in de buurt en een overnachting kost hier dan ook twee tientjes meer dan bij ibis Budget, namelijk €89. Iedere dag extra parkeren kost €10 extra per dag.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com
Ibis Hotel Charleroi Airport

DC Hotel Charleroi Airport

Bij het DC Hotel Charleroi Airport kun je redelijk goedkoop parkeren bij luchthaven Charleroi in de buurt voor 15 dagen en overnachten. Vanaf €89 zet je je auto hier neer voor 15 dagen en de shuttle van het hotel naar de luchthaven is gratis. Wil je weer opgehaald worden en terug naar het hotel om je auto op te halen? Dan betaal je €4 voor het shuttlebusritje.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Aero 44 Best Western Charleroi Airport

Bij het Aero 44 Best Western hotel kost een Park Sleep Fly arrangement ook €89. Je parkeert je auto dan voor 10 dagen en voor iedere dag extra kost het €5. De shuttlebus is gratis van en naar de luchthaven.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Hotel South

Hotel South boek je een basic overnachting vanaf €69, waarbij je je auto 10 dagen op de bijbehorende parking bij Airport Charleroi in de buurt neerzet. Voor iedere extra dag parkeren betaal je €5. De shuttlebus is gratis van en naar de luchthaven.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

park sleep fly charleroi airport

Heb je je vlucht nog niet geboekt? Lees dan zeker ook deze tips om goedkope vluchten te vinden. Vertrek je toch niet vanuit Brussels-Charleroi? Dan zijn deze artikels misschien ook interessant:

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.9/5 - (70 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>