3 maart, 2020

Parkeren luchthaven Charleroi: overzicht van alle parkeermogelijkheden en park sleep fly hotels

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk je auto vlot parkeren en snel bij de terminal zijn. Een parking op Charleroi Airport is in principe zo gevonden. Echter wil je natuurlijk niet teveel uitgeven met een (dure) vakantie in het vooruitzicht... Daarom heb alle mogelijkheden met betrekking tot (goedkoop) parkeren bij of rondom het vliegveld van Charleroi voor je uitgezocht. Daarnaast geef ik je ook nog enkele tips over andere manieren om op het vliegveld te komen en de hotels rondom de luchthaven die een 'park sleep fly' arrangement aanbieden.

Zoek je trouwens ook een handig overzicht voor parkings nabij Brussels Airport? Lees dan zeker ook dit artikel.

parkeren vliegveld charleroi

Parkeren nabij het vliegveld van Charleroi kan eigenlijk heel goedkoop!

Goedkope parking rondom Charleroi Airport

 Rangschikken op prijs (goedkoop naar duurder)

Niet alleen in de lucht kent Charleroi Airport goedkopere tarieven, maar ook op de grond. Er zijn namelijk ook enkele parkings rondom het vliegveld die dit voor een zo laag mogelijk tarief proberen te doen. Daarnaast proberen ze ook zoveel mogelijk kwaliteit te beiden. De belangrijkste aanbieders van deze parkings zijn:

Propark

Dit grote parkeerterrein bevindt zich op enkele kilometers van de luchthaven en vlak aan de snelweg E240. De parking is 24 uur per dag open en wordt bewaakt met camera’s en een bewaker. Via een shuttleservice word je in tien minuten naar de luchthaven gebracht. Reserveren voor deze parking is verplicht. Een week parkeren bij Propark kost (amper!) 36,50 euro.


Airport Smart Parking Charleroi Airport

Deze parking ligt op vijf minuten van de luchthaven en heeft een uitstekende service. Als je aankomt op het parkeerterrein krijg je een plek toegewezen en helpt men je met je bagage. Vervolgens word je met een shuttle naar het vliegveld gebracht. Tussen 01.00 en 04.00 uur ‘s nachts is deze parking gesloten. Een aandachtspunt is dat je voor maximaal vijf personen kunt reserveren. Voor een week parkeren betaal je bij deze parking 37 euro.

 • Adres: Rue Chausteur 26, 6042, Lodelinsart
 • Prijs per week: vanaf 37 euro.
 • Online boeken en prijzen: Website

parking charleroi luchthaven

A1 Parking Charleroi Airport

Deze parkeerplaats is overdekt en ligt middenin een woonwijk. De parking biedt plaats aan slechts vijftig auto’s. Je moet er dus snel bij zijn als je voor deze parking kiest. Binnen acht minuten brengt een shuttleservice je bij de terminal. Voordeel van deze service is dat de shuttle niet wacht tot deze vol is, maar je direct naar de luchthaven brengt. Een week parkeren kost bij deze parking 38 euro.

 • Adres: Rue Chausteur 48, 6042, Lodelinsart
 • Prijs per week: vanaf 38 euro.
 • Online boeken en prijzen: Website

Parking Pas Cher

Op vier kilometer van de luchthaven ligt deze, eveneens kleinschalige, parking die plaats biedt aan zeventig auto’s. De parking is volledig omheind en wordt bewaakt door middel van camera’s. De shuttle brengt je in zes minuten naar het vliegveld. Een week parkeren kost hier 39 euro.

 • Adres: Chaussée de Bruxelles 4, 6211, Mellet
 • Prijs per week: vanaf 39 euro.
 • Online boeken en prijzen: Website

parking luchthaven charleroi

Parking Jack

Deze parking (vijftig auto’s) is een echt familiebedrijf (de eigenaars wonen bij het terrein) dat service hoog in het vaandel heeft staan. De parkeerplaats is omheind en wordt goed bewaakt door een elektrische deur, waakhonden en bewegingsdetectoren. De shuttleservice is op verzoek en brengt je binnen tien minuten naar de luchthaven. Het tarief voor een week parkeren is bij Parking Jack 40 euro.

 • Adres: Chaussée de Bruxelles 139, 6211, Mellet
 • Prijs per week: vanaf 40 euro.
 • Online boeken en prijzen: Website

Eco Park

Deze parkeerplaats heeft ruimte voor maximaal 250 auto’s en ligt dichtbij het vliegveld. In slechts vijf minuten brengt de shuttlebus je van de parkeerplaats naar de luchthaven. Eco Park heeft een correcte en vlotte service, je wordt bijvoorbeeld geholpen met je bagage. De prijs voor een week parkeren is 56 euro.

charleroi airport parking

123 Parking Charleroi

Parkeren bij luchthaven Charleroi kan bij deze aanbieder die beschikt over een terrein in de open lucht. Je kunt je auto zelf parkeren en daarna word je met de shuttlebus in twaalf minuten naar het vliegveld gebracht. Uiteraard word je bij terugkomst ook weer opgehaald. Houd er rekening mee dat het terrein alleen tussen 4.00 uur en 23.40 uur geopend is. Buiten deze tijden kun je hier dus niet terecht. Er zijn geen elektrische oplaadpunten aanwezig, maar wel parkeerplaatsen voor invaliden. Tevens is er wachtruimte met een toilet. Reserveren is bij deze aanbieder verplicht.

 • Adres: Rue de Wangenies 116, 6220 Fleurus
 • Prijs per week: vanaf €36.
 • Online boeken en prijzen: Website

Quick Parking Charleroi

Deze parkeerplaats ligt relatief ver van de luchthaven (25 minuten met de shuttlebus), maar is dan ook aantrekkelijk qua prijs. Voor acht dagen kun je je auto parkeren vanaf 31 euro (tarieven wijzigen afhankelijk van de beschikbaarheid). Hoe eerder je reserveert hoe goedkoper de parkeerplaats. Quick Parking Charleroi is 24 uur per dag open.

parkeren op luchthaven charleroi

Parkwall

Deze parkeerder beschikt over een kleine parking (vijftig parkeerplekken) die zeer dicht bij de luchthaven ligt. Het terrein is verhard en onoverdekt. De klantvriendelijkheid van deze parking bij vliegveld Charleroi is bijzonder hoog. Bij aankomst word je vlot geholpen door de vriendelijke medewerkers en binnen vijf minuten sta je op de luchthaven. Je wordt gebracht en gehaald door een pendelbus. Het omheinde terrein wordt 24 uur per dag bewaakt door camera’s. Parkwall is 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend. Er is geen oplaadpunt voor elektrische auto’s. Vooraf reserveren is verplicht. Je kunt je reservering tot 24 uur voor je aankomst gratis annuleren.

 • Adres: Avenue Jean Mermoz,11, 6041, Gosselies België
 • Prijs per week: vanaf €38.
 • Online boeken en prijzen: Website

Flash Parking

Parkeren bij vliegveld Charleroi kun je bij deze kleine aanbieder die zich op slechts enkele minuten van de luchthaven bevindt. Het omheinde terrein is verhard en bevindt zich in de open lucht. De parking is 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend. Bij aankomst word je geholpen met het overladen van je bagage naar de gratis shuttlebus. Deze brengt je binnen vijf minuten naar de terminal. Bij terugkomst word je, na een telefoontje, weer opgehaald en naar je auto gebracht. Flash Parking biedt, al dan niet tegen betaling, een aantal faciliteiten aan, zoals: het schoonmaken van je auto, een receptie en een wachtruimte. Voor elektrische auto’s is geen oplaadpunt aanwezig. Het is verplicht om vooraf te reserveren.

 • Adres: 27 Rue du Vigneron, 6040, Jumet België
 • Prijs per week: vanaf €37.
 • Online boeken en prijzen: Website

Charleroi airport parking

Live Parking

Live Parking heeft 100 parkeerplaatsen en ligt amper vijf minuten met de shuttlebus van luchthaven Charleroi. De parking wordt bewaakt met camerabewaking en ‘s avons en ‘s nachts is er zelfs een bewaker op het terrein. Om je auto hier een weekje te parkeren betaal je maar €37. Geen geld als je ziet hoe veilig deze parking is!

 • Adres: 18 Rue de la Pépinière, 6041, Gosselies
 • Prijs per week: vanaf 37 euro.
 • Online boeken en prijzen: Website

Aeropark

Bij deze aanbieder kan je parkeren bij vliegveld Charleroi tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De parking ligt op slechts drie kilometer van de luchthaven, zodat je binnen enkele minuten met de gratis shuttlebus bij de vertrekhal bent. Het hele terrein is verhard, onoverdekt en wordt 24 uur per dag bewaakt. Je dient je autosleutels af te geven als je op reis gaat. Als extra opties kun je kiezen voor een wasbeurt of een complete reiniging van je auto. Dit is tegen een meerprijs. Je dient vooraf te reserveren bij deze aanbieder.

 • Adres: Avenue Jean Mermoz 29 6041 Charleroi
 • Prijs per week: vanaf 48 euro.
 • Online boeken en prijzen: Website

overdekte parkeerplaats Charleroi Airport

Park & Fly Charleroi

Lang parkeren bij luchthaven Charleroi kan bij deze aanbieder die op acht minuten van de luchthaven ligt. Vooraf reserveren is verplicht, maar je kunt dan wel je eigen parkeerplaats uitzoeken en vastleggen. Daarom hoef je je autosleutels ook niet in te leveren bij deze aanbieder. Het terrein wordt 24 uur per dag bewaakt en is niet overdekt. De parking is geopend tussen 4.00 ’s morgens en 0.00 uur ’s nachts. Er zijn geen elektrische oplaadpunten bij deze parking. De gratis shuttlebus brengt je naar de luchthaven en haalt je bij terugkomst ook weer op.

 • Adres: Avenue d’Heppignies 8, 6220 Heppignies
 • Prijs per week: vanaf €48,-
 • Online boeken en prijzen: Website

ACE Parking

Deze Charleroi airport parking is gunstig gelegen aan de snel- en hoofdwegen N5 en E42. Als je je auto geparkeerd hebt, word je met een shuttlebus in ongeveer vijf minuten naar het vliegveld gebracht. Je hoeft je autosleutels niet af te geven. Bij terugkomst staat de shuttlebus al weer op je te wachten. Deze parking is 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend en je dient vooraf te reserveren. Als extra optie kun je ervoor kiezen om je auto te laten wassen tijdens je reis. Dit is wel tegen een meerprijs.

 • Adres: Avenue des Etats-Unis 90, 6041 Gosselies
 • Prijs per week: vanaf €54,-
 • Online boeken en prijzen: Website

parking charleroi airport

Airport Parkhall In Charleroi

Parkeren bij luchthaven Charleroi doe je bij deze aanbieder op vijf minuten van de luchthaven. De parkeerplaats is volledig overdekt en 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. Als je je auto geparkeerd hebt, brengt de gratis shuttlebus je in enkele minuten naar de luchthaven. Hier word je bij terugkomst ook weer opgehaald. De parkeerplaats wordt bewaakt via camera’s en een alarmsysteem. Ook is er een toilet en wifi aanwezig. Je dient wel je autosleutels achter te laten. Vooraf reserveren is verplicht.

 • Adres: Rue de Namur 87 6041 Gosselies – België
 • Prijs per week: vanaf € 70,-
 • Online boeken en prijzen: Website

Airport Parking Charleroi

Parkeren bij luchthaven Charleroi kan geheel overdekt bij deze aanbieder. De parking ligt op ongeveer vijf kilometer van de luchthaven en de gratis shuttlebus brengt je hier in ongeveer tien minuten heen. Het terrein is van 4.00 uur ’s morgens tot middernacht geopend en wordt bewaakt door camera’s. Je dient wel je autosleutels in te leveren bij aankomst. Bij terugkomst brengt de shuttle je weer terug van de terminal naar parkeerplaats. Reserveren is verplicht.

 • Adres: Rue Camille Auquit / Rue de Namur, 6041 Charleroi
 • Prijs per week: onbekend
 • Online en boeken: Website

parkeren luchthaven Charleroi airport

Official Airport Charleroi Parking P3

De P3 parking van Charleroi Airport ligt op slechts 1,5 kilometer van de luchthaven. Er is een gratis shuttlebus die je binnen tien minuten afzet bij de terminal. De shuttlebus rijdt van 4.00 uur ’s morgens tot middernacht. Bij aankomst op de luchthaven is er een speciale wachtruimte voor de mensen die hun auto op P3 hebben geparkeerd. De parking is in de openlucht, omheind en wordt bewaakt door veiligheidscamera’s. Deze parking is ‘low cost’ en daarom prettig geprijsd. Reserveren is bij deze aanbieder verplicht.

 • Adres: Brussels South Charleroi Airport, rue des Frères Wright 8, B-6041 Charleroi België
 • Prijs per week: vanaf € 38,-
 • Online boeken en prijzen: Website

Servi Parking

De parking bij luchthaven Charleroi ligt drie kilometer van de terminal. De parkeerplaats biedt plaats aan tweehonderd auto’s en is uitstekend beveiligd. Bij aankomst helpen de medewerkers van de parking je met de bagage. Vervolgens stap je in de pendelbus die je in tien minuten naar de luchthaven brengt. Je parkeert je auto in de open lucht en er is geen maximale doorrijhoogte. Servi Parking biedt veel faciliteiten, zoals: schoonmaak van je auto, toiletten en een wachtruimte. Let op: er is geen elektrisch oplaadpunt. De parking is zeven dagen per week geopend van 4.00 uur tot 24.00 uur. Vooraf reserveren is verplicht.

 • Adres: Route National 5 n° 15, 6041, Gosselies België
 • Prijs per week: vanaf € 37
 • Online boeken en prijzen: Website

parkeren luchthaven Charleroi parking

Parking op Charleroi luchthaven zelf

Airport Charleroi heeft zelf ook zes parkeervelden die allen beheerd worden door de firma Q- Park, dit zijn: Parking Express, Lock Park, P1 tot en met P4. Deze parkeerplaatsen zijn aanzienlijk duurder dan de eerder genoemde, maar ik zet alle gegevens hieronder toch even uitgebreid op een rijtje:

 • Parking Express (ook wel Kiss and Ride genoemd) is zeer handig als je passagiers op komt halen of weg gaat brengen. Je betaalt twee euro per half uur (langer mag je hier niet parkeren) en op amper twee minuten wandelen ben je al bij de terminal.
 • Lock Park is, zoals de naam al zegt, afgesloten en wordt beveiligd. Deze parkeerplaats is overdekt en vanaf hier ben je eveneens in enkele minuten op de luchthaven. Voor deze parking is het verplicht om vooraf te reserveren. Een week parkeren kost 120 euro.
 • Parkeerplaats P1 is eveneens overdekt, maar niet beveiligd. Het ligt ook iets verder van de luchthaven (vijf minuten lopen) en daarom zijn de tarieven iets gunstiger. Een week parkeren kost hier 102 euro. Voor deze parking kun je vooraf reserveren, maar dit is niet verplicht.
 • Parkeerplaats P2 ligt vlak achter P1 en je bent in tien minuten wandelen bij de terminal. Deze parking is daarom iets goedkoper dan P1. Een week parkeren kost hier 85 euro.
 • De parkeerplaatsen P3 en P4 zijn zogenaamde budgetparkeerplaatsen. Deze parkings liggen op enkele kilometers van de luchthaven, waardoor je een reistijd hebt van respectievelijk tien (P3) en vijftien (P4) minuten. Ook zijn deze parkings niet overdekt en niet bewaakt. Voor een week parkeren op P3 betaal je 72 euro en op P4 is de prijs 45 euro. Deze parkings zijn eveneens vooraf te reserveren.

parkeren nabij charleroi luchthaven

Gratis parkeren op luchthaven Charleroi

Het is ook mogelijk om gratis te parkeren rond vliegveld Charleroi. Hiervoor zou je de auto kwijt kunnen in omliggende dorpen zoals Ransart of Gosselies. Deze dorpen liggen op enkele kilometers van het vliegveld, maar dan moet je nog wel op het vliegveld zelf zien te komen. De gemakkelijkste manier is dan een taxi nemen. Parkeren in de omliggende dorpen is trouwens niet zonder risico. Het komt regelmatig voor dat auto’s open worden gebroken.

Met het openbaar vervoer

Als je het niet ziet zitten om te parkeren rondom vliegveld Charleroi, dan kan je gelukkig ook op het openbaar vervoer rekenen. Ik zet alle mogelijkheden even kort op een rijtje:

Met de bus

Er rijdt een bus (Bus A) van het treinstation Charleroi Sud naar het vliegveld. Voor zes euro ben je binnen twintig minuten op het vliegveld (halte Gosselies airport). Er rijdt ook een buslijn vanuit Brussel rechtstreeks naar Charleroi Airport. Deze ‘Brussel City Express’ rijdt vanaf station Brussel Zuid/ Midi naar het vliegveld en doet daar een klein uur over. Verder zijn er nog rechtstreekse busverbindingen vanuit Gent en Brugge naar de luchthaven.
Probeer deze bussen wel al enkele weken op voorhand te boeken, want ter plekke zijn de tarieven (in vergelijking met parking rondom de luchthaven) niet zo voordelig meer.

Met de trein

Er rijdt geen trein rechtstreeks naar Charleroi Airport. Station Charleroi Sud is het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf daar moet je dus met Bus A (€6) verder. Er zijn speciale tickets (Rail and Fly) te koop waarbij de busreis bij de treinreis is inbegrepen. Vanuit de rest van België, Nederland en Frankrijk kun je eenvoudig met de trein naar Charleroi Sud reizen.

trein naar charleroi luchthaven

Met de trein is ook een alternatief, ook al duurt het zo ietsje langer.

Park Sleep Fly: Hotels rondom Charleroi Airport

Omdat sommige vluchten erg vroeg zijn en je toch graag uitgerust wilt vliegen, zijn hotels rondom Charleroi Airport begonnen met het zogenaamde Park, Sleep, Fly-arrangement. In de praktijk komt het erop neer dat je de nacht voor het vertrek in het hotel doorbrengt, ’s morgens nog een ontbijt krijgt en vervolgens met de shuttle naar het vliegveld wordt gebracht. Je auto mag dan gratis bij het hotel geparkeerd staan. Hieronder een overzicht van deze hotels:

Van der Valk Hotel

Bij deze hotelketen betaal je 49,50 euro per persoon voor het park, sleep, fly-arrangement. Dit is inclusief ontbijt en transfer van en naar de luchthaven. De auto mag tien dagen gratis geparkeerd worden bij het hotel. Als je een beetje rekent, valt het dus op dat dit arrangement eigenlijk goedkoper is dan alleen een parking dichtbij de luchthaven van Charleroi te boeken…

Vergelijk hier prijzen via Booking en Trivago.

Ibis Hotel Charleroi Airport

Er zijn twee Ibis hotels in de buurt van de luchthaven waar je een park-sleep-fly arrangement kan regelen: Ibis Styles en Ibis Budget. Bij beiden mag je tien dagen gratis parkeren. Vergeet wel niet dat je hier nog moet bijbetalen voor de shuttle. Prijzen voor het arrangement beginnen bij 69 euro.

Vergelijk hier prijzen via Ibis Hotels (officiële website), Agoda, Booking en Trivago.

Hotel South

Dit kleinschalig hotel (vijftien kamers) ligt vlakbij de luchthaven en bij de belangrijkste uitvalswegen richting Charleroi. Je mag hier een week gratis parkeren en het hotel heeft een zeer stipte shuttleservice. Prijzen beginnen bij 69 euro.

Vergelijk hier prijzen via Agoda, Booking en Trivago.

Hôtel Balladins Charleroi Aéroport

Dit is een relatief nieuw hotel met moderne en comfortabele kamers. Het hotel ligt in het wetenschapspark Aeropole op acht minuten rijden van het vliegveld. De shuttlebus is niet gratis (vier euro per persoon). De prijzen zijn vanaf 71 euro per persoon.

Vergelijk hier prijzen via Agoda, Booking en Trivago.

Best Western Hotel Aero 44

Dit hotel ligt zeer dicht bij de luchthaven, waardoor je binnen vijf minuten op Charleroi Airport bent. Een gratis shuttlebus brengt je daar. Aero 44 heeft eveneens de service van zeven dagen gratis parkeren (daarna tegen bijbetaling). De prijzen beginnen bij 56,70 euro per persoon.

Vergelijk hier prijzen via Agoda, Booking en Trivago.

park sleep fly charleroi airport

In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!