Parkeren bij luchthaven Zaventem: mogelijkheden, prijs en alternatieven

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 16 augustus, 2023

Goedkoop parkeren bij Zaventem kan, maar je moet wel weten hoe!
Brussels Airport is namelijk het grootste vliegveld van België. Voor COVID-19 vertrokken hier jaarlijks ruim 26 miljoen passagiers om alle uithoeken van de wereld te ontdekken! Dit vliegveld is voor zowel Belgen als Nederlanders dan ook een populair vertrekpunt van hun reis, mede vanwege de bereikbaarheid en de goede mogelijkheden om goedkoop te parkeren bij luchthaven Zaventem. In dit artikel bespreek ik daarom wat de mogelijkheden zijn voor parkeren bij Brussels Airport, inclusief informatie hoe je er kunt geraken en actuele prijzen!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.9/5 - (63 votes)

parkeren zaventem

Hoe goedkoop parkeren bij luchthaven Zaventem?

Parkeren bij luchthaven Zaventem zelf kan natuurlijk ook. Er is namelijk een aanpalende (overdekte) parking. Deze is prima voor een paar uurtjes, maar voor lang parkeren bij luchthaven Zaventem wordt dan wel erg prijzig op deze manier. Het is een stuk budgetvriendelijker om de auto in de nabije omgeving te zetten en gebruik te maken van één de vele privé parkings in de buurt. Er zijn speciale shuttlebusjes die je van en naar de luchthaven rijden.

Hieronder is een overzicht met de mogelijkheden voor privé parking bij luchthaven Zaventem in de omgeving.

 Rangschikken op prijs (goedkoop naar duurder)

luchthaven parking brussels airport

Holiday Inn Brussels Airport Parking (buiten)

Bij het Holiday Inn hotel is het mogelijk om goedkoop je wagen te parkeren bij luchthaven Zaventem in de buurt (5 minuten rijden). De prijs voor 7 dagen parkeren is namelijk slechts €57. Het is bij dit hotel trouwens ook mogelijk om een speciaal Park, Sleep & Fly arrangement te boeken waarbij je je auto parkeert en een nacht in het hotel slaapt. Aangenaam als je bijvoorbeeld een vlucht vroeg in de ochtend hebt en/of je verder weg woont.

Er rijdt alleen tussen bepaalde tijden een shuttlebus, namelijk die van het hotel. Dat is tussen 04:00 & 10:30 en tussen 18:00 & 23:40. Buiten deze tijden dient er zelf vervoer geregeld te worden, bijvoorbeeld middels een taxi. Het treinstation van Diegem ligt op 800 meter van de parking vandaan en er is een busstation op 100 meter afstand. Reizen met het openbaar vervoer is dus ook een mogelijkheid.

Prijzen en beschikbaarheid: : Vliegen & Parkeren en Parkos

 • Adres: Holidaystraat 7, 1831 Diegem
 • Afstand tot luchthaven: 5 minuten met shuttlebus (op bepaalde tijden) of taxi
 • Parkeren prijs per week: €57

Aéropark 1000 (buiten)

Het Aéropark 1000 ligt op zeven minuten rijden van het vliegveld vandaan en er is altijd personeel aanwezig op deze parking in de buitenlucht met camerabeveiliging. Een week je auto hier neerzetten kost €60 en met de gratis shuttlebusservice word je vlot naar het vliegveld gebracht. Tijdens je reis is het eventueel mogelijk om gebruik te maken van de carwash service, zodat je auto bij terugkomst weer blinkend schoon is!

Prijzen en beschikbaarheid: ParkosVliegen & Parkeren – MobianParkcare

 • Adres: Rue de Verdun 679, 1130 Haren
 • Afstand tot luchthaven: 7 minuten met shuttlebus
 • Parkeren prijs per week: €60

parking zaventem

Star Parking (binnen)

De zeer goed beoordeelde parkeeraanbieder in Machelen biedt een shuttleservice aan. Je parkeert bij Star Parking standaard overdekt, zodat de auto beschermt is tegen weersinvloeden. Na het parkeren wordt je in 7 minuten naar de luchthaven gebracht. Er zijn extra services beschikbaar, zoals het laten wassen van de auto tijdens je vakantie. Ook is er een kinderzitje beschikbaar voor jonge kinderen in de shuttlebus.

Ook bij de valetservice van Star Parking wordt de auto overdekt geparkeerd. De chauffeur neemt de auto van je over bij de terminal, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent met parkeren.

Prijzen en beschikbaarheid: Vliegen & ParkerenParkos

 • Adres: Nieuwbrugstraat 75, 1830 Machelen
 • Afstand tot luchthaven: 7 minuten met shuttlebus
 • Parkeren prijs per week: €57 (shuttle) en € 108 (valet)

ECE Parking

Als je met een klein reisgezelschap bent is ECE Parking een goede keuze. De shuttle parking biedt namelijk de mogelijkheid om maximaal 4 personen per reservering te vervoeren in de shuttlebus. De parking en transfer is 24 uur per dag beschikbaar, waarbij je in twaalf minuten naar de luchthaven reist.

Maak je gebruik van de valetservice van ECE, dan stap je direct uit bij de luchthaven. Een chauffeur haalt uw auto op en parkeert deze op een beveiligde parking. Deze parkeerservice is zowel dag als nacht beschikbaar als je vooraf online reserveert.

Prijzen en beschikbaarheid: Vliegen & Parkeren & Parkos

 • Adres: Haachtsesteenweg 173, 1910 Kampenhout
 • Afstand tot luchthaven: 12 minuten met shuttlebus
 • Parkeren prijs per week: €59 (shuttle) en € 129 (valet)

auto parkeren luchthaven brussel

Park And Go (buiten)

Park And Go is een kleinschalige parkeerplaats die ruimte biedt voor 150 auto’s van alle formaten. Er is dag en nacht personeel aanwezig en met de shuttlebus ben je in tien minuten op het vliegveld. Je betaalt hier slechts €37 voor een week parkeren bij Brussels Airport Zaventem in de buurt.

Voor iedere reservering mogen er maximaal 4 personen mee met de shuttlebus. Reis je met meer mensen? Dan geldt er een toeslag van €8 per persoon. Ook wordt er een bedrag van €5 in rekening gebracht als toegangsprijs tot de luchthaven.

Prijzen en beschikbaarheid: ParkosVliegen & ParkerenMobianParkcare

 • Adres: Kerklaan 100, 1830 Machelen
 • Afstand tot luchthaven: 7 minuten met shuttlebus
 • Parkeren prijs per week: €37 + €5 toegangsprijs voor de luchthaven

Parkway (buiten)

Parkway ligt in dezelfde straat als de Park And Go en is een afgesloten terrein met bewakingscamera’s bij de in- en uitgang. Het verschil met Park And Go is alleen dat je bij Parkway alleen mag parkeren als je voertuig niet langer is dan vijf meter. Verder is Parkway ook 24/7 geopend en er is altijd personeel aanwezig. Ook hier betaal je voor een week parkeren €65 + €5 voor de toegangsprijs tot de luchthaven.

Prijzen en beschikbaarheid: Parkos

 • Adres: Kerklaan 125, 1830 Machelen
 • Afstand tot luchthaven: 10 minuten met shuttlebus
 • Parkeren prijs per week: €65 + €5 toegangsprijs voor de luchthaven

valet parkeren brussel luchthaven

Quick Parking Zaventem

Deze parking ligt op amper één kilometer afstand van het vliegveld en is daardoor heel vlot te bereiken. Eens je je wagen hebt achtergelaten op de Quick Parking, word je door een shuttlebusje naar de luchthaven gebracht. Deze bussen hebben trouwens geen wachttijden. Je stapt dus rechtstreeks vanuit je auto de shuttlebus in. Het personeel hier doet er dan ook alles aan zodat jij op tijd je vlucht zal halen!

 • Adres: Budasteenweg 38-42, 1830 Machelen, België
 • Afstand tot luchthaven: Maximaal vijftien minuten met het gratis shuttlebusje.
 • Parkeren prijs per week: Vanaf 44,95 euro (acht dagen).

Brussels Airport Express Parking (binnen)

Zoek je een overdekte goedkope parking bij luchthaven Zaventem in de buurt? Dan deze Express Parking Luchthaven Brussels een goede optie, want je betaalt hier €72 voor een week. De shuttlebus rijdt 24/7 van en naar de luchthaven toe in slechts vijf minuten. Je auto staat dan binnen in een parkeergarage die geschikt is voor auto’s met maximale afmetingen van 4,88 m lengte x 2,18 m breedte x 1,76 m hoogte. Wel kan het zo zijn dat er tijdens drukke periodes geen plek meer is binnen, waardoor de auto buiten geparkeerd wordt.

Is jouw voertuig groter? Dan betaal je ter plekke 50% van het normale tarief om te kunnen parkeren bij vliegveld Zaventem in de buurt. Ook moet je je sleutel afgeven als je je auto hier achterlaat. Liever direct bij de luchthaven uitstappen? Maak dan gebruik van de valetservice.

Prijzen en beschikbaarheid: : Vliegen & Parkeren en Parkcare

 • Adres: Hoogstraat 206, 1930 Zaventem
 • Afstand tot luchthaven: 5 minuten met shuttlebus
 • Parkeren prijs per week: €72 (shuttle) en €120 (valet)

lang parkeren zaventem

Parking City (binnen)

Voordelig parkeren op korte afstand van de luchthaven doe je bij Parking City. Het parkeren gaat in combinatie met een shuttleservice, waarbij je na het parkeren in slechts 4 minuten naar de luchthaven gebracht wordt. Standaard parkeer je overdekt, waardoor je auto beschermt is tegen weersinvloeden.

Rijd je een elektrische auto? Deze kun je ter plaatse ook laten opladen tegen een toeslag. Daarnaast kun je ook de auto laten wassen tijdens je reis, zodat deze weer schoon is bij terugkomst. Het parkeerterrein is afgesloten en voorzien van camerabewaking en een wachtruimte.

Prijzen en beschikbaarheid: Vliegen & ParkerenParkos

 • Adres: Witloofstraat 73, 1130 Brussel
 • Afstand tot de luchthaven: 4 minuten met de shuttlebus
 • Parkeerprijs per week: € 115

parkeren luchthaven zaventem parking

Op afstand goedkoop parkeren bij Brussels Airport

Op afstand parkeren in Brussels Airport bij de eigen parkeergarages is ook een mogelijkheid. P Discount 1 & 2 en Car Hotel zitten tien minuutjes verder en zijn bereikbaar met de gratis shuttlebus. Deze rijdt bovendien 24 uur per dag. Je moet wel reserveren (dat kan hier) voor minimaal één dag.

Voor P Discount 1 & 2 betaal je €15 en voor het Car Hotel €17 per dag.
De prijs per dag wordt voordeliger naarmate je meerdere dagen reserveert. Voor long term parking bij Brussels Airport is dit dus een goede optie. De parkeerplaatsen van P Discount 1 & 2 zijn onbemand, maar bij Car Hotel is er wel beveiliging aanwezig.

 • Adres P Discount 1 & 2 en Car Hotel: Bataviastraat 122, 1820 Melsbroek (volg plaatselijke bordjes)
 • Prijs per week: P Discount 1 & 2 kost € 54;
  Car Hotel kost € 98 per week (voor actuele tarieven van deze parkings bij luchthaven Zaventem en reserveren kijk je op de website)

brussels airport parking

Parkeren bij luchthaven Zaventem zelf

Parkeren bij luchthaven Zaventem zelf kan ook, al moet ik er meteen bij zeggen dat dit de duurste optie is. Is dat geen probleem voor jou? Dan is dit natuurlijk wel de makkelijkste en snelste manier om je auto te parkeren bij luchthaven Zaventem.
In totaal is hier ruimte voor ruim 10.000 wagens en de parkeergarages zijn onderverdeeld in verschillende zones.

P1 Front (3 minuten lopen naar terminal), P1 Fast zone (1 minuut naar terminal), P2 economy, P3 holiday (beiden 4 tot 6 minuten naar terminal) en Reservation (6 minuten naar terminal).
De prijzen verschillen echt per zone, dus kijk voor de actuele tarieven op de website van Zaventem Airport. Bij P1, P2 en P3 is reserveren optioneel, maar zoals de naam Reservation al doet vermoeden, is het hier wel noodzakelijk om een plekje op de parking bij Brussels Airport te reserveren.

 • Adres P1, P2, P3 en Reservation: Kruispunt A201/Vilvoordelaan te 1930 Zaventem, volg de pijlen naar P1, P2 of P3
 • Prijs per week: Parkeren op luchthaven van Zaventem en de tarieven die erbij horen zijn erg verschillend, afhankelijk van welke parking je precies kiest en de parkeerduur.
  De prijzen beginnen bij €96 (Reservation) en lopen op tot €182 (P1 Fast zone), dus kijk voor de precieze prijzen op de website.

Verder is er ook een Lock Parking (4 minuten naar terminal) en een VIP Parking (1 minuut naar terminal). Beiden zijn beveiligde parkings waar je geniet je van extra services zoals valetparking (alleen bij VIP), carwash en verzekering tegen diefstal en schade. Je kunt Lock Parking en VIP Parking online reserveren.

Momenteel is alleen P2 geopend en zijn P1 (inclusief VIP Parking) en P3 gesloten vanwege COVID-19, maar de verwachting is dat deze weer open gaan zodra het luchtverkeer weer op gang komt en er meer passagiers komen om te parkeren.


valet parkeren luchthaven Zaventem

Kiss & Ride: kort parkeren bij Brussels Airport

Het is ook mogelijk om kort te parkeren bij luchthaven Zaventem, bijvoorbeeld om iemand af te zetten. Dit wordt ook wel Kiss & Ride genoemd.

Kiss & Ride: drop-off zone (maximal 10 minuten)

Als je Kiss & Ride letterlijk neemt, dan is er een gratis drop-off zone (op 5 minuten lopen van de vertrekhal) aan de voorkant van de luchthaven.
Je mag er maximaal tien minuten stilstaan, de chauffeur mag de wagen niet verlaten en de bedoeling is dat je vrijwel meteen weer wegrijdt zodra de passagier uitgestapt is.

Sta je langer dan tien minuten stil? Dan betaal je €10 + €2 per bijkomende minuut. Ook mag je als bestuurder slechts één keer per uur gebruikmaken van de gratis tien minuten in de drop-off zone.

Kiss & Ride: uitgebreid afscheid (maximaal 1 uur)

Wil je wat de langer de tijd hebben om afscheid te nemen van elkaar? Dan is het ook mogelijk om bij parking P1, P2 of P3 de auto te parkeren bij luchthaven Zaventem.
Je betaalt dan het speciale Kiss & Ride tarief van €2 per 30 minuten voor een parkeerduur van maximaal 1 uur.

Eerste 30 minuten gratis met Pcard+

Vraag je de Pcard+ aan, dan mag je de eerste 30 minuten gratis parkeren in luchthaven Zaventem bij de parkings P1, P2 en P3 als je iemand afzet.
De Pcard+ is gratis aan te vragen, maar houd ter plekke de tijd wel goed in de gaten. Deze kaart is namelijk gelinkt aan je kredietkaart en als je ook maar één minuut te laat naar buiten rijdt, dan betaal je meteen voor het hele uur.

parkeren luchthaven Zaventem

Geen auto? Hoe kom ik dan bij Brussels Airport?

Heb je geen rijbewijs, geen auto ter beschikking en/of kan niemand je halen/brengen? Of heb je gewoon geen zin om naar een parking in luchthaven Zaventem te zoeken en je auto daar achter te laten? Dan zijn er gelukkig ook andere manieren om naar het vliegveld te komen.

Per trein

Het treinstation van Brussels Airport ligt direct onder de vertrek- en aankomsthallen en bereik je per roltrap of lift. Als je uitstapt op dit station, dan moet je je treinticket bij de hand houden. Je moet dit namelijk scannen bij de toegangspoortjes om de luchthaven binnen te komen. Je hebt namelijk een meerprijs betaald (de zogeheten ‘Diabolotoeslag‘) om hier te mogen uitstappen. Deze toeslag bedraagt € 5,40 voor een enkele rit.

De meeste Belgische steden rijden rechtstreeks of met enkele tussenstoppen naar het vliegveld van Zaventem. Ben je benieuwd of en wanneer de trein vanuit jouw stad ook erheen rijdt? Check dan de dienstregeling in real time.

Per bus

Luchthaven Zaventem is ook goed te bereiken per bus. Er zijn meerdere opties mogelijk:

Kom je uit de regio Brussel, dan neem je de bussen van De Lijn. De lijnen 272, 471 (Brussel-Noord treinstation); 359, 659 (Metrostation Roodebeek); 820 (Brussels Expo) en 620 (NAVO) komen langs het vliegveld.

Ook is er een Ringtrambus die vanuit platform D vertrekt en rijdt op het traject van lijn 820 tussen Brussels Airport en het ziekenhuis in Jette. Deze route is een snelle en frequente verbinding (doordeweeks rijdt hij iedere 15 minuten) naar de hele Vlaamse Rand.

De Aiport Line van MIVB (vertrek platform C) rijdt binnen 30 minuten van Luchthaven Zaventem naar de Europese wijk en brengt je langs de winkels in de bovenstad.

Verder zijn er een aantal regionale lijnbussen met de bestemmingen Mechelen (lijn 681, 682, 683, 686); Leuven (lijn 616, 651, 652); Vilvoorde (lijn 282, 621, 683, 820, 821); Merchtem (lijn 821); Jette (lijn 820); Diegem (lijn 272, 282, 620, 621); Haacht (lijn 660) en Groenendaal (lijn 830).
Kijk op de website van De Lijn voor actuele vertrektijden.

Vervoersbewijs bus naar luchthaven Zaventem

Reis je frequent met de bus tussen de luchthaven en de rest van Brussel? Dan is een abonnement of 10-rittenkaart van “Go2City” het voordeligst.

Zo’n rittenkaart is voordeliger dan iedere keer je wagen parkeren bij de luchthaven Zaventem, dus zeker het overwegen waard als je regelmatig het vliegtuig neemt. Heb je eenmalig een vervoersbewijs nodig, dan is dit te verkrijgen bij de GO-verkoopautomaten, waar je betaalt met Maestro, kredietkaart of contant geld.

In de bus zelf kun je ook een kaartje kopen. Deze optie is wel duurder dan het kaartje uit de automaat en je betaalt contactloos met je bankkaart.

Snelbussen (naar verschillende Belgische steden en buurlanden)

Wil je met de bus naar Brussels Airport, maar woon je niet in de regio Brussel? Dan zijn er ook snelbussen of intercitybussen die je naar verschillende Belgische steden en zelfs naar buurlanden brengen. Handig voor bijvoorbeeld Nederlanders die graag via luchthaven Zaventem willen reizen en hun auto niet willen achterlaten bij een parking bij luchthaven Zaventem.

De Flixbus is ook een optie. Deze vertrekt van de P16 parking in Brussels Airport (speciaal voor reisbussen) en brengt je binnen België naar Brussel, Brugge of Charleroi.
In Nederland stopt de Flixbus onder meer in Amsterdam, Den Haag en Maastricht.
Verder rijdt de Flixbus zelfs naar Frankrijk (Parijs, Rijsel) en Duitsland (onder andere Dortmund, Aachen en Keulen).

Voor actuele prijzen raad ik aan om op de website van Flixbus te kijken, want deze verschillen nogal per dag.

Ook BlaBlaCar rijdt je per bus van en naar de luchthaven. Deze bussen vertrekken wederom van de P16 parking in Brussels Airport Zaventem.
BlaBlaCar rijdt naar Antwerpen, Gent, Namen, Aarlen en Luik.
Verder stopt hij ook in Nederland (Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport), Frankrijk (Parijs, Airport CDG, Rijsel), Duitsland (Aachen, Keulen) en Luxemburg.

Voor actuele prijzen en vertrektijden kijk je op de website van BlaBlaCar.

Normaliter rijdt de Airport Express elke dag op ieder uur rechtstreeks tussen Antwerpen en Zaventem Airport. Echter is deze bus vanwege Covid-19 tijdelijk opgeschort. Houd dus de website van Airport Express in de gaten wanneer deze weer wordt hervat.

Als je met het openbaar vervoer wil reizen en mag kiezen tussen trein en bus, dan zou ik persoonlijk voor de trein kiezen. Dit omdat de trein op een hogere snelheid rijdt dan een bus en meestal minder haltes heeft, waardoor je ook sneller op de eindbestemming bent. Bovendien is het ook comfortabeler reizen.

Per taxi

De taxi is uiteraard ook een optie en er zijn verschillende taxibedrijven die richting Zaventem Airport rijden. Los van waar je vertrekpunt is en welke tarieven er precies gehanteerd worden, is een taxirit meestal één van de duurdere opties. Het voordeel is echter weer dat het erg comfortabel is, want je wordt thuis (of waar je ook maar wil) opgehaald en rechtstreeks afgezet bij de vertrekhallen.

Besluit je om met de taxi naar het vliegveld te gaan? Neem dan apps zoals Uber ook in overweging. Het voordeel van dergelijke apps ten opzichte van de “traditionele” taxi is dat je van tevoren duidelijk inzicht hebt in hoeveel de rit zal kosten.
Dit in tegenstelling tot de meeste taxiritjes, waarbij je vaak pas aan het einde het verschuldigde bedrag te zien krijgt.

met de trein naar brussel luchthaven

Park, Sleep & Fly: overnachten en parkeren bij luchthaven Zaventem

Heb je een vlucht die erg vroeg in de ochtend vertrekt? Of woon je verder weg van Brussels Airport en wil je liever een dagje eerder komen, zodat je op de dag van vertrek niet zo hoeft te haasten? Dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Park, Sleep & Fly mogelijkheden die sommige hotels aanbieden.

Deze hotels met parking bij luchthaven Zaventem in de buurt bieden een mogelijkheid om dus je auto veilig te parkeren bij vliegveld Zaventem in de buurt gedurende je reis. Er rijdt dan een shuttlebus heen en weer van het hotel en Brussels Airport.

Hieronder lees je waar te parkeren bij luchthaven Zaventem als je je auto bij het hotel wilt achterlaten.
Meer info nodig? Lees dan ook dit artikel: Hotels bij luchthaven Zaventem.

Sheraton Brussels Airport Hotel

Het Sheraton Brussels Airport Hotel is de enige accommodatie die zich op het vliegveld zelf bevindt en de terminal ligt op slechts 39 stappen! De auto parkeren bij luchthaven Zaventem en je vlucht halen wordt dus wel heel makkelijk zo. Verder zijn alle kamers “soundproof” gemaakt, dus je hebt een goede nachtrust en geen last van luchtverkeersgeluiden.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

 • Adres: Leopoldlaan, 1930 Zaventem (ga naar parkeerplaats P2, level 5 en volg de bordjes met “Sheraton” om op de parkeerplaats van het hotel te komen)
 • Prijs per nacht voor overnachting: vanaf €120
 • Prijs per dag voor parkeren: €20 (maximaal 30 dagen)

Crowne Plaza Brussels Airport

Het Crowne Plaza Brussels Airport ligt drie km van de luchthaven vandaan en biedt parkeerplaatsen waar goedkoop parkeren bij luchthaven Zaventem in de buurt mogelijk is vanaf €13 per dag.

In principe zit er geen maximum aan het aantal dagen, dus dit hotel en de bijbehorende parking is ook bedoeld voor lang parkeren in de buurt van luchthaven Zaventem. Vraag het voor de zekerheid wel even na als je besluit te boeken! Je neemt vervolgens de gratis shuttlebus. Houd er alleen wel rekening mee dat deze shuttle niet 24/7 is. Hij rijdt namelijk van 6:00 tot 23:52 uur tweemaal per uur (iedere 25 minuten).

Tijdens het hoogseizoen van 1 april tot en met 30 september begint de shuttledienst om 4:00 uur. Buiten deze tijden wordt aangeraden om een taxi te boeken (kost ongeveer €10 – €15 naar Zaventem Airport).

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

 • Adres: Da Vincilaan 4, 1831 Zaventem
 • Prijs per nacht voor overnachting: vanaf €89
 • Prijs per dag voor parkeren: €13 (geen maximum aantal dagen)

Van der Valk Hotel Brussels Airport

Bij het Van der Valk Hotel Brussels Airport is het mogelijk om een speciaal Park, Sleep & Fly arrangement te boeken. Je slaapt dan een nachtje in het hotel en parkeert je auto twee weken gratis in de bijbehorende parking bij luchthaven Zaventem in de buurt. Daarna geldt er een tarief van €15 per dag. Van en naar het hotel rijden er 24/7 gratis shuttlebusjes.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

 • Adres: Culliganlaan 4b, 1831 Diegem
 • Prijs per nacht voor overnachting: vanaf €104
 • Prijs voor parkeren: indien je het Park, Sleep & Fly arrangement boekt, parkeer je de eerste twee weken gratis. Daarna €15 per dag.

NH Brussels Airport

Ook het NH Brussels Airport biedt Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Je mag je auto maximaal 15 dagen parkeren als je een overnachting boekt. De gratis shuttlebus rijdt niet 24 uur per dag, maar vanaf 5:00 – 00:30 uur. Buiten deze tijden wordt aangeraden om een taxi te nemen (kost ongeveer €10 – €15).

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

 • Adres: De Kleetlaan 14, 1831 Diegem
 • Prijs per nacht voor overnachting: vanaf € 104
 • Prijs voor parkeren: indien je het Park, Sleep & Fly arrangement boekt, parkeer je de auto 15 dagen gratis. Langer is niet mogelijk.

Holiday Inn Brussels Airport

Boek het speciale Park, Stay & Go pakket bij Holiday Inn Brussels Airport. Je parkeert je auto dan voor maximaal 15 dagen gratis als je hier overnacht. Voor iedere extra dag betaal je €18,50. De shuttlebus rijdt tijdelijk niet vanwege COVID-19, maar het treinstation van Diegem ligt op 800 meter van het hotel vandaan.

Ook is er een busstation op 100 meter afstand. Dit hotel biedt trouwens wel parking voor de luchthaven Zaventem, zonder dat je in het hotel hoeft te overnachten. Deze mogelijkheid heb ik eerder in dit artikel al benoemd.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

 • Adres: Holidaystraat 7, 1831 Diegem
 • Prijs per nacht voor overnachting: vanaf €98
 • Prijs voor parkeren: eerste 15 dagen gratis bij het Park, Stay & Go arrangement. Daarna €18,50 per dag.

ibis Hotel Brussels Airport

Met het Park, sleep & fly arrangement van het ibis Hotel is parkeren bij luchthaven Zaventem in de buurt voor zeven dagen gratis (langer is niet mogelijk) als je een overnachting boekt. Dit arrangement is dus vooral bedoeld voor relatief kort parkeren bij luchthaven Zaventem. Normaliter zou er een pendelbusje rijden, maar momenteel niet vanwege COVID-19. Aangeraden wordt om een taxi naar de luchthaven te nemen (kost ongeveer €17).

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

 • Adres: Bessenveldstraat 17, 1831 Diegem
 • Prijs per nacht voor overnachting: vanaf € 70
 • Prijs voor parkeren: 7 dagen gratis bij het Park, sleep & fly arrangement. Langer parkeren is niet mogelijk.

Novotel Brussels Airport

Ook het Novotel hotel biedt een Park, sleep & fly arrangement aan waar zeven dagen gratis parkeren bij luchthaven Zaventem in de buurt mogelijk is als je een overnachting boekt. De shuttlebus rijdt van 6:00 – 22:50 uur (iedere 25 minuten). In de maanden april tot 1 september rijdt hij vanaf 4:00 uur.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

 • Adres: Leonardo Da Vincilaan 25, 1831 Diegem
 • Prijs per nacht voor overnachting: vanaf €85
 • Prijs voor parkeren: 7 dagen gratis bij het Park, sleep & fly arrangement. Langer parkeren is niet mogelijk.

parker hotel brussel luchthaven

Waarom bij luchthaven Zaventem parkeren?

Zoals je ziet, zijn er tal van mogelijkheden om naar Brussels Airport te komen. Zo is het heel handig om met de trein naar hier te pendelen, of om een taxi te nemen.

Echter is een taxi heel duur, en hanteert de NMBS erg beperkte reisschema’s (de laatste trein vertrekt al rond 22u vanuit de luchthaven en bovendien zijn de verbindingen ook niet altijd denderend…).

Een goede oplossing om al deze problemen te vermijden, is om te kiezen voor een parkeerplaats in de buurt van Brussels Airport.
Zo heb je ook geen gedoe meer met bagage, kan je gaan en terugkeren wanneer je zelf wil, heb je geen stress voor en na de reis omdat het openbaar vervoer niet mee wil, en als je met meerdere mensen reist is het vaak ook nog eens voordeliger.

De meeste parkings liggen in de buurt van luchthaven Zaventem, vaak op minder dan vijf kilometer. Met een comfortabele shuttlebus word je vlot naar het vliegveld gebracht vanwaar je rustig kan inchecken. Moesten er bovendien problemen zijn, dan zijn al deze parkeergarages altijd bereikbaar. Al dan niet op een noodnummer.
Als je liever helemaal uitgerust op reis vertrekt, dan kan ik ook een Park Sleep & Fly arrangement aanraden. Daar lees je hieronder meer over.

Brussels airport parking

De parking op de luchthaven zelf is natuurlijk wel het duurst…

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.9/5 - (63 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>