14x Wat te doen in Malmedy: Bezienswaardigheden & attracties

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

Malmedy is een ontzettend charmant stadje in het Duitstalige gedeelte van de Belgische Ardennen. Naast een feeëriek en historisch centrum, is er in de buurt nog veel meer te beleven! Mooie wandelingen zijn nooit ver af en ook de geschiedenis wordt hier levend gehouden door musea en monumenten.
Ik ging op zoek naar wat er te doen is in Malmedy en haar omgeving en som de mooiste bezienswaardigheden en attracties hieronder voor jullie op.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.5/5 - (25 votes)

wat te doen in Malmedy bezienswaardigheden Rocher de Falize

1. Wandeling naar de Cascade du Bayehon

Wanneer je hier aankomt, valt het meteen op dat er heel wat te doen is in Malmedy voor iedereen die van Moeder Natuur houdt. Het zal je dan ook niet verbazen dat mooie wandelroutes nooit veraf liggen.

Neem bijvoorbeeld de uitgestippelde route naar de Cascade du Bayehon. Deze wandeling in Malmedy leidt je naar een waterval (= “cascade“) van zo’n negen meter hoog. Hoewel je enkele honderden meters daalt en stijgt, is de wandeling niet echt moeilijk. Je wandelt het grootste deel op een aangelegd pad dat je langs en over de Ruisseau de Bayehon stroom begeleidt.

Geregeld moet je een brugje oversteken waaronder snel stromend water voor een mini-waterval zorgt, terwijl rechts van jou eeuwig groene bossen opdoemen met een ondergrond van zacht mos tot zo ver het oog kan kijken. Nog voor je het goed en wel beseft, ben je al aangekomen bij de Cascade du Bayehon. Klim gerust naar beneden, maar wees wel voorzichtig! Dit pad is namelijk ook al omgetoverd tot een zacht stromende mini-waterval, waardoor je makkelijk kan uitglijden.

Van dit punt kan je deze wandeling rond Malmédy naar de waterval verder afmaken of links afbuigen en zo terug naar de bewoonde wereld hiken. Volgens mij is het een aanrader in elk seizoen, laat je dus zeker niet afschrikken door een beetje regen of sneeuw.

De wandelroute is heel goed aangeduid met een rode rechthoek en een tekening van een vrouwelijk hert. Op de website van Ost Belgien vind je trouwens de volledige route en meer informatie.

bayehon waterval Wat te doen in Malmedy

Deze fikse wandeling brengt je uiteindelijk naar dit prachtige uitkijkpunt: de waterval van Bayehon.

2. Bezoek de kathedraal van Malmedy

Ik kan dit lijstje met bezienswaardigheden in Malmedy niet vervolledigen zonder ook de prachtige kathedraal te vermelden!

De gigantische façade torent hoog boven het stadje uit en ook vanuit de verte is dit punt overal makkelijk te herkennen. De kerk werd eind de achttiende eeuw gebouwd, maar tuimelde niet veel later in woelige tijden door de Franse periode (de Zuidelijke Nederlanden werden bij Frankrijk gevoegd). Veel later, werd dit monumentale gebouw de hoofdkerk (en dus kathedraal) van het bisdom Eupen-Malmedy. Ondertussen bestaat dit bisdom eigenlijk niet meer, maar toch wordt deze kerk ter ere van Petrus, Paulus en Quirinus nog steeds een kathedraal genoemd.

Niet alleen de buitenkant is trouwens prachtig. Het interieur heeft iets héél sobers en dat geeft tegelijkertijd een zeer imposante indruk omdat het zo’n groot gebouw is. Loop zeker eens naar de voorkant van deze galmende kerk met witte muren en plafonds. Daar staat een heel mooi altaarstuk, maar van hier krijg je ook een goed zicht op de impressionante orgel dat aan de achterkant hangt.

kathedraal van malmedy

De kathedraal van Malmedy is een prachtig stukje architectuur!

malmedy bezienswaardigheden kathedraal

Je ziet dit imposante bouwwerk van bijna elk uitzichtpunt in Malmedy!

3. Malmundarium

Vlak naast de imposante kathedraal van Malmedy ligt het Malmundarium. Een groot museumcomplex met verschillende interessante tentoonstellingen gewijd aan (grotendeels) alles wat met Wallonië te maken heeft. Het voormalige klooster heeft maar liefst 3000 vierkante meter aan (verborgen) schatten die zeker de moeite zijn als je meer over deze regio wilt bijleren. Door deze omvang is het ook de perfecte oplossing als je je afvraagt wat er te doen is in Malmedy bij slecht weer.

Je begint je bezoek met een prachtige blik op de kloostergangen, die nu zijn omgedoopt tot een informatiecentrum over de Belgische steenindustrie. Je moet namelijk weten dat er in Wallonië enkele tientallen steengroeves zijn waaruit (ook vandaag nog!) o.a. leisteen en blauwe hardsteen wordt opgegraven. Als je door de Ardennen rijdt, heb je ongetwijfeld al kunnen genieten van de typische huisjes in deze steensoorten, maar dit materiaal heeft nog véél meer gebruiksdoeleinden.

In het Malmundarium wordt ook aandacht gegeven aan andere (oude) industrieën zoals papier maken, boekdrukkunst en de plaatselijke leerlooierijen. Een klein gedeelte van het museum geeft ook weer hoe belangrijk carnaval en folklore in Wallonië is. Met uitzonderlijk kleurrijke kledij, angstaanjagende of juist grappige poppen en vooral héél wat veren (denk maar aan het Carnaval van Binche – UNESCO werelderfgoed!) kom je ongetwijfeld in feeststemming uit deze zaal.

Aangezien deze indoor activiteit in Malmedy gevestigd is in een voormalig klooster, wordt er natuurlijk ook een beetje aandacht gegeven aan de kunstschatten van de aanpalende kathedraal. Goudgeborduurde kazuivels, goddelijke beelden of schilderijen en zelfs een voormalig altaar kun je hier allemaal bewonderen terwijl mysterieuze kerkzang uit de speakers opstijgt om je helemaal in je bezoek onder te dompelen.

Er zijn ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen in dit museum. Toen ik er was, werd het tweede verdiep omgetoverd tot een pessimistische voorstelling van hoe de wereld er uit zal zien als we niets doen aan klimaatopwarming. Audio- en filmfragmenten werden gecombineerd met pamfletten of kunstige maquettes die ons het belang van dit alles moeten doen inzien. Ik weet niet hoe lang deze voorstelling nog loopt, maar het is zeker een aanrader als je hier bent!

Malmundarium

Je ziet nog bijzonder veel overblijfselen van het originele klooster in dit mooie museum.

malmundarium bezienswaardigheden malmedy

De tentoonstelling over carnaval in Wallonië vond ik verrassend interessant.

4. Ontdek de Hoëgne Vallei

Ik zei het al eerder: er is héél wat te doen in de buurt van Malmedy voor natuurliefhebbers! Een bezoek aan de Hoëgne Vallei is volgens mij één van de mooiste wandelingen van de Ardennen en ik raad dan ook aan om deze niet over te slaan.

Al meteen vanaf het beginpunt is deze route uniek. Je moet met je auto namelijk door een riviertje rijden om de parking van deze wandeling te bereiken. Het water lijkt nogal hoog te staan vanuit je wagen gezien, maar het is perfect veilig om door te rijden.

Van hieruit wordt het alleen maar mooier. Terwijl je de witte plakaatjes met blauwe kruisen (niet de blauwe ruiten, want dat is soms wel verwarrend!) volgt, is er geen moment dat de sterk stromende en klotsende Hoëgne je alleen achterlaat.
De kabbelende beekjes worden tumultueuze riviertjes die duizenden kleine watervallen op je pad tevoorschijn toveren. In het midden van dat witgeschuimde water liggen boomstronken of een trotse boom die de voortdurende aanval van het dalende water toch durft trotseren.

Onderweg steek je vele bruggetjes over en -geloof me!- overal zal je wel even willen stilstaan. De Hoëgne wandeling is dan wel meer dan tien kilometer lang, toch voelt deze outdoor activiteit in de buurt van Malmedy veel korter. Het landschap is adembenemend mooi en verandert voortdurend.

Ongeveer in de helft kom je bij een splitsing terecht waar je ofwel rechts of links kan gaan. Dit punt vond ik een klein beetje twijfelachtig, maar volgens mij kun je beide richtingen uit om de wandelroute toch tot een goed einde te brengen. De terugweg vond ik zelf iets minder indrukwekkend omdat je nu helemaal bovenaan (en dus ver weg van al het water) terugkeert. Gelukkig sluit je je bezoek aan deze indrukwekkende attractie in Malmedy terug af met een korte hike langs de kabbelende watervalletjes en beekjes van de Hoëgne.

Geloof me: als er één bezienswaardigheid in Malmedy is die je móét ontdekken, dan is het deze wel!

bezienswaardigheden Malmedy hoegne wandeling

Alsof je in een sprookje aan het wandelen bent. Prachtig!

5. Malmedy Massacre Memorial

Om de oorlogsmisdaad ‘het bloedbad van Malmedy’ te herinneren, werd de Malmedy Massacre Memorial aangelegd. Een imposant en sereen monument waarin alle 84 namen van Amerikaanse krijgsgevangenen die laf werden vermoord door de Duitsers werden vereeuwigd.

Misschien zegt de Slag om de Ardennen of het Ardennenoffensief je nog wel iets. Dit bloedbad gebeurde namelijk tijdens dit laatste grote offensief van de de Duitse Wehrmacht. Je kan dit monument in Malmedy vrij bezoeken. Op 17 december worden de slachtoffers herdacht.

Malmedy Massacre Memorial

6. Kasteel van Reinhardstein

Zoals je misschien al is opgevallen, is er ook heel wat te doen in Malmedy als je op zoek bent naar bezienswaardigheden die iets met geschiedenis te maken hebben. Of gewoon… Als je een magische plek wilt ontdekken! Slot Reinhardstein doet mij namelijk verrassend veel denken aan het betoverende Zweinstein uit de Harry Potter boeken!

En daar stopt de gelijkenis trouwens niet -volgens mij-, want ook dit museum ligt in een pittoreske omgeving en mag opscheppen met prachtig aangeklede kamers.

Hoewel Slot Reinhardstein al in de veertiende eeuw werd gebouwd, kende het een woelige geschiedenis en raakte het helemaal in verval. Pas in 1965, wanneer professor Overloop de ruïnes herontdekte, werd het kasteel terug in zijn oorspronkelijke grandeur hersteld. En dat in amper 18 maanden tijd!

Tegenwoordig wordt het monument bewaard door een VZW en zijn er het hele jaar door leuke evenementen aan de gang. Middeleeuwse feesten, boogschieten, rondleidingen (met of zonder kaarslicht) of gewoon tentoonstellingen in het kasteel: er is hier meer dan genoeg te doen! En ook als je niet op zoek bent naar allemaal maar indoor activiteiten in Malmedy, heb ik goed nieuws. Rond Reinhardstein lopen namelijk verschillende wandelpaden die je grandioze uitzichten over dit fort voorschotelen. Op enkele daarvan is het zelfs mogelijk om de hoogste waterval van België (60 meter) te ontdekken.

kasteel van Reinhardstein

Dit kasteel zit verrassend goed verscholen tussen de Ardeense bossen!

7. Wandelen langs de Hoge Venen

Eén van de bekendste (en mooiste) outdoor activiteiten in Malmedy is natuurlijk een wandeling rond de Hoge Venen. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden, maar ik raad deze route aan die werd uitgestippeld door de toeristische dienst van de Oostkantons. In totaal is ze net geen negen kilometer lang en de hele weg is vlak. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over pijnlijke benen achteraf!

Nadat je aan het Signal de Botrange (het hoogste punt van België!) de weg bent overgestoken, word je al meteen betoverd door het unieke veenlandschap. Vanaf hier kun je over de lange, drassige grassen stappen zonder dat je voeten nat worden. De mooi aangelegde (en goed onderhouden!) houten paden kronkelen door de omgeving en zorgen voor fantastische fotomomenten.

Dit is één van de mooiste bezienswaardigheden in de buurt van Malmedy, waardoor je het domein natuurlijk nooit helemaal voor jezelf zult hebben. Toch bederft dat de pret niet, want door de uitgestrekte wandelpaden is het nooit over de koppen lopen. Bovendien is dit natuurpark 5000 hectare groot en tegelijkertijd is het ook het oudste beschermde natuurgebied van België. Hierdoor ben je er ook zeker van dat dit nog een écht stukje natuur is.

Omdat dit punt zo hoog ligt, duurt de winter in de Hoge Venen tot wel acht maanden. Mede daardoor groeit de beplanting hier héél langzaam en ziet het landschap er een beetje uit als een arctisch niemandsland. Sprookjesachtig en een beetje griezelig tegelijkertijd. Zeker wanneer er een dun laagje sneeuw bovenop al dat veen terecht komt.

bezienswaardigheden Malmedy wandeling hoge venen

De Hoge Venen zijn prachtig in elk seizoen!

8. Baugnez 44 Historical Center

Er zijn meerdere bezienswaardigheden in Malmedy die de Wereldoorlog herdenken, maar bijna geen enkel is zo indrukwekkend en informatief als het Baugnez 44 museum. Deze tentoonstelling ligt vlakbij het Malmedy Massacre Memorial en beiden zijn dus makkelijk te combineren als je meer wilt weten over WO II.

In dit moderne museum vind je een grote collectie aan audiovisueel materiaal of oorspronkelijke spullen die toen werden gebruikt. Vijftien levensechte taferelen maken je op een interactieve manier duidelijk hoe het Ardennenoffensief werd beleefd door de soldaten in deze gruwelijke winter van 1944. Hierdoor is het niet moeilijk om je in hun plaats te verwisselen en zo geïnteresseerd te geraken in deze belangrijke veldslag.

Omdat het een indoor activiteit is, is het ook ideaal om te doen in Malmedy bij slecht weer.

Baugnez 44 Historical Center

Meer weten over het Ardennenoffensief? Je leert er alles over bij in dit museum!

9. Wandelen op het Domein van Bérinzenne

De Hoge Venen zijn dan wel één van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen, toch zijn er nog veel meer veenlandschappen in de buurt. Denk maar aan Het Veen van Malchamps op het domein van Bérinzenne. Eigenlijk is dit één van de mooiere bezienswaardigheden in Spa, maar omdat het niet ver van Malmedy ligt neem ik het ook in dit lijstje op.

De wandelpaden van het Domein van Bérinzenne zijn iets minder mooi onderhouden, maar toch is dit idyllische plekje zeker een bezoek waard. Al is het maar om de uitkijktoren te beklimmen! Dit gevaarte van 24 meter hoog geeft je een formidabel uitzicht over het Veen van Malchamps. Van hieruit lijkt de geelgroene steppe zich eindeloos ver uit te strekken. Ga daarna zeker ook de de kronkelende wandelpaden verkennen die je door het onherbergzame domein gidsen.

Er zijn verschillende routes waaruit je kunt kiezen, maar meteen al een tip: let goed op welk nummertje er bij staat! Er zijn namelijk twee routes met een rode rechthoek (een korte en een hele lange), maar dit wordt niet erg duidelijk aangegeven. De kleine nummertjes eronder (12 of 15) maken duidelijk of het om de lange of korte wandeling gaat. Verrassing verrassing: 15 is de korte, 12 is de lange.

uitzicht toren Berinzenne

Het uitzicht vanaf de toren. Indrukwekkend, he?

activiteiten malmedy berinzenne

Kies je het lange of korte pad?

10. De Watervallen van Coo

Hierboven beschreef ik al de mooie wandeling rond Malmedy naar de waterval van Bayehon, maar ook voor de (officieus) grootste cascade te bezichtigen moet je niet ver rijden! De watervallen van Coo zijn met hun 15 meter behoorlijk indrukwekkend, maar toch doen ze toch nog onder voor de (!) 60 meter van de cascades de Reinhardstein.

Het voordeel van deze bezienswaardigheden in de buurt van Malmedy is dat ze heel makkelijk te bereiken zijn. Je hoeft je beste wandelschoenen zelfs niet aan te trekken! Parkeer je wagen simpelweg aan de nabijgelegen parking en stap vervolgens naar de twee watervallen van Coo.

Hoewel dit een sterk staaltje power is van Moeder Natuur, moet ik wel toegeven dat ik het niet de mooiste attractie in Malmedy vindt. Achter de watervallen ligt namelijk het Plopsa Coo pretpark en persoonlijk vind ik dat hier niet erg passen. De elektronische constructies en gillende bezoekers nemen het luidruchtige geraas van het bulderende water helaas helemaal in, waardoor deze watervallen gewoon worden herleid tot niets meer dan een soort van ordinaire pretpark attractie.

Natuurlijk is het Plopsacoo pretpark wel de ideale oplossing als je met op vakantie bent in de Ardennen met kinderen. Zo vang je namelijk twee vliegen in één klap: natuur en plezier voor de allerkleinsten!

wat te doen in malmedy watervallen van coo

Twee van de grootste watervallen van de Ardennen: de Cascades de Coo!

11. Het stuwmeer van Gileppe

Om eerlijk te zijn had ik het nooit voor mogelijk gehouden dat er in België zo’n kolossale stuwdammen werden aangelegd, maar tijdens mijn bezoek aan het stuwmeer van Gileppe moest ik die mening duidelijk herzien.

Parkeer je aan de parking van dit gi-gan-ti-sche stuwmeer en je wordt gegarandeerd met verstomming geslagen! Vanuit het panoramapunt krijg je een ongestoord uitzicht over de 26,5 miljoen kubieke meter water die oorspronkelijk werd aangelegd onder koning Leopold II. Op dat moment was het zelfs de eerste betonnen stuwdammuur van Europa! Doorheen de geschiedenis werd dit indrukwekkend staaltje architectuur verhoogd met tien meter en doet het nu dienst als elektriciteitscentrale maar ook als voorziening voor drinkwater. Voor mij persoonlijk is het nu één van de indrukwekkendste outdoor activiteiten in de buurt van Malmedy en eigenlijk ook wel één van de mooiste bezienswaardigheden van de Ardennen.

Vanaf het uitzichtpunt zou je het 130 ton zware beeldhouwwerk in de vorm van een leeuw zo overslaan omdat dit complex zo reusachtig is, maar toch is dit 13,5 meter hoge beeld de moeite waard om te ontdekken. Hij werd namelijk strategisch neergepoot om fier uit te kijken naar de grens van België met het toenmalige Pruisen.

Blijf gerust wat langer bij deze indrukwekkende bezienswaardigheid in de buurt van Malmedy. Voor een nóg indrukwekkender uitzicht kun je de lift helemaal naar boven nemen. En als je een mooie wandeling wilt maken, dan kun je ook naar beneden gaan om rond het meer te hiken. Er zijn trouwens verschillende mogelijkheden: van één kilometer tot meer dan tien kilometer lang.

Zoals je ziet is er ook heel wat te doen in de buurt van Malmedy!

Gileppestuwmeer

Dit volledige project werd door mensen gegraven. Indrukwekkend toch?

Gileppestuwdam Ardennen

België heeft me echt verrast met deze imposante constructie! Zeker bezoeken als je in de buurt bent.

12. Beklim de Rocher de Falize

Vanuit het stadscentrum van Spa kun je de Rocher de Falize op twee manieren bereiken:
Ofwel ga je te voet (een wandeling van iets meer dan tien kilometer), ofwel neem je de auto rechtstreeks naar het uitzichtpunt.

Waar je ook voor kiest: het uitzicht vanaf deze scherpe rots is fenomenaal! De overhangende rots geeft een fantastisch panorama over de vallei van de Warche met zijn immer groene naaldbomen en prachtige akkers.

Ga gerust op de rots staan om een leuke foto te maken, maar wees voorzichtig! Dit is niet iets voor mensen met hoogtevrees.

rocher de falize

Misschien wel het mooiste panorama van Malmedy!

13. Circuit van Spa Francorchamps

Hou je vooral van snelle en sportieve wagens en techniek? Dan is er voor jou ook wat te doen in de omgeving van Malmedy! Het circuit van Spa Francorchamps doet wellicht wel een belletje rinkelen.

Dit racecircuit is iets langer dan zeven kilometer (oorspronkelijk was het zelfs dubbel zo lang) en bestaat uit twintig scherpe bochten. Spektakel verzekerd dus, als je een kijkje gaat nemen naar de auto’s die hier racen!

Als je ook achter de schermen wilt kijken, kun je een begeleide wandeling boeken. Anderhalf uur lang word je op sleeptouw genomen door een (meertalige) gids. Je krijt dan niet alleen de piste te zien, maar ook de verschillende paddocks, de persruimte, de racecontrole en je mag zelfs even op het podium poseren!

Wil je niet alleen maar kijken? Doe dan mee aan één van de Public Driving Experiences die hier regelmatig worden georganiseerd. Op dat moment mag je de piste namelijk herkennen achter het stuur van je eigen wagen. Om de veiligheid te garanderen, moeten regels in acht worden gehouden en wordt er niet gechronometreerd. Toch bederft dat de pret niet en is dit misschien wel één van de leukste activiteiten in de omgeving van Malmedy!

Als je liever niet met je eigen auto racet, dan kun je ook mee doen aan de zogenaamde ‘pistedopen’. Eerst mag je mee als passagier en vervolgens krijg je het stuur zelf in handen. Boek wel op voorhand, want plekjes zijn snel volzet!

Circuit Spa Francorchamps

Maak de snelheidsduivel in jezelf wakker tijdens een bezoek aan Spa Francorchamps.

14. Stap terug in de tijd naar Limbourg

Op een half uurtje rijden van Malmedy ligt één van de mooiste dorpjes van Wallonië: Limbourg of… Limburg!

Het mag dan wel dezelfde naam hebben als de provincies in België en Nederland, toch stopt de vergelijking daar al meteen. Dit piepkleine dorpje is namelijk op en top Waals en dat wordt meteen duidelijk als je de grijze façades van de huisjes hier ziet.

Tijdens de rit naar dit dorp zie je ongetwijfeld al de beroemde kerk van Limbourg, want die torent uit over alles in de omgeving. Dit piepkleine dorpje was vroeger namelijk een versterkte vestiging die op een rots werd gebouwd.

Het lijkt echt alsof de tijd hier heeft stilgestaan, want het prachtige historische stadscentrum is nog perfect bewaard gebleven.

Limbourg

Het schattige Limbourg!

5x sfeervol overnachten in Malmedy

De mooiste bezienswaardigheden in Malmedy ontdekken? Dat is natuurlijk helemaal het einde. Maar je kan je uitstapje nog leuker maken als je het combineert met een origineel overnachtingsplekje. Onderstaande lijst met de vijf sfeervolste hotels of verblijfplaatsen in Malmedy helpt je met het maken van de juiste keuze!

1. La mignonne des fagnes

La miggnonne des fagnes is het beste plekje om te overnachten als je van de natuur wilt genieten en toch voldoende wil beleven!

De accommodatie ligt namelijk in de stad. Dat is fijn, want er valt altijd wat te doen in Malmedy. Het huisje is voorzien van een slaapkamer, een badkamer, een eethoek en een volledig uitgeruste keuken. Maar het beste is waarschijnlijk nog het prachtige balkon met uitzicht op de tuin!

Uniek overnachten in de Ardennen doe je hier voor €327. De prijs is voor een verblijf van twee nachten. Er is ruimte voor maximaal drie personen.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

La mignonne des fagnes

La mignonne des fagnes overnachten Malmedy

Malmedy La mignonne des fagnes

2. Gipsywagen met sauna

Niets zo leuk als overnachten in het bos. Het is namelijk de beste manier om helemaal in de mooie natuur op te gaan en om van rust te genieten. De accommodatie is tevens een goede optie als je wilt origineel overnachten met wellness!

Deze zigeunerwagen heeft namelijk een sauna en er is zelfs een fitnesscentrum in de buurt aanwezig. Het ligt bovendien dicht bij het bos waardoor je er mooie wandelingen kan maken. In het huisje zelf is er een uitgeruste keuken en een comfortabel bed. Je komt er dus zeker niets tekort!

Bijzonder overnachten in België doe je hier vanaf €244. De prijs is voor een verblijf van twee nachten met maximaal vier personen.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Zigeunerwagen Malmedy

Zigeunerwagen Ardennen

sauna overnachting Malmedy

3. Dépendance Maison Géron

Ga terug in de tijd met een verblijf in Hotel Maison Géron. Dit achttiende-eeuws landhuis weet je zonder twijfel te verbazen. Doordat het op slechts vijf minuten rijden van Malmedy gelegen is, ontdek je bovendien eenvoudig de belangrijkste toeristische trekpleisters!

In de omgeving kan je fietsen en skiën. Superleuk om samen met je partner te doen! De kamers zijn voorzien van een minibar, een badkamer met toiletartikelen en een aangenaam bed. In de ochtend geniet je er van een heerlijk ontbijtbuffet. Ideaal om terug op krachten te komen!

Uniek overnachten in Malmedy doe je hier voor €105. Dat is de prijs die betaalt voor een verblijf van één nacht in een tweepersoonskamer. Je krijgt er gratis een voortreffelijk ontbijt bij!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Dependance Maison Geron

hotel Dependance Maison Geron

4. Hotel Le Val D’arimont

Malmedy staat garant voor actie en avontuur. Het is dus fijn om dit te combineren met ontspanning voor een maximale belevenis. Het Le Val D’arimont is daarvoor de ideale plek!

In deze accommodaties kan je namelijk gebruikmaken van tal van wellnessfaciliteiten. Zo zijn er twee zwembaden, is er een hot tub, een hamam en nog veel meer! In de buurt kan je ook minigolven, tennissen en squashen. De kamers zijn bovendien voorzien van alle gemakken. Een echt vakantieparadijsje dus!

Origineel overnachten met wellness? Daarvoor moet je in dit bijzonder hotel in Malmedy zijn! Eén nachtje hier kost je €93. Deze prijs is voor een standaard tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Malmedy Hotel Le Val D'arimont

Hotel Le Val Darimont

5. Charmante chalet op een heuvel

Deze charmante chalet is ideaal als je optimaal van de natuur wilt genieten samen met je gezin, vrienden of een deel van de familie. Er is namelijk ruimte voor maar liefst zes personen!

De accommodatie geeft je een prachtig uitzicht op Malmedy. Ernaast ligt ook een bos waarin je mooie wandelingen kan maken. In de winter is er bovendien de mogelijkheid om te langlaufen of skiën. Tot rust komen kan je nadien in het vakantiehuis, want het is er supergezellig en comfortabel!

Als je graag wilt overnachten in dit bijzonder vakantiehuisje, betaal je hiervoor €970. Deze stevige prijs is gelukkig wel voor een verblijf van vier nachten met maximaal zes personen!

Prijzen en beschikbaarheid: Natuurhuisje

vakantiewoning Ardennen malmedy

Malmedy Chalet

chalet Malmedy huren

Zoals je ziet is er heel wat te doen in Malmedy! Ook iets verder weg zijn er trouwens nog tal van bezienswaardigheden en activiteiten om te ontdekken. Lees daarom zeker ook mijn andere artikels over de Ardennen. Heb je nog vragen of enkele tips? Laat het me hieronder weten!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.5/5 - (25 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>