Visum Vietnam aanvragen is altijd verplicht: alle mogelijkheden + kosten + tips

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 25 maart, 2022

Een visum voor Vietnam aanvragen is voor Belgen en Nederlanders altijd verplicht. Of je nu gaat als toerist of voor zakelijke aangelegenheden: zorg dat je je aanvraag dus in tijds doet.
Een visumaanvraag voor Vietnam kan nogal verwarrend zijn, daarom vertel ik je alles wat je moet weten in dit artikel.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (6 votes)

visa Vietnam

Visum Vietnam aanvragen: 3 manieren

Allereerst moet je weten dat er verschillende manieren zijn hoe je een visum voor Vietnam kan aanvragen.
Ofwel doe je een aanvraag bij de Vietnamese ambassade, maar dit is eigenlijk de duurste manier om een visa aan te vragen en bovendien verlies je er ook heel veel tijd mee. Daarom raad ik deze manier enigszins af.
Heel handig is ook de E-visa, die sinds kort ook aan te vragen is voor mensen met een Belgische nationaliteit. Nederlanders hadden deze mogelijkheid al enkele jaren eerder.
De makkelijkste en vlotste manier om binnen te kunnen in Vietnam is via een E-visum en een Visa On Arrival.

visum vietnam aanvragen

Een visum voor vietnam aanvragen is niet moeilijk, maar het kan wel voor verwarring zorgen!

Manier 1: Een E-visum

Eigenlijk bestaat er geen makkelijkere manier dan het E-visum. Sinds 2019 is een E-visum voor Vietnam ook voor Belgen een mogelijkheid. Nederlanders konden dit al langer.

Heb je geen Belgische of Nederlandse nationaliteit? Momenteel zijn er 80 landen die een Vietnamees E-visum kunnen aanvragen (waaronder dus België en Nederland).
Een E-visum is geldig voor 30 dagen en je mag er één keer het land mee binnenkomen, tenzij je tussen de meerdere inkomsten ook verschillende dagen wacht (volgens één van de lezers van deze blog is drie dagen voldoende – zie de comments onderaan dit artikel). Indien je meerdere keren het land wil binnen komen / buiten gaan, dan vraag je beter een VOA aan; zie hieronder.
Een E-visum voor Vietnam kost 25 USD.
Woon je in België of Nederland? Dan kan je een E-visum eenvoudig aanvragen via deze website.

Let er wel op dat je bij dit visum ook niet overal binnen mag. Een lijst met alle luchthavens en landelijke grensovergangen waar je binnen mag met een E-visum vind je hier.

Manier 2: Visa On Arrival (VOA)

Als je een internationale vlucht hebt geboekt naar de luchthaven van Ho Chi Minh City, Hanoi, Da Nang of Nha Trang dan is het een goed idee om gebruik te maken van een Visum On Arrival voor Vietnam.

Bovendien is dit ook de vlotste manier wanneer je een multiple-entry visum moet aanvragen; een visum waarmee je meerdere keren het land in en uit mag.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel eerst een goedkeuringsbrief krijgen en die vervolgens meenemen naar Vietnam.

Hoe krijg je een goedkeuringsbrief?

Zonder deze goedkeuringsbrief kan je het land niet binnen. Het is dus erg belangrijk dat je tijdig voor je vertrek dit formulier in handen krijgt.

Je kan heel makkelijk een visum voor Vietnam online aanvragen. Je hoeft alleen maar online even te zoeken naar ‘Visa on arrival Vietnam’. Er verschijnen onmiddellijk verschillende visumdiensten die deze taak maar al te graag voor jou regelen. Al deze websites accepteren kredietkaarten en de meeste werken tegenwoordig ook met bankcontact.

Gemiddeld kost het aanvragen van zo’n goedkeuringsbrief tussen €20 en €50 per persoon. In feite is een E-visum (zie hierboven) dus goedkoper en ook veel vlotter. Daarom zou ik aanraden om voor een E-visum te kiezen.

Wat vul je in om deze goedkeuringsbrief te ontvangen?

De website die de VOA goedkeuringsbrief voor jou regelt zal het volgende van je vragen:

 1. Je volledige naam (zoals die op het paspoort staat)
 2. Je geslacht
 3. Je huidige nationaliteit
 4. Je geboortedatum
 5. Je paspoortnummer
 6. De vervaldatum van je paspoort
 7. De dag van aankomst in Vietnam
 8. De luchthaven waar je binnenkomt
 9. De reden van je bezoek (toerisme)
 10. Welk soort visum je wenst: 1 of 3 maanden met één of meer binnenkomsten in het land

Als je met kinderen, of andere mensen, reist die hun eigen paspoort hebben, dan moet je ook voor hun een toelatingsbrief aanvragen en de bijhorende kosten betalen.

Eens alles correct is ingevuld (kijk alles nog eens na!) moet je de toelatingsbrieven betalen. Zorg er daarom voor dat je altijd op een veilige website (met https vergrendeling) surft.
De verwerking duurt normaal twee à drie dagen. Daarna krijg je je goedkeuringsbrief opgestuurd.

voorbeeld voa vietnam visum

Dit is de brief die ik kreeg en waarmee ik uiteindelijk mijn visum voor Vietnam kreeg.

Hoe krijg je dan je uiteindelijke visa voor Vietnam?

Eens je de goedkeuringsbrief hebt, is het belangrijk om deze af te printen (in kleur of zwart-wit) en deze mee te nemen naar Vietnam.
Sommige luchtvaartmaatschappijen zullen al op het vliegtuig vragen om deze brief te mogen zien. Als je geen Vietnamees visum of geen goedkeuringsbrief bij je hebt kunnen zij je de toegang tot het vliegtuig weigeren. Zorg dus dat je die brief niet vergeet!

Eens je bent aangekomen in Vietnam, moet je naar het VOA bureau gaan (volg de bordjes: “LANDING VISA”).
Daar moet je de goedkeuringsbrief, een ingevuld, twee paspoortfoto’s en het NA1 formulier (Vietnam visum aanvraagformulier – TỜ KHAI ĐỀ NGHỊ CẤP THỊ THỰC VIỆT NAM) afgeven.
Ik raad aan om dit formulier al op voorhand af te drukken en in te vullen (de tussenpersoon die je goedkeuringsbrief heeft opgesteld stuurt dit formulier meestal ook op) zodat je geen tijd verliest in de luchthaven zelf.

Eens je alle documenten aan de bediende hebt gegeven moet je terug gaan zitten tot je naam wordt afgeroepen. Dit gebeurt nogal willekeurig, dus met een beetje geluk kan je na een kwartiertje Vietnam al binnen. Zelf moest ik drie kwartier wachten…
Om je paspoort terug te krijgen moet je ten slotte nog een bijdrage betalen voor de visumverwerking. Voor een visum van één maand met singe-entry betaal je 25 Amerikaanse dollar, voor een visum van drie maanden met multiple entry betaal je 50 Amerikaanse dollar (of het equivalent in Vietnamese Dong).

Met je gloednieuwe visum voor Vietnam kan je nu eindelijk door de douane gaan en je bagage gaan ophalen.

Welkom in Vietnam!

Kosten Visum Vietnam (Visa on Arrival)

De kosten van een visum voor Vietnam bestaan dus uit twee delen:

 • Enerzijds betaal je de kost van de agent die de goedkeuringsbrief opstelt. De prijs van deze online service verschilt van website tot website, maar ligt gemiddeld tussen €20 en €50.
 • Anderzijds betaal je het vaste tarief aan de agent die het definitieve visum op de luchthaven in je paspoort kleeft. Voor een single-entry visa is dat dus 25 Amerikaanse dollar, voor een multiple-entry visa is dat 50 Amerikaanse dollar.

In totaal liggen de kosten van een visum voor Vietnam dus rond de 40 à 60 euro.

Een goede tips is trouwens om alvast enkele Vietnamese dong of Amerikaanse dollars mee te nemen. Er staan wel degelijk bankautomaten in de luchthaven, maar soms werken deze niet, zijn ze volledig leeg of moet je er allerhande kosten aan toedragen vooraleer je geld kan afhalen…
Betalen met eender welke betaalkaart aan deze loketten is niet mogelijk.

Vietnam visa

Vietnam heeft iets voor iedere reiziger! Maar eerst moet je er natuurlijk wel binnenkomen…

Is het normaal dat er ook andere namen op die brief staan?

Ja, het is goed mogelijk dat jij niet de enige persoon bent wiens naam op de goedkeuringsbrief staat.
De bedrijven die deze brieven opstellen doen dat meestal voor meerdere mensen tegelijk en soms staan er zelfs tot 30 andere namen op.
Als je liever niet wil dat andere mensen jouw persoonlijke gegevens kunnen zien, dan kan je ook altijd voor een privé goedkeuringsbrief opteren. Vergeet wel niet dat dit extra zal kosten.

Als de website nergens vermeldt dat het om een private aanvraag gaat, dan zullen zij wellicht de brieven in massa opstellen.

Nog belangrijk om te weten bij een VOA:

 • De goedkeuringsbrief kan gebruikt worden bij alle eerder genoemde internationale luchthavens, maar bij geen enkele landgrensovergang.
  Echter: eens je de VOA hebt omgewisseld voor een geldig visum, dan mag je wel landgrensovergangen oversteken (op voorwaarde dat je ene multiple-entry visa hebt, natuurlijk)
 • Met een single-entry visa mag je maar één keer het land binnen.
  Met een multiple-entry visa mag je Vietnam meerdere keren binnenkomen (je mag de grens dus verschillende keren oversteken).
 • Een ‘one month visa’ is geen volledige kalendermaand geldig, maar slechts 30 dagen.
  Een ‘multple entry visa’ is zogezegd geldig voor drie maand, maar in feite zijn het maar 87 dagen.

Nadelen van de Visa On Arrival in Vietnam

Hoewel een VOA veel vlotter en goedkoper is dan een visum voor Vietnam aanvragen bij de ambassade, is er toch één duidelijk nadeel aan verbonden: het kan zijn dat je in de luchthaven even moet aanschuiven.
Vooral in de Tan Son Nhat luchthaven kan dit vervelend zijn, want hier komt het meeste luchtverkeer toe. In Hanoi, Da Nang en Ho Chi Minh City is het meestal veel rustiger en hoef je vaak niet langer te wachten dan een half uurtje.

DUS… de Visa On Arrival kort samengevat:

 1. Je vraagt een goedkeuringsbrief aan via een website die gespecialiseerd is in dit soort aanvragen.
 2. Je neemt deze brief, twee pasfoto’s en een ingevuld NA1 formulier mee naar de internationale luchthaven waar je landt.
 3. Je geeft al deze documenten af en wacht tot je naam wordt afgeroepen. Ten slotte betaal je nog 25 of 50 Amerikaanse dollar aan de bediende, afhankelijk van welk soort visum je hebt.
 4. Met je nieuwe visum mag je Vietnam eindelijk binnen!

Het lijkt misschien héél ingewikkeld, maar geloof me: dat is het echt niet. Alleen ter plekke moet je even geduld hebben.

visum vietnam

Begin tijdig met je visumaanvraag voor Vietnam. Zo kom je niet voor problemen te staan.

Manier 3: Aanvraag bij de ambassade van Vietnam

Heb je liever een beetje menselijk contact?
Dan kan je natuurlijk ook nog een visum voor Vietnam aanvragen bij de ambassade in Brussel.
De Vietnamese ambassade vind je op het volgende adres: ‘1 Boulevard Général Jacques, 1050 Brussel’.
Het is van maandag tot vrijdag geopend van 08:30u ‘s morgens tot 17:30u ‘s avonds.

Let wel op: je móét een afspraak maken vooraleer je hier een visa voor Vietnam kan aanvragen! Dat kan via het volgende telefoonnummer: 02 379 27 37.

De kostprijs van een visumaanvraag staat (vreemd genoeg) niet vast…

visum vietnam online aanvragen

Deze mooie natuur wil je toch niet missen?!

Een landsgrens oversteken met een visa voor Vietnam

Indien je naast Vietnam ook één van haar mooie buurlanden wil zien, en op een later tijdstip terug Vietnam terug wil binnenkomen, vergeet dan niet dat je een multiple-entry visum nodig hebt.
Met zo’n visum mag je (gedurende 87 dagen), verschillende keren binnen en buiten. Met een single-entry visum mag je het land maar één keer binnen en buiten! Let dus goed op voor welk soort visum je kiest.

Ben je bezig met een rondreis door Zuidoost-Azië? Dan is het natuurlijk ook mogelijk dat je Vietnam van over land binnenkomt.
Met een VOA kan je alleen via de internationale luchthavens van Vietnam binnen, dus als je een landsgrens oversteekt richting Vietnam dan moet je ofwel een visum regelen bij de Vietnamese ambassade in België ofwel nog eentje regelen in de buurlanden van Vietnam.

Gelukkig is dat ook niet zo moeilijk.

In de meeste buurlanden (Laos, China, Cambodja, …) van Vietnam vind je reisbureaus die dat makkelijk voor jou kunnen regelen. Een visum met een enkele toegang tot Vietnam voor dertig dagen zal je daar ongeveer veertig Amerikaanse dollar kosten.

Dit zijn de landsgrenzen waar je als buitenlander met een vooraf aangekocht visum over kan steken:

 • Vanuit Cambodja: Moc Bai–Bavet, Tinh Bien–Phnom Den en Vinh Xuong–Kaam Samnor
 • Vanuit China: Lao Cai–Hekou, Mong Cai–Dongxing en Youyi Guan–Huu Nghi Quan
 • Vanuit Laos: Bo y–Attapeu, Cau Treo–Nam Phao, Cha Lo–Na Phao, Lao Bao–Dansavanh, Nam Can–Nong Haet en Na Meo–Nam Xoi.

Hoe lang is een visum geldig?

De meeste reizigers naar Vietnam kiezen voor een E-visum of een Visa on arrival. Beiden zijn maximaal dertig dagen geldig, dus als je langer in Vietnam wil vertoeven heb je een ander visum nodig.
Een visum van meer dan dertig dagen aanvragen is alleen mogelijk bij de Vietnamese ambassade. In België kan je langs gaan op ‘1 Boulevard Général Jacques, 1050 Brussel’.
Vooraleer je de ambassade bezoekt, moet je wel (voldoende op voorhand!) een afspraak maken. Dat kan op 02 379 27 37. De Vietnamese ambassade is open van 08:30u tot 17:30u.

visa on arrival vietnam aanvragen

Klaar voor je reis naar Vietnam? Veel plezier!

Reis naar Vietnam?

Is je reis naar Vietnam nog niet gepland? Dan wordt het hoog tijd! Prachtige natuur, miljoenensteden en heerlijk eten zijn slechts een handvol van de troeven van dit land.
Plan je liefst niet alles zelf? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij AsiaDirect. Zij bieden mooie rondreizen door Vietnam aan tegen erg voordelige prijzen. Vliegtickets zitten wel niet in de prijs inbegrepen.
Zelf kan ik in ieder geval de vluchten van Cathay Pacific aanraden. Comfortabel, lekker eten en een vriendelijke service maken die reis van meer dan veertien uur een pak aangenamer!
Economy Class kan al vanaf €640 heen en terug. Wil je jezelf verwennen tijdens deze lange vlucht? Boek dan een stoeltje in Premium Economy. Mijn eigen ervaring daarmee lees je hier. Retourvluchten in Premium Economy kunnen al vanaf €1400 per persoon.

Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan eens naar de aanbiedingen van deze reisbureau’s:

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
  • Hey Nathalie!

   Dat klopt helemaal. Sinds 2019 zijn er heel wat landen aan de lijst toegevoegd die met een e-visum Vietnam binnen kunnen. In plaats van 46 nationaliteiten, worden er nu 80 toegelaten.
   Ik heb het artikel dus aangepast, want het E-visum is echt wel de makkelijkste manier om naar Vietnam te reizen :-).

   Groetjes
   Sam

 1. We reizen in september naar Vietnam. We overwegen om ook een zijtrip naar Cambodja te doen, maar dat zou dus impliceren dat we enkel een VOA multiple entry kunnen gebruiken? Of is het ook een optie om gewoon 2 keer een e-visa aan te vragen OF 1 e-visa en 1x via een reisbureau ter plaatse? We komen steeds Vietnam binnen via een grote internationale luchthaven.

  Groetjes

  • Dag Andy

   Leuke plannen!
   Helaas moeten jullie inderdaad een multiple entry visa aanvragen. Het maakt niet uit hoe kort jullie het land uit gaan, want jullie gaan immers een landsgrens over. Alle informatie zit ook in de databases van de grenscontroles, dus ik raad aan om het niet twee keer te proberen met een gewoon visum. Anders is de kans immers groot dat je het land niet binnen mag.
   Volgens mij is het voor jullie dus het eenvoudigst om een VOA aan te vragen, en aan te duiden dat je een multiple-entry visum wilt. Vergeet niet om naar de luchthaven ter plekke ook $50 per persoon mee te nemen voor dit visum. En vergeet ook niet dat je een VOA alleen bij bepaalde luchthavens kan aanvragen. Anders moeten jullie wel beroep doen op de Vietnamese Ambassade in Brussel.

   Veel plezier!
   Groetjes
   Sam

   • Je kan wel degelijk 2 keer een eVISA aanvragen, Het 2de visum vraag je aan op het moment dat je Viet Nam de eerste keer verlaten hebt. Ik heb het zelf recent gedaan toen we een uitstap naar Korea hebben gemaakt. Enige vereiste is dat je 3 werkdagen buiten Viet Nam bent (en toegang hebt tot een printer)

 2. Kristel says:

  hey Sam
  We gaan in augustus een rondreis doen in Vietnam gedurende 21 dagen. Ik wil online een visum aanvragen maar is een maand lang genoeg of vraag ik beter direct voor 3 maanden aan ? Is dat dezelfde prijs of is het duurder voor 3 maanden?
  Groetjes
  Kristel

  • Hey Kristel

   Ik heb het artikel net aangepast, want ik zag dat er inderdaad nog een beetje info ontbrak.
   Met een visum van 30 dagen kom je zeker toe. Jullie hebben zelfs nog 9 dagen op overschot!
   Bovendien moet je voor een visum van +30 dagen naar de ambassade in Brussel gaan en is het ook veel duurder. Aangezien het in jullie geval echt niet nodig is, raad ik het dus ook af.

   Indien jullie na de rondreis in Vietnam nog van plan zijn om een buurland te bezoeken, let er dan wel op dat je een multiple-entry visum nodig hebben (87 dagen geldig). Zo’n visum kan je ook aanvragen als een ‘Visum On Arrival’ (VOA).

   Veel plezier!
   Groetjes
   Sam

 3. katrien Block says:

  Hoi Sam
  We reizen met onze 3 minderjarige kinderen in juli/augustus in Vietnam. In het E-Visum was sprake van een document “reizen met minderjarige kinderen”, en men raadde aan om dit ingevuld mee te nemen.
  Waar kan ik het vinden?
  mvg
  katrien

  • Hoi Katrien

   Dat ga je eens moeten opzoeken op de officiële website van Vietnam, vrees ik.
   Je kan ook altijd eens bellen naar de ambassade van Vietnam in België.

   Groetjes en veel plezier!
   Sam

 4. Tania says:

  Dag Sam,

  Wij gaan in juli naar Vietnam. Wij komen aan in Ho Chi mingh en verblijven daar 4 dagen waarna we met een binnenlandse vlucht vliegen naar Danang. Later vliegen we terug naar Ho chi Mingh. Mijn inziens heb ik een single entry visa nodig. Of beschouwen ze dit in Vietnam als een extra binnenkomst en heb ik een multiple entry visa nodig?

  groeten,

  Tania

  • Hey Tania

   Aangezien je het land niet verlaat en enkel binnenlandse vluchten neemt, heb je inderdaad geen multiple entry visa nodig.
   Met een single entry visa heb je dus zeker genoeg 🙂

   Veel plezier in Vietnam!

   Groeten
   Sam

 5. Jo Hombroux says:

  Dag Sam,

  Alvast bedankt voor de nuttige info.
  Wij maken een rondreis in Vietnam en Cambodja. We verlaten Vietnam met een boottocht op de Mekong-rivier (ter hoogte van Vinh Xuong. Deze plaats staat evenwel nergens vermeld tussen de exit-places bij het aanvragen van een e-visum. Kan ik dan iets anders invullen of moet ik een VOA aanvragen?
  Mvg,
  Jo

  • Hey Jo

   Spijtig genoeg ben ik ook geen expert op het vlak van exit-places en kan ik dat dus niet met zekerheid zeggen.
   Om volledig zeker te zijn, raad ik dus aan om naar het Vietnamese consulaat te mailen of bellen.

   Is er een uitgangspunt in de buurt? Tijdens mijn verblijf werd er absoluut niet moeilijk over gedaan vanuit waar ik terug vertrok, maar je weet natuurlijk maar nooit!

   Hopelijk kan het consulaat je verder helpen.

   Groeten
   Sam

 6. Geoffrey says:

  Hoi Sam

  Wanneer je Vietnam opnieuw binnenkomt (via een internationale luchthaven) na eerst even te zijn weggeweest in een ander land, maar met een multiple entry visa dus, via waar moet je dan gaan op de luchthaven? Meteen naar immigratie en niet meer langs “Landing Visa”?grtz

  • Hoi Geoffrey

   Als je al een visum in je paspoort hebt (een sticker) dan mag je gewoon door naar immigratie, aangezien je je visum niet meer moet ophalen/betalen.
   Zo lang je een multiple entry visa hebt zou dat moeten lukken 😉

   Groetjes en veel plezier in Vietnam!
   Sam

 7. Hoi Sam,

  Wij gaan voor een VOA en zijn nu de formulieren aan het invullen. Ze vragen om de naam van de werkgever. Nu ben ik werkloos dus kan ik deze niet invullen. Denk je dat dat problemen gaat opleveren om het land binnen te komen?

  Groetjes Debbie

  • Hey Debbie

   Normaal zou dat geen problemen mogen opleveren. Wel zou ik er voor zorgen dat je een bewijs hebt dat je voldoende geld op je rekening hebt staan om deze vakantie te kunnen maken.
   Als je een uitkering krijgt, kan je dat daar ook op vermelden.

   Meestal zijn ze helemaal niet zo streng als ze laten uitschijnen 😉

   Groetjes
   Sam

 8. Hallo!

  Ik heb ingevuld dat ik via Ha Tien Landport binnenkom maar zie nu alleen maar bus tickets via andere plekken. Is dit een probleem? Groetjes Nadia

 9. Van de Poel Vjen says:

  Beste Sam,

  We trekken in februari naar Vietnam. Mijn vriendin blijft er 3 weken, ik 1 maand. Bij het boeken heb ik er niet bij stilgestaan dat ik de termijn van 30 dagen net overschreden heb. Ik ben er net 31 dagen, mijn vlucht is namelijk om 1h ‘s nachts, op de 31ste dag. Denk je dat ik hiervoor een visum van +30 dagen dien aan te vragen? Ik zou al voor middernacht, nog op de 30ste dag, kunnen inchecken en voorbij de douane gaan. Zou dit een optie zijn? Alvast bedankt voor de informatieve website!!

  Groeten, V

 10. Erik Van loon says:

  Beste Sam,wij vertrekken in oktober(reeds geboekt) naar vietnam,hoe lang op voorhand moeten we het e visum aanvragen. Of kan dit ook nu al als we de nodige info zoals data en inkomende airport al weten. hartelijk dank bij voorbaat

 11. Hoi Sam
  Wij reizen vanuit NL naar Cambodja, gaan daarvandaan naar Vietnam en later weer naar Cambodja. Weet jij hoe het dan met de visums zit?

 12. Jeroen says:

  Hey Sam,
  Bij Visum on Arrival schrijf je
  Voor een visum van één maand met singe-entry betaal je 25 Amerikaanse dollar, voor een visum van drie maanden met multiple entry betaal je 50 Amerikaanse dollar

  Maar later bij de geldigheidsduur van een visa schrijf je dat de enige manier om een visa van 3 maanden te krijgen, via de ambassade is.
  Hoe lang is een visum geldig?
  De meeste reizigers naar Vietnam kiezen voor een E-visum of een Visa on arrival. Beiden zijn maximaal dertig dagen geldig, dus als je langer in Vietnam wil vertoeven heb je een ander visum nodig.
  Een visum van meer dan dertig dagen aanvragen is alleen mogelijk bij de Vietnamese ambassade.

  Welke is correct?

  Bedankt
  Jeroen

  • Hey Jeroen

   Ze zijn allemaal correct. Let er wel op dat het telkens om een ander soort visum gaat.
   Een Visa On Arrival is niet hetzelfde als een E-visum, omdat je ze op een andere manier aanvraagt.

   Als je langer dan drie maanden gaat kan dat niet via een Visa on Arrival of E-visum. Dan zal je naar de ambassade moeten gaan.

   Groetjes!
   Sam

 13. Hi Sam, ik ga in november 3 weken rondreizen in Vietnam.
  Nu heb ik de e-visa moeten indienen en heb ik als pasfoto een zwart wit genomen.
  Mag dit? Moest de e-visa niet geaccepteerd worden kan ik dit dan nog een keer indienen?
  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Sam

  • Hey Sam!

   Voor zo’n gedetailleerde info zul je best contact opnemen met het consulaat van Vietnam. Dat zijn beslissingen die zij nemen. Ik denk persoonlijk wel dat een kleurenfoto nodig is. Mogelijk mag je die opnieuw indienen, mogelijk moet je een nieuwe betalen – maar ik ben eigenlijk nergens zeker van. Best dus even contact opnemen met de ambassade of gewoon nog even afwachten op een goedkeuring of afkeuring.

   Succes!
   Groetjes
   Sam

 14. Alain Kenens says:

  Hey Sam,
  Ik vertrek 28 nov op cruise ,vertrek Singapore,Thailand en dan 4 stopplaatsen in Vietnam !
  Welk visum moet ik dan aanvragen want ik ga alleen Vietnam binnen via seaports?
  Grt
  Alain K

  • Hey Alain

   Cruiseschepen kunnen binnen met een ander soort visum. Ik zou dat gewoon vragen aan de cruisemaatschappij om dit voor jou te regelen. Zij zullen dit vlot en zonder problemen kunnen doen en mogelijk vragen ze daar niet eens een meerprijs voor 🙂 !

   Gr.
   Sam

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>