1. In Flanders Fields Museum
Zoals ik al zei is er héél wat te doen in Ieper dat met de Groote Oorlog (WO I) te maken heeft. Vooraleer je echter op bezoek gaat naar de hartverscheurende overblijfselen van zo veel leed, raad ik aan om het In Flanders Fields Museum te ontdekken.
In dit fenomenale archief kom je namelijk álles te weten wat zich tussen 1914 en 1918 afspeelde. Ieper was namelijk één van de zwaarst getroffen gebieden tijdens deze Wereldoorlog met meer dan een miljoen doden verspreid over alle kampen…
In de moderne expositie vind je talrijke aandenkens aan deze periode. Denk maar aan originele soldaten outfits, pamfletten en propaganda van zowel de geallieerden als de centralen, moordlustige wapens, hartverscheurende dagboeken van deze vaderlandsliefhebbende mannen en zelfs een collectie aan speelgoed die kindjes leerde om al dit geweld te normaliseren…
Al deze spullen worden tot leven gebracht met interactieve video’s of geluidsfragmenten. In het begin kun je zelfs kennis maken met een soldaat uit jouw eigen regio (of een ander gebied) en doorheen de rondleiding krijg je alles te horen over zijn leven in deze verschrikkelijke vier jaar.
In plaats van te veel op droge feiten te hameren, slaagt het In Flanders Fields Museum er in om zijn bezoekers tot op het einde geboeid te houden. Hier worden belangrijke veldslagen namelijk niet uitvoerig besproken, maar gaat het om het menselijke leed voor, tijdens en na de Groote Oorlog. Er wordt een menselijke blik geworpen op deze periode en hoe het iédéréén beïnvloedde.
Telkens opnieuw werd ik aangemoedigd om verder te lezen, te luisteren of te kijken naar wat er zich allemaal afspeelde in deze streek.
Sta zeker even stil bij het beeldmateriaal waarin soldaten uit verschillende landen vertellen over het kerstbestand. Zelfs in oorlogstijd was er toch nog een beetje menselijkheid. Helaas word je op het einde van de voorstelling nog een laatste keer met je neus op de feiten gedrukt: de oorlogen mogen dan wel niet meer in onze contreien plaatsvinden, in heel wat plaatsen elders op deze mooie aarde woedt nog dagelijks een verschrikkelijke strijd…
In tijden van Covid-19 is het noodzakelijk om te reserveren. Dat kan eenvoudig op de website van het museum. Treuzel echter niet te lang, want plekjes (zeker in de namiddag!) zijn snel volzet.

Een nagebootste loopgraaf in het Flanders Fields Museum.

Ook dieren werden in de Groote Oorlog op grote schaal ingezet…

Het menselijke leed bleef ook lang na het einde van WO I nog aanslepen…
2. Maak mee hoe het was om in loopgraven vast te zitten
Er zijn nog steeds loopgraven rond Ieper die je kunt bezoeken! Meestal gaat het zelfs om authentieke exemplaren die natuurlijk wel een beetje zijn opgeknapt om de tand des tijds te doorstaan. Als je dus echt wat wilt doen in Ieper dat duidelijk maakt hoe zwaar soldaten het destijds hadden, dan is dit een niet te missen activiteit.
Niet ver van Ieper vind je bijvoorbeeld het Hill 62 museum. Deze privé-collectie is een warboel van memorabilia zoals geweren, hulzen, kledij van soldaten en een mooie collectie foto’s en pamfletten. Helaas staat er nergens veel informatie bij, maar hier kom je dan ook voornamelijk naartoe voor de Britse loopgraven te bezoeken.
De modderige gangen zijn versterkt met ijzeren platen en hier en daar een pikzwarte bunker. Ik kwam hier op een regenachtige dag en besefte al heel snel dat een leven in deze modderige gangen allesbehalve makkelijk moet geweest zijn! Zeker als je weet dat sommige soldaten hier wekenlang achter elkaar opgesloten zaten… Voeg daar nog gruwelijke oorlogsdaden, plagen van ongedierte en het gemis van thuis aan toe en je snapt vast wel dat dit het ideale recept was voor emotionele catastrofes…
Iets verder ligt de Yorkshire Trench and Dug Out. Op deze plek werden de loopgraven verstevigd met zandzakjes en vind je her en der ook een bunker die tegen dodelijke aanvallen beschermde, maar ook vergaderingen van officieren mogelijk moest maken… Helaas zijn deze loopgraven momenteel alleen van boven te bekijken, want je mag er niet in door verstevigingswerken.
Iets verder uit Ieper zijn er nog wel meer loopgraven die je al dan niet kunt bezoeken. Als je in de buurt bent, kun je ook eens kijken naar deze: Frontlinie ’t Hooghe (Zillebeke), Bayernwald (Wijtschate), de Dodengang (Diksmuide), Memorial Museum Passchendaele 1917 (Zonnebeke).

De loopgraven rond het Hill 62 museum.

Neem zeker ook even een kijkje in het museum zelf. Daar liggen heel wat aandenkens aan de Groote Oorlog.

De Yorkshire Trench and Dug Out.
3. Yper Museum
Ieper heeft natuurlijk ook een lange geschiedenis buiten de Eerste Wereldoorlog. Deze oude stad wierp zich namelijk op als belangrijke vestingstad, bisschopsstad, militaire stad en natuurlijk ook kattenstad. Als je daar graag meer over bij wilt leren, dan is dit één van de bezienswaardigheden in Ieper die je niet mag missen.
Het Yper Museum vertelt je namelijk álles over het ontstaan en de groei van deze prachtige plek. In dit prettige museum maak je kennis met talrijke historische artefacten en interessante weetjes die een blik werpen op het leven van lang en héél lang geleden.
En ook voor de kindjes zijn de tentoonstellingen een top activiteit in Ieper! Katelyne en haar kat maken alle informatie namelijk net iets verstaanbaarder met videofragmenten. En dat doen ze ook nog op een grappige manier. Wie houdt er namelijk niet van een dikke, kibbelende kat en een ietwat hautaine jonkvrouw?!
Tijdens de expositie wordt ook meteen duidelijk waarom Ieper zo dol is op katten. Nu ja, … Ze gooiden die beestjes natuurlijk wel tot 1813 van de toren af. En waarom? Daar zijn ze nog steeds niet zeker van!
Ga zeker ook een kijkje nemen naar de tijdelijke tentoonstelling ‘Poes. Hoe de kat de mens vangt’. Daar kom je alles te weten over katten en hoe ze uiteindelijk dan toch de weg naar onze harten vonden. Van de verpersoonlijking van de duivel of heksengebroed is dat toch toch wel een serieuze comeback, he 😉 !
Persoonlijk kon ik ook de collectie aan sierspelden erg smaken. Ze worden vergeleken met de voorlopers van tattoos en eigenlijk was dat ook wel zo. Ze vertelden je namelijk meer over iemands status, werk en zelfs voorliefdes. En verrassend genoeg waren sommigen in de middeleeuwen ook al héél open-minded in de liefde bedrijven als ik hun sierspelden mag geloven!!
Op de derde verdieping vind je nog een leerrijke, maar vooral erg goed in elkaar geknutselde video die de volledige geschiedenis van Ieper kort samenvat. Zeker een aanrader om je bezoek aan dit museum mee af te sluiten!
Ook voor deze exposities moet je op voorhand reserveren omwille van Corona (op de website van het museum). Vergeet ook je mondmasker niet!

Je leert hier echt heel veel bij over Ieper!

Neem zeker een kijkje bij tentoonstelling ‘Poes’. Heel leuk om meer bij te leren over katjes!

Op de bovenste etage wordt de geschiedenis van Ieper op een originele manier samengevat!
4. De Lakenhallen
Ik kan natuurlijk geen lijstje maken met de mooiste bezienswaardigheden van Ieper zonder de Lakenhallen te vermelden. In dit prachtige gebouw vind je trouwens ook het Yper Museum en het In Flanders Fields Museum.
Dit majestueuze gebouw werd in de dertiende eeuw gebouwd om het aanzien van deze rijke stad nog te vergroten. Het was namelijk het grootste gotische burgerlijke gebouw van zijn tijd. Eens alle deuren werden opengezet, vonden hier overdekte markten plaats waarin de beroemde Ieperse lakens werden verkocht. Dit luxeproduct (van wel 30 kg zwaar!!) was een gegeerd goedje en werd dan ook over de hele wereld verscheept. Handig dat de havens van Nieuwpoort en Brugge zo dichtbij lagen, dus!
Helaas werd deze -ook toen al!- bezienswaardigheid van Ieper tijdens de Eerste Wereldoorlog in brand gestoken. Na deze gruwelijke tijd besloten de locals om dit en vele andere gebouwen terug op te bouwen net zoals ze er vroeger uitzagen. En zo komt het dat wij, zo veel honderden jaren later, nog steeds mogen genieten van de prachtige Lakenhallen!

Links zie je de prachtige Lakenhallen (die momenteel gerenoveerd wordt).
5. Sint-Maartenskathedraal
Net naast de indrukwekkende Lakenhallen, vind je nog zo’n imposante highlight van Ieper. De Sint-Maartenskathedraal was de belangrijkste kerk in de voormalige bisschopsstad. Vooraleer Napoleon aan kwam kloppen, was Ieper namelijk ook een bisdom op zichzelf! Tegenwoordig valt de stad onder het bisdom van Brugge.
Vanbuiten is dit gigantische bouwwerk al behoorlijk impressionant, maar het is toch voornamelijk de binnenkant die mijn mond deed openvallen.
De gigantische zuilen en de prachtige zwart-wit gekruiste vloer tonen andermaal aan hoe rijk deze stad ooit was. Loop zeker door naar het fenomenale altaar en de kleurrijke glas-in-loodramen. Jezus mocht dan wel een sober leven leiden, deze kathedraal deed dat duidelijk allesbehalve!

Vanbinnen is de kathedraal op z’n mooist, vind ik.

Maar de buitenkant is ook niet mis!
6. De Menenpoort
Eén van de allerbelangrijkste bezienswaardigheden in Ieper is ongetwijfeld de Menenpoort. Dit monumentale bouwwerk werd in 1927 door de Britten gebouwd om de bijna 55.000 niet-geïdentificeerde Britten te gedenken die tijdens de Groote Oorlog sneuvelden.
Tijdens mijn bezoek was ik meteen versteld van de omvang. Deze triomfboog hoeft zeker niet onder te doen voor de Arc de Triomphe in Parijs, maar is in mijn ogen een veel emotionelere plek!
Langs de binnenkant staan namelijk 54.896 namen gebeiteld van kerels die nooit meer terugkeerden naar hun ouders of families… Dat geeft toch even een kippenvelmomentje. Al deze dappere soldaten worden in ere gehouden met talrijke bloemstukjes die er altijd wel liggen. Om deze helden te blijven lauweren, wordt iedere avond ook The Last Post herdenking gehouden onder de Menenpoort.
Dit magnifieke kunstwerk is trouwens ook één van de toegangswegen tot de Vestingsroute. Dit is dus het ideale begin- of eindpunt van deze mooie wandeling.

Een prachtige triomfboog ter ere van heel wat duizenden soldaten uit WO I…

En als je al die namen ziet, word je toch echt even stil!
7. The Last Post
Elke dag om 20u stipt wordt The Last Post gehouden onder de Menenpoort. Klaroeners blazen al bijna honderd jaar (sinds 1928) een militair deuntje ter herdenking van de 54.896 vermiste Britse soldaten uit Wereldoorlog Één.
Er is altijd wel wat volk aanwezig, maar op Wapenstilstand (11 november) is dat vaak ook in het bijzijn van enkele (heel) belangrijke personen. Dit is natuurlijk een deel uit onze geschiedenis dat geen enkel land ooit nog mag vergeten!
Als je tijdens deze festiviteiten een bezoekje plant, moet je wel op tijd komen.
8. Fietsen langs de Vredesroute
De Westhoek is de ideale plaats om je kuiten even te strekken. Je vindt hier namelijk talrijke prachtige fietsroutes! Om de vele bezienswaardigheden rond Ieper in één (of twee…) dagen te zien, is er dan ook geen betere manier dan de Vredesroute af te leggen.
Dit traject van 45 kilometer neemt je mee langs de belangrijkste plaatsen van de Groote Oorlog.
Denk daarbij aan tientallen begraafplaatsen, informatieve musea, belangrijke strategische punten en de prachtige natuur van de Westhoek. Zowat alle bezienswaardigheden uit Ieper die ik in deze blog opsomde, kom je ook tegen tijdens deze fietslus.
Je begint en eindigt in het stadscentrum van Ieper, dus je kunt met een gerust hart daar een hotelletje boeken.
Als je je eigen fiets niet meeneemt, dan kun je ter plekke ook altijd een tweewieler regelen. Ikzelf deed dat bij ‘Chez Marie’ (Neermarkt 6); een superleuk boetiekje met allerlei lokale -en niet zo lokale- delicatessen en specialiteiten. Speur dus voor of na je fietstocht ook zeker even rond in dit winkeltje vlakbij de Grote Markt 😉 !
De Vredesroute wordt onderweg vrij goed aangeduid, maar ik raad toch aan om ook even bij de dienst toerisme binnen te springen en daar een plannetje te halen. Daar wordt het traject duidelijk omschreven en krijg je ook wat meer informatie over de vele trekpleisters onderweg.

Tijdens de Vredesroute kom je langs heel wat begraafplaatsen.

En ook de Menenpoort ontbreekt niet!

Las ook geregeld een stop in. Het Hooge Crater Museum is bijvoorbeeld een echte aanrader.
9. Vestingroute (wandelen langs de oude omwalling!)
Net zoals er veel fietslussen in Ieper zijn, kun je ook talrijke wandelingen maken in of rond deze mooie stad. Eentje die ik iedereen zou aanraden is de Vestingroute.
Al vele eeuwen voor de Groote Oorlog kende Ieper namelijk een woelig bestaan. Door haar strategische ligging en rijkdom werd de stad vaak doelwit van geweld. Precies daarom werd het volledige centrum afgeschermd met een grote omwalling, die op zijn beurt weer extra werd beschermd door een breed aangelegde rivier.
Een deel daarvan verdween in de loop der eeuwen, maar het grootste stuk staat er nog steeds. En het leuke daaraan is natuurlijk dat jij die nu gewoon kunt bezoeken.
De stad heeft er een prachtig park van gemaakt met uitzonderlijk mooie uitzichten over enkele belangrijke bezienswaardigheden van Ieper. Gedurende de volledige wandeling krijg je de Sint-Maartenskathedraal en de Lakenhallen uit alle ooghoeken te zien. Ik heb ondertussen al veel steden bezocht, maar dit stadspark is toch echt wel héél bijzonder!
Onderweg is er ook heel wat te doen in Ieper! Las dus gerust af en toe een pauze in.
Zo kun je een bezoek brengen aan de Kazematten brouwerij, kennis maken met enkele pittoreske huisjes of je respect betuigen aan de imposante (en ook een beetje droevige…) Menenpoort.
Als je graag nog een beetje verder stapt, kun je ook de Stadswandelroute uitproberen. Deze lus is net geen zeven kilometer lang en neemt je ook nog mee langs enkele minder beroemde bezienswaardigheden van Ieper. Een deel van de Stadswandelroute overlapt trouwens ook de Vestingroute, want ook hier loop je (een stukje) op de prachtige omwalling.

De voormalige omwalling werd omgevormd tot de groene long van de stad.

Tijdens de Stadswandelroute krijg je nog meer mooie natuur rond Ieper te zien.
10. Ontroerende begraafplaatsen
De omvang van de miljoenen doden wordt pas echt duidelijk als je enkele van de tientallen begraafplaatsen in de omgeving van Ieper bezoekt.
De meeste vind je in of vlakbij een woonwijk en zijn niet heel groot, maar telkens opnieuw zijn ze prachtig onderhouden en geven ze jou ongetwijfeld ook een kippenvelmoment.
Deze bezienswaardigheden in Ieper liggen nogal verspreid, maar als je bijvoorbeeld de Vredesroute fietst dan zie je heel verschillende van deze serene herdenkingsmonumenten. Zowel Britse, Belgische, Franse als Duitse begraafplaatsen, trouwens.
De beroemdste (maar wel een stukje uit Ieper) is zonder twijfel Tyne Cot Cemetery. Hier liggen vele duizenden helden begraven en jaarlijks worden hier ook prachtige herdenkingsceremonies georganiseerd.
Niet ver van de Menenpoort vind je dan weer de serene Ramparts Cemetery. Omgeven door water krijgen de maagdelijk witte grafstenen in het groene gras tegelijkertijd iets heel krachtigs en droefs.
Heel veel van deze herdenkingsmonumenten liggen ook vlakbij andere bezienswaardigheden van Ieper. Zo vind je bij het Hill 62 Museum de Sanctuary Wood Cemetery, bij het Hooge Crater Museum de Hooge Crater Cemetery en niet ver van de Yorkshire Trench and Dug Out vind je dan weer de beroemde Essex Farm Cemetery. In de buurt van deze laatste vind je trouwens ook het herdenkingsmonument voor John McCrae. Deze dichter heeft in deze buurt zijn wereldberoemde gedicht ‘In Flanders Fields’ geschreven.

De Ramparts Cemetery.

De Hooge Crater Cemetery, vlakbij het Hooge Crater Museum.

Het herdenkingsmonument voor John McCrae, vlakbij de Essex Farm Cemetery.
11. Hill 60
Er zijn verschillende heuvels in het Ieperse landschap die een erg belangrijke rol speelden in het oorlogsverhaal van 14-18. Eéntje daarvan is Hill 60.
Vanop deze heuvel van zo’n 60 meter hoog richtten de Duitsers namelijk een onmetelijke ravage aan tegen de geallieerden.
Op de top van deze heuvel vind je nu een gedenkteken.
Op de grond zie je duidelijke markeringen die aangeven waar de Franse en Duitse loopgraven zich destijds bevonden. Het klinkt misschien ongelooflijk, maar dat was op minder dan twintig meter van elkaar! Wat moet dat allemaal gruwelijk zijn geweest…
Iets verderop vind je ook de Caterpillar Mine Crater. Een mijnkrater die het landschap voorgoed heeft herschapen en tegelijkertijd de levens van vele dappere soldaten beëindigde.
De omvang van dit gat deed mij werkelijk versteld staan. Wat een ravage richtte zo’n gruwelijk apparaat aan, zeg!!

Het herdenkingsmonument op Hill 60.

De Franse frontlijn lag op nog geen twintig meter van de Duitse loopgraven… Wat een horror!

De Caterpillar Mine Crater.
12. Pintjes drinken bij Kazematten brouwerij!
Ieper kende eeuwenlang een bloeiende biergeschiedenis, maar na de Eerste Wereldoorlog werd het aantal brouwerijen serieus teruggedrongen (van meer dan dertig naar slechts vijf…). De allerlaatste sloot uiteindelijk in 1976 zijn deuren.
De stad heeft vele jaren moeten wachten, maar in 2014 sloegen twee vrienden de handen in elkaar om een bijzondere micro-brewery te beginnen op een wel héél unieke locatie! De brouwerij vestigde zich immers onder de omwalling van Ieper, in enkele van de kazematten die vroeger vooral voor militaire doeleinden werden gebruikt.
De twee vrienden hadden trouwens al langer een voorliefde voor dit gouden drankje en het zijn dan ook niet de minsten. Hans Depypere is namelijk de zaakvoerder van Brouwerij St. Bernardus en Rudi Ghequire is de brouwmeester van Rodenbach, nog zo’n lekker West-Vlaams biertje 😉 !
Je kunt de speciale biertjes overal in de stad vinden (ook bij bvb. het Hooge Crater Museum!), maar voor een echte speciale beleving raad ik aan om een bezoek aan de brouwerij zelf te plannen.
Voor tien euro per persoon word je rondgeleiden door de brouwerij én krijg je drie biertjes voorgeschoteld.
Op voorhand reserveren is verplicht, maar dat doe je gelukkig eenvoudig via de website van De Kazematten.

Bierliefhebbers, ga zeker eens langs bij deze brouwerij!
13. Hooge Crater Museum
We weten ondertussen al dat er rond Ieper enkele bijzonder dodelijke veldslagen plaatsvonden. Het gebied rond de Hooge Crater eiste zonder twijfel de meeste levens. En vaak voor maar een héél beperkte en tijdelijke vooruitgang. De vijanden hadden zich namelijk hoog op verschillende heuvels kunnen ingraven en kregen van daaruit een onbelemmerd uitzicht op de Britse, Belgische en Franse soldaten.
De cijfers die je in dit museum te horen krijgt, liegen er dan ook niet om. Miljoenen kogels, mortieren en granaten werden langs beide kanten afgevoerd en kostten ontelbare levens. Enkele overblijfselen van al dat geweld zijn hier opgebaard. Roestige kogels, schoppen waarmee de loopgraven werden gegraven, modderige botten of doorzeefde metalen helmen… Het toont je andermaal hoe moeilijk het leven in deze regio was.
In dit prachtige privé-museum hebben eigenaars Niek en Ilse (en hun twee zoontjes!) een prachtige collectie aan memorabilia uit WO I aangelegd. Met levensechte vitrines krijg je een unieke aanblik op authentieke kledingstukken, maar even goed hoe een Duitse of Britse loopgraaf er toen uit zag of wat de vrouwen in tijden van oorlog deden.
Het topstuk is misschien wel de replica van het Fokker vliegtuig van de dodelijke Duitse Rode Baron…
Kinderen zullen zich ook niet vervelen, want de Hooge Boys (de twee zoontjes van Niek en Ilse) hebben een eigen YouTube kanaal opgestart met allerlei verstaanbare weetjes. En die zijn trouwens niet alleen interessant voor kinderen!
Recht tegenover het museum ligt ook de Hooge Crater Cemetery en errond bevinden zich nog talrijke belangrijke plaatsen waar dodelijke gevechten plaatsvonden.
Honger gekregen van al die bezoeken? Dan kan ik het aanpalende café en restaurant ook aanraden. Daar vind je trouwens een indrukwekkende collectie van bewerkte hulzen, ook wel bekend als trench art.

De replica van het Fokker vliegtuig van de Rode Baron.

Allerlei gevonden munitie vanop dit gigantische slagveld.
14. Bellewaerde
Er is nog wel wat meer te doen in Ieper dan alleen musea, mooie historische gebouwen of aandenkens aan de Groote Oorlog te bezoeken! Ook voor de kinderen zijn er in Ieper leuke activiteiten. De allerplezantste plek voor hen is natuurlijk Bellewaerde: een gevarieerd attractiepark voor jong en oud.
Met meer dan dertig attracties is dit één van de leukste pretparken in België. Van spannende adrenalineritjes tot rustgevende boottochtjes… Er is hier iets voor alle leeftijden!
Door de jaren heen is Bellewaerde trouwens ook uitgegroeid tot een heus dierenpark. Leeuwen, tijgers, luipaarden, wallabies, giraffen, papegaaien, … Je vindt hier de mooiste beestjes uit het volledige dierenrijk! Met de Bengal Express maak je trouwens van wel héél dichtbij kennis met enkele van de katachtigen. Dit treinritje tuft zich namelijk door hun grote leefgebied en vanachter de glazen ramen kun jij op een veilige manier oog in oog staan met deze machtige beesten.
Een ticket voor Bellewaerde kost normaal €36 per volwassene en €32 voor de kids, maar als je ze via Dagtickets.be bestelt krijg je een mooie korting. Toegang voor volwassenen kost daar €33 en kinderen kunnen binnen voor €30.

Op zoek naar activiteiten in Ieper met de kinderen? Dan mag Bellewaerde niet op de planning ontbreken!
Er is heel wat te doen in Ieper en meer dan voldoende om een weekendje mee te vullen. Ben je nog op zoek naar tips voor andere citytrips in België? Lees dan ook zeker de blogs op deze pagina: Uitstapjes in België.
Handige sites om je reis te plannen
Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.
🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra. 👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan. 🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare. 🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.
Andere interessante berichten...

Volg je mij al op Social Media?
Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.