31 mei, 2020

Visum voor Egypte aanvragen: voorwaarden, info en tips

Je hebt beslist dat je naar Egypte op vakantie gaat, omdat je dolgraag wil gaan snorkelen in de Rode Zee. Maar om het land in te mogen, heb je een visum nodig. In deze blog zet ik de verschillende opties over hoe je dat het best voorbereidt en aanvraagt op een rijtje.

Reisorganisaties met gratis annulatie tijdens Covid-19

Ben je bang om een reis te boeken tijdens de Corona pandemie? Dat versta ik, maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn immers heel wat van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest als je op vakantie gaat tijdens Covid-19!

Klik hier voor een overzicht van de reisorganisaties met hun annulatie- en terugbetalingsvoorwaarden.

visum Egypte aanvragen

Vertrek goed voorbereid op reis naar Egypte. Soms is een visum nodig, soms niet. Lees hier meer.

Hoe vraag je een visum voor Egypte aan?

Er is voor alle Europeanen een visumregeling geldig in Egypte. Dat betekent dat je op voorhand of bij aankomst op de de luchthaven een visum voor Egypte kan aankopen.

Aan de grenspost in de luchthaven van Egypte

De eenvoudigste manier om een visum voor Egypte te krijgen is door dat bij aankomst te regelen. En dat is eigenlijk heel eenvoudig. Bij je aankomst op het vliegveld moet je gewoon naar een loketje in de luchthaven gaan. Helaas kan het zijn dat je hier wel even in de rij moet wachten waardoor er kostbare vakantietijd verloren gaat. Hou zeker rekening met een wachttijd van een uur.

Het is op de luchthaven ook niet altijd even duidelijk aangeduid waar je je visa voor Egypte kunt aankopen. In de meeste gevallen is dat bij een loketje die iets te maken hebben met een bank. Dat staat meestal vermeld op een simpel papiertje aan het loket.

Daarnaast ben je ook nooit op voorhand zeker dat je een visum voor Egypte verkrijgt aan het loket. Het is mogelijk dat je aanvraag wordt geweigerd. Zorg er dus voor dat al je documenten helmaal in orde zijn. Deze documenten moet je zeker bij je hebben:

 • Schema met al je geboekte vluchten
 • Bewijs van je hotelreservatie(s)
 • Je paspoort of identiteitskaart indien je minder dan 30 dagen in het land blijft. (als je met je identiteitskaart reist: Egypte accepteert enkel ID’s met een elektronische chipkaart) dat nog minstens acht maanden geldig is bij aankomst.

Je betaalt je visum op het vliegveld gewoon in euro, maar je krijgt het wisselgeld wel terug in Egyptische Pond.

Prijs voor een visum op de luchthaven: +/- €27,50

visum egypte rode zee

Om te duiken in de Rode Zee heb je ook een visum nodig. Niet vergeten aanvragen dus!

Bij de Egyptische ambassade

Je kan je visum voor Egypte aanvragen bij de Egyptische ambassade in België of Nederland. Via de ambassade vraagt de procedure enorm veel papierwerk en tijd. Bovendien moet je ook een afspraak maken, want zomaar even langsgaan kan niet. Wanneer je alleen maar op vakantie gaat naar Egypte, kan je je visum dus best online of op de luchthaven zelf aanvragen.

Als je naar Egypte reist om bijvoorbeeld te werken, kan je het best wel even langs de ambassade gaan. Zij leggen je dan uit wat de voorwaarden zijn en aan welke je vereisten je precies moet voldoen om er te mogen werken. Ook wanneer je geen permanente verblijfsvergunning hebt voor België of Nederland, kan je best even contact opnemen met de Egyptische ambassade in je land.

Contactgegevens Egyptische ambassade:

België

Uruguaylaan 19
1000 Brussel
Tel.: +32 3 663 58 00

 

Nederland

Badhuisweg 92
2587 CL Den Haag
Tel.: +31 70 354 2000

Vanuit je luie zetel

Goddank voor het internet! Er bestaat namelijk tal van betrouwbare websites die je helpen met de aanvraag voor visa voor Egypte en dat zonder dat jij de deur uitmoet. Door je visum op voorhand online aan te kopen, ben je 100% zeker dat je het land in mag. Zo kan jij al lekker relaxen aan het zwembad van het hotel terwijl andere toeristen die niet goed voorbereid waren nog staan te wachten op hun visum in de luchthaven.

Online een visum aanvragen voor Egypte gebeurt heel gemakkelijk:

  1. Je vult het aanvraagformulier in;
  2. Je voegt een kleurenscan van je internationaal paspoort of een recto-verso kopie van je identiteitskaart toe;
  3. Je rekent af;
  4. Je ontvangt je visa voor Egypte binnen de 7 dagen na ontvangst van je aanvraag.

Er kleven natuurlijk ook enkele nadelen aan de online aanvraag van je visum. Zo is het ten eerste een pak duurder dan wanneer je het aanvraagt op het vliegveld. Daarnaast moet je het ook ruim op voorhand aanvragen, want een spoedvisum kan niet op één dag geregeld worden.

Vanuit België en Nederland kan je via verschillende websites heel snel je visum aanvragen. Via google vind je ongetwijfeld verschillende aanbieders. Vergelijk de voorwaarden en de prijs. Gemiddeld ligt de prijs van een online visum rond €34,99.

Egypte visum

Manieren genoeg om je visum voor Egypte aan te vragen!

Enkele belangrijke aandachtspunten

Het is belangrijk dat je bij je aanvraag voor een visa voor Egypte alle documenten indient zoals op je identiteitskaart staat. Een typo of afwijking kan ervoor zorgen dat je aanvraag wordt afgewezen of dat de procedure wat langer duurt.

Heb ik een internationaal paspoort nodig?

Om Egypte binnen te mogen als Belg of Nederlander heb je eigenlijk geen internationaal paspoort nodig (= het rode boekje). Een identiteitskaart met chip is eigenlijk voldoende, maar alleen als je verblijf in Egypte korter is dan dertig dagen. Als je met een Europese identiteitskaart reist, moet je wel één pasfoto meenemen naar de luchthaven.
Blijf je langer? Dan is een internationale reispas wel nodig.

Is een visum voor Egypte altijd verplicht?

Ja! Wanneer je geen geldig (toeristen)visum kan voorleggen, wordt de toegang tot Egypte geweigerd. Geen paniek als je niet op voorhand je visa in orde hebt gemaakt, want op het vliegveld in Egypte kan je wel nog één aanvragen.

Maar als je voor maximaal 15 dagen op vakantie gaat naar één van deze luxueuze badplaatsen in Egypte heb je evenwel geen visum nodig:

 • Sharm El Sheikh
 • Dahab
 • Nuweiba
 • Taba

Bij aankomst op de luchthaven krijg je dan gewoon een stempel in je reispaspoort. Dat betekent dus ook dat je tijdens je hele verblijf niet buiten het gebied van Sinaï mag gaan. Let dus op wanneer je op excursie gaat naar bijvoorbeeld het binnenland, want dan heb je wel een toeristenvisum nodig.

visa Egypte

Er is veel te zien in Egypte! Bruisende steden, prachtige stranden of de uitzonderlijke geschiedenis. Er is voor iedereen wel wat!

Moeten kinderen ook een visum hebben?

Sinds 2012 moeten kinderen verplicht een eigen (toeristen)visum bij zich hebben. Dat betekent dat je je kinderen niet langer bij je op de reispas kan laten schrijven. Elk kind heeft voor de reis naar Egypte dus een eigen Belgische/Nederlandse identiteitskaart of internationale reispaspoort nodig. Als je het visum pas op de luchthaven regelt, zorg je er dus het best voor dat je alle nodige documenten bij elkaar hebt.

Hoe lang is je visum voor Egypte geldig?

Er bestaan verschillende soorten visa voor Egypte en dat bepaalt hoe lang het visum geldig is.

Wanneer je op voorhand je visum regelt in België of Nederland, kan je kiezen uit een Single Entry (één keer naar Egypte) of een Multiple Entry (meerdere reizen naar Egypte op korte termijn). Beide visa zijn steeds geldig voor 90 dagen of 3 maanden vanaf het moment dat je ze ontvangt. Zorg er dus voor dat je je visum dus niet te vroeg aanvraagt, zodat deze nog geldig is wanneer je vertrekt of naar huis terugkeert.

Als je je visum voor Egypte bij aankomst pas regelt, is deze slechts voor 30 dagen geldig. Met een visa on arrival kan je dus een maandje op vakantie gaan in Egypte.

Reis je naar Egypte voor het werk? Dan moet je een speciaal zakenvisum aanvragen. Ook dat visum is slechts 3 maanden geldig.

Welke documenten moet je kunnen voorleggen voor je Egypte in mag?

Voor je het land in mag, moet je bij de douane enkele documenten kunnen voorleggen:

 • Een geldig visum;
 • Een Belgisch of Nederlands identiteitskaart dat nog minimaal 8 maanden geldig is bij je aankomst OF een internationale reispas (= paspoort) dat nog minstens zes maanden geldig is na terugkeer;
 • Een schema met al je vluchtreizen (bij TuiFly kan je spotgoedkoop naar dit land vliegen! Al vanaf €59,99 pp.);
 • Een bewijs van je hotelreservatie(s).

Je kan dus op verschillende manieren een visum aanvragen voor Egypte. Online gaat dit eigenlijk het gemakkelijkst en snelst, maar je betaalt er wel iets meer voor. Het voordeel is wel dat je je bij aankomst op je vakantiebestemming niet meer druk hoeft te maken om je visa en je onmiddellijk van je vakantie kan genieten.

visum aanvragen Egypte

Veel plezier tijdens je reis naar Egypte!

Nog geen reis naar Egypte geboekt?

Er zijn heel veel prachtige (pakket)reizen die je naar Egypte kan boeken. Of het nu gaat om een relaxte vakantie of een avontuurlijke rondreis. Kijk eens naar deze mooie deals.
Zoek je enkel naar vliegtickets? Bekijk dan de vluchten van TuiFly eens.

Reizen tijdens Corona: reisorganisaties met gratis annulatie

Ben je een beetje nerveus om een reis te boeken door Corona? Het zou zo maar eens kunnen dat er een negatief reisadvies geldt of dat grenzen worden gesloten. Gelukkig zijn er tal van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest tijdens een vakantie gedurende deze pandemie!

Ik maakte een overzichtje:

De volledige lijst vind je op deze pagina.

Vakanties en weekendjes weg

 • Roompot: Vakanties dichtbij (België, Nederland, Frankrijk en Duitsland) vanaf €200, zodat je nooit ver weg bent van huis tijdens deze vreemde tijden. Je krijgt bij hen een omboekgarantie, waarbij je je verblijf gratis mag aanpassen tot 28 dagen voor aankomst. Bovendien werken ze samen met alle vakantieverblijven voor een hygiënischer en veilig verblijf. (zie hier)

Toegangstickets, tours en rondleidingen:

 • GetYourGuide: Toegangstickets voor bezienswaardigheden, attracties, tours en gegidste rondleidingen mag je gratis annuleren en worden volledig terugbetaald tot 24 uur voor aanvang van je uitstapje. (zie hier)
 • Tiqets.com: Ook bij deze verkoper van tickets, tours en gegidste rondleidingen is een uitgebreid annuleringsbeleid beschikbaar: je kan ten allen tijde gratis annuleren tot 24 uur op voorhand waarbij je volledig wordt terugbetaald. Een reden opgeven hoeft niet. (Zie hier)

Huurauto's

 • Sunny Cars: All-in huurauto's (wagens met de meest complete verzekering mogelijk) geven je sowieso al gemoedsrust op reis, maar bij deze verhuurder kan je ook gratis annuleren tot 24 uur op voorhand. Je krijgt hiervoor een voucher terug. Wijzigingen maken aan je boeking zijn ook gratis. (Zie hier)
 • Easy Terra: Spotgoedkope autohuur (vanaf €2 per dag!), maar indien je een verzekering wilt moet je die wel extra afsluiten (€5 extra per dag). Bij Easy Terra kan je tot 48 uur op voorhand gratis annuleren of wijzigen. (zie hier)

Parkeren aan luchthaven

 • Parkos: Parkeren bij luchthaven Charleroi of Zaventem (of Eindhoven, Maastricht, Düsseldorf, Keulen, ...) kan ook met volledige terugbetaling bij een annulatie tot 24 uur op voorhand. Ook bij wijzigingen zijn er geen kosten aan verbonden. (Zie hier)

Vliegtickets

 • Brussels Airlines: Bij annulatie krijg je een voucher ter waarde van het aankoopbedrag die je mag inwisselen voor een nieuwe vlucht tot en met 31 januari 2021. Is er geen annulatie maar wil je je vlucht toch wijzigen? Momenteel mag je éénmalig een gratis wijziging maken tot en met 31 januari 2021. (Zie hier)
 • Tui Fly: Deze populaire reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij biedt ook enkele Corona gerelateerde services. Bij annulering wordt de volledige reissom terugbetaald met een voucher. Word je reis niet geannuleerd maar wil je liever niet vertrekken? Dan kan je tot en met 31 augustus 2020 je vakantie kosteloos omboeken. (Zie hier)
 • Accommodaties en hotels

  • Booking.com: De bekendste website om hotels en overnachtingen bij te boeken geeft geen geld terug bij annulatie of wijziging. Uit voorzorg boek je dus maar beter een accommodatie waarbij je wel gratis kan annuleren. Dit wordt telkens duidelijk vermeld op de website.
  • Air BNB: Deze populaire website om accommodaties te boeken heeft geen aanpassingen gedaan aan zijn beleid. Er is geen gratis annulatie, maar indien je voldoende op tijd annuleert moet je wel maar een deel van de totaalprijs betalen.
  Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
   
  In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
   

  Volg je mij al op Social Media?


  Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
  Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
  Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

  Like Checkoutsam op Facebook
   

  Laat een bericht achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Check Out Sam

  Check Out Sam

  WIL JE MEER REISTIPS?
  Volg me dan op
  Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!