5/5 - (6 stemmen)

Wereldbol kopen? 10x Originele wereldbol als decoratie of om bij te leren

Als je ieder jaar weer verdrietig bent als de zomer voorbij is, kun je dankzij deze decoratie in je woning toch het vakantiegevoel een beetje vasthouden. Met een globe kun je alvast bepalen waar de volgende trip naartoe géat en leer je ook nog een hoop bij over de wereld! Je vindt hier een top 10 van de leukste en meest originele wereldbollen om te kopen.

5/5 - (6 stemmen)

wereldbol kopen decoratie

10x originele wereldbol om te kopen als decoratie en om bij te leren:

  1. Globe Columbus Renaissance Vintage Wereldbol: voor de liefhebber van vintage
  2. Wereldbol van Kurk: de beste bol om reisplannen mee te maken
  3. Brulo Wereldbol Globebar Wijnrek: de meest bijzondere wereldbol
  4. Tiptoi Interactieve Globe: de meest leerzame globe
  5. Gouden Wereldbol op Standaard: de mooiste decoratieve wereldbol
  6. United Entertainment Magnetische Zwevende Wereldbol: de beste globe voor een designinterieur
  7. Wereldbol met Licht: de leukste wereldbol voor een kind
  8. National Geographic Globe: de meest gedetailleerde globe
  9. Luckies Kras Wereldbol: om iedereen te laten zien waar jij geweest bent
  10. Wereldbol Tafellamp: de meest subtiele wereldbol met licht

wereldbol decoratie

1. De mooiste vintage wereldbol

Deze nostalgische decoratie geeft jouw interieur extra cachet. De wereldbol van hout heeft prachtige klassieke kleuren met vintage perkament tekeningen. Wel is er gekozen voor een recente kaart, dus kun je de wereldbol perfect gebruiken om je aardrijkskundige kennis te testen en op te zoeken welk land waar ligt. De kaart is voorzien van graden om eenvoudig bepaalde locaties terug te vinden.

Dit moderne kaartbeeld is versierd met afbeeldingen van schepen en routes die grote ontdekkingsreizigers hebben afgelegd. De bol draait rond in een mooie voet van hout. De halfmeridiaan van de bol is gemaakt van fiberglas. De bol kan eventueel verlicht worden met behulp van een extern snoer.

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen verpakking: 44,5 x 37,3 x 35,9 cm
Gewicht: 1,9 kg
Diameter bol: 30 cm
Materiaal: hout

vintage wereldbol

2. Voor wie nieuwe reisplannen wil maken

Iedereen die al veel gereisd heeft zou deze zwarte wereldbol in zijn woonkamer moeten hebben staan! Deze wereldbol van kurk is namelijk ideaal om aan te geven in welke landen of steden je al geweest bent. Bestel de bijbehorende vlaggetjes of gebruik verschillende kleuren punaises om een verschil aan te geven tussen de plaatsen waar je al geweest bent en de plekken die je nog graag zou willen ontdekken.

Als je heel impulsief bent aangelegd kun je er zelfs een spelletje van maken en met je ogen dicht een vlaggetje plaatsen om je volgende bestemming te bepalen! De wereldbol is zwart en blijft goed staan dankzij de stijlvolle standaard van roestvrij staal.

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 30 x 40 x 30 cm
Gewicht: 0,001 kg
Kleur: zwart
Diameter bol: 25 cm
Materiaal: karton en kurk

wereldbol kurk

3. Vertel je avonturen tijdens een drankje

De globe drankkast van het merk Brulo is een lust voor het oog. Deze ware eyecatcher biedt plaats aan een drietal drankflessen, karaffen en glazen binnen de bol. Onderaan de kast bevindt zich een plateau waar je nog een aantal flessen kwijt kunt.

De wereldbol met decoratie gebaseerd op landkaarten uit de zeventiende eeuw trekt direct de aandacht. Het design loopt door aan de binnenkant. De globe drankkast is voorzien van wieltjes waardoor je de kast eenvoudig verplaatst zonder de vloer te beschadigen. De grote wereldbol is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

Er zijn trouwens nog wel meerdere afmetingen van dit product beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 45 x 91 x 45 cm
Diameter bol: 33 cm
Kleur: bruin, wit, zwart-wit of lichtbruin
Materiaal: hout, kunststof en metaal
Gewicht: 7 kg
Garantie: 1 jaar

globe drankkast

4. Meest leerzame wereldbol voor klein en groot

Deze grote wereldbol van het merk Ravensburger Tiptoi is niet alleen leuk om in je kamer neer te zetten, maar heeft daarnaast ook een educatieve functie.

Als je deze wereldbol gaat kopen moet je wel eerst even zelf de twee helften in elkaar zetten en kunt dan van de diverse spelletjes voor maximaal vier spelers genieten. Spelenderwijs leren je kids zo over de grootte van de landen en de hoofdsteden en krijgen ze meer informatie over de verschillende werelddelen. Vergeet alleen niet de bijbehorende pen te bestellen zodat je alle spelletjes ook daadwerkelijk kunt spelen en je kleintjes meer over de aarde kunt laten leren.

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 23 x 23 x 23 cm
Gewicht: 0,6 kg
Kleur: wit en grijs
Materiaal: kunststof
Taal: Nederlands

tiptoi interactieve globe

5. Meest chique design wereldbol

Deze wereldbol wordt als decoratie vaak gebruikt op bureaus. De globe van kunststof van het merk Zaiysa is fijn om even bij weg te dromen terwijl je thuis aan het werk bent. De chique uitstraling van de zwart met gouden wereldbol zorgt voor een unieke sfeer.

Deze vintage wereldbol is 25 centimeter groot en zo’n 21 centimeter breed. Hierdoor neemt deze decoratie niet te veel plek in en kan je hem als een leuk detail in de kamer plaatsen.

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 21 x 21 x 25 cm
Gewicht: 0,269 g
Diameter bol: 21 cm
Kleur: goud en zwart
Materiaal: kunststof

design wereldbol kopen

6. Zwevende wereldbol

Deze magnetische zwevende globe van het merk United Entertainment is een echte must have wereldbol om te kopen voor ultramoderne woningen. Dankzij het magnetische veld blijft de bol zweven in zijn zwarte frame zodra je hem op een netstroombron aansluit. De design wereldbol is voorzien van groene en blauwe ledverlichting.

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 17,3 x 18 x 4,9 cm
Diameter bol: 9 cm
Gewicht: 0,5 kg
Materiaal: kunststof
Kleur: zwart met zilver

Zwevende wereldbol decoratie

7. Globe die ook dienst doet als nachtlampje

Jouw kinderen hebben misschien talloze vragen als jij ze vertelt waar jullie dit jaar op vakantie gaan. Deze wereldbol moet je kopen als je wil dat ze alles zelf kunnen ontdekken.

Dankzij de natuurkundige indeling van de bol zien ze precies of ze in een plat of een bergachtig gebied op reis gaan en of ze in een beboste of droge omgeving terechtkomen. De namen van de landen en steden zijn in het Nederlands weergegeven en zijn goed leesbaar.

Zodra je de bol aan de stroom aansluit en het lampje gaat branden, zie je deze natuurkundige details niet meer, maar worden alle landen in diverse kleuren weergegeven. De wereldbol met licht kan ook als nachtlampje worden gebruikt, zodat de kinderen heerlijk wegdromen bij hun vakantieplannen.

Je kunt er natuurlijk ook spelletjes mee verzinnen. Wie vindt als eerste het kleinste eiland? Welk land is het grootst? In welk continent ligt het land waar je op reis bent geweest? Urenlang speelplezier en educatie is sowieso gegarandeerd!

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 25 x 25 x 38 cm
Gewicht: 0,9 kg
Diameter bol: 25 cm
Kleur: multicolor

Globe aardbol

8. Meest gedetailleerde wereldbol

Deze wereldbol van hout van het merk Craenen is bedrukt met een zeer gedetailleerde cartografie. De landsgrenzen zijn allemaal zeer duidelijk aangegeven en het kaartbeeld geeft de diverse reliëfs in de landschappen aan. De bol is bovendien afgewerkt met een goudkleurige meridiaan en is voorzien van een gradenindeling.

Daarnaast is de globe uitgerust met verlichting. De chique wereldbol voor decoratie is verkrijgbaar in een klassieke versie met blauwe oceaan en een voet van beukenhout. Je bent ook de mogelijkheid om van je wereldbol een meer vintage product te maken, met een voet van walnoothout.

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 30 x 30 x 40 cm
Diameter bol: 30 cm
Kleur: bruin en lichtbruin
Materiaal: plastic

National Geographic globe

9. Wereldbol decoratie voor wie al veel gereisd heeft

Wie kent de kraskaarten niet waarop je precies kunt aangeven welke bestemmingen jij al bezocht hebt? Nu kun je zo’n kaart ook in de vorm van een wereldbol kopen. Als je de gouden laag weg krast met een muntje of een scherp object, worden de landen of plaatsen die je wilt bijhouden zichtbaar in verschillende kleuren.

Je moet deze wereldbol van het merk Luckies wel even zelf in elkaar zetten, want het wordt als een plat pakketje geleverd.

Hoeveel landen kun jij al open krassen?

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 20 x 20 x 20 cm
Gewicht: 0,3 kg
Diameter bol: 20 cm
Materiaal: laminaat, gekleurde folie en papier

wereldbol kraskaart

10. Subtiele wereldbol met licht

Deze tafellamp van metaal in de vorm van een vintage wereldbol maakt jouw interieur helemaal af. De goudkleurige glazen lamp van het merk Clayre & Eef past zowel in moderne als klassieke vertrekken en laat jouw gasten op een subtiele manier zien dat jij van reizen houdt.

Prijs en beschikbaarheid: Bol.com

Productspecificaties:

Afmetingen: 49 x 36 x 25 cm
Kleur: goudkleurig
Materiaal: metaal
Gewicht: 2,24 kg
Garantie: geen

tafellamp wereldbol

Hoe kies je welke wereldbol je gaat kopen?

De keuze is reuze op het gebied van globes 😉 . Bepaal eerst waarom je ervoor kiest om een wereldbol te kopen en aan je woonruimte of slaapkamer toe te voegen.

Is de wereldbol alleen decoratie voor jou, of ben je meer op zoek naar een wereldbol voor je kind met een educatieve waarde?
Wil je subtiel laten merken dat je een reisfanaat bent of wil jij dat iedereen kan zien op hoeveel plekken jij al geweest bent?
Verder moet je je bedenken of je graag een realistisch hedendaags kaartbeeld wilt zien of dat je het juist interessant vindt om te zien hoe de wereldkaart vroeger werd weergegeven.

Bepaal of je een wereldbol gaat kopen die alleen alle landen en hoofdsteden weergeeft, of dat je het ook belangrijk vindt dat gebergten en oceanen ook duidelijk worden aangegeven. Vaak geeft een grote wereldbol een nauwkeuriger beeld dan een kleinere globe.

Als je na het beantwoorden van deze vragen met de juiste zoektermen aan de slag gaat, vind je binnen no time een wereldbol die aan al jouw eisen voldoet. Veel plezier met het plannen van jouw volgende reis!

design wereldbol

Op zoek naar nog meer originele reis cadeaus? Kijk dan ook zeker eens naar het artikel over originele wereldkaart posters, bagageweegschalen of opblaasbare dieren!

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (6 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam