Rondrijden in Aruba

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 02 juni, 2020

Het is alweer de laatste dag hier! Ondertussen leerde ik een jongen kennen, Jose, met wie ik gisteravond nog enkele sterke drankjes achterover sloeg op het strand.
Vandaag nam hij me met zijn autootje mee op verkenning door het kleine eiland. Handig dat ik voor één keer geen auto moest huren op vakantie!
We vertrokken natuurlijk veel te vroeg natuurlijk, want het was weer heel laat geworden gisteren.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


De Alto Vista kapel.

De Alto Vista kapel.

Mijn wekker stootte een afgrijselijk geluid uit na amper drie uur te hebben geslapen.
Toch bleef ik niet liggen, omdat ik echt het eiland nog een beetje meer wou gaan verkennen. Om tien uur konden we dan ook echt vertrekken en de toeristische hotspots van Aruba gaan bekijken.

We startten met een kleine tussenstop in de supermarkt om enkele energiedrankjes te kopen voor onze opkomende trip. Daarna gingen we naar de Alto Vista kapel.
We zagen een klein kapelletje op een heel afgelegen locatie in het eiland. Je kan het een beetje het Lourdes van Aruba noemen, want op de baan er naartoe vind je heel wat witte kruisbeelden die de bedevaarders een hart onder de riem moeten stoppen bij hun goddelijke voettocht.
De natuur rondom deze kleine kapel is ook heel mooi. De droge woestijn is bezaaid met cactussen in alle vormen, groottes en formaten en rijken zo ver het oog kan zien.

Spijtig genoeg is het een beetje toeristisch en komt de ene na de andere bus zijn lading toeristen voor de kapel droppen.

De 'baby bridge' is het enige wat nog overblijft van de natural bridge in Aruba.

De ‘baby bridge’ is het enige wat nog overblijft van de natural bridge in Aruba.

Na een korte fotostop gingen we verder naar een andere bekende bezienswaardigheid op het eiland. De Natural Bridge. Een brug die door de woeste zee is geschapen en nu een erg mooi uitzicht op de zee biedt. Spijtig genoeg is de oorspronkelijke brug enkele jaren geleden ingestort en vind je nu alleen nog het puin en zijn baby bridge broertje op deze plek.
De kleinere brug is nog steeds erg mooi en zeker een bezoekje waard. Al is het maar om de mooie rondomliggende natuur te zien.
Niet ver van de brug ligt ook een oud huis waar mijnwerkers in verbleven. Recht daar tegenover vind je duizenden kleine steenhoopjes die zijn opgestapeld. Toeristen begonnen er mee en het werd duidelijk verdergezet, want nu zie je letterlijk duizenden van deze hoopjes.

Met het kleine autootje ging het hier iets trager op de onaangelegde wegen die naar dit moois leidden, maar we geraakten er en gingen ook veilig weer verder.

Het laatste deel van de dag zouden we graag doorbrengen aan de volledig andere kant van het eiland. Een prachtig strand met de naam Baby Beach. Het water is er zo ondiep dat het een beetje een baby strand is…

Baby beach in Aruba!

Baby beach in Aruba!

Onderweg naar dit strand toonde Jose me nog een ander, indrukwekkender, mijnwerkers gebouw. Hier zagen we geen enkele toerist. Op de plek waar we de auto parkeerden zag je een grote, zwarte plek.
Jose vertelde me dat enkele maanden geleden een lugubere ontdekking was gedaan nabij deze plek. Een brandende auto was teruggevonden met in de koffer een lijk.
Deze creepy plek werd plots nog veel enger! Maar toch… Mooi!

Enkele tientallen minuten later kwamen we aan op het kleine, maar prachtige strand. Ik had de hele dag nog niets gegeten en het was ondertussen al na tweeën. Ik had dus grote honger.
Gelukkig was er vlakbij Baby Beach een restaurant -met als thema ‘De Flinstones’- waar we een burger konden eten.

Na mijn eten en Jose’s frieten te hebben opgeschrokt, gingen we terug in de schroeiende hitte stappen en plantten ons neer tussen één van de tentjes die op het strand stonden.
Om de warmte toch een beetje te kunnen mijden gingen we in het water en kletsten we daar lekker door over van alles en nog wat.

Om vijf uur moest Jose werken en dus namen we na onze gezellige uitstap afscheid. Spijtig soms, dat je leuke mensen zo moet achter laten.

Morgen naar Curaçao!

Kennis maken met de locals van Aruba!

Kennis maken met de locals van Aruba!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>