Voedselvergiftiging in Mexico

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op

Vandaag zou ik de tweede uitstap doen die ik had gepland via mijn hostel. Een tour naar drie ondergrondse cenotes.
Ik dacht dat ik niet zieker kon worden dan gisteren, maar dat kon dus zeker wel... Na een half uur te laat zijn opgepikt dacht ik dat ik de tour beter gewoon had afgezegd. De reden waarom ik had doorgezet was omdat dit de duurste van de drie tours was.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


Ziek zijn bij deze uitnodigende cenote is geen pretje...

Ziek zijn bij deze uitnodigende cenote is geen pretje…

Van de hele dag kon ik geen minuut genieten, want ik voelde me alleen maar zieker worden.
Na twee cenotes te hebben gezien, besloot ik samen met de gids dat het misschien maar beter was om naar huis te gaan.

Vanuit het busstation van Tulum zette hij me op de bus richting Cancun en ongeveer twee uurtjes later lag ik al weer in bed. Normaal zou ik morgen mijn derde en laatste tour ondernemen, maar door mijn huidige toestand zou ik er gewoon niet van kunnen genieten.
Gelukkig deed het bedrijf dat de activiteit organiseerde niet moeilijk en verschoven ze, zonder kosten, mijn Chichèn Itza uitstapje naar maandag.

In plaats van mijn uitstapje naar de indrukwekkende Chichèn Itza, deed ik dan maar een uitstapje naar de dokter.
Die vertelde mij dat ik griep, voedselvergiftiging en een longontsteking had. Ik was al blij dat ik geen nare ziekte van een mug had gekregen en slikte de volgende dagen de ene na de andere pil.
Omdat ik na drie dagen nog steeds zo ziek was als een hond, besloot ik mijn vliegtuigticket naar Mexico City te annuleren. Spijtig, want dat was een van de plekjes geweest waar naar ik al lang had uitgekeken. Uitstel is natuurlijk geen afstel, maar toch… Ik had mijn vakantie in Mexico wel iets anders voorgesteld! Een week in bed liggen in een vreemd, tropisch warm land is geen pretje.

Het werd al gauw maandag en het was eigenlijk de eerste dag dat ik me een beetje beter begon te voelen.
De vele antibiotica pillen hadden me er zeker bovenop geholpen, maar door de zware medicatie was ik wel nog steeds doodmoe.

Chichèn Itzá, één van de nieuwe wereldwonderen!

Chichèn Itzá, één van de nieuwe wereldwonderen!

Gelukkig kon ik dit keer de maya tempel wel wat aangenamer beleven, want de Chichèn Itza tempel was prachtig!
Het werd niet voor niets een van de nieuwe wereldwonderen genoemd.

Het volledige domein was bezaaid met kleine en minder kleine tempels en kraampjes die leuke souvenirs verkochten.
Aangezien het nog vrij vroeg was wanneer we aankwamen, waren de toeristenaantallen beperkt gebleven. Daardoor kregen we een uitstekend zicht op deze prachtige Maya tempel!
Wanneer onze gegidste tour begon, waren er al heel wat meer dagjestoeristen aangekomen.

Ik stapte daarna nog wat op m’n eentje rond om de mooie tempels, die me een beetje deden denken aan het Angkor Wat complex in Cambodja, te bezichtigen maar besloot daarna dat ik rust nodig had.
Ik was verre van genezen en had dringend rust nodig.
De koele bus was dan ook een welkom geschenk na zo lang in een verschroeiende hitte te hebben rechtgestaan.

Nog koeler werd het als we een half uurtje later in een prachtige cenote sprongen. Dit was zeker de mooiste ondergrondse grot die ik tot nu toe had gezien.
In het midden van het water was een klein pad gebouwd van waar je in het water kon duiken.

Mijn krachten waren nog niet helemaal terug en dus besloot ik gewoon om wat in het ondiepe water te stappen en te genieten van de schoonheid van de natuur.
De cenotes maakten een groot deel uit van de Mayaanse cultuur. In hun ogen werd het beschouwd als de onderwereld.

Valladolid, een charmante koloniale stad vlakbij Cancun.

Valladolid, een charmante koloniale stad vlakbij Cancun.

De laatste stop die we maakten was in Valladolid. Ooit een van de belangrijkste steden in de Yucatan. Nu vooral een toeristische hotspot door zijn prachtige Spaanse koloniale gebouwen.
De gids had ons bij het begin van deze tour al gemeld dat er heerlijke kokosnoot ijsjes te koop waren in deze stad, en aangezien ik me toch al een pak beter voelde besloot ik om zijn oordeel eens uit te testen.

Hij had niet gelogen! Het goedkope en verfrissende ijsje had me kunnen smaken.

Chichen Itza was prachtig geweest, maar ik voelde dat ik toch nog meer moest rusten de komende dagen. Buiten een uitstapje naar het mooie Isla de Mujeres deed ik dan ook niet veel meer.

Ik heb nooit eerder problemen gehad met streetfood, maar je ziet… Voor alles is er een eerste keer!
Laat je reis naar Mexico niet vergallen en zorg ervoor dat je altijd goed eet. Het kost je misschien iets meer, maar dan verlies je ten minste geen week van je vakantie!

Morgen vertrek ik naar Cuba. Oorspronkelijk had ik gepland om zeven steden te bezoeken, maar ik zie wel hoe mijn gezondheid op dat moment is… In ieder geval kijk ik al erg uit naar het laatste deel van mijn vakantie door de Caraïben! Cuba was immers dé reden waarom ik deze reis plande.

Isla Mujeres.

Isla Mujeres.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>