5/5 - (9 stemmen)

Op verrassingsreis met srprs.me! Mijn ervaring en oordeel

Er zijn zo veel mooie plekjes te zien op deze aarde en daardoor wordt het soms héél moeilijk om de volgende vakantiebestemming te kiezen. Om al die keuzestress weg te nemen, kan je natuurlijk ook gewoon een verrassingsreis boeken. Tegenwoordig verschijnen er meer en meer van deze reisbureaus waarbij je een vakantie met 'destination unknown' kan boeken en dus wou ik dat natuurlijk ook even uitproberen!
Samen met srprs.me ging ik op road trip naar een onbekende bestemming. Benieuwd waarheen? Of wil je graag meer weten hoe zo'n verrassingsreis in elkaar zit? Ik verklap het je allemaal!

5/5 - (9 stemmen)
Chateau d'urspelt srprs me

En eens je de verrassing te boven bent gekomen, wordt het tijd om een beetje gek te doen!

!!! WIN – WIN – WIN !!!

Momenteel kun je bij Srprs.me een 8 daagse Multi City reis winnen (8 dagen, 3 Europese steden in 3 verschillende landen). Het enige wat je daarvoor moet doen is jouw naam en e-mail adres achterlaten. Meedoen kan via deze pagina.
En uiteraard wordt alles coronaproof gereserveerd! Succes!

Drie daagse verrassingsreis met srprs.me

Een dikke week voor je op reis vertrekt bezorgt de postbode jou een goedgevulde brief met daarin alle informatie die je nodig hebt om te vertrekken.
Zelf koos ik voor een road trip van drie dagen. Het aantal dagen dat je boekt is bepalend voor de duur van één of meerdere bestemmingen. Drie dagen is natuurlijk niet erg lang, en dus was één bestemming hier meer dan voldoende.

Ik scheurde de brief ongeduldig open en strooide de inhoud ervan in mijn zetel. Maar veel wijzer over mijn eindbestemming werd ik niet! Een gigantische landkaart maakte wel duidelijk dat het om één van onze buurlanden ging, maar aangezien je maximum vier uur onderweg bent (per bestemming) had ik dat zelf ook al een beetje uitgedokterd
Naast de landkaart zaten er ook nog enkele briefjes en kaartjes bij. Op de enveloppe stond duidelijk vermeld dat je die pas mocht opendoen eens je onderweg was. Nieuwsgierige mensen leggen die dus best achter slot en grendel! Geloof me, het vereist heel wat wilskracht om de brief niet meteen open te scheuren en onmiddellijk je bestemming te weten te komen!

Op de openvouwbare kaart staat heel wat uitleg over je verrassingsreis, en ook je persoonlijke URL waar je de code (die je ook op deze briefkaart vindt) kan ingeven op de dag van vertrek. Als je al even nieuwsgierig bent als ik, kan je al eens naar de link surfen maar veel wijzer word je daar niet van. De dagen, uren en seconden tellen langzaam af tot wanneer je eindelijk als een bezetene kan beginnen krabben en je code in kan geven.

aftelklok srprs me verrassingsreis

Nog even geduld… Ze weten wel hoe ze het spannend moeten maken!

Srprs me road trip

Om exact middernacht liep mijn persoonlijke klok af. Nog geen seconde later kraste ik het grijze laagje boven mijn code weg en gaf ik die in op de website van srprs.me:

“Jullie rijrichting is…Bastenaken (België)”

Srprs me maakt het wel érg spannend. Bij een road trip van srprs.me weet je de eindbestemming pas als je de enveloppe aan flarden scheurt (zonder de inhoud weliswaar).
Nu de rijrichting bekend was, begon ik natuurlijk al te gokken waar onze eindbestemming zou zijn. Maar als je weet dat Bastenaken vlakbij Nederland, Luxemburg en Duitsland ligt, snap je vast wel dat ik het gissen algauw voor bekeken hield.

Tegen de late morgen vertrokken Elio en ik vanuit de Vlaamse Ardennen richting Waalse Ardennen. Onderweg hadden we nogal wat oponthoud (héél veel files en natuurlijk ook enkele plaspauzes!), maar eens we dan eindelijk in Bastenaken (Bastogne) aankwamen, popelden we van ongeduld.
We hadden nu al zo lang gewacht, dus waarom niet nog even langer treuzelen? Na een kort bezoek aan de omgeving rondom het War Museum openden we eindelijk de brief. Onze srprs.me reis ging naar… Luxemburg!

kraskaart srprs me

En krassen maar!!!

Chateau d’Urspelt

Vijf minuten later bolden we al over de Luxemburgse grens (heel grappig: wanneer je de landsgrens oversteekt, rijd je ook meteen op véél beter onderhouden wegen).
De stijgende en dalende, kronkelende wegen voerden ons langs prachtige landschappen. De onaangeroerde sneeuw en eeuwig groene naaldbomen zorgden voor een landschap dat op een schilderij thuishoort. Af en toe snelden we door een pittoresk dorpje, passeerden we een vervallen kasteel of een groepje grazend vee en even later kwamen we al aan bij onze feeërieke eindbestemming: Chateau d’Urspelt.

Dit witgekalkte kasteel (prachtig tussen al die sneeuw!) leek wel uit een disneyfilm te zijn geplukt! De hoge torentjes, de prachtig gemanicuurde tuin en de dikke pakken sneeuw toverden meteen een glimlach op mijn gezicht. Dat zag er hier niet slecht uit. Helemaal niet slecht!

Met de papieren van srprs.me en mijn identiteitskaart meldde ik me bij de receptie aan ging en hop… Klaar!

Twee minuten later scande ik mijn elektronische sleutel voor kamernummer 701. Oeps, de deur ging niet open. Logisch, want ik moest nog één kamer verder… Ik scande mijn pasje bij 702 en geraakte dit keer moeiteloos binnen.
Wauw!

Een prachtige hotelkamer met een comfortabel uitziend bed (dat enkele ogenblikken later al meteen als een trampoline werd gebruikt), een prachtige badkamer (ik werd meteen verliefd op het mooie bad!), een gigantische smart tv (met Netflix!) en een panoramisch uitzicht over de omgeving (nog beter dan die smart TV!).
Ik moet eerlijk zijn: Chateau d’Urspelt beviel me wel!

verrassingsreis surprise me

Zeg nu zelf: deze kamer ziet er toch prachtig uit?!

Luxemburg

In de nabije omgeving was er niet heel veel te bezichtigen, maar gelukkig waren we hier met de auto. Na een heerlijk dagje niksen (in de file staan is vermoeiend hoor!) begonnen we de volgende morgen met een stevig ontbijt dat ook in de prijs van deze verrassingsreis zat.

Eens we ons hadden volgepropt met eitjes, spek, croissantjes, versgeperst sinaasappelsap en nog veel meer lekkers, besloten we om het magnifieke kasteel van Vianden te bezoeken. Van daaruit gingen we ook nog verder naar de hoofdstad van dit op één na kleinste land van Europa.
Ontzettend veel bezienswaardigheden zijn er niet in Luxemburg, maar dat maakt deze verrassingsvakantie misschien ook meteen leuker. Je voelt je immers niet verplicht om al die bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Nadat we enkele highlights zagen, (de kazematten en de toch wel indrukwekkende kathedraal) genoten we nog met volle teugen van ons laatste dagje in Luxemburg.
Zo’n verrassingsreis is zo slecht nog niet!

uitzicht kasteel vianden luxemburg

Het uitzicht van het befaamde kasteel Vianden. Ongeveer een uurtje rijden van onze accommodatie.

luxemburg stad

Luxemburg Stad tijdens de winter. Gezellig, vind je niet?

Wat kost zo’n verrassingsreis?

Eigenlijk is er voor elk budget wel een verrassingsreis mogelijk. De road trips zijn het goedkoopst, maar houd er wel rekening mee dat daarbij nog kosten voor benzine, parkeren en tolwegen komen. Een citytrip naar iets verdere bestemmingen begint bij €120 à €130 en als je liever meteen meerdere steden bezoekt, dan kan dat voor €340 per persoon.
Ook niet onbelangrijk om weten is dat er ook goed wordt uitgekeken naar de veiligheid van alle bestemmingen, want je veiligheid en gezondheid zijn natuurlijk ook wel iets waard!

Voor exacte prijzen en alle mogelijkheden kijk je best eens op deze pagina.

Momenteel krijg je €50 korting op een minimaal bestedingsbedrag van €150 als je boekt via deze speciale link.

Wat zijn de mogelijkheden?

Mijn verrassingsreis met srprs.me was er eentje met de auto, maar als dat je niet veel zegt zijn er nog veel meer mogelijkheden om jezelf (of iemand anders) te verrassen! Een avontuur met het vliegtuig kan namelijk ook. Ik vertel jullie meer over de verschillende mogelijkheden.

Autoreis:

 1. Beste prijs Gedurende twee dagen ga je naar een goedkope bestemming en blijf je overnachten in een hotel, B&B of appartementje. Je kan je laten verrassen door de omgeving, maar je kan evengoed zelf aangeven of je liever een stedelijke of landelijke autoreis wilt maken. De prijs voor deze srprs.me reis begint bij ongeveer €60.
 2. Meest geboekt Deze verrassingsreis met je auto duurt drie dagen, je bezoekt één stad en je krijgt overnachting in een hotel B&B of gezellig appartementje. Deze avontuurlijke road trip kost minstens €115.
 3. Multi Road Als je écht van verrassingen houdt, dan is dit er eentje voor jou! Gedurende drie tot veertien dagen mag je onderweg immers meerdere bestemmingen ontdekken. Telkens als je naar een volgende plek rijdt, krijg je je nieuwe reisdoel te weten. Afhankelijk van je reisduur (die je zelf mag kiezen) kan je twee tot zeven bestemmingen ontdekken. Net zoals altijd, overnacht je hier ook in een appartementje, B&B of hotel. Klaar voor dit avontuur? Je betaalt er minstens €115 per persoon voor.
 4. Roadtrip XL – Ben je helemaal gek van road trips? Dan is dit de beste keuze voor jou! Bij deze verrassingsvakantie ben je immer twee weken onderweg tussen zeven spannende bestemmingen. Ook hier blijf je telkens in een privé hotel, B&B of appartementje overnachten. De Roadtrip XL kan vanaf €940 per persoon.

Vliegreis:

 1. Summer Holiday Met het vliegtuig naar een waanzinnig zonnige bestemming binnen Europa. Klinkt als een droom, toch? Bij deze verrassingsvakantie ga je 5 of 7 dagen de warmte opzoeken. Je verblijft in een privé hotel, B&B of appartementje en vanuit de luchthaven is dat maximaal twee uur rijden met het openbaar vervoer. Deze verrassingsreis begint bij €410 per persoon.
 2. In Control Vind je een verrassingsvakantie wel spannend, maar ben je tegelijkertijd toch ook een beetje paranoïa (trust me… I know the feeling!)? Dan is dit misschien wel een leuke citytrip. Bij deze mogelijkheid krijg je vijftien steden voorgeschoteld, waarvan je er vijf mag schrappen. Gedurende drie tot vijf dagen blijf je dan in één van de tien overgebleven steden binnen Europa. Deze verrassingsreis kan vanaf €220 per persoon.
 3. Solo Together Dit is eigenlijk de ultieme srprs.me reis! Hier ontdek je niet alleen je bestemming bij vertrek, maar ook je reisgezelschap! Vier dagen lang trek je met drie tot zeven andere onbekende avonturiers doorheen een bestemming in Europa. Wees niet bang! Iedereen is tussen 18 en 35 jaar, dus dat zal wel klikken. Onderweg verblijven jullie in een hostel, zodat jullie nog meer mensen kunnen leren kennen. Deze ultieme surprise vakantie kan voor €230 per persoon.
 4. Beste prijs Wil je graag een verrassings stedentrip, maar wil je nog geld overhebben om daar uit te geven? Dan is dit de beste keuze. Je vliegt op de goedkoopste tijd naar een bestemming in Europe en slaapt daar in een hostel (jeugdherberg) voor drie dagen. Deze vakantie kan al vanaf €125 per persoon.
chateau d'urspelt luxemburg

Chateau d’Urspelt van buiten gezien. Zo’n luxueuze accommodatie had ik niet meteen verwacht!

Wat kan beter?

Ik vind het concept van verrassingsreizen alvast geslaagd. Avontuurlijke zielen kunnen zeker en vast genieten van een vakantie met een onbekende bestemming. Soms moet je gewoon even durven loslaten en alles op je laten afkomen, maar toch hadden we nog enkele ideeën om de totaalervaring nog leuker te maken:

 • Je krijgt een rijrichting, maar voor de rest gebeurt daar niet zo veel mee. Het zou leuk zijn als je onderweg bijvoorbeeld enkele opdrachten krijgt, of enkele suggesties over toffe plekjes in de buurt van je rijrichting. Of je daar iets mee doet kies je natuurlijk helemaal zelf, maar voor ons zou het de rit wel iets ‘interactiever’ hebben gemaakt.
 • Eens je ter plekke bent is alles eigenlijk al geregeld. Een extra enveloppe met informatie over bezienswaardigheden in de buurt (of een tof cafeetje, een wandeling, …) zou ook handig zijn geweest. Misschien zelfs een soort van dagplanning. Je bent hier maar enkele dagen en dan wil je zo weinig mogelijk tijd verliezen met het zoeken naar leuke daguitstapjes en dergelijke. Je weet immers niet waar je naartoe gaat en dus kan je op voorhand ook nog niets beginnen plannen.
 • Bij de andere srprs.me verrassingsreizen krijgen vakantiegangers iets meer tips over waar ze naartoe gaan. Zo krijgen ze bijvoorbeeld de weersvoorspelling van hun bestemming. Hoewel je bij een road trip weet dat je niet heel ver op vakantie gaat, zou ik het tof hebben gevonden om iets meer geprikkeld te worden. Zo word je alleen maar nieuwsgieriger en dat maakt een verrassingsvakantie net zo leuk!

Mijn verdict

Buiten de ‘verbeterpuntjes’ van hierboven heb ik eigenlijk niets aan te merken op het concept van srprs me.
Je wordt flink in de watten gelegd, de website en de mobiele website zijn heel leuk en interactief en je betaalt absoluut niet veel voor wat je in de plaats krijgt. Ook de aanloop naar je reis is echt wel leuk. Niet alleen de website, maar ook de kaartjes, de roadmap en de briefjes die je toegestuurd krijgt zijn echt een meerwaarde.

Wij kregen een prachtig hotel op een plek waar we anders niet zo snel naartoe zouden gaan en door het concept laat je alles ook veel meer los, waardoor je véél meer kan genieten van je vakantie.

chateau durspelt luxemburg

Ohja: het ontbijt was ook uitstekend!

Krijg €25 korting bij je srprs.me reis!

Zie je zo’n verrassingsreis wel zitten? Wel, dan heb ik goed nieuws! Srprs.me doet momenteel namelijk een actie waar iedereen €25 korting krijgt bij een minimale besteding van €150. Het maakt niet uit welke reis je bij hen boekt! Klik hier om de korting automatisch te verzilveren.

Deze actie loopt t.e.m. 31/08/2021.

En win ook nog eens een cadeaubon: #srprsyourself

Bovendien kan je daar ook nog eens een waardebon van €50 bovenop krijgen, als je meedoet met hun #srprsyourself actie op Instagram.

Verras jezelf tijdens je srprs.me reis en stap eens uit je comfort zone! Dat kan door iets te doen wat je anders nooit zou doen. Denk daarbij aan met al je kleren in een fontein springen of gewoon belachelijk vroeg opstaan om een mooie zonsopkomst mee te maken.

Neem een foto of video van dit unieke moment en post het op social media met de hashtag #srprsyourself. Stuur vervolgens een een screenshot van die post naar srprsyourself@srprs.me en dan ontvang je een srprs.giftcard t.w.v. €50. Deze is één jaar geldig en je kunt meedoen met deze actie tot 31/12/2021.

Mijn verrassingsreis kwam er in samenwerking met srprs.me.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (9 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam