Snorkelen in Aruba

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 02 juni, 2020

Na een weeral veel te korte nacht moest ik vandaag om 7:45u 's morgens opstaan, naar de Renaissance Beach hostels stappen en daar opgepikt worden door De Palm Tours. Ik ging even binnen om daar te vragen waar het busje zou komen en ze vertelden me dat ik gewoon buiten zou moeten wachten. Op het afgesproken uur zag ik geen enkel busje, en ook twintig minuten later nog niet.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


Wat zul je in deze blog lezen?

4/5 - (1 vote)
Aruba heeft prachtige, tropische wateren!

Aruba heeft prachtige, tropische wateren!

Ik besloot om nogmaals binnen te gaan om te vragen of er misschien wat was misgelopen. Dit keer was de vrouw van De Palm Tours aanwezig op haar bureau en ging ik dus rechtstreeks bij haar.

Wanneer ik haar vertelde dat ik al bijna een half uur stond te wachten vertelde ze me dat die bus al lang vertrokken was.
Natuurlijk ging er wat mis… Mijn ervaring met De Palm Tours was al niet bijzonder goed, maar dat ze me nu ook echt waren vergeten vond ik toch het hoogtepunt.

Ik vertelde haar dat ik hier op tijd was en dat ik zelf de twee dametjes die naast haar bureau zaten had gevraagd waar ik moest wachten. De vrouwen verifieerden mijn verhaal maar de vrouw wou me niet geloven.

“Het busje stond daar. Ik heb het deze morgen nog gezien! Helemaal aan de zijkant van het gebouw.”

Door de korte nacht was ik nog meer geërgerd dan ik anders zou zijn, maar ik hield mijn woede voor mezelf. Hoezo had die buschauffeur dan niet even komen kijken of ik niet in de lobby zat, of buiten zat te wachten? Dat waren de instructies geweest die ik gisteren had gekregen… Bovendien had ik geverifieerd dat ik daar zou wachten, dus de chauffeur wist dat hij een klant moest meenemen.

Ik legde dit alles uit aan de vrouw met ‘Claudia’ op haar naamkaartje gespeld, maar ze zei dat het nu te laat was om de bus te laten terug te keren.
Gelukkig begon de tour pas om 09:00u vanaf een strand op enkele kilometers hier vandaan. Ik zou dus eenvoudig een taxi kunnen nemen, zei ze.

Uiteraard weigerde ik dit. Ik had immers betaald voor de pick-up en die was al niet voor me geregeld. Want in plaats van opgepikt te worden in m’n verblijfplaats had ik deze morgen al moeten lopen naar een hotel dat op zo’n drie kilometer van mijn accommodatie lag. En nu zou ik bovenop de veel te hoge som van $89 voor deze tour ook nog eens een dure taxi moeten nemen?

Arrrr! Selfie met een piratenboot. Gelukkig geen echte!

Arrrr! Selfie met een piratenboot. Gelukkig geen echte!

Ik was ongelooflijk geërgerd maar bleef wel heel beleefd. Ze belde naar haar supervisor en sprak die eerst aan in het Engels, en uiteindelijk in het Spaans.
Wanneer ze in het Spaans sprak begon ze onjuiste feiten te vertellen. De vrouw dacht immers dat ik geen Spaans verstond maar door mijn vakantie in de Dominicaanse Republiek begreep ik Spaans al heel goed.

Zo vertelde ze dat ik veel te laat was aangekomen, weigerde om mijn tour te veranderen naar een andere datum en niet voor een taxi wou betalen.
Ik rolde met mijn ogen, maar ging er verder niet op in want wanneer ze de hoorn neerlegde zei ze dat ze een taxi voor me ging regelen dat door De Palm Tours zou worden betaald.

Ik wachtte nog een kwartiertje op de taxi, Arubanen doen ook alles op hun dooie gemak, en kon dan eindelijk instappen.
De vrouw gaf instructies aan de taxi chauffeur waar ze me moest afzetten en voegde -weer in het Spaans- toe dat ik m’n bus had gemist.
Voor de taxi vertrok zei ik nog: “Om alles even duidelijk te maken. Ik heb de bus niet gemist, de bus heeft mij gemist.”
De vrouw was duidelijk verrast dat ik toch wat Spaans kon en wenste me schaapachtig een prettige tour.

Gelukkig kwam ik mooi op tijd aan en hoefde ik zelf niets te betalen.

 

Eindelijk… Snorkelen in Aruba

Op de catamaran zaten ongeveer 65 mensen. Voornamelijk Amerikanen.
Vandaag zouden we op drie plekjes gaan snorkelen.

Wanneer ik op de eerste plek in het water sprong was ik even in shock. Het water was héél erg koud. Je zou denken dat de Caraïbische wateren overal heerlijk warm zijn, maar niets is dus minder waar… Om de koude te lijf te gaan zwom ik goed door zodat ik wat warmer begon te krijgen.
Op deze eerste plek waren er heel wat kleurrijke vissen en koralen te zien. Iets verderop zag je zelf gigantische scholen sardientjes met boven hen enkele rondcirkelende pelikanen.

De rest van de dag bracht ik grotendeels door in mijn hostel. Een beetje genieten van het zwembad en de heerlijke temperaturen mag ook toch?! De volgende dagen zou ik nog meer dingen om te doen in Aruba ontdekken.

Snorkelen rond de SS Antila in Aruba.

Snorkelen rond de SS Antila in Aruba.

De tweede stop was de voornaamste reden waarom ik deze tour had overwogen. Een snorkelsessie boven de SS Antila. Een gigantisch schip dat met opzet was gezonken om zo een plek te creëren voor vissen en koralen om op te groeien.

Het water was er erg woelig en daardoor was de zichtbaarheid soms een beetje slecht, maar het bleef een geweldig zicht. De boot was veel groter dan ik dacht! Vooral het voorste deel was erg goed zichtbaar en eveneens het dichtst bij de oppervlakte gelegen.
Ik hapte een paar keer heel wat lucht binnen om vervolgens enkele meters naar beneden te zwemmen. Hoe dichter je bij de boot kwam, hoe beter de zichtbaarheid werd en hoe groter de boot ook leek te zijn. Grote troepen vissen zwemden rond de boot, en op heel wat plekken zwiepten mooie koralen mee met de beweging van het water.

Het water was ook hier ijskoud en een half uurtje later hield ik het niet meer uit en besloot ik terug op de catamaran te klimmen. Vijf minuutjes later vertrokken we naar de laatste snorkelspot.
Ik twijfelde heel lang om voor een laatste keer in het water te springen, maar besloot het niet te doen. Ik hoorde immers van alle andere mensen dat er bijna geen vissen te zien waren en dat het de minst interessante locatie was die ze hadden bezocht.

Op onze terugkeer naar het vasteland kregen we een vrij lekkere lunch voorgeschoteld. Ik nam kip, rijst en een Ariba Aruba. Een lekkere cocktail met -zo stond het op de menu- ‘te veel ingrediënten om op te noemen’.

Al bij al vond ik deze tour eigenlijk veel te veel geld ($89). Mocht je in Aruba zijn en deze ‘Snorkel Adventure’ trip willen nemen, dan raad ik je aan om het gewoon zelf te plannen.
Alle snorkelplekjes (Antilla Shipwreck, Arashi Reef en Boca Catalina) liggen heel dicht bij de kust. Je kan dus gewoon vanop het strand je snorkelspullen aantrekken en zo naar die plekjes zwemmen.

Bovendien vond ik het personeel van de Palm Tours zo onbeleefd dat ik dit bedrijf aan niemand zou aanraden…

De rest van de dag bracht ik grotendeels door in mijn hostel. Een beetje genieten van het zwembad en de heerlijke temperaturen mag ook toch?!

Selfie met de SS Antila!

Selfie met de SS Antila!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4/5 - (1 vote)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>