Tickets Eiffeltoren: Kaartjes met of zonder gids? Prijs? Kortingskaarten?

Er zijn talloze prachtige bezienswaardigheden in Parijs, maar toch is er een die nog altijd er –ook letterlijk- bovenuit steekt. De Eiffeltoren lokt jaarlijks zeven miljoen bezoekers en je kan er dus van op aan dat kaartjes voor de Eiffeltoren bijzonder populair zijn. Je hebt echter heel wat verschillende mogelijkheden als je tickets voor de Eiffeltoren wil bestellen en ik maak je dan ook graag wegwijs in de wondere wereld van Frankrijks meest geliefde toren.

4.9/5 - (11 votes)

Voordelen van je tickets voor de Eiffeltoren online te boeken

Wie mijn website al een tijdje volgt, weet ondertussen dat ik collega-reizigers op het hart druk om activiteiten tijdens je vakantie online en op voorhand te bestellen via GetYourGuide. Hiervoor zijn verschillende redenen: allereerst is GetYourGuide uitermate betrouwbaar en ben je verzekerd van de kwaliteit. Je kan bovendien gecertifieerde ervaringen van andere mensen lezen zodat je er zeker van bent dat de door jou gekozen activiteit iets voor jou is. En ja hoor… Ook slechte beoordelingen worden gewoon gepubliceerd.

Er is nog een andere motivatie waarom ikzelf ook altijd mijn uitstapjes via GetYourGuide boek en dat is de mogelijkheid tot gratis annulering. Sinds 1 juli 2020 hanteert de website een gratis annuleringbeleid voor ALLE producten en dit tot 24 uur op voorhand. In Parijs komt dit dubbel en dik van pas want als je van plan was om op een bepaalde dag de Eiffeltoren te beklimmen, kan slecht weer roet in je plannen gooien. Als je jouw kaartjes voor de Eiffeltoren echter via GetYourGuide boekt, kan je dit eenvoudig wijzigen of annuleren zonder dat je daarbij geld verliest.

Wat online tickets voor de Eiffeltoren betreft, kan ik naast GetYourGuide ook zeker en vast Tiqets aanbevelen. Alleen heb je bij hen meestal minder mogelijkheden en geen duidelijk annuleringsbeleid.

Boek jouw kaartjes voor de Eiffeltoren zeker niet via je hotel, want zij zullen altijd nog een percentage boekingskosten aanrekenen…

Al even kijken welke beschikbaarheid er is? Hieronder kun je meteen tickets boeken:

Eiffeltoren tickets zonder wachtrij

Ik overdrijf echt niet als ik zeg dat wachtrijen lang kunnen zijn!

Waarom skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren noodzakelijk zijn

Ten tweede wil ik je ook aanmanen om skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren te kopen. Je kon eerder al lezen dat de Eiffeltoren jaarlijks door zeven miljoen mensen wordt bezocht. Dat zijn er dus bijna 20.000 per dag! Zeker tijdens het hoogseizoen (en de weekends) kunnen de wachttijden erg lang oplopen.

De meesten onder ons hebben geen eeuwigheid om te spenderen in Parijs, dus jouw dierbare vakantietijd kan je best ergens anders doorbrengen dan in de wachtrijen. Skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren kosten niet zo heel veel meer en wat mij betreft, zijn ze dat extra geld dubbel en dik waard.

Tickets Eiffeltoren

En van bovenaf zie je nog beter dat skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren echt noodzakelijk zijn!

Verschillende soorten tickets Eiffeltoren

Belangrijk om weten is dat kaartjes voor de Eiffeltoren kunnen worden ingedeeld in twee grote categorieën: die waarmee je de eerste en tweede verdieping kunt bezoeken en dan nog die waarmee je ook nog tot de derde verdieping en dus de top van de Eiffeltoren mag.

Binnen elke categorie heb je nog tickets voor de Eiffeltoren zonder gids en met gids.

Hieronder geef ik je een meer gedetailleerd overzicht van de verschillende soorten tickets voor de Eiffeltoren. We beginnen met skip-the-line tickets waarmee je meteen de lange wachtrijen kan overslaan.

Basisticket: 34,99 euro per persoon

Als je goedkoop op de Eiffeltoren wil, is dit de beste keuze. Met dit ticket sla je de lange wachtrijen meteen over en kan je op je eigen tempo de eerste en tweede verdieping verkennen. Van hieruit heb je zeker nog een goed genoeg zicht om de stad te bewonderen, onder meer de iconische Notre Dame en de gouden koepels van Les Invalides zijn (bij goed weer uiteraard) zeer goed zichtbaar.

Tickets Eiffeltoren tot de top: vanaf 55,99 euro per persoon

Op de derde verdieping heb je logischerwijze een nog beter panoramisch zicht op de Lichtstad, en kan je ook het originele kantoor van Gustave Eiffel bewonderen. Je kan ook het adembenemende uitzicht in je opnemen terwijl je een glaasje (of meerdere glazen) heerlijke champagne nuttigt in de champagnebar.

Skip-the-line tickets Eiffeltoren met gids: vanaf 34 euro per persoon

Wil je graag nog een extra woordje uitleg over deze fantastische constructie en ook over wat je allemaal te zien krijgt, dan is een gegidst bezoek aan de Eiffeltoren een uitstekend idee. In dat geval zou ik dit ticket aanraden, niet alleen omdat het slechts 34 euro kost, maar ook omdat je ter plekke nog de mogelijkheid hebt om je bezoek uit te breiden naar de top.

Ben je al zeker dat je ook tickets voor de Eiffeltoren tot de top wil? Dan moet je deze hebben, waarvoor je dan 55,99 euro betaalt.

Eiffeltoren tickes online

Er zijn veel mogelijkheden om online tickets voor de Eiffeltoren te bemachtigen!

Gewone tickets voor de Eiffeltoren (met wachtrijen)

Via de officiële website kan je ook jouw Eiffeltoren tickets online kopen. Je zal merken dat de prijs voor deze Eiffeltoren tickets een stuk lager liggen dan hierboven, maar ironisch genoeg komen ze ook tegen een prijs: urenlang aanschuiven in de wachtrijen.

Ik vind skip-the-line tickets het extra geld dubbel en dik waard, want een mens zit niet elk weekend in Parijs. Wil je toch goedkoop op de Eiffeltoren en vind je het niet erg om aan te schuiven? Dan zijn dit de prijzen:

  • Met de trap naar de tweede verdieping: 10,50 euro
  • Met de lift naar de tweede verdieping: 16,70 euro
  • Met de trap naar de tweede verdieping en met de lift naar de top: 19,90 euro
  • Met de lift naar de tweede verdieping en top: 26,10 euro

Voor jongeren (12 tot 24 jaar) en kinderen (4 tot 11 jaar) is er een speciaal kortingstarief, net zoals voor personen met een handicap. Kinderen jonger dan 4 mogen gratis mee.

Andere leuke tickets voor de Eiffeltoren

Naast de basistickets waarmee je de Eiffeltoren kan beklimmen met of zonder gids zijn er ook heel wat leuke combinatietickets. Ik zet de leukste voor jou alvast even op een rijtje:

  • Een (al dan niet romantische) rondvaart op de Seine is ook één van de leukste dingen om te doen in Parijs. Je kan meteen twee vliegen in één klap slaan wanneer je een combinatieticket koopt voor een bezoek aan de Eiffeltoren met rondvaart op de Seine. Prijzen beginnen al vanaf 48 euro per persoon. Voor 36 euro meer (84 euro in totaal) kan je daar ook nog een stadstour aan toevoegen en voor net geen 100 euro kan je ook nog het Louvre bezoeken zonder aan te schuiven!
  • Je kan ook lekker eten op de Eiffeltoren in een van de restaurants en een van de meest memorabele ervaringen moet toch wel een lunch op de top zijn met een geweldig uitzicht op je partner en de stad. Voor 129,99 euro per persoon krijg je er ook nog een cruise bij. Wil je liever eten op de eerste verdieping en verplaats je je liever met een bus dan met een boot? Dan kan dit al voor 128 euro per persoon.
  • Als je jezelf (en je geliefde) eens heel goed in de watten wil leggen, dan kan je kiezen voor een bezoek aan de Eiffeltoren inclusief diner, rondvaart en een show in de beroemde Moulin Rouge. Toegegeven, met een prijs van 250+ euro per persoon is dit niet de meest goedkope manier om de Eiffeltoren bezoeken, maar zeker en vast een van de meest spectaculaire!
  • Ten slotte is het ook heel eenvoudig om de Eiffeltoren te bezoeken vanuit Disneyland. Misschien klinkt 113 euro veel, maar je krijgt er ook nog een stadstour en riviercruise voor terug. De rondleiding in de bus bevat ook trouwens kinderversies in het Engels, Spaans en Frans.
Tickets Eiffeltoren bestellen uitzicht

Met combitickets verken je meteen meerdere attracties van Parijs. Met als hoogtepunt dit uitzicht!

Hoe wachtrijen van Eiffeltoren omzeilen?

Als je er echt zeker van wil zijn dat je geen tijd verliest in de wachtrijen, dan zijn skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren de meest veilige en betrouwbare keuze.
Omdat de Eiffeltoren zo populair is, bestaat er geen verborgen trucje waarmee je de wachtrijen kan omzeilen. Er is jammer genoeg geen geheime ingang of iets dergelijks, Eiffeltoren tickets zonder wachtrij zijn dan ook de beste keuze.

Ik kan je wel meegeven dat de Eiffeltoren ’s nachts minder bezoekers trekt, maar dit is moeilijk te voorspellen.

Eiffeltoren tickets zonder wachtrij

Zoek je Eiffeltoren tickets zonder wachtrij? Dan zijn skip-the-line kaartjes de enige oplossing!

Openingstijden Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het hele jaar door geopend op de volgende tijdstippen:

LiftTrappen
 

1 juli – 6 juli:

 

 

10u tot 23:45u
(laatste beklimming voor 22:30u)

 

 

10u tot 23:45u
(laatste beklimming voor 22:30u)

 

De rest van het jaar:

 

 

9:30u tot 23:45u
(laatste beklimming voor 22:30u)

 

9:30u tot 18:30u
(laatste beklimming voor 22:30uu)

 

Eiffeltoren tickets avond

Vroeg of laat je bezoek plannen: alleen zo ben je de wachtrijen (ietsje) te slim af!

Beste periode om de Eiffeltoren te bezoeken

Ik gaf eerder al aan dat de Eiffeltoren de populairste bezienswaardigheid van Parijs is, dus gedurende het hele jaar door zijn er heel wat bezoekers. Toch kan je nog spreken van een hoog- en laagseizoen en een seizoen daartussen.
Het laagseizoen omvat de maanden januari, februari, oktober en november.
Het hoogseizoen duurt van juni tot en met augustus.

Alle andere maanden (maart, april, mei, september en december) liggen daartussen.

Beste tijdstip om de Eiffeltoren te bezoeken

’s Ochtends (van 9u tot 11u) en ’s avonds (van 20u tot sluitingstijd) bezoeken de minste mensen de Eiffeltoren. Van 11u tot 17u willen de meeste toeristen de Eiffeltoren beklimmen en van 17u tot 20u is het relatief druk.

Uiteraard zijn zaterdag en zondag de populairste dagen om een bezoekje te brengen aan de Eiffeltoren. Op deze dagen zijn skip-the-line tickets zeker en vast onmisbaar.

Tickets Eiffeltoren tot de top

Geniet van het uitzicht! Je betaalt er genoeg voor 😉 …

Zijn er kortingskaarten voor de Eiffeltoren?

Jammer genoeg zit een bezoek aan de Eiffeltoren niet inbegrepen in de Paris Pass en de Parijs Stadskaart.

Met de Paris Fast Pass heb je wel de mogelijkheid om de Eiffeltoren te bezoeken zonder daarbij te moeten aanschuiven. Je moet dan wel kiezen voor de VIP Silver Pass (133 euro per persoon) of VIP Silver Pass met toegang tot de top (155 euro per persoon). Daarnaast krijg je ook nog skip-the-line toegang tot meer dan 50 andere bezienswaardigheden van Parijs, kan je een dag lang de hop on hop off bus gebruiken en zit er ook nog een rondvaart op de Seine bij.

Je hebt ook nog de Go Paris Explorer Pass, hiermee kan je een aantal bezienswaardigheden bezoeken in een tijdsperiode van 30 dagen. Dit is dus ideaal voor wie voor langere tijd in Parijs vertoeft. Je kan daarbij kiezen uit 3,5 of 7 attracties en hiervoor betaal je dan respectievelijk 79, 109 en 129 euro. Enkel voor de Eiffeltoren moet je vooraf een tijdstip kiezen waarop je deze wil bezoeken.

Als je dus gebruikt maakt van deze passen krijg je een mooie korting op de Eiffeltoren en andere belangrijke bezienswaardigheden van Parijs!

Lees er zeker ook nog eens de reisgids voor de Eiffeltoren te bezoeken op na, waarin je nog meer te weten komt over dit iconische bouwwerk. Uiteraard is dit niet de enige fantastische bezienswaardigheid in Parijs. Hieronder vind je alvast meer inspiratie en informatie:

uitzicht vanaf Eiffeltoren

Je moet in je leven minstens één keer naar de top van de Eiffeltoren zijn geklommen!

Wat goedkoop overnachten in Parijs betreft, geef ik op de blog ook tips om de beste jeugdherberg van Parijs te vinden.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.9/5 - (11 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam