In onderhavig gegevensbeschermingsbeleid wordt in duidelijke bewoordingen uiteengezet welke gegevens deze website van zijn gebruikers verwerkt, hoe zij de gegevens van haar gebruikers optimaal tracht te beschermen en welke rechten de gebruikers kunnen uitoefenen.
Door gebruik te maken van deze en de bijhorende diensten, aanvaardt de gebruiker de gebruiken zoals omschreven in dit gegevensbeschermingsbeleid.
De gebruiker dient het gegevensbeschermingsbeleid grondig te lezen vooraleer gebruik te maken van de door deze website aangeboden diensten. Indien de gebruiker vragen zou hebben omtrent het beleid van deze website, kan hij/zij deze website schriftelijk contacteren op onderstaand adres:
Sam Van den Haute
Solleveld 49
9500 Geraardsbergen
Sam@checkoutsam.be

1. Verwerking van gegevens

1. Artikel 1. Toestemming

1.1. Middels registratie geeft de gebruiker zijn/haar toestemming aan deze website – en verwerkers die handelen in naam en/of opdracht van deze website – voor de verwerking van zijn/haar persoonsgegevens.

1.2. Indien de persoonlijke gegevens voor doeleinden worden gebruikt waarvoor de toestemming van de gebruiker vereist is, zal de gebruiker steeds om een expliciete, schriftelijke toestemming gevraagd worden.

Artikel 2. Verzameling van gegevens

2.1. Opdat deze website de in haar Algemene Voorwaarden uiteengezette diensten kan leveren, is het noodzakelijk de persoonsgegevens die de gebruiker onder meer in het kader van de nieuwsbrief aanvraag meedeelt, te verzamelen en te bewaren zolang deze website dit nodig acht of eerder: wanneer de gebruiker verzoekt om deze data te verwijderen.

Bij een aanmelding op de nieuwsbrief of een bericht op een van de blog posts dient de gebruiker een aantal gegevens in te vullen, die noodzakelijk zijn voor het ontvangen van de nieuwsbrief of voor het verwerken van je bericht, dewelke als zondanig afzonderlijk worden aangeduid. Deze verplichte gegevens zijn:
– Naam;
– Email adres;
Voorts kunnen in het kader van de aanvraag al meer gegevens worden gevraagd, zoals:
– Een eigen gekozen opmerking of bericht.

Geen van deze gegevens worden ooit openbaar gedeeld of voor andere doeleinden dan de bovenstaande gebruikt.
Alleen bij het invullen van de desbetreffende formulieren op deze website worden de gebruikersgegevens door de desbetreffende browser doorgegeven en in protocolbestanden opgeslagen. Deze gegevens zijn:

– IP-adres van de gebruiker;
– naam van de opgevraagde site;
– datum en tijdstip van opvragen;
– de referrer-URL (herkomst-URL), van waaruit de gebruiker op de opgevraagde website is gekomen;
– overgedragen hoeveelheid gegevens;
– statusmelding over het welslagen van de opvraging;
– sessie-identificatienummer.

In de zogenoemde log-in-records worden telkens als de gebruiker een offerte aanvraagt op de website de volgende gebruiksgegevens opgeslagen:
– datum en tijdstip van inloggen;
– IP-adres (Internet-Protocol adres);
– nummer van sessiecookies;
– sessie-identificatienummer.

2.2. Deze website maakt voor de web analyse gebruik van de dienst ‘Google Analytics’, een dienst van de firma Google Inc. Via de volgende link kunt u ervoor zorgen dat de opslag en verwerking van deze gegevens in de toekomst niet meer mogelijk is: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl. Via deze cookies krijgt Checkoutsam o.a. info over het aantal unieke bezoekers, de bezoekerssessies, het gebruik van de website door de bezoekers en via welk kanaal diezelfde bezoekers op Checkoutsam terecht kwamen. Google Analytics zorgt vervolgens voor een analyserapport. – Privacy beleid van Google

2.3. Deze website maakt gebruik van zogenoemde “cookies” om de online-ervaring en onlinetijd van de gebruikers individueel vorm te geven en te optimaliseren.
Deze website maakt gebruik van sessiecookies, partner- en affiliate-cookies, meetcookies alsook van permanente cookies.
De gebruiker heeft te allen tijde de mogelijkheid het plaatsen van cookies te weigeren via de instellingen van zijn/haar internetbrowser, hetgeen de door deze website aangeboden diensten nadelig kan beïnvloeden.

2.4. Deze website maakt gebruik van de Facebook-pixel om bezoekers gepersonaliseerde advertenties te kunnen bezorgen en aan ‘profiling’ te doen. Via uw persoonlijke Facebookinstellingen kan u deze verwerking verhinderen. – Privacy beleid van Facebook

2.5. Deze website maakt gebruik van Cloudflare om de beveiliging en snelheid van Checkoutsam te verbeteren. Hierdoor wordt inhoud getoond van een gedistribueerde server. – Privacy beleid van Cloudflare

2.6. Deze website maakt gebruik van YouTube: een website voor het plaatsen en het delen van video’s. Zij gebruiken cookies om data te verzamelen van individuele bezoekers om zo te zien welke voorkeuren zij genieten en welke functies zij gebruiken en hebben geselecteerd. – Privacy beleid van YouTube

2.7. Deze website maakt gebruik van Google DoubleClick. Deze website verzamelt informatie met betrekking tot advertenties die u raadpleegt vooraleer je naar deze website surft. Dit geeft Checkoutsam en derden dan weer de mogelijkheid om advertenties op maat te tonen. – Privacy beleid van Google

2.8. Deze website maakt gebruik van social media buttons. We gebruiken deze knoppen voor Facebook en Instagram om wegpagina’s te promoten (bvb. “like”, “comment”, “pin”, …) of  delen (“share”) op sociale netwerken zoals Facebook en Instagram. Deze buttons werken door middel van stukjes code van Facebook en Instagram zelf. Deze code plaatst ook cookies. Deze buttons slaan bepaalde informatie op, zodat gepersonaliseerde reclame aan jou getoond kan worden.
Gelieve het privacy beleid van deze websites door te nemen (dat geregeld kan veranderen) om te zien wat er precies met jouw gegeven gebeurd en hoe zij cookies verwerken. Deze data wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Facebook en Instagram zijn bedrijven uit de Verenigde Staten.
2.9. Checkoutsam maakt gebruikt van de volgende cookies:

Functionele cookies

NaamHerkomstFunctieBewaartijd
NIDGoogleSlaat de voorkeuren van de gebruikers op.6 maanden
PHPSESSIDPHPGebruikt door PHP om de sessie bij te houden.Sessie einde
XSRF-TOKENLaravelBied bescherming tegen CSRF attacks.Sessie einde
buldit_local_sessionLaravelWordt gebruikt om de gebruiker te onthouden zodat niet opnieuw ingelogd moet worden.Sessie einde
remember_web_LaravelGebruikt door laravel om de gebruiker te onthouden.5 jaar

CloudFlare

NaamBewaartijdFunctie
Functional
__cfduid1 yearIdentificeert vertrouwd webverkeer

 

Google Fonts

We gebruiken Google Fonts om bepaalde lettertypes weer te geven.

NaamBewaartijdFunctie
Marketing/Tracking
Google Fonts APIGeenVraagt naar IP adres van de bezoeker.

YouTube

NaamHerkomstFunctie
Marketing/Tracking
GPSSessie eindeOpslaan van de locatie data
Functionele cookies
VISITOR_INFO1_LIVE6 maandenSchatten van de bandbreedte
Statistics
YSCSessie eindeEen uniek user ID opslaan
PREF1 jaarVolgt bezoeken op verschillende websites

Facebook

NaamBewaartijdFunctie
Marketing/Tracking
actppresence1 jaarBeheert de weergavefrequentie van advertenties
fbm_1 jaarAccountgegevens opslaan
_fbc2 jaarSlaat laatste bezoek op
fbm_*1 jaarAccountgegevens opslaan
xs3 maandenBewaart een unieke sessie-ID
fr3 maandenAdvertentieweergave
_fbp3 maandenVolgt bezoeken op verschillende websites
datr2 jaarVoorkomt fraude
sb2 jaarBewaart browsergegevens
*_fbm_1 jaarAccountgegevens opslaan
Functioneel
wd1 weekBepaalt de schermresolutie
act90 dagenHoud gebruikers ingelogd
c_user90 dagenBewaar een uniek gebruikers-ID
csm90 dagenVoorkom fraude
presenceEinde sessieTracks als het browsertabblad actief is

Niet-functionele cookies

NaamHerkomstFunctieBewaartijd
__utmaGoogleGebruikt door google analytics voor gebruikers en sessies uit elkaar te halen.2 jaar
__utmzGoogleGebruikt door google analytics voor bij te houden hoe de gebruiker op de site is gekomen.6 maanden
_gaGoogleGebruikers onderscheiden voor analytics reports.2 jaar
_gatGoogleGebruikt door google analytics om de requests te versnellen.1 minuut
_gidGoogleGebruikers onderscheiden voor analytics reports.24 uur
1P_JARGoogleGebruikt voor website statistieken bij te houden1 maand
_hjIncludedInSamplehotjarGebruikt door Hotjar om te weten of een bezoeker is opgenomen in de steekproef.Sessie einde
__cfduidCloudflareGebruikt door Cloudflare om individuele clients te identificeren met een gedeeld IP adres.6 maanden
_pinterest_cmPinterestGebruikt zodat bezoekers foto’s kunnen delen met hun volgers.1 jaar
PREFYouTubeGebruikt om het aantal views van een video bij te houden.2 jaar
VISITOR_INFO1_LIVEYouTubeGebruikt om het aantal views van een video bij te houden.7 maanden
bcookieLinkedInGebruikt door LinkedIn om de browser ID bij te houden.1 jaar
lidcLinkedInGebruikt door LinkedIn voor routering.1 dag
langLinkedInGebruikt door LinkedIn om de taal van de gebruiker bij te houden.1 dag
eu_cnTwitterGebruikt om te onthouden wat de gebruiker bekeken heeft.1 jaar
guest_idTwitterGebruikt om te onthouden wat de gebruiker bekeken heeft.2 jaar
personalization_idTwitterGebruikt om gebruikers te kunnen identificeren.2 jaar
tfw_expTwitterGebruikt door Twitter zodat de gebruikers kan sharen14 dagen
DSIDdoubleclickGebruikt voor het optimaliseren van online advertenties6 uur
IDEdoubleclickGebruikt voor het optimaliseren van online advertenties9 maanden

Artikel 3. Gebruik van gegevens

Deze website houdt de persoonsgegevens bij een externe partij bij (Mailchimp) en houdt de persoonsgegevens zelf niet bij.
In geval van foutief meegedeelde informatie of geen reactie kunnen gegevens alsnog voor volgende doeleinden worden gebruikt:
a. Het contacteren van deze personen in het kader van het alsnog vermelden van de juiste gegevens;
b. Het naar behoren en/of optimaal verlenen van klantenondersteuning;
c. Opsporen en verhinderen van onrechtmatige handelingen of activiteiten in strijd met de Algemene Voorwaarden van deze website.

Artikel 4. Delen met derden

4.1. Persoonsgegevens worden slechts ongeanonimiseerd aan derden verstrekt:
– Indien dit noodzakelijk is om de geboden service te verlenen (bijv. het boeken van een reis bij een partij waar deze website mee samenwerkt);
– Indien de gebruiker zijn/haar uitdrukkelijke toestemming hiervoor gegeven heeft (bijv. bij het publiceren van een review);
– Wanneer het verstrekken op grond van de betreffende wettelijke bepalingen is toegestaan voor een specifieke hiertoe wettelijk bevoegde instantie (bijv. in het geval van een onderzoek van de overheid).

4.3. Externe dienstverleners van deze website die in naam en opdracht van deze website diensten verlenen, teneinde de dienstverlening mogelijk te maken, worden niet als derde beschouwd.

4.4 Tracking cookies geplaatst door derden kunnen worden verwijderd. Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden voor o.a. advertenties of affiliate doeleinden. Deze cookies kunnen centraal worden verwijderd via Your Online Choices. Op deze manier worden ze niet meer bij websites van derden teruggeplaatst.

Artikel 5. Online Marketing en partnerprogramma’s

Checkoutsam neemt deel vaan verschillende partnerprogramma’s. Dat wil zeggen dat deze website naar externe websites, online shops of andere online dienstverleningen kan verwijzen. Wanneer iets wordt aangekocht via deze website, ontvangt Checkoutsam een commissie.

Om dit doel te bewerkstelligen, worden cookies gebruikt. Wanneer een link van deze partijen wordt geopend, plaatsen onze partners Cookies. Door deze cookies kunnen deze partnerwebsites zien dat de bezoeker vanuit Checkoutsam komt, zodat ons een correcte commissie kan worden gegeven indien er ook een verkoop gebeurt of offerte wordt aangevraagd.

Al deze partnerwebsites hebben hun eigen richtlijnen en beleid met betrekking tot cookies en privacy. Om exact op de hoogte te zijn wat er precies met gegevens gebeurt indien één van deze externe website wordt bezocht kan je terecht op het cookie en privacy beleid van de desbetreffende websites.

Checkoutsam werkt samen met deze partnerprogramma’s:

Artikel 6. In- en uitschakelen van cookies

Via je internetbrowser kunnen cookies automatisch of handmatig worden verwijderd. Alsook kan je zelf aangeven of bepaalde cookies geplaatst mogen worden of niet.

2. Beveiliging van gegevens

1. Artikel 5. Beveiliging van gegevens

5.1. Met behulp van passende technische en organisatorische maatregelen wordt een maximale gegevensbeveiliging nagestreefd. Dit is een middelenverbintenis in hoofde van Sam Van den Haute.
Alle informatie die de gebruiker ingeeft bij de offerteaanvraag op deze website is gecodeerd. Deze codering verzegelt de dataoverdracht tussen de internetbrowser van de gebruiker en de webserver van deze website en voorkomt zo misbruik van deze gegevens. De coderingstechniek die hierbij wordt gebruikt is een SSL-versleuteling.

3. Rechten van de betrokkene

1. Artikel 6. Rechten van de betrokkene

6.1. Recht op inzage – informatie
Deze website heeft haar beleid in onderhavig document in duidelijke bewoordingen trachten uiteen te zetten. De gebruiker heeft evenwel het recht, middels schriftelijk verzoek, met redelijke tussenpozen, bijkomende inlichtingen in te winnen over de gegevens die voor zijn/haar persoon bij deze website zijn opgeslagen, over hun herkomst, over het doel waarvoor ze kortstondig bewaard worden en over de ontvanger aan wie de gegevens worden doorgegeven.

6.2. Recht tot bezwaar
De gebruiker behoudt het recht om de gegeven toestemming te allen tijde geheel of gedeeltelijk in te trekken, hetgeen kan leiden tot de onmogelijkheid om nog verder van de diensten van deze website gebruik te maken.
Tevens heeft de gebruiker het recht bezwaar te maken tegen het gebruik van zijn/haar gegevens voor direct marketing doeleinden.
Hiertoe volstaat een schriftelijk verzoek onder vermelding van: (1) De bij deze website opgegeven e-mailadressen.
Eventuele klachten kunnen ingediend worden bij de gegevensbeschermingsautoriteit.

6.3. Recht op rectificatie
De gebruiker heeft het recht te allen tijde zijn/haar gegevens te corrigeren via een nieuwe offerteaanvraag.

6.4. Recht op verwijdering
De gebruiker heeft het recht te allen tijde rectificatie of verwijdering te eisen van zijn/haar bij deze website opgeslagen persoonsgegevens. Let wel op dat deze gegevens onmiddellijk worden verder gestuurd naar geïnteresseerde partijen en aldus onmiddellijk na aanvraag ook weer van de servers en inboxen worden verwijderd.
Hiertoe volstaat een schriftelijk verzoek onder vermelding van: (1) De bij deze website opgegeven e-mailadressen. Het recht tot het verwijderen van uw persoonsgegevens kan echter beperkt zijn door wettelijke bewaarverplichtingen die op deze website rusten.

Verdere algemene voorwaarden

4. Intellectuele eigendomsrechten

De inhoud van deze site, met inbegrip van de merken, logo,s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Sam Van den Haute of rechthoudende derden. Voor het gebruik van fotomateriaal en/of teksten is er steeds uitdrukkelijke toestemming nodig.

5. Aankopen van reizen, tours e.d.

Op deze website is het mogelijk reizen en excursies (tours) aan te kopen bij derden. Sam Van den Haute werkt hiervoor samen met externe partners die deze aanvragen behandelen. De aanbiedingen die terug te vinden zijn op deze site worden ingeladen via externe iframes. Sam Van den Haute is niet verantwoordelijk van de inhoud van deze externe aanbiedingen en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het gebruikmaken van deze diensten noch voor eventuele fouten die in deze aanbiedingen worden getoond. Raadpleeg hiervoor de algemene voorwaarden van de externe partners.

6. Aansprakelijkheid

De informatie op deze website is van algemene aard. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en kan dus niet als een persoonlijk, professioneel of juridisch advies aan de gebruiker worden beschouwd.
Sam Van den Haute levert grote inspanningen opdat de ter beschikking gestelde informatie volledig, juist, nauwkeurig en up-to-date zou zijn. Ondanks deze inspanningen kunnen onjuistheden zich voordoen in de ter beschikking gestelde informatie. Indien de verstrekte informatie onjuistheden zou bevatten of indien bepaalde informatie op of via de site onbeschikbaar zou zijn, zal Sam Van den Haute de grootst mogelijke inspanning leveren om dit zo snel mogelijk recht te zetten.
Sam Van den Haute kan evenwel niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of onrechtstreekse schade die ontstaat uit het gebruik van de informatie op deze site.

Indien u onjuistheden zou vaststellen in de informatie die via de site ter beschikking wordt gesteld, kan u de beheerder van de site contacteren via het contactformulier of via sam@checkoutsam.be.
De inhoud van deze site (links inbegrepen) kan te allen tijde zonder aankondiging of kennisgeving aangepast, gewijzigd of aangevuld worden. Sam Van den Haute geeft geen garanties voor de goede werking van de website en kan op geen enkele wijze aansprakelijk gehouden worden voor een slechte werking of tijdelijke (on)beschikbaarheid van de website of voor enige vorm van schade, rechtstreekse of onrechtstreekse, die zou voortvloeien uit de toegang tot of het gebruik van de website.

Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites of pagina,s van derden, of daar onrechtstreeks naar verwijzen. Het plaatsen van links naar deze websites of pagina,s impliceert op geen enkele wijze een impliciete goedkeuring van de inhoud ervan.

7. Toepasselijk recht

Het Belgisch recht is van toepassing op deze site. In geval van een geschil zijn enkel de rechtbanken van het arrondissement Gent bevoegd.
Adres maatschappelijk zetel:
Sam Van den Haute
Solleveld 49
9500 Geraardsbergen
Belgïe
E-mail: Sam@checkoutsam.be
Ondernemingsnummer: BTW BE0840791347

CheckOutSam: Reisblog met reistips voor over de hele wereld!
WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!