Tickets bezienswaardigheden Parijs: Waar kopen & hoe geld sparen?

Parijs lokt elk jaar maar liefst 30 miljoen bezoekers van over heel de wereld die allemaal de Franse hoofdstad met hun eigen ogen willen bewonderen. Tickets voor de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs gaan dan ook als zoete croissants over de toonbank, want een bezoek aan de Lichtstad zonder de Eiffeltoren of het Louvre te hebben gezien is dan ook onvolledig. Dit brengt jammer genoeg vaak ellenlange wachtrijen met zich mee, maar gelukkig zijn er manieren om die te omzeilen.
Ik vertel je dan ook graag hoe je voordelig tickets voor de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs kan kopen en daarbij ook meteen de wachtrijen overslaat.

5/5 - (8 stemmen)

Museumpas Parijs

Allereerst wil ik je op de hoogte brengen van de Parijs museumpas. Als je van plan bent de mooiste musea van Parijs te bezoeken, zoals het Louvre, het Musée d’Orsay, Versailles, Centre Pompidou, … dan zou ik gelijk een Parijs museumpas kopen.

Waarom?

Je bespaart hier niet alleen een hele hoop geld mee op tickets voor bezienswaardigheden in Parijs, maar ook zeeën van tijd. Je krijgt hier namelijk ook meteen voorrangstoegang mee tot een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. Dit zijn de verschillende formules, dus je kan zelf kiezen wat voor jou het best past:

Als je een nog uitgebreidere pas wil, kan je kiezen voor de Paris Pass. Je krijgt hiermee toegang tot dezelfde bezienswaardigheden als de museumpas Parijs, maar je kan ook nog eens gebruik maken van het openbaar vervoer en ook een dag van de hop on, hop off bus. Hij kost wel meer dan het dubbele (vanaf 132 euro p.p. voor twee dagen) van de Parijs museumpas, dus je moet zelf beslissen of die extra troeven het geld waard zijn.

museumpas Parijs

Ga je veel bezoeken? Dan is een Museumpas voor Parijs onontbeerlijk!

Tickets voor de Eiffeltoren

Als we denken aan Parijs, denken we daarbij ook meteen aan de Eiffeltoren. Ik denk dat er geen meer iconisch gebouw op deze aardbol staat dan het geesteskind van Gustave Eiffel. Kaarten voor de Eiffeltoren reserveren is dan ook essentieel, want als je tickets voor de Eiffeltoren aan de kassa wil kopen dan verlies je uren tijd van je vakantie.

Hoe kan je de eindeloze wachtrijen aan de Eiffeltoren dan overslaan? Simpel: je koopt je tickets voor de Eiffeltoren online en op voorhand! Vanaf nog geen 35 euro per persoon kan jij de Eiffeltoren bezoeken zonder aan te schuiven!

Tickets Eiffeltoren

Ik overdrijf niet als ik zeg dat de wachtrijen héél lang kunnen zijn aan de Eiffeltoren!

Tickets voor het Louvre

In 2017 trokken maar liefst 8,1 miljoen mensen naar het Louvre, waarmee het meteen het meest bezochte museum ter wereld werd. Hoewel het meer dan 38.000 fantastische kunstwerken herbergt, willen de meeste bezoekers enkel de Mona Lisa zien. Er valt echter nog zoveel meer moois te bewonderen en als je het Louvre gaat bezoeken, lees je best ook even deze aparte reisgids. Wat je ook best doet, is je tickets voor deze bezienswaardigheid van Parijs op voorhand reserveren zodat je hier ook de lange wachtrijen kan overslaan. Daarbij heb je vier keuzes:

Bij alle drie deze opties mag je de wachtrijen overslaan en meteen aan je bezoek beginnen.

Ben je jonger dan 25 jaar? Dan mag je met je Europese identiteitskaart gratis naar binnen zonder daarbij te hoeven aanschuiven.

Elke vrijdag van 18u tot 21:45u is toegang tot het Louvre gratis voor iedereen jonger dan 26. Op elke eerste zaterdag van elke maand is dit zo voor alle bezoekers, tevens van 18u tot 21:45u.
Op de dag van de Bastille (14 juli) mag iedereen heel de dag lang gratis het Louvre bezoeken. Reken wel dat je dan zeker niet alleen zal zijn!

tickets Louvre

Wil je de Mona Lisa, maar ook nog zó veel andere mooie werken, zien? Dan moet je naar het Louvre!

Tickets voor het Musée d’Orsay

Dit voormalig treinstation is mijn favoriete museum in Parijs. Naast de grote Franse meesters zoals onder meer Édouard Manet, Paul Cézanne, Auguste Rodin en Claude Monet, hangen hier ook heel wat meesterwerken van andere beroemde kunstenaars zoals onder andere Vincent Van Gogh.

Na het Louvre is dit het tweede populairste museum van Parijs, dus skip-the-line tickets voor deze bezienswaardigheid in Parijs zijn hier ook onontbeerlijk. Dit zijn je mogelijkheden:

Jongeren tot en met 25 jaar mogen op vertoon van hun identiteitskaart gratis naar binnen. De ouderen onder ons moeten echter niet treuren, want elke eerste zondag van de maand mag iedereen gratis het Musée d’Orsay bezoeken.

Tickets Musee d Orsay

Prachtige kunst in een prachtige setting!

Tickets voor de bootjes van Parijs

Als je wil genieten van een (romantische) rondvaart op de Seine, dan heb je heel wat mogelijkheden. De klassieker kost je 17 euro per persoon, maar je kan eigenlijk zo extravagant doen als je maar wenst aangezien er ook cruises op een privéboot beschikbaar zijn vanaf 245 euro per persoon.

Dit kan je trouwens ook perfect combineren met je Parijs museumpas en dan kost dat je 69 euro voor een tweedaagse pas en 84 euro voor eentje van vier dagen. Let op, dit is goed voor slechts één rondvaart tijdens deze periode, dus niet één per dag.

boottocht Parijs bezienswaardigheden tickets

Meteen meerdere bezienswaardigheden van Parijs zien? Boek dan een boottochtje op de Seine!

Tickets voor de Notre Dame

Momenteel is het door de brand jammer genoeg nog altijd niet mogelijk om de Notre Dame te bezoeken. Zodra dit weer mogelijk is, lees je het hier meteen! Om je alvast even zoet te houden kan je hier enkele foto’s bewonderen van deze prachtige kathedraal voor het noodlot toesloeg.

notre dame tickets

Het uitzicht vanaf de Notre-Dame vooraleer het noodlot toesloeg…

Tickets voor de Sainte Chapelle

Gelukkig vind je vlakbij de Notre Dame een andere prachtige bezienswaardigheid van Parijs die je wel nog kan bezoeken. De adembenemende glas-in-loodramen van de Sainte Chapelle zijn volgens mij een van de mooiste dingen om te zien in Parijs.

Ik word helemaal lyrisch als ik denk aan deze prachtige kapel en ik acht een bezoek aan de Sainte Chapelle even essentieel als een bezoek aan de Eiffeltoren. Zeker omdat een toegangsticket amper 11,50 euro per persoon kost! Uiteraard zit een bezoek ook inbegrepen in je Parijs museumpas en kunnen Europese jongeren onder 26 jaar gratis naar binnen.

Van maandag tot vrijdag van 13u tot 14:15u is dit voor iedereen het geval, wat nog langere wachtrijen dan gewoonlijk met zich meebrengt. Mijn raad: koop een skip-the-line ticket zodat je in alle rust van al deze schoonheid kan genieten!

sainte chapelle tickets

Zonder twijfel de mooiste kerk die ik al ooit zag. Een must-see, dus!

Tickets voor het Centre Pompidou

Je hebt ondertussen al wel door dat Parijs het walhalla voor kunstliefhebbers is. Daarmee mag de moderne kunst niet vergeten worden en de mooiste moderne kunstwerken vind je in het Centre Pompidou. Ironisch, aangezien het gebouw zelf door sommigen wordt beschouwd als het lelijkste gebouw van Parijs.

Als je het werk van onder meer Pablo Picasso, Marcel Duchamps en Henri Matisse wil bewonderen zonder daarbij tijd te verliezen in de wachtrijen, zijn dit je mogelijkheden voor kaartjes voor Pompidou:

Net zoals in het Musée d’Orsay, mag iedereen het Centre Pompidou op elke eerste zondag van de maand gratis bezoeken.

centre pompidou parijs design

Tal van speciale exposities en beroemde kunstwerken vind je in het Centre-Pompidou.

Tickets voor het Panthéon

Oorspronkelijk was dit een kerk gebouwd in opdracht van Louis XV, maar al snel veranderde het in een mausoleum/tempel ter ere van Frankrijk. In de crypte liggen een aantal van de belangrijkste Fransen opgeborgen (waaronder Victor Hugo en Marie Curie) en de binnenkant is ook prachtig versierd. Ook (weliswaar een kopie van) de slinger van Foucault is zeer indrukwekkend.

Het is een van de meest onderschatte bezienswaardigheden van Parijs naar mijn mening, al betekent dat jammer genoeg niet dat je het Pantheon kan bezoeken zonder daarbij te moeten aanschuiven. Tickets kosten 11,50 euro per persoon en het zit ook inbegrepen in de Parijs museumpas.

pantheon in parijs

Je leert heel wat bij over de geschiedenis van Frankrijk in dit nationale monument.

Tickets voor de Arc de Triomphe

Deze beroemde triomfboog is ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs en mag dan ook niet op het programma ontbreken. Je kan eens je de 284 treden hebt beklommen (er is geen lift) genieten van een geweldig uitzicht op de Champs-Élysées en de rest van de stad.

Zonder rondleiding kost een bezoek aan de Arc de Triomphe 13 euro per persoon, wil je graag wat meer uitleg dan betaal je net geen 30 euro voor een gegidst bezoek. Ook een bezoek aan de Arc de Triomphe zit inbegrepen in een Parijs museumpas.

Als je jonger bent dan 26 kan je de Arc de Triomphe het hele jaar door gratis bezoeken. Van 1 november tot 31 maart is dit voor iedereen het geval op elke eerste zondag van de maand.

arc de triomphe grande arche

Het uitzicht vanaf de Arc de Triomphe is fenomenaal!

Tickets voor de Catacomben van Parijs

Niet alleen in Rome, Palermo en Napels zijn er catacomben, maar ook in de Franse hoofdstad kan je ondergronds lekker griezelen.

Wegens plaatsgebrek moest in de achttiende eeuw het stoffelijk overschot van zes tot zeven miljoen mensen worden overgebracht naar hun nieuwe ondergrondse eeuwige verblijfplaats. Tijdens de Franse revolutie dikte dit aantal nog serieus aan.

Aangezien heel wat mensen zijn aangetrokken tot het lugubere, kunnen hier de wachttijden soms tot twee uur oplopen. Een skip-the-line ticket met rondleiding (vanaf 89 euro p.p.) of met audiogids (vanaf 29 euro p.p.) zijn dan ook een must. Lees ook zeker deze reisgids want er zijn een aantal dingen die je zeker moet weten wanneer je de Catacomben in Parijs gaat bezoeken.

catacomben parijs

Griezelig interessant en zeker één van die bezienswaardigheden in Parijs waar je tickets voor moet hebben!

Tickets voor Versailles

Technisch gezien ligt Versailles niet in Parijs, maar op twintig kilometer van de Lichtstad. Toch wordt het voormalige optrekje van Louis XIV mee gerekend tot belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. Hier wil ik je echt op het hart drukken om al op voorhand je Versailles tickets online te bestellen, aangezien ze even veel kosten als aan de kassa. Tenzij je bijvoorbeeld graag drie uur aanschuift…Indien je jouw tijd liever nuttiger spendeert, zijn dit de verschillende online tickets voor Versailles:

Als je jonger bent dan 26 jaar mag je gratis Versailles bezoeken. Je kan meteen naar ingang A gaan (aan het Dufour paviljoen) zodat je niet hoeft aan te schuiven.

spiegelzaal versailles

Voor mij is Versailles één van de allermooiste en meest indrukwekkende gebouwen ter wereld.

De belangrijkste tips in een notendop

  • Je hebt ondertussen al wel door dat je heel wat geld bespaart met een Parijs museumpas. Hoeveel precies? Wel, als je jouw tickets voor alle bezienswaardigheden van Parijs die ik hierboven noem afzonderlijk zou kopen (afgezien van de Eiffeltoren en de catacomben), ben je maar liefst 103,9 euro kwijt! Als je weet dat een museumpas van vier dagen 73 euro kost en een van zes dagen 83 euro en hiermee ook nog heel wat andere bezienswaardigheden kan bezoeken (meer dan 60 in totaal), is er geen enkele reden om niet voor een Parijs museumpas te kiezen.
  • Wel, er is slechts één reden: als je jonger bent dan 26 jaar. Vergeet dan zeker je identiteitskaart niet!
  • Je kon ook lezen dat je heel wat bezienswaardigheden in Parijs zonder tickets bezoeken op elke eerste zondag van de maand. Weet wel heel goed dat heel wat andere mensen dit ook willen en dat je dan nog langer aanschuift dan normaal. Ik geef persoonlijk liever geld uit om in alle rust te kunnen genieten van al dit moois (en daarvoor niet te moeten aanschuiven).
tickets bezienswaardigheden Parijs skip the line

Wil je grote drukte vermijden? Hou dan rekening met bovenstaande tips!

Als je geld wil besparen, overnacht je ook best in een jeugdherberg. Om het voor jou gemakkelijk te maken, heb ik een overzicht gemaakt van de 20 beste jeugdherbergen in Parijs, gesorteerd op prijs, faciliteiten en afstand tot het centrum.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (8 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam