27 augustus, 2021

Parkeren bij luchthaven Düsseldorf: alle parkeermogelijkheden + prijzen + park sleep fly

Luchthaven Düsseldorf is niet alleen voor Duitsers, maar ook voor Belgen en Nederlanders een populair vertrekpunt voor vliegvakanties. Het is immers het derde grootste vliegveld van Duitsland. Düsseldorf ligt daarnaast relatief dicht op de grens met België en Nederland, dus met de auto naar Düsseldorf Airport is een goede keuze.
Het openbaar vervoer rijdt vanuit België en Nederland geen optimale route en dus kom je er niet makkelijk met de trein of bus. Aan te raden is dus om met eigen vervoer naar dit vliegveld te komen. Lees daarom snel verder als je gaat parkeren bij Düsseldorf Airport en tips kunt gebruiken hoe je dit het beste aanpakt!

parkeren luchthaven dusseldorf

Let op: Düsseldorf heeft twee vliegvelden!

Allereerst is het heel belangrijk om te weten dat er eigenlijk twee vliegvelden zijn in (de buurt van) Düsseldorf: Internationale Luchthaven Düsseldorf en Airport Weeze (vroeger ook wel bekend als Flughafen Niederrhein).

Internationale Luchthaven Düsseldorf (International Airport Düsseldorf)

Internationale Luchthaven Düsseldorf is de grootste van de twee en ligt het dichtst bij het stadscentrum van Düsseldorf. Hier vliegen naast korte continentale ook lange intercontinentale vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates naar bijvoorbeeld Azië.

Airport Weeze (voorheen Flughafen Niederrhein)

Aiport Weeze is een stuk kleiner en ligt op ongeveer een uur rijden van de stad Düsseldorf vandaan. Het zit dichter op de Duitse landsgrens met Nederland en België. Vanuit Airport Weeze vertrekken voornamelijk Europese vluchten van kleinere budgetmaatschappijen zoals Ryanair.

 

Let dus goed op van welke luchthaven je vertrekt bij het boeken van tickets. In deze blog maak ik ook een onderscheid en bespreek ik het parkeren bij beide vliegvelden. Eerst geef ik parkeren in Düsseldorf Airport tips en vervolgens leg ik uit hoe het zit met parkeren bij luchthaven Düsseldorf Weeze.

dusseldorf luchthaven parkeren

Internationale Luchthaven Düsseldorf parkeren tips

Voordelig parkeren bij luchthaven Düsseldorf in de buurt is mogelijk bij verschillende parkings die net buiten het vliegveld liggen. Hieronder heb ik ze op een rijtje gezet:

FLYPA

FLYPA staat voor Fly and Park Service. Je hebt hier de keuze om zelf de auto te parkeren bij luchthaven Düsseldorf in de buurt, op een buitenterrein of overdekt. De gratis shuttle brengt je binnen 5 minuten naar het vliegveld. Het is ook mogelijk om voor valet parking te gaan. In dat laatste geval moet je rechtstreeks naar de luchthaven rijden, waar een medewerker van FLYPA klaarstaat om je auto naar de eigen parkeerplaatsen te rijden.

Prijzen en beschikbaarheid: ParkosParkCare

 • Adres: Kieshecker Weg 153, 40468 Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 45); zelf parkeren binnen (€ 75); valet parking binnen (€ 65)

My-Parkdus

Ook bij My-Parkdus valt er te kiezen uit zelf parkeren bij luchthaven Düsseldorf (binnen of buiten) of valet service. Met valet parking rijd je direct naar het vliegveld, waar je auto door een medewerker naar de garage wordt gebracht. Kies je ervoor om zelf te parkeren, dan rijd je met de gratis shuttleservice naar de terminals. Dit ritje duurt slechts 5 minuten!

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkCare

 • Adres: Kieshecker Weg 134, 40468 Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 40); zelf parkeren binnen (€ 55); valet parking buiten (€ 50); valet parking binnen (€ 65)

parkeren vliegveld dusseldorf

Park Luxus

Park Luxus biedt lang parkeren bij luchthaven Düsseldorf in de buurt voor een prima prijs: € 40 per week. Ook valt er te kiezen tussen zelfservice (waarbij je met de gratis shuttle binnen een paar minuten bij de vertrekhallen staat) of valet parking.

Prijzen en beschikbaarheid: Mobian – ParkCare

 • Adres: Kieshecker Weg 132, 40468 Düsseldorf
 • Prijs per week: vanaf € 40

RelaxPark

RelaxPark biedt brede opties aan: zelf goedkoop parkeren bij luchthaven Düsseldorf in de buurt (vanaf € 42 per week) of gebruikmaken van de valet service (vanaf € 54 per week). Daarnaast heb je ook de keuze tussen overdekt of buiten parkeren. Het parkeerterrein ligt op 2 minuten rijden van het vliegveld vandaan, dus als je kiest voor de shuttleservice, ben je er binnen no time!

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkos

 • Adres: Kieshecker Weg 128, D-40468, Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 42); zelf parkeren binnen (€ 73); valet parking buiten (€ 54); valet parking binnen (€ 83)

parkeren duseldorf international

Spotpark

Bij Spotpark kies je wederom uit meerdere opties als je gaat parkeren bij Düsseldorf Airport in de buurt: zelf parkeren of valet parking. Beide zijn zowel binnen als buiten mogelijk. Bij het valet parkeren moet je – zoals bij de andere parkeergarages met valet – rechtstreeks naar de luchthaven rijden, waar een medewerker klaarstaat om je auto te parkeren. Kies je ervoor om zelf te parkeren en met de gratis shuttledienst mee te gaan, dan ben je binnen 5 minuten bij het vliegveld.

Prijzen en beschikbaarheid: Mobian – ParkCare

 • Adres: Kieshecker Weg 128, 40468, Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 42); zelf parkeren binnen (€ 73); valet parking buiten (€ 52); valet parking binnen (€ 83)

ParkenFlughafen DUS

Ook ParkenFlughafen DUS biedt volop mogelijkheden om te parkeren als je met de auto naar Düsseldorf Airport reist. Je hebt de keuze om je voertuig overdekt of buiten neer te zetten. De shuttlebus doet er een kwartier over om naar de luchthaven te komen, dus deze parking ligt iets verder weg dan de meeste andere parkeergarages van deze lijst. ParkenFlughafen DUS is daarom ook voordelig: je betaalt maar € 35 per week, dus is het een goede optie voor goedkoop parkeren bij Düsseldorf Airport.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkCare

 • Adres: Leuschstraße 4, 41460 Neuss
 • Prijs per week: vanaf € 35

luchthaven dusseldorf parkeren

ParkenFlughafen DUS Express

ParkenFlughafen DUS heeft ook een parkeergarage die een stuk dichter bij de luchthaven ligt: de ParkenFlughafen DUS Express. Deze ligt op slechts 2 minuten rijden met de shuttlebus, dus kies voor deze optie als je snel bij het vliegveld wilt zijn. Je betaalt vanzelfsprekend wel een iets hoger bedrag. Je hebt hier tevens de mogelijkheid om je auto buiten of binnen neer te zetten.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkosParkCare

 • Adres: Kieshecker Weg 120, 40468, Düsseldorf
 • Prijs per week: € 39 (buiten) of € 50 (binnen)

VIP Parken

VIP Parken biedt ook binnen en buiten parking bij luchthaven Düsseldorf in de buurt. Daarnaast is valet parkeren ook mogelijk als je direct naar het vliegveld rijdt, waarna een medewerker je auto netjes parkeert in de garage. Als je ervoor kiest om zelf je auto hier te parkeren, dan brengt de shuttle je binnen 2 minuten naar de luchthaven, want VIP Parken ligt slechts 400 meter verder. Heel dichtbij dus!

Prijzen en beschikbaarheid: Mobian – ParkCare

 • Adres: Parsevalstraße 21, 40468 Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 42); zelf parkeren binnen (€ 62); valet parking buiten (€ 52); valet parking binnen (€ 72)

dusseldorf parkeren vliegveld

Park & Fly

Park & Fly zit naast VIP Parken en is dus ook erg dicht bij de luchthaven. De prijzen zijn dan ook hetzelfde als die van VIP Parken. Als je je auto hier parkeert, dan brengt de shuttlebus je binnen 2 minuten naar de terminal. Je hebt de mogelijkheid om buiten of overdekt je voertuig neer te zetten. Daarnaast biedt Park & Fly ook een valet optie aan: je rijdt dan naar de luchthaven toe en geeft je auto + sleutels af aan een Park & Fly medewerker, die je auto buiten op het terrein of overdekt parkeert op het terrein.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkosParkCare

 • Adres: Parsevalstraße 21, 40468 Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 42); zelf parkeren binnen (€ 62); valet parking buiten (€ 52); valet parking binnen (€ 72)

Flugpark DUS

Flugpark DUS werkt op eenzelfde manier als veel andere parkeermogelijkheden in dit lijstje: je kiest voor overdekt of buiten parkeren, waarna je met een shuttlebusje in 20 minuten naar de luchthaven wordt gereden. Vind je dit te ver weg? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor valet parkeren bij luchthaven Düsseldorf zelf. Je rijdt dan direct naar het vliegveld toe en een medewerker staat daar klaar om je auto te pareren. Op de terugreis wordt je auto ook weer voorgereden naar de luchthaven.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkosParkCare

 • Adres: Berliner Straße 111, 40880, Ratingen
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 36); zelf parkeren binnen (€ 46); valet parking buiten (€ 80); valet parking binnen (€ 90)

auto parkeren luchthaven Dusseldorf

Park Expert

Park Expert biedt ook verschillende manieren om je auto te parkeren bij luchthaven Düsseldorf in de buurt. De goedkoopste manier is om zelf je auto hierheen te rijden en op het buitenterrein te zetten. De shuttlebus doet er zo’n 8 minuten over om naar de terminal te rijden. Park Expert heeft daarnaast ook overdekte parkeermogelijkheden. Liever valet parking bij luchthaven Düsseldorf zelf? Ook dat kan als je je auto direct naar het vliegveld rijdt.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkosParkCare

 • Adres: Theodorstraße 290, 40472 Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 49); zelf parkeren binnen (€ 64); valet parking buiten (€ 69); valet parking binnen (€ 74)

Cleverparks

Cleverparks zit op hetzelfde terrein als Park Expert en Park am ring, dus parkeren gebeurt hier op een gelijksoortige manier. Wel is Cleverparks iets duurder dan Park Expert. Je kiest voor zelf buiten of overdekt parkeren en valet parking is ook mogelijk.

Prijzen en beschikbaarheid: Mobian – ParkCare

 • Adres: Theodorstraße 290, 40472 Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 55); zelf parkeren binnen (€ 65); valet parking buiten (€ 75); valet parking binnen (€ 85)

parkeren dusseldorf airport

Park am ring

Park am ring deelt hetzelfde adres als Cleverparks en Park Expert, dus het komt niet als een verrassing dat je hier kiest voor buiten of overdekt parkeren bij luchthaven Düsseldorf. Valet parkeren is tevens mogelijk. Qua prijzen betaal je bij Park am ring dezelfde tarieven als bij Cleverparks.

Prijzen en beschikbaarheid: Mobian – ParkCare

 • Adres: Kieshecker Weg 171, 40468, Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 55); zelf parkeren binnen (€ 65); valet parking buiten (€ 75); valet parking binnen (€ 85)

IchParkeSelber

Goedkoop parkeren bij luchthaven Düsseldorf in de buurt is mogelijk bij IchParkeSelber. Zoals de naam al zegt, parkeer je hier zelf de auto buiten of overdekt. De parkeergarage zit op 1 minuut rijden van het vliegveld af, dus met de shuttlebus sta je erg snel op de terminal.

Prijzen en beschikbaarheid: ParkCare

 • Adres: Kieshecker Weg 171, 40468, Düsseldorf
 • Prijs per week: zelf parkeren buiten (€ 35,99); zelf parkeren binnen (€ 46,99)

 

valet parking dusseldorf national

Parkeren bij luchthaven Düsseldorf zelf

Parkeren op luchthaven Düsseldorf zelf is uiteraard ook mogelijk. In totaal zijn er zo’n 20.000 parkeerplaatsen te vinden, dus er is ruimte genoeg om je auto hier neer te zetten. Wel is het goed om te weten dat vanwege de locatie goedkoop parkeren bij Düsseldorf Airport zelf eigenlijk niet mogelijk is. Wil je dus geld besparen, dan is het slimmer om je auto neer te zetten bij de parkings buiten de luchthaven.

P1, P2, P3, P7, P8: loopafstand terminals

P1 (1 minuut lopen naar terminal), P2, P3, P7 en P8 (2 minuten lopen naar terminal) zijn de parkeergarages die het dichts bij de vertrekhallen zitten. Vanzelfsprekend zijn deze garages ook het duurst: parkeren doe je hier vanaf € 175 per week! P1, P2, P3, P7 en P8 zijn dus meer bedoeld voor korte parkeerperiodes. Kijk voor de actuele tarieven en reserveringen op deze website en klik de gewenste parkeergarage aan.

P4 en P5: met de SkyTrain

P4 en P5 zitten niet op loopafstand van de terminals, maar er rijdt iedere 5 – 7 minuten wel een zogeheten SkyTrain shuttle. Dit ritje duurt slechts twee minuten en brengt je meteen naar de vertrekhallen. Lang parkeren bij luchthaven Düsseldorf in P4 en P5 is mogelijk vanaf € 70 per week. Het is dus goedkoper om je auto bij een van de eerdergenoemde parkings in de buurt neer te zetten. Kijk voor de actuele tarieven en reserveringen op deze website en klik de gewenste parkeergarage aan.

P11, P12, P22: kort parkeren

P11, P12 en P22 zijn echt bedoeld voor kort parkeren bij Düsseldorf Airport en je mag je voertuig hier maximaal 30 minuten neerzetten. Ze zitten wel dicht bij de terminals (maximaal 2 minuten lopen), dus ideaal als je afscheid van iemand neemt of iemand ophaalt. Kijk voor de actuele tarieven en reserveringen op deze website en duid de gewenste parkeergarage aan.

P23, P24, P26: lang parkeren bij Düsseldorf Airport zelf

P23, P24 en P26 zijn bedoeld voor lang parkeren op Düsseldorf Airport zelf, al betaal je hier natuurlijk wel een hoger tarief dan bij de parkeermogelijkheden die buiten het vliegveld liggen. Kijk voor de actuele tarieven en reserveringen op deze website en selecteer de gewenste parkeergarage.

parkeren dusseldorf airport

Park, Sleep & Fly arrangementen bij Internationale Luchthaven Düsseldorf

Soms heb je een supervroege vlucht en dan moet je op onmogelijke tijden naar het vliegveld komen. Het is in dat soort gevallen handiger als je kunt overnachten bij een hotel in de buurt van de luchthaven, zodat je niet zo vroeg op hoeft te staan om je vlucht te halen. Daarom bieden er een aantal hotels in de buurt van Internationale Luchthaven Düsseldorf een zogeheten Park, Sleep & Fly arrangement aan. Je slaapt dus in het hotel met gratis parkeren bij Düsseldorf Airport in de buurt!

Van der Valk Düsseldorf Airport

Van der Valk Düsseldorf Airport Hotel biedt een Park, Sleep & Fly arrangement aan voor € 119. Voor dit bedrag is een overnachting + 14 dagen gratis parkeren bij Düsseldorf Airport in de buurt mogelijk. Voor iedere dag extra parkeren betaal je € 4. Ook is de transfer van en naar de luchthaven ook inbegrepen in de prijs.

 • Adres: Am Hülserhof 57, Rath, 40472 Düsseldorf
 • Prijs: vanaf € 119

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Van Der Valk Airporthotel Düsseldorf

Leonardo Hotel Düsseldorf Airport – Ratingen

Leonardo Hotel Düsseldorf Airport – Ratingen biedt Park, Sleep & Fly aan voor € 89. Voor deze prijs mag je je auto acht dagen gratis parkeren bij Düsseldorf Airport in de buurt en de shuttlebusreis van en naar de terminal is inbegrepen. Na de achtste dag betaal je € 10 extra per dag voor parkeren.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Leonardo hotel Düsseldorf park sleep fly luchthaven dusseldorf

Relaxa Hotel Airport Düsseldorf

Vanaf €119 is een Park, Sleep & Fly arrangement te boeken bij het Relaxa Hotel Airport Düsseldorf. Voor deze prijs mag je je auto voor 22 dagen parkeren op het terrein en uiteraard brengt de shuttlebus je vanaf en naar de luchthaven. Het is dus een goede deal voor een overnachting in het hotel met gratis parkeren bij Düsseldorf Airport in de buurt voor ruim 3 weken. Mooie bijkomstigheid: er zit ook een ontbijtje (koffie/thee + croissant) inbegrepen!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Relexa Hotel Düsseldorf Ratingen

Hotel Holiday Inn Express Düsseldorf City Nord

Op vijftien minuten van Düsseldorf Airport ligt dit hotel in een rustige omgeving. De pendeldienst rijdt van 4 uur ’s morgens tot 0.00 uur naar en van het vliegveld. Bij dit park sleep fly-arrangement is een uitgebreid ontbijt inbegrepen. De kamers zijn schoon en netjes en het personeel is erg vriendelijk en servicegericht.

 • Adres: Mercedesstrasse 14, Düsseltal, 40470 Düsseldorf
 • Prijs: vanaf €162,-

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

hotel luchthaven dusseldorf holiday inn express dusseldorf city nord

Airport Weeze parkeren tips

Parkeren bij luchthaven Düsseldorf Weeze gaat alleen bij de drie officiële parkings: P1, P2 en P3. Alles zit in de buitenlucht, dus overdekt parkeren is niet mogelijk. Wel is er uiteraard camerabewaking, dus je auto staat hier in principe gewoon veilig.

P1

P1 ligt het dichts bij de terminal: je hoeft maar 50 meter te lopen. Je moet wel van tevoren reserveren, want men werkt hier met een kenteken herkennend systeem. Je staat dus voor de slagboom die automatisch voor je open gaat.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkosParkCare

 • Adres: Flughafen-Ring 60, 47652, Weeze
 • Prijs per week: vanaf € 88

parkeren vliegveld Weeze Düsseldorf

P2

P2 ligt iets verder weg, maar is alsnog erg dichtbij: namelijk 400 meter lopen. Het is iets goedkoper dan P1. P2 werkt ook met een kenteken herkennend systeem.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkosParkCare

 • Adres: Flughafen-Ring 1, 47652, Weeze
 • Prijs per week: vanaf € 74

P3

P3 ligt het verst weg, maar is alsnog erg dichtbij te noemen eigenlijk: 750 meter lopen naar de terminal. Het is dan ook de goedkoopste optie van de drie. P3 werkt op een gelijksoortige manier als P1 en P2 qua inrijden.

Prijzen en beschikbaarheid: MobianParkosParkCare

 • Adres: Flughafen-Ring 1, 47652, Weeze
 • Prijs per week: vanaf € 62

parkeren weeze airport

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam