6 mei, 2016

Voedselvergiftiging in Mexico

Vandaag zou ik de tweede uitstap doen die ik had gepland via mijn hostel. Een tour naar drie ondergrondse cenotes.
Ik dacht dat ik niet zieker kon worden dan gisteren, maar dat kon dus zeker wel... Na een half uur te laat zijn opgepikt dacht ik dat ik de tour beter gewoon had afgezegd. De reden waarom ik had doorgezet was omdat dit de duurste van de drie tours was.

Ziek zijn bij deze uitnodigende cenote is geen pretje...

Ziek zijn bij deze uitnodigende cenote is geen pretje…

Van de hele dag kon ik geen minuut genieten, want ik voelde me alleen maar zieker worden.
Na twee cenotes te hebben gezien, besloot ik samen met de gids dat het misschien maar beter was om naar huis te gaan.

Vanuit het busstation van Tulum zette hij me op de bus richting Cancun en ongeveer twee uurtjes later lag ik al weer in bed. Normaal zou ik morgen mijn derde en laatste tour ondernemen, maar door mijn huidige toestand zou ik er gewoon niet van kunnen genieten.
Gelukkig deed het bedrijf dat de activiteit organiseerde niet moeilijk en verschoven ze, zonder kosten, mijn Chichèn Itza uitstapje naar maandag.

In plaats van mijn uitstapje naar de indrukwekkende Chichèn Itza, deed ik dan maar een uitstapje naar de dokter.
Die vertelde mij dat ik griep, voedselvergiftiging en een longontsteking had. Ik was al blij dat ik geen nare ziekte van een mug had gekregen en slikte de volgende dagen de ene na de andere pil.
Omdat ik na drie dagen nog steeds zo ziek was als een hond, besloot ik mijn vliegtuigticket naar Mexico City te annuleren. Spijtig, want dat was een van de plekjes geweest waar naar ik al lang had uitgekeken. Uitstel is natuurlijk geen afstel, maar toch… Ik had mijn vakantie in Mexico wel iets anders voorgesteld! Een week in bed liggen in een vreemd, tropisch warm land is geen pretje.

Het werd al gauw maandag en het was eigenlijk de eerste dag dat ik me een beetje beter begon te voelen.
De vele antibiotica pillen hadden me er zeker bovenop geholpen, maar door de zware medicatie was ik wel nog steeds doodmoe.

Chichèn Itzá, één van de nieuwe wereldwonderen!

Chichèn Itzá, één van de nieuwe wereldwonderen!

Gelukkig kon ik dit keer de maya tempel wel wat aangenamer beleven, want de Chichèn Itza tempel was prachtig!
Het werd niet voor niets een van de nieuwe wereldwonderen genoemd.

Het volledige domein was bezaaid met kleine en minder kleine tempels en kraampjes die leuke souvenirs verkochten.
Aangezien het nog vrij vroeg was wanneer we aankwamen, waren de toeristenaantallen beperkt gebleven. Daardoor kregen we een uitstekend zicht op deze prachtige Maya tempel!
Wanneer onze gegidste tour begon, waren er al heel wat meer dagjestoeristen aangekomen.

Ik stapte daarna nog wat op m’n eentje rond om de mooie tempels, die me een beetje deden denken aan het Angkor Wat complex in Cambodja, te bezichtigen maar besloot daarna dat ik rust nodig had.
Ik was verre van genezen en had dringend rust nodig.
De koele bus was dan ook een welkom geschenk na zo lang in een verschroeiende hitte te hebben rechtgestaan.

Nog koeler werd het als we een half uurtje later in een prachtige cenote sprongen. Dit was zeker de mooiste ondergrondse grot die ik tot nu toe had gezien.
In het midden van het water was een klein pad gebouwd van waar je in het water kon duiken.

Mijn krachten waren nog niet helemaal terug en dus besloot ik gewoon om wat in het ondiepe water te stappen en te genieten van de schoonheid van de natuur.
De cenotes maakten een groot deel uit van de Mayaanse cultuur. In hun ogen werd het beschouwd als de onderwereld.

Valladolid, een charmante koloniale stad vlakbij Cancun.

Valladolid, een charmante koloniale stad vlakbij Cancun.

De laatste stop die we maakten was in Valladolid. Ooit een van de belangrijkste steden in de Yucatan. Nu vooral een toeristische hotspot door zijn prachtige Spaanse koloniale gebouwen.
De gids had ons bij het begin van deze tour al gemeld dat er heerlijke kokosnoot ijsjes te koop waren in deze stad, en aangezien ik me toch al een pak beter voelde besloot ik om zijn oordeel eens uit te testen.

Hij had niet gelogen! Het goedkope en verfrissende ijsje had me kunnen smaken.

Chichen Itza was prachtig geweest, maar ik voelde dat ik toch nog meer moest rusten de komende dagen. Buiten een uitstapje naar het mooie Isla de Mujeres deed ik dan ook niet veel meer.

Ik heb nooit eerder problemen gehad met streetfood, maar je ziet… Voor alles is er een eerste keer!
Laat je reis naar Mexico niet vergallen en zorg ervoor dat je altijd goed eet. Het kost je misschien iets meer, maar dan verlies je ten minste geen week van je vakantie!

Morgen vertrek ik naar Cuba. Oorspronkelijk had ik gepland om zeven steden te bezoeken, maar ik zie wel hoe mijn gezondheid op dat moment is… In ieder geval kijk ik al erg uit naar het laatste deel van mijn vakantie door de Caraïben! Cuba was immers dé reden waarom ik deze reis plande.

Isla Mujeres.

Isla Mujeres.

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam