2 juni, 2020

Trakai kasteel

Vilnius is erg klein en dus had ik met een halve dag eigenlijk meer dan genoeg tijd om de volledige stad door te stappen. Omdat ik nog enkele dagen in Litouwen bleef kon ik dus even goed enkele kleine uitstapjes regelen.

Het busstation van Vilnius. Van hieruit kan je bijne elk half uur naar Trakai reizen.

Het busstation van Vilnius. Van hieruit kan je bijne elk half uur naar Trakai reizen.

Van Vilnius naar Trakai

Vlakbij de stad ligt bijvoorbeeld het Trakai kasteel, één van de leukste dingen om te doen in de buurt van Vilnius. Eigenlijk was het volledig vervallen, maar eind de jaren ’80 besloten enkele archeologen om het kasteel volledig op te kalefateren en ik moet zeggen… Dat is ze goed gelukt!

Vanuit Vilnius zijn er dagelijks heel wat bussen die naar Trakai vertrekken vanuit het centrale busstation (adres: Sodu St. 22) vraag je best even aan de infobalie van welk perron de bus vertrekt. Als je snel moet zijn dan staan de bussen normaal klaar op platform 6, 7, 8, 28 of 29. Normaal zijn er bussen die elke dertig minuten vertrekken.
Een enkel ticket kost je €1,80.

Op iets meer dan dertig minuten wordt je op het eindstation van Trakai gedropt. Van hieruit moet je wel nog even stappen. Afhankelijk van je tempo twintig tot dertig minuten.
Wanneer je het busstation uitstapt, ga je naar rechts en moet je eigenlijk alleen maar recht door stappen. Er zijn eigenlijk geen wegwijzers tot op de laatste honderd meter, als je twijfelt vraag je dus best even de weg.
Google maps of een andere applicatie is ook altijd handig om de weg te vinden!

Het busstation van Trakai. Hier moet je afstappen. Daarna moet je nog zo'n twee kilometer verder wandelen.

Het busstation van Trakai. Hier moet je afstappen. Daarna moet je nog zo’n twee kilometer verder wandelen.

Het Trakai kasteel, ongeveer twintig kilometer buiten Vilnius. Alsof je een sprookje binnenwandelt!

Het Trakai kasteel, ongeveer twintig kilometer buiten Vilnius. Alsof je een sprookje binnenwandelt!

Het Trakai kasteel

Sneeuw maakt alles altijd zo veel gezelliger en mooier vind ik! Na mijn lange wandeling sloeg ik rechts af en werd ik verwelkomd door enkele houten kraampjes waarin dik geklede vrouwen probeerden om mij enkele souvenirs rijker te maken.

Het kasteel is van hier al goed te zien, maar eerst moest ik nog twee brugjes over die aan het meer leken vastgevroren.
Het uitzicht is alvast prachtig!

Voor het kasteel binnen te mogen betaal je €6. Eigenlijk moet je ook nog extra betalen voor foto’s of video’s te maken, maar daar lijken de bedienden zich niet veel van aan te trekken.

Binnen de kasteelmuren vind je een klein museum terug. Afhankelijk van de tentoonstelling vertellen je ze meer over de geschiedenis en de heropbouw van het kasteel, maar even goed over enkele mooie archeologische vondsten.

Zelf vond ik het vooral leuk om hier rond te lopen, want je krijgt echt het gevoel alsof je in de middeleeuwen bent beland. Een of twee uur door de gangen en de binnenplaatsjes paraderen is meer dan genoeg en tegen de vroege avond keerde ik slenterend terug naar het bus station van waar ik voor €1,80 terug naar Vilnius pendelde.

Eens je binnen de ommuring bent word je meteen een ridder of jonkvrouw!

Eens je binnen de ommuring bent waan je je meteen een ridder of jonkvrouw!

Excursies in Litouwen

Het Trakai kasteel is slechts één bezienswaardigheid van Litouwen. Er is nog zo veel meer te zien. Wil je het meeste uit je citytrip halen? Boek dan nog enkele andere excursies. Dit zijn enkele aanraders:

» Alle tours en excursies in Litouwen

 

Citytrip naar Vilnius

De zuidelijkste Baltische Staat heeft enkele verrassende aantrekkingspunten. Een citytrip naar Litouwen is dan ook een aanrader! Kijk eens naar deze aanbiedingen:

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam