Vliegtuigen op Maho Beach

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 06 mei, 2016

Door het slechte weer wist ik niet goed wat ik met mijn laatste dag in Sint-Maarten zou gaan doen. De afgelopen twee dagen was het nogal regenachtig en de grijze wolken zagen er alsmaar onheilspellender uit worden. Toch vond ik dat ik de gigantische vliegtuigen die vooral in de middag landden op Maho Beach nog eens moest gaan bekijken. Het is immers de enige plek in de wereld waar je deze gigantische vliegtuigen zo dicht kan zien landen.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


Een van de grotere vliegtuigen die op Sint-Maarten landt.

Een van de vliegtuigen landt op Sint-Maarten.

Dit keer bereidde ik me iets beter voor en bekeek ik online al de landingstijden van de vliegtuigen. Hoewel het type vliegtuig er nooit bijstond, lette ik er op dat ik zeker daar zou zijn als vliegtuigen van lange afstanden zouden landen. Deze waren immers gegarandeerd de grotere vliegtuigen! En wees nu eerlijk… Dat is toch net wat je wilt zien?

Ik wou eerst alleen gaan, maar toen ik Anke en Cliff buiten zag zitten stelde ik hen voor om mee te gaan.

Tegen half twaalf vertrokken we om het eerste grote vliegtuig (om 12:55) te zien landen.

Wanneer we na een kwartiertje stappen eindelijk in Phillipsburg waren aangekomen, moesten we niet lang wachten voor we een busje richting Maho Beach konden strikken. De man zag dat we met drie waren en omdat hij nog geen andere klanten had, verving hij gauw zijn bordje dat voorin het busje lag. Normaal ging hij naar Marigot, maar nu ging hij dus naar Maho Beach.

Door het drukke verkeer duurde het vrij lang voor we aankwamen. Goed dus dat ik er op had aangedrongen om iets vroeger te vertrekken.

Net wanneer we aankwamen stond een gigantisch vliegtuig van KLM klaar om te vertrekken. We renden uit het busje en zagen honderden toeristen klaarstaan op het strand. De taxi’s, auto’s en motorfietsen die normaal langs het strand reden waren tot stilstand gekomen en iedereen zat gefixeerd te kijken naar het vliegtuig met de vier motoren.

Maho Beach Sint-Maarten

Maho Beach Sint-Maarten

Ik snapte eerst niet goed waarom iedereen zo dichtbij het vliegtuig ging staan of waarom ze zich zo krampachtig aan dingen begonnen vast te houden, want uiteindelijk was het toch het leukst om een vliegtuig te zien landen, niet?

Vijf seconden later werd ik praktisch weggeblazen door de gigantische luchtverplaatsing die de jets van het vliegtuig uitstootten.

Warme lucht stroomde doorheen het strand en flippers, drankjes, hoeden en zonnebrillen vlogen in het rond. Ik zag zelf enkele mensen omvallen en in het water sukkelen.

Wanneer het vliegtuig opgestegen was begonnen mensen te klappen en te juichen. Ik stond letterlijk op mijn benen te trillen. Dit was echt een heerlijke attractie geweest!

De mensen die hun spullen waren verloren liepen gauw naar het woeste water om alles er uit te vissen, maar in de loop van de dag bleven heel wat spullen ook gewoon liggen.

Bij elk vliegtuig dat opsteeg probeerde ik me ook aan de paaltjes vast te houden die zich het dichtst bij de luchthaven bevonden. Daar was de luchtverplaatsing immers het sterkst. Spijtig genoeg was geen enkel ander vliegtuig zo sterk als het KLM vliegtuig, maar toch… Nog steeds sterk genoeg om mij van een goede zandscrub te voorzien!

Wanneer er dan eindelijk, veel te laat, een groot vliegtuig landde begon ik helemaal te flippen. Het vliegtuig vloog echt heel laag tegen het strand. Nog enkele meters lager en je kon het gewoon aanraken! Uit voorzorg bukte ik me, want ja… Je weet maar nooit toch?

Hoe meer grote vliegtuigen er landden, hoe gewoner ik er alweer aan werd. Bukken hoefde dus niet meer. Toch bleef het een heerlijke ervaring en bleven wij met ons drietjes daar tot vier uur staan!

Onze magen knorden behoorlijk en we besloten, wanneer het begon te regenen, om nu echt wat te gaan eten.

Na onze maaltijd ging ik nog even naar een verder gelegen strand, maar ondertussen was het al na vijven en besloot ik dus ook om gewoon terug te keren.

Morgenvroeg vertrek ik naar Puerto Rico! Ik ben heel benieuwd hoe dit land eruit ziet…

Mullet Beach in Sint-Maarten. Op vijf minuten stappen van Maho Beach.

Mullet Beach in Sint-Maarten. Op vijf minuten stappen van Maho Beach.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>