Vliegtuigen op Maho Beach

Door het slechte weer wist ik niet goed wat ik met mijn laatste dag in Sint-Maarten zou gaan doen. De afgelopen twee dagen was het nogal regenachtig en de grijze wolken zagen er alsmaar onheilspellender uit worden. Toch vond ik dat ik de gigantische vliegtuigen die vooral in de middag landden op Maho Beach nog eens moest gaan bekijken. Het is immers de enige plek in de wereld waar je deze gigantische vliegtuigen zo dicht kan zien landen.

Een van de grotere vliegtuigen die op Sint-Maarten landt.

Een van de vliegtuigen landt op Sint-Maarten.

Dit keer bereidde ik me iets beter voor en bekeek ik online al de landingstijden van de vliegtuigen. Hoewel het type vliegtuig er nooit bijstond, lette ik er op dat ik zeker daar zou zijn als vliegtuigen van lange afstanden zouden landen. Deze waren immers gegarandeerd de grotere vliegtuigen! En wees nu eerlijk… Dat is toch net wat je wilt zien?

Ik wou eerst alleen gaan, maar toen ik Anke en Cliff buiten zag zitten stelde ik hen voor om mee te gaan.

Tegen half twaalf vertrokken we om het eerste grote vliegtuig (om 12:55) te zien landen.

Wanneer we na een kwartiertje stappen eindelijk in Phillipsburg waren aangekomen, moesten we niet lang wachten voor we een busje richting Maho Beach konden strikken. De man zag dat we met drie waren en omdat hij nog geen andere klanten had, verving hij gauw zijn bordje dat voorin het busje lag. Normaal ging hij naar Marigot, maar nu ging hij dus naar Maho Beach.

Door het drukke verkeer duurde het vrij lang voor we aankwamen. Goed dus dat ik er op had aangedrongen om iets vroeger te vertrekken.

Net wanneer we aankwamen stond een gigantisch vliegtuig van KLM klaar om te vertrekken. We renden uit het busje en zagen honderden toeristen klaarstaan op het strand. De taxi’s, auto’s en motorfietsen die normaal langs het strand reden waren tot stilstand gekomen en iedereen zat gefixeerd te kijken naar het vliegtuig met de vier motoren.

Maho Beach Sint-Maarten

Maho Beach Sint-Maarten

Ik snapte eerst niet goed waarom iedereen zo dichtbij het vliegtuig ging staan of waarom ze zich zo krampachtig aan dingen begonnen vast te houden, want uiteindelijk was het toch het leukst om een vliegtuig te zien landen, niet?

Vijf seconden later werd ik praktisch weggeblazen door de gigantische luchtverplaatsing die de jets van het vliegtuig uitstootten.

Warme lucht stroomde doorheen het strand en flippers, drankjes, hoeden en zonnebrillen vlogen in het rond. Ik zag zelf enkele mensen omvallen en in het water sukkelen.

Wanneer het vliegtuig opgestegen was begonnen mensen te klappen en te juichen. Ik stond letterlijk op mijn benen te trillen. Dit was echt een heerlijke attractie geweest!

De mensen die hun spullen waren verloren liepen gauw naar het woeste water om alles er uit te vissen, maar in de loop van de dag bleven heel wat spullen ook gewoon liggen.

Bij elk vliegtuig dat opsteeg probeerde ik me ook aan de paaltjes vast te houden die zich het dichtst bij de luchthaven bevonden. Daar was de luchtverplaatsing immers het sterkst. Spijtig genoeg was geen enkel ander vliegtuig zo sterk als het KLM vliegtuig, maar toch… Nog steeds sterk genoeg om mij van een goede zandscrub te voorzien!

Wanneer er dan eindelijk, veel te laat, een groot vliegtuig landde begon ik helemaal te flippen. Het vliegtuig vloog echt heel laag tegen het strand. Nog enkele meters lager en je kon het gewoon aanraken! Uit voorzorg bukte ik me, want ja… Je weet maar nooit toch?

Hoe meer grote vliegtuigen er landden, hoe gewoner ik er alweer aan werd. Bukken hoefde dus niet meer. Toch bleef het een heerlijke ervaring en bleven wij met ons drietjes daar tot vier uur staan!

Onze magen knorden behoorlijk en we besloten, wanneer het begon te regenen, om nu echt wat te gaan eten.

Na onze maaltijd ging ik nog even naar een verder gelegen strand, maar ondertussen was het al na vijven en besloot ik dus ook om gewoon terug te keren.

Morgenvroeg vertrek ik naar Puerto Rico! Ik ben heel benieuwd hoe dit land eruit ziet…

Mullet Beach in Sint-Maarten. Op vijf minuten stappen van Maho Beach.

Mullet Beach in Sint-Maarten. Op vijf minuten stappen van Maho Beach.

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam