11 maart, 2021

Tips voor een geslaagd weekend Amiens: bezienswaardigheden, restaurants en tof overnachten

Amiens ligt vlakbij de fantastische baai van de Somme in Picardië. Vanuit België rijd je er in amper drie uur naartoe en wat je daar te wachten staat zal je verbazen!
Het is geen grote stad, maar toch puilt het hier uit van de bezienswaardigheden en dingen om te doen. Wil je een tof weekendje in Frankrijk plannen? Denk dan zeker eens aan Amiens!

Verscholen tussen Lille en Parijs wordt Amiens weleens over het hoofd gezien. En dat is volledig onterecht, want er is hier meer dan genoeg te doen om een weekendje goed te vullen! Cultuurliefhebbers, natuurbewonderaars en gastronomische citytrippers zullen hier zeker hun gading vinden.
Ben je benieuwd geworden? Lees dan verder!

amiens bezienswaardigheden

5x Dingen om te doen en bezienswaardigheden in Amiens

Een gezellige binnenstad en één van de groenste steden van Frankrijk. De bezienswaardigheden in Amiens zullen je verbazen.

De Hortillonnages van Amiens

Driehonderd hectare aan eilandjes. Je zou het niet meteen verwachten in een stad, maar Amiens heeft honderden drijvende tuinen! In de achttiende eeuw werden deze hofjes vooral gebruikt door groentetelers (‘hortillons’) omdat de grond hier zo vruchtbaar is. Tegenwoordig zijn veel van deze vlottende moestuinen privaat eigendom geworden en doen ze perfect dienst als een plek van ontspanning voor mensen die in de stad wonen.

Rondom de Hortillonnages lopen honderden kilometers aan waterweggetjes waar je met de boot op kan. Eigenlijk heeft het nog het meeste weg van een moeras! De Everglades, maar dan in Frankrijk zou je kunnen zeggen.
Vanop een boot kan je je vergapen aan de mooiste bloementuinen, de verwilderde natuur of misschien wel een bezoek brengen aan het festival Art, Villes & Paysage. Ook vogelspotters zitten hier goed. Ik zag nog nooit zo veel ijsvogels als hier!

Er zijn drie manieren waarop je de Hortillonnages van Amiens kan bezoeken:

Met je eigen bootje

Dit is de beste optie voor echte avonturiers!

Het voordeel van een eigen boot is dat je de Hortillonnages helemaal op je eigen tempo kan verkennen. Je hoeft eigenlijk ook niet bang te zijn dat je zal verdwalen, want onderweg is er ook min of meer een parcours uitgestippeld.
Ik raad wel aan om een kleine en wendbare boot te nemen (kano of kajak), omdat sommige delen van deze vlottende tuinen héél smal kunnen zijn of overwoekerd worden door planten.

Een klassieke gegidste boottour

Vanaf de boulevard Beauvillé kan je ook een gegidste boottour regelen. Je wordt een uurtje meegenomen in een traditionele boot en krijgt ter plekke wat meer info over dit moerassige gebied. Onderweg zie je tal van mooie bloementuintjes en als je een beetje geluk hebt begint de chauffeur ook nog een serenade te zingen! Deze optie is ideaal voor mensen die het wat rustiger aan willen doen.

Het festival Art, Villes & Paysage bezoeken met een elektrische huurboot

Het festival Art, Villes & Paysage is een openluchtmuseum op een deel van de eilandjes. Vanaf de rue Roger Allou kan je voor twee uur een elektrisch bootje huren bij de ‘Art & jardins Hauts-de-France’ en van hieruit rustig tussen de tuinen varen. Langs ieder eilandje dat deelneemt aan deze route ligt een ponton waar je aan kan meren om even de benen te strekken. Op deze drijvende tuinen vind je vervolgens prachtige kunstwerken. Ofwel hebben ze met de natuur te maken (zo zijn er bijvoorbeeld heel veel gevlochten bomen en planten die voor buitenaardse landschappen zorgen, echt de moeite om te zien!) ofwel zijn ze iets abstracter (en soms zelfs heel grappig).

Als je genoeg hebt van deze kunstwerken, kan je trouwens ook gewoon ergens aanmeren en lekker relaxen. Bij goed weer zijn de Hortillonnages echt het paradijs op aard!

hortillonnages bezoeken amiens

Verken het festival Art, Villes & Paysage met een bootje. Het belooft een geweldige ervaring te worden!

Musée des Hortillonnages Amiens

In het festival Art, Villes & Paysage vind je mooie kunst die vaak iets met de natuur te maken heeft.

kajakken hortillonnages amiens

Verken de Hortillonnages met je eigen boot. Avontuur verzekerd!

Het huis van Jules Verne

Amiens heeft tal van beroemde inwoners! Wist je bijvoorbeeld dat de huidige Franse president, Emmanuel Macron, van hier afkomstig is?
Misschien nog een tíkkeltje bekender is meneer Jules Verne: de auteur van talrijke fantastische verhalen waarvan je zonder twijfel al hebt gehoord. Bij mij was het vooral ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ die een belletje deed rinkelen.

Fans van dit literaire genie mogen in Amiens zeker niet vergeten om zijn voormalig huis te bezoeken.
Op het eerste zicht lijkt het een nogal klassieke woning, maar hoe hoger je klimt hoe fantastischer dit museum wordt. Je begint bij de mooie wintertuin en baant je zo een weg naar boven (via een prachtige, kronkelende trap). Een kopie van zijn beroemde onderzeeër, Nautilus, vind je op de derde verdieping  waar deze creatieveling al zijn boeken schreef (let zeker op de monsterlijke dikke boeken en de vele wereldkaarten. Het lijkt soms wel alsof Jules meer een ontdekkingsreiziger was dan een schrijver!)

Persoonlijk vond ik de zolderkamer het mooist. Daar krijg je pas echt zicht op hoe populair Jules Verne was en nog steeds is. Honderden vertalingen, filmpamfletten en promotiemateriaal over zijn beroemdste werk: De reis om de wereld in 80 dagen,  werden van hieruit de hele wereld rondgestuurd.

Wil je deze auteur persoonlijk bedanken voor zijn prachtige fictie? Breng dan een laatste groet aan zijn begraafplaats op het Cimetière de La Madeleine d’Amiens. Zijn graftombe is werkelijk prachtig!

huis van Jules Verne Amiens

Het huis van Jules Verne.

binnenkant huis van jules verne amiens

Jules Verne werd een rijk man door zijn boeken! Dat zie je ook aan het mooie interieur.

amiens huis jules verne

Mijn persoonlijke favoriete kamer: de zolder! Hier zie je pas echt hoe bekend Verne was.

De kathedraal van Amiens: de Nôtre-Dame

Als je de Nôtre-Dame van Parijs al indrukwekkend vindt, wacht dan maar tot je de kathedraal van Amiens te zien krijgt. Groter, mooier en véél minder druk.

Vanop de façade staan honderden levensgrote beeldhouwwerken (en sommige dubbel zo groot als een mens!) je aan te staren,  terwijl je ongetwijfeld met opengevallen mond geniet van de grandeur van deze bezienswaardigheid in Amiens. De verhalen van al deze sculpturen zijn heel bijzonder en ik vind het dan ook echt een meerwaarde om de kathedraal van Amiens te verkennen met een gids.
Hij of zij vertelt je trouwens niet alleen over de fabuleuze façade, maar neemt je ook mee naar binnen én laat je ook het uitzicht vanop de toren (meer dan honderd meter hoog) zien. Na 302 treden te beklimmen snap je pas echt hoe groots deze Nôtre-Dame is.

Binnenin de kathedraal van Amiens is het verrassend licht. Veel van de oorspronkelijke glas-in-loodramen zijn spijtig genoeg verdwenen, maar aan de achterkant vind je wel nog enkele prachtige exemplaren. Ze zijn zelfs verwant aan de kleurrijke ramen die Sainte-Chapelle (Parijs) zo mooi maken. Meesterlijke beeldhouwwerken, onbetaalbare kunststukken en prachtige vloerpatronen sieren het interieur nog verder op. Ga niet te snel, want er zijn veel mooie details te zien! Boven de toegangspoorten van de kathedraal moet je zeker ook op het gigantische orgel letten. Kolossaal, maar dat moet ook wel als je de grootte van deze kerk ziet!

Tot slot raad ik ook aan om even rond de Nôtre-Dame te wandelen. Ook langs de zijkanten zie je immers veel mooie details. Een mooi uitzicht over de toren krijg je vanuit het park net naast de kathedraal, of terwijl je langs de Somme fietst. De kathedraal van Amiens domineert immers de skyline van de stad.

kathedraal Amiens

Kijk nu toch eens naar al die gedetailleerde beeldhouwwerken. Fantastisch!

notre-dame amiens binnenkant

Wist je dat de Nôtre-Dame van Parijs twee keer in de kathedraal van Amiens kan? Dit gebouw is echt gigantisch!

uitzicht kathedraal amiens toren

En vanop de toren krijg je een spectaculair uitzicht boven Amiens.

Chroma: een lichtspektakel met geschiedenis

Van midden juni tot midden september wordt de schoonheid van de Nôtre-Dame nog extra in de verf gezet. Iedere avond wordt er immers een prachtig lichtspektakel op de kathedraal geprojecteerd.
De kleurrijke verhalen die zich voor je ogen afspelen benadrukken de miljoenen details van de façade alleen nog maar meer. Eigenlijk weet je niet meer waar je eerst naar moet kijken!
Een half uur lang word je overladen met indrukken en hoewel dat misschien lang lijkt, is het zo voorbij.

Tegenwoordig vind je overal ter wereld wel zo’n lichtspektakels, maar wat Chroma écht uitzonderlijk maakt is het tweede deel. Na afloop van de psychedelische creaties die de voorgevel van de kathedraal zonet nog inpalmden, krijg je immers te zien hoe de Nôtre-Dame er ooit echt uitzag.
In een ver verleden werden de honderden beelden immers opgefleurd met duizenden kleurschakeringen. Blauw, rood, groen en geel… De kathedraal van Amiens was eigenlijk een schilderwerk!
Heel leuk vond ik ook de -gratis- gidsen die na afloop van het lichtspektakel voor de kathedraal verschenen. Zij vertellen je de verhalen van de verlichte beelden en sculpturen, een beetje geschiedenis over de kathedraal en ze kunnen natuurlijk alle vragen die je hebt beantwoorden.
Vergeet niet om de volgende dag opnieuw naar de kathedraal te gaan kijken. Als je niet te ver gaat staan, zie je ook duidelijk de verfsporen zitten van wat ooit de kleurrijkste kathedraal van Frankrijk moet zijn geweest!

amiens kathedraal chroma

Een betere afsluiter van je dag kan je niet hebben!

Chroma amiens bezienswaardigheden

Zonder twijfel één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Amiens: Het Chroma lichtspektakel.

Passerelles bekijken tijdens een fietstocht langs het water

Hoewel Amiens een relatief grote stad is, vind je hier toch héél veel groen en héél veel water. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Hortillonnages.
Eens je deze moerassige eilandjes hebt bezocht, raad ik aan om een tweewieler te huren en zo ook de andere kant van de Hortillonnages te zien: deze  langs de Somme.

Vanop de smalle wandel- en fietspaadjes vallen de prachtige Passerelles meteen op.
Deze kleine bruggetjes verbinden het bewoonde deel van de Hortillonnages met de rest van Amiens. Ze zijn vaak zo kunstig versierd dat het een bezienswaardigheid op zich is! Smeedijzeren, houten of betonnen constructies zorgen ervoor dat buitenstaanders niet zomaar binnen kunnen komen en vaak wordt het daardoor een beetje een gek zicht. Een zwevende deur bovenaan een brugje zie je immers niet iedere dag!

Als je blijft doorfietsen, laat je de meeste passerelles al snel achter je. De natuur wordt nu nog wilder en de smalle rivier ontpopt zich tot een meertje waarin honderden vogels naar voedsel zoeken tussen de mooie waterlelies en het malsgroene eendenkroos. Je kan natuurlijk nog veel verder fietsen, want de fietspaden lijken hier wel oneindig. Daarom is het ook geen slecht idee om af en toe je dorst te lessen.
Een tof plekje, ongeveer een half uurtje vanuit Amiens, is MELBA (Maison Eclusière de Lamotte Brebière Amiens). Een lange naam om duidelijk te maken dat deze soort huisjes vroeger bewoond werden door iemand die de sluizen moest openzetten als er een boot passeerde. Aangezien tegenwoordig alles automatisch gebeurt, raakten deze huisjes in verval. Gelukkig kwam de stad Amiens met een leuke oplossing: een soort van wegrestaurant, maar dan voor fietsers. Heb je dorst of heb je honger? Dan is er geen beter plekje dan hier om even te stoppen!

amiens passerelles

Eén van de leukste passerelles die ik zag in Amiens. Het lijkt wel de toegang tot een fort!

amiens fietstocht

Tijdens een fietstocht door Amiens krijg je heel veel mooie landschappen te zien!

MELBA maison amiens

Als je het water ver genoeg blijft volgen vanuit Amiens, dan kom je misschien wel uit bij MELBA. De perfecte plek om je dorst te lessen!

3x Overheerlijke restaurants in Amiens

De Franse cuisine in al zijn glorie! In Amiens vind je meer dan genoeg lekkers.

Au Fil de l’Eau

Ben je op zoek naar een fijne plek om te lunchen? Spring dan eens binnen bij Au Fil de l’Eau. Deze bistrot is gelegen langs de Somme (vlakbij D’une île à l’autre, een fantastische accommodatie waarover je verder meer kan lezen). De gezellige binnentuin is bij goed weer de perfecte plek om te tafelen. Kies voor een croque monsieur (of madame) of een lekker stukje vlees. Ook voor vegetariërs hebben ze hier veel keuze.
Probeer hier zeker een frietje, want ze zijn echt heel lekker! En als je dat als een Belg in Frankrijk toegeeft, dan moeten ze toch echt heerlijk zijn, he?

au fil de l'eau amiens restaurant

Een mooier plekje om te eten kan bijna niet.

Le Quai

Le Quai is één van de chiquere restaurants in Amiens. Het is gelegen in het leukste deel van de stad en daardoor kan een reservatie wel nodig zijn als je hier wil tafelen. Een uitgebreide kaart met specialiteiten van de streek en lekkere desserts verwennen je smaakpapillen zoals alleen de Franse keuken dat kan.
Probeer als dessert zeker een rabote, een specialiteit van Amiens. Njammie!

restaurants amiens le quai

Lekker eten in een gezellig interieur en met vlotte bediening kan bij Le Quai.

Big Ben

In een zijstraatje van de Nôtre-Dame kathedraal van Amiens ligt Big Ben. Een klein, op-en-top Frans restaurantje met gerechten om duimen en vingers bij af te likken. Of je nu zin hebt in een burger, een verfijnde salade of een lekker stukje vis: hier zit je zeker goed. Ik denk niet dat ik overdrijf, want deze bistrot bemachtigde zelfs een plekje in de befaamde Gault & Millot!

big ben amiens restaurants

Een koude soep van courgette, mascarpone, munt en citroen. Heerlijk verfrissend!

5x Een fantastisch hotel in Amiens

Midden in de natuur en toch midden in de stad? Eén van de mooiste/meest gezellige/origineelste accommodatie waar ik ooit verbleef.

D’une île à l’autre

Er zijn zeker wel meerdere goede hotels in Amiens, maar veel unieker en origineler dan D’une île à l’autre kan het toch niet worden. Beeld je een accommodatie in temidden van de natuur, omringd door zachtkabbelende meertjes die helemaal zijn gevuld met waterlelies. Elke hut staat hier bijna op zijn eigen eilandje, en om van het ene eiland naar het andere te geraken ben je daardoor genoodzaakt om de mooie houten brugjes te beklimmen.
Iedere hut is voorzien van alle moderne gemakken. Een zacht bed, een comfortabele sofa, een moderne douche en een klein keukentje. En als je echt zin hebt in een zomerse barbecue, dan kan dat natuurlijk ook.

Alsof de locatie nog niet genoeg is, wordt hier ook alles voorzien om je weekend in Amiens helemaal fantastisch te maken.
Je mag gratis gebruikmaken van de kano’s (of andere bootjes) om de Hortillonnages op eigen houtje te verkennen. Een echte aanrader, trouwens.
De smalle beekjes en stroompjes worden overwoekerd door prachtige planten en hoe verder je peddelt, hoe unieker de landschappen worden. Sommige eilandjes zijn bezaaid met fleurige bloemen en andere zijn dan weer bewoond door nieuwsgierige beestjes. Ik kon niet anders dan denken dat ik een ontdekkingsreiziger was die tussen de dichtbegroeide regenwouden langs de Amazone vaarde.

Een regenwoud middenin een grote stad. Fantastisch toch!

’s Morgens word je wakker door het zacht kwekken van allerlei (water)vogels of tsjirpende insecten. Door middel van een zachte tok tegen je hut, weet je dat je ontbijt klaar is. Je trekt de gordijnen open en wordt verwelkomd in een omgekeerd paradijs dat in het vlakke wateroppervlak wordt weerspiegeld. Daarna open je de deur van je blokhut en zie je een goedgevulde ontbijtmand aan een haakje bungelen. Een op en top Frans ontbijt om je tweede dag in Amiens goed te beginnen.
Die energie kan je trouwens best gebruiken wanneer je ervoor kiest om de gratis fietsen van D’une île à l’autre mee te nemen tijdens je verkenningstocht langs de Somme.

Raak je ook helemaal betoverd door deze fantastische accommodatie? Meer info vind je op hun website.

hotel Amiens d'une ile a l'autre

Een hotel in Amiens zoals geen ander: D’une île à l’autre!

d'une île à l'autre amiens

Ga zeker even kajakken! De naburige eilandjes zijn fantastisch om te verkennen.

hotel amiens d'une île à l'autre

Gezellig en met een prachtig uitzicht!

D'une île à l'autre Amiens hotel

En wakker worden doe je ook al met een fantastisch uitzicht!

Comfort Hotel Amiens Nord

Het Comfort Hotel Amiens Nord heeft wat weg van een gezellige bungalow en dat weerspiegelt zich in de warme inrichting. De kamers zijn sober gestylet met enkele Scandinavische details om de sfeer wat luchtiger te maken. Als je met een groot gezin reist heb je de mogelijkheid om aangrenzende suites te boeken. Achteraan het hotel is een prachtige tuin waar je kan genieten van de groene omgeving.

Het historische centrum en de verschillende bezienswaardigheden liggen op zo’n vijf kilometer afstand. De Kathedraal, het huis van Jules Verne en de Hortillonnages zijn enkele dingen die je zeker gedaan moet hebben wanneer je in deze groene stad bent. Ben je met kinderen een weekendje in Amiens? Dan zullen ze zeker hun hart verliezen aan de fantastische dierentuin. De prijs voor één nacht in dit budgethotel bedraagt €46.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Comfort Hotel Amiens Nord

© Comfort Hotel Amiens Nord

Comfort Hotel Amiens

© Comfort Hotel Amiens Nord

Ibis Amiens Centre Cathedrale

Prijsbewuste reizigers zullen ook het Ibis Amiens Centre Cathedrale een geweldige locatie vinden. Dit hotel in Amiens heeft drie sterren en biedt eenvoudige, moderne kamers in een historisch gebouw met authentieke details zoals balken aan het plafond. Na een verkwikkende nacht geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet voor je de stad gaat verkennen.

Het hotel ligt net buiten het centrum, op wandelafstand van de Nôtre-Dame van Amiens. Ben je van plan een concert bij te wonen in Zénith d’Amiens? Dan is het slechts een kwartiertje wandelen vanuit het Ibis hotel. Geschiedenisliefhebbers kunnen dan weer te voet naar Berny’s Museum, een historische expo over Picardië. Overnachten kan hier al vanaf €76 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Ibis Amiens Centre Cathedrale

© Ibis Amiens Centre Cathedrale

Ibis Amiens Centre Cathedrale

© Ibis Amiens Centre Cathedrale

Hôtel Le Prieuré et La Résidence

Als je graag overnacht in de oude binnenstad van Amiens dan kan je kiezen voor Hôtel Le Prieuré. Deze driesterrenaccommodatie biedt zijn gasten kleine, romantische kamers in een aantrekkelijk zeventiende eeuws gebouw. De sprookjesachtige sfeer wordt mooi doorgetrokken tot in de dromerige ontbijtruimte en het idyllische terras.

Hôtel Le Prieuré ligt op een steenworp van de Kathedraal van Amiens. Maar het beste aan de buurt van deze uitvalsbasis is vooral het formidabele aanbod aan gezellige cafeetjes en restaurants. Nood aan rust en natuur? Ga dan zeker de Hortillonnages van Amiens bezoeken waar je meer dan 100 drijvende tuintjes vindt. Voor twee personen betalen je per nacht gemiddeld €97.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel le prieuré et la résidence

© Hôtel Le Prieuré et La Résidence

hotels amiens le prieuré

© Hôtel Le Prieuré et La Résidence

Hôtel Marotte

In het hart van het centrum ligt Hotel Marotte, de meest luxueuze accommodatie van Amiens. Dit vijfsterrenhotel heeft zijn intrek genomen in een verfijnd herenhuis uit de Belle Epoque. Je overnacht er in wondermooie kamers met balkon en een feeëriek uitzicht over de stad. Er is een elegante theekamer en ontbijtruimte waar je geniet van een typisch Frans ontbijt met croissants, lekker fruit, vers geperst sap, vleesjes, kaas, koffie en andere warme dranken.

Niet alleen de faciliteiten zijn een grote meerwaarde aan Hotel Marotte, maar ook de ligging is een enorm pluspunt. In de buurt vind je namelijk heel wat trekpleisters die zeker de moeite waard zijn om te bewonderen. Het verblijf ligt op nog geen vijf minuten wandelen van de kathedraal en het huis van Jules Verne. Bovendien heeft het ook een eigen pendeldienst om je naar de luchthaven of het treinstation te brengen. Een comfortabele overnachting in Amiens kost je gemiddeld €179.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Marotte

© Hôtel Marotte

Hôtel Marotte

© Hôtel Marotte

Zoals je ziet is Amiens een stad gehuld in groen en omringd door blauw. De natuur is nooit veraf in deze prachtige stad, maar ook cultuur enthousiastelingen en food lovers zullen hun hartje veroverd zien in deze Franse stad.
Amiens ligt op amper drie uur rijden vanuit België. Dus… waarop wacht je nog? Allez-y!

 

Dit artikel kwam er in samenwerking met de toeristische dienst van Frankrijk, Atout France.

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
 1. Dejonghe Marc says:

  Geachte Heer Van den Haute,
  Beste Sam,

  hartelijk dank voor je leuke tips ! Je hebt ons goesting doen krijgen om enkele dagen in Amiens te verblijven om zowel de stad als de omgeving te ontdekken.

  Wij zitten noch op facebook, noch op instagram en we vragen ons af hoe we op de hoogte kunnen blijven van uw nieuwste updates ?

  Met vriendelijke groeten.
  Marc en Martine Dejonghe – De Booser

  • Hey Marc,

   Dat doet deugd om te lezen! Amiens is absoluut een pareltje en voor mij nog altijd één van de gezelligste steden in Frankrijk.

   Eigenlijk gebruik ik voor de rest geen kanalen, dus ik vrees dat je gewoon regelmatig opnieuw moet langskomen om de updates te zien. In normale omstandigheden (pre- of post-Corona), plaats ik iedere dinsdag en donderdag een nieuw artikel op de website.

   Misschien dat ik in de toekomst wel een nieuwsbrief begin. Moest dat het geval zijn, dan houd ik jullie zeker op de hoogte! In ieder geval bedankt voor de mooie woorden en geniet van jullie citytrip naar Amiens!

   Groetjes,
   Sam

  • Bedankt voor je berichtje. Dat is oprecht héél fijn om te lezen.
   Amiens is nog altijd één van mijn favoriete parels in Frankrijk, dus je gaat je daar zeker niet vervelen.
   Veel plezier!

   Groetjes
   Sam

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam